Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Waddeneiland Is Het Mooist?

Welk Waddeneiland Is Het Mooist
Waddeneilanden mooiste eiland? – Wat is het leukste Waddeneiland? Ieder eiland heeft zijn charmes, niet een eiland is het beste. Voor natuurliefhebbers zijn Schiermonnikoog en Vlieland de mooiste Waddeneilanden. Wil je fietsen of wandelen, dan is Terschelling ook een prachtige bestemming.

In de zomer is dit echter een echte jongerenbestemming. Wie wil winkelen en uitgaan kan beter Texel kiezen. Ook voor de strandliefhebber is Texel een mooie bestemming, het heeft meer dan dertig kilometer aan stranden. Ameland is een echte familiebestemming – erg leuk met kinderen dus – en dit eiland heeft het schoonste strand van allemaal.

TVTAS eilanden Texel – Vlieland – Terschelling – Ameland – Schiermonnikoog Duitse Waddeneilanden,

Wat is mooier Texel of Terschelling?

Eindoordeel Terschelling versus Texel – Terschelling is een overzichtelijk, knus eiland. Je fietst zo naar de mooiste plekken en schattige dorpjes op het eiland. Texel is langgerekt waardoor je nog best een aardig stuk moet rijden in je auto om ergens te komen.

 • Dat voelt minder knus, en dat is wat mij betreft het grootste nadeel van Texel.
 • Verder kan ik overigens niet veel andere nadelen noemen, want het is met recht een fijn waddeneiland.
 • Toch kies ik voor mijn favoriet Terschelling.
 • En dan is het binnenkort tijd om eens terug te gaan naar Schiermonnikoog, Vlieland en Ameland want het is echt al járen geleden dat ik daar was.

Misschien ga ik mijn oordeel dan nog eens bijstellen

Welk eiland is leuker Vlieland of Terschelling?

Altijd de beste deals Veilig boeken bij betrouwbare partners Home > Blog > Welk Waddeneiland is het leukst? Even heerlijk uitwaaien op een van de Waddeneilanden, dat willen we allemaal wel. Onze Waddeneilanden zijn uniek en de Waddenzee staat zelfs op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Maar, welk eiland moet je nou kiezen? Dat hangt helemaal af van wat jij graag wilt doen tijdens deze minivakantie. Texel staat voor groot, Vlieland is chique, Terschelling artistiek, Ameland knus en kindvriendelijk en Schiermonnikoog is een en al natuur. Wij hebben de kenmerken van elk eiland voor je op een rijtje gezet, zodat je de voor jou perfecte bestemming kunt kiezen.

Welk Waddeneiland is leuk voor 1 dag?

In een dag kun je dus makkelijk het eiland verkennen. Schiermonnikoog bestaat bijna volledig uit nationaal park, in 1989 was dit zelfs het eerste nationaal park van Nederland. Extra bijzonder: vanuit Groningen kun je wadlopen naar Schiermonnikoog (je kunt ook vanaf Holwerd in Friesland naar Ameland).

Wat kost een overtocht naar de Waddeneilanden?

Oversteek als voetpassagier – Maak je als voetpassagier de overtocht? Ook dan zit er tot een factor 8 verschil in de kosten van de overtocht. Voor de veerboot naar Texel betaal je slechts €2,50. Voor de (retour) oversteek naar Vlieland en Terschelling ben je €29,98 kwijt. Ga je met z’n vieren dan scheelt het alleen al op de overtocht zo’n €110,-. Kosten retourtje voetpassagier Waddeneilanden:

Texel € 2,50
Vlieland € 29,98
Terschelling € 29,98
Ameland € 17,10
Schiermonnikoog € 17,65

Wat is het meest bezochte Waddeneiland?

Welk Waddeneiland moet ik kiezen? Ben je erover uit dat je volgende tripje naar onze eigen Waddeneilanden gaat? Maar weet je nog niet zo goed welk Waddeneiland het moet worden? Elk eiland heeft zo z’n eigen karakter en charmes. Tijd om je in de verschillende Wadden te verdiepen zodat je vervolgens zelf kunt bepalen welk Waddeneiland het beste bij je past.

Wij vertellen je alles over Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Texel is met een oppervlakte van circa 170 vierkante meter het grootste Waddeneiland van Nederland. Het is daarmee ook meteen het drukst bezochte eiland. Je komt er door in Den Helder de boot te pakken, die je in ongeveer 20 minuten naar het eiland vaart.

Het leuke aan Texel, is dat het een enorm veelzijdig Waddeneiland is. Er is veel te zien en te doen, waardoor je er prima een lang weekend, midweek of week kunt verblijven. Omdat het eiland meer dan 30 kilometer aan strand rijk is, is het een ideale bestemming voor strandliefhebbers om eens lekker uit te waaien.

 • Dit doe je aan een van de zandstranden aan de westkust van het eiland.
 • Parkeer de auto en maak een wandeling om vervolgens neer te ploffen bij een van de gezellige strandtenten die Texel rijk is.
 • Behalve wandelen, kun je er ook goed fietsen.
 • Zo kun je er de bijvoorbeeld de Jan Wolkers fietsroute volgen, een route van circa 27 kilometer die je meeneemt langs alle speciale plekjes van deze Nederlandse schrijver.
Vous pourriez être intéressé :  Ipad 7e Generatie Welk Jaar?

Fiets bijvoorbeeld langs een van de schapenboederijen die het eiland telt. Want wist je dat er op Texel bijna evenveel schapen als mensen wonen? Zeker in het voorjaar, wanneer de lammetjes zijn geboren, is het leuk om een bezoek te brengen aan een boerderij.

Maar behalve lekker fietsen of wandelen, is er ook genoeg te doen. Zo staat het eiland bekend om zijn eigen Texelse producten, waarvan het Skuumkoppe biertje de meest bekende is. Je kunt hem overal op het eiland drinken maar het leukste is eigenlijk wel om dit in het proeflokaal van de Texelse bierbrouwerij zelf te doen.

Wat verder niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Texel, is het bezoeken van de vuurtoren, die al sinds 1864 op het eiland staat. Terwijl je naar boven loopt leer je meer over de geschiedenis van deze vuurtoren. Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Van het grootste eiland gaan we door naar het kleinste Waddeneiland, namelijk Vlieland. Vlieland is autovrij en dus laat je je auto achter op het vasteland. Grote kans dat dit in Harlingen is, want vanaf hier pak je de boot die je in ongeveer anderhalf uur naar Vlieland vaart. Eenmaal aangekomen op Vlieland merk je direct wat voor een rust hier hangt.

Het eiland telt slechts een dorpje, namelijk Vlieland-Oost. De belangrijkste straat hier is de Dorpsstraat en hier vind je verschillende restaurants en winkels. Wil je iets actiefs ondernemen? Vanuit de jachthaven van Vlieland worden er verschillende zeehonden- en robbentochten aangeboden.

 • Middels een snelle rubberboot word je naar de Richel of de Engelse Hoek gevaren.
 • Eenmaal aangekomen bij de zandbank kun je de zeehonden met eigen ogen aanschouwen.
 • Terschelling is het derde eiland en onder velen geliefd.
 • Wij begrijpen wel waarom.
 • Het eiland kent namelijk niet alleen een prachtige afwisselende natuur maar is ook gezellige dorpjes rijk waar je kunt genieten van verschillende streekgerechten.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Hout Voor Houtkachel?

Je vaart er in circa 50 minuten met de sneldienst naartoe (let op, hier mogen alleen voetgangers gebruik van maken). De reguliere boot doet er zo’n 2 uur over. Beide veerdiensten vertrekken vanuit Harlingen. Terschelling is lekker veelzijdig. Het is er rustiger dan op Texel maar toch kun je genoeg leuke dingen ondernemen.

Net als op de andere eilanden, kun je ook hier erg goed fietsen. Ons advies: start in West-Terschelling. Vanaf hier kun je namelijk de belangrijkste weg van het eiland volgen, die je vanzelf langs alle mooie plekjes leidt. Een bezoekje aan De Brandaris mag in ieder geval niet ontbreken. Dit is namelijk niet zomaar een vuurtoren maar de oudste van Nederland.

De toren werd al in 1323 gebouwd en moest de nauwe opening tussen Vliegland en Terschelling markeren voor voorbijvarende schepen. Helaas is de originele toren circa 200 jaar later in zee gestort. De huidige toren stamt uit 1594. Maar er is meer. Behalve wandelen en fietsen leent het eiland zich ook perfect als plek om te gaan paardrijden.

Of wat dacht je van een tocht maken met een huifkar? Het is allebei mogelijk op Terschelling. Ameland is een heerlijk kneuterig waddeneiland. Je vaart er in circa 45 minuten naartoe vanuit Holwerd in Friesland. Hier ga je naartoe met je gezin of familie om even lekker uit te rusten. Net als op Texel en Terschelling, mag je je eigen auto naar Ameland meenemen.

Handig, maar eenmaal aangekomen op het eiland raden we je toch echt aan om over te stappen op de fiets. Ameland is namelijk meer dan 100 kilometer fietspad rijk. Behalve lekker rondfietsen kun je op Ameland helemaal zelf bepalen hoe actief je je vakantie maakt.

 • Activelingen hoeven zich hier namelijk ook geen moment te vervelen.
 • Zo kun je er kiten, surfen, zeilen en rondvlucht maken over het eiland of zelfs parachutespringen.
 • Tot slot kun je voor Schiermonnikoog kiezen wanneer je op vakantie wilt in eigen land.
 • Het is het kleinste eiland van de groep en wordt ook wel ‘Schier’ genoemd.

Vanuit Lauwersoog in Groningen vaar je er binnen 45 minuten naartoe. Net als op Vlieland kom je op Schiermonnikoog voor rust en natuur. De stranden zijn er lekker breed en rustig en dus kun je hier heerlijk wandelen en uitwaaien. Op het eiland zijn verschillende excursies mogelijk.

 • Denk aan vogelexcursies, wadlopen of jutterstochten.
 • Of maak een tocht met een huifkar die je langs alle mooie plekjes van het eiland rijdt.
 • Het meest oostelijke puntje van Schiermonnikoog, de Balg, is ook een bezoek waard.
 • De Balg is een zandplaat, die zo’n 200 jaar geleden is ontstaan.
 • Het is een plek waar zeehonden neerstrijken en dus te spotten zijn.

Ook vind je er veel mooie grote schelpen. : Welk Waddeneiland moet ik kiezen?

Is Vlieland mooi?

Rust en natuur – Als je niet van massatoerisme houdt dan ben je op Vlieland helemaal op het juiste eiland. Van alle Waddeneilanden ligt Vlieland het verst van de Nederlandse kust. Het is op Vlieland heerlijk rustig en de natuur is er adembenemend mooi. Deze foto maakten we op de enorme zandvlakte de Vliehors, Als je op Vlieland bent dan is een bezoek aan de Vliehors een echte aanrader!

Vous pourriez être intéressé :  Uit Welk Werelddeel Komt De Aardappel Oorspronkelijk?

Is Vlieland veilig?

Veiligheid – Het is zeer veilig op Vlieland, misdaad komt er zo goed als niet voor. Wat overlast door (dronken) toeristen kan natuurlijk altijd voorkomen maar bezoekers van het eiland kunnen toch met een gerust gemoed naar Vlieland afreizen. Moest er toch iets onverwachts gebeuren kan men contact opnemen met de lokale politie, het politiekantoor bevind zich aan de Lutinelaan 5.

Welk Waddeneiland heeft maar 1 dorp?

Het Schilderachtige Oost-Vlieland – Midden in de uitgestrekte natuur van Vlieland ligt het pittoreske dorp Oost-Vlieland, Als enige dorp op het eiland ademt het een unieke, ontspannen sfeer uit, die perfect past bij de rustige omgeving. De kronkelige straatjes, traditionele huizen en historische gebouwen maken het tot een betoverende plek die de lokale geschiedenis en cultuur in elke hoek weerspiegelt.

 • Neem de tijd om door de straten te wandelen, waar je de historische Nicolaaskerk, gebouwd in de 17e eeuw, kunt bewonderen.
 • Het is de oudste kerk op het eiland en haar toren biedt een adembenemend uitzicht over het eiland en de omliggende zee.
 • De kerk is vernoemd naar St.
 • Nicolaas, de patroonheilige van de zeelieden – een knipoog naar het maritieme erfgoed van Vlieland,

Op slechts een korte wandeling van de kerk ligt het Tromp’s Huys, een charmant 17e-eeuws gebouw dat nu fungeert als het plaatselijke museum, Dit is het oudste huis op Vlieland en de tentoonstellingen bieden een fascinerend inzicht in het eilandleven door de eeuwen heen. Welk Waddeneiland Is Het Mooist

Is Texel een leuk eiland?

Waarom op vakantie naar Texel? –

Texel is een uitstekende vakantiebestemming als je van wandelen en fietsen houdt. Het eiland heeft maar liefst 140 kilometer aan fietspaden. Het zandstrand van het Waddeneiland is 30 kilometer lang en zeer fraai. Het populaire Waddeneiland heeft een schitterende natuur, Denk bijvoorbeeld aan De Slufter en het Nationaal Park Duinen van Texel, Op Texel adem je nog schone lucht in. Ga met de kinderen zeker naar het natuurmuseum Ecomare, In dit leuke museum zie je onder andere zeehonden, haaien en roggen. Voor jongeren zijn er op het eiland uitstekende uitgaansmogelijkheden zoals in de dorpen Den Burg en De Koog, Texel ligt op slechts twintig minuten varen van Den Helder. Het is dus heel goed te doen om één dagje naar Texel te gaan. Wat dacht je van een dagje strand in De Koog ? Of verken het populaire eiland in één dag op de fiets ? Op Texel zijn mooie vakantiehuizen, hotels, campings en vakantieparken te boeken voor een onvergetelijke vakantie. Bekijk de foto’s van Texel en zie met eigen ogen hoe mooi dit Waddeneiland is.

Wat is het mooiste deel van Texel?

2. De Hors – In de zuidelijke punt van Texel ligt het natuurgebied de Hors, Het is het rustigste en natuurrijkste gebied van het eiland en daarmee zeker een van de mooiste plekken op Texel. Het gebied bestaat uit een groot strand, met brede duinen en een baai. Hors Deel op Pinterest