Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Vlees Voor Pulled Pork?

Welk Vlees Voor Pulled Pork
Om BBQ pulled pork te maken, gebruik je het vlees van de nek van het varken, ook wel procureur. Voor 5 personen heb je een kilo varkensvlees nodig. Je kunt dit gerecht ook maken met schouderkarbonade.

Wat is een alternatief voor procureur?

Pulled beef – Pulled beef is vergelijkbaar met oer-Hollands draadjesvlees. Ook hiervoor heb je vlees nodig dat dooraderd is met vet en voldoende bindweefsel bevat, wat zorgt voor extra sappigheid. Hoewel de koe natuurlijk een ander dier is dan het varken, heb je voor pulled beef ook (een deel van) de nek of schouder nodig. Welk Vlees Voor Pulled Pork

Waar wordt pulled pork van gemaakt?

Waar wordt Pulled Pork van gemaakt? – Pulled Pork wordt meestal gemaakt van varkensschouder (met been) of varkensnek, dit laatste beter bekend als procureur. Het allerbelangrijkste voor het beste resultaat is tijd. Door de langzame garing wordt het collageen (een eiwitstructuur in het vlees dat het stug maakt) omgezet naar elastine wat ervoor zorgt dat het vlees makkelijk uit elkaar valt.

Hoeveel gram vlees per persoon pulled pork?

Varkensschouder kopen in de juiste porties – Ga uit van 150 gram per persoon als je van een uitgebreide barbecue houdt met meer vlees, vis en groenten. Kies ervoor om 200 gram varkensschouder per persoon te kopen als pulled pork het belangrijkste onderdeel van de barbecue is.250 gram moet voldoende zijn als je grote eters verwacht die voornamelijk de pulled pork zullen eten.

Wat is het beste vlees voor Pulled beef?

INSTRUCTIES – Pulled beef maken is helemaal niet moeilijk. Het recept volgt eigenlijk dezelfde stappen als pulled pork. Je hebt er gewoon wat geduld voor nodig. Pulled beef maak je doorgans van de rundernek (ook wel chuck roll genoemd). Je kan het ook van de brisket (de borstlap) maken maar dat is best duur.

 1. Haal je chuck roll uit de verpakking en leg hem in een schaal of op je snijplank en dep hem droog met wat keukenrol.
 2. Wij zijn grote fan om rundsvlees enkel met peper en zout te rubben.
 3. Dus onze rub bestaan uit één hoeveelheid grof gerookt zout en één hoeveelheid grove peper.
 4. Je er nog wat extra smaak aan toevoegen door er een halve hoeveelheid MeatPal aan toe te voegen.

Rub je chuck roll rijkelijk in met je rub. Je ziet op de foto dat we het vlees stevig in de rub hebben gelegd zo krijgen we een mooi bark. Wanneer je gaat pullen gaan alle kruiden zich in het vlees mengen en heb je meteen overal smaak. Welk Vlees Voor Pulled Pork

Is Varkenslap hetzelfde als hamlap?

Hamlappen komen van de achterham en zijn de meest malse varkenslappen. Hamlappen zijn gemarineerd uitstekend geschikt voor saté. Omdat de structuur vrij stevig is, kunnen er mooie blokjes van gesneden worden. Het is ook als stoofvlees sneller te bereiden dan runderlappen.

Wat kost 2 kilo procureur?

Procureur (varkensnek zonder been) (2.3 kg)

Unieke productcode (UPC) 7438212099087
Categorieën Varkensvlees
Prijs (excl. btw) € 22,89
Prijs (incl. btw) € 24,95
BTW laag (9%) € 2,06

Wat voor vlees is een procureur?

Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade.

Is pulled pork varkensvlees?

Pulled pork is uit de VS overgewaaid. We kennen het in Nederland nu een aantal jaren, zowel voor de BBQ als voor andere kooktechnieken. Het is inmiddels overal verkrijgbaar: van de vak-slager tot en met de buurtcafetaria. Pulled pork staat voor een langzaam gegaard stuk varkensvlees.

Hoeveel kg procureur voor pulled pork?

Ingrediënten: 2 kilogram Procureur (Varkensnek) 20 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)

Kan je pulled pork een dag van te voren maken?

Tips –

Pulled pork kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren. Of vries het in. Opwarmen doe je het beste in een afgesloten ovenschaal met een beetje appelsap op 120°C. Voor een nog mooier resultaat: maak de schouder na een uur op de barbecue vochtig met appelsap of met whiskey (of een combinatie). Tussendoor kun je ook rookhout toevoegen. De eerste 3 uur roken is genoeg. Daarna is het vlees verzadigd en neemt het geen rook meer op. Houd de kerntemperatuur van het vlees in de gaten houden met de WeGrill. Dit werkt via je telefoon en bluetooth. Vang het vocht op. Mocht de pulled pork te droog geworden zijn, dan maak je het hiermee wat vochtiger. Start je met 3 kilo vlees, dan heb voldoende pulled pork om 15 tot 20 mooie broodjes pulled pork te maken. Is de temperatuur 87°C, maar je gasten zijn er nog niet? Geen probleem. Pak de schouder weer in in aluminiumfolie, wikkel oude handdoeken eromheen en stop het geheel in een koelbox. Zo houd je het vlees urenlang op temperatuur. Dit komt ook de malsheid van de pulled pork ten goede.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Energielabel Is Het Beste?

Welke Rub voor pulled pork?

Voor smaak gebruiken we een dry rub – Een dry rub is een mengsel van kruiden en specerijen die het vlees van buitenaf smaak geeft. De dry rub vormt samen met de rook en het vet van het vlees een heerlijke korst, of bark. Wij gaan bij varkensvlees het liefst voor een combinatie van zoet, zout en pittig.

 • 2 eetlepels grof zout
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels basterd- of rietsuiker
 • 2 eetlepels gemalen komijn
 • 2 eetlepels chillipoeder
 • 2 eetlepels versgemalen zwarte peper
 • 1 eetlepel cayennepeper
 • 4 eetlepels paprikapoeder

Welk Vlees Voor Pulled Pork Smeer het vlees in met olijfolie of Tabasco zodat de dry rub blijft plakken. Strooi daarna een flinke hoeveelheid van de rub over het vlees en masseer alles lekker in. Zorg dat je elk gaatje en hoekje bereikt totdat de hele varkensschouder goed gekleurd is.

Pak nu het vlees in vershoudfolie, of als je voor kleinere stukken procureur gaat, in vershoud zakjes met een ziplocksluiting. En leg het tot de volgende morgen in de koelkast. Het vlees kan ook worden geïnjecteerd met een mix van zure en zoute vloeistoffen om ervoor te zorgen dat het vlees niet uitdroogt.

Dat is met de bereiding die wij gekozen hebben zeker niet nodig. Ook wordt vaak gekozen voor injecteren om het uitdrogen tijdens het zogenaamde plateau tegen te gaan. Dit plateau gaan wij anders oplossen.

Waarom pulled pork in aluminiumfolie?

Pulled pork : het absolute icoon voor de low & slow BBQ-methode – Een gerecht van traag gegaarde varkensschouder dat zijn oorsprong kent uit de Amerikaanse deelstaat North-Carolina en inmiddels heel Europa heeft veroverd. De Amerikanen gebruiken ‘Boston Butt’, een deel van de schouder waar het schouderblad nog in zit en wat dus niets met het achtereind van een varken te maken heeft.

1 varkensschouder (Boston Butt) van circa 4 kg of procureur van circa 2,5 kg, van een goed varken 4 el Amerikaanse mosterd 50 g Pig Powder BBQ rub ( zie recept ) 100 ml Smokey’s Finest BBQ saus ( zie recept )

100 ml appelsap 100 ml appelciderazijn 100 ml whisky

Rookhoutsnippers (liefst van appelhout) 
BBQ met deksel voor indirect grillen BBQ Guru (optioneel) Kernthermometer Sprayflesje

Duur: voorbereiding 1 uur Bereiding: circa 12 uur (of 6-8 bij gebruik van procureur zonder been) Verwijder eventuele dikke en harde stukken vet van de varkensschouder met een mesje. Wrijf vervolgens de hele schouder in met mosterd. Houd 3 eetlepels Pig Powder BBQ rub apart en verdeel de rest gelijkmatig over de hele schouder.

 • Bereid ondertussen de BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 à 115 °C is bereikt.
 • Om die temperatuur te houden moet je de luchtschuiven van de BBQ goed afstellen of maak je gebruik van een BBQ Guru (klein computertje met een ventilator die de temperatuur van de BBQ constant houdt).

Meng voor de piggy mix de drie ingrediënten in een sprayflesje en spray de schouder na 1 uur om het uur in met Smokey’s Pig Spray om het kruidenmengsel op de buitenzijde te laten karamelliseren en uitdroging te voorkomen. Houd de temperatuur van de BBQ goed in de gaten en vul indien nodig bij met houtskool en/of briketten. Welk Vlees Voor Pulled Pork Rol de hele schouder na circa 6 uur (of eerder als hij al een mooie diepe mahoniekleur heeft) in aluminiumfolie en leg hem terug op de BBQ voor opnieuw 6 uur traag garen. De aluminiumfolie houdt het vlees extra sappig en versnelt de bereiding. Na circa 12 uur moet de kerntemperatuur 87 °C zijn.

 • Haal de schouder pas van de BBQ als hij deze temperatuur heeft: bij een lagere temperatuur valt hij niet goed genoeg uit elkaar om te kunnen pullen (het uit elkaar trekken van het vlees).
 • Laat de schouder een kwartier rusten op een warme plek.
 • Haal hem uit de aluminiumfolie, verwijder het schouderblad en trek het vlees met twee vorken los in dunne draadjes.

Voeg na het pullen nog 3 eetlepels Pig Powder BBQ rub toe en meng goed. De Pulled Pork is nu klaar voor verwerking in je favoriete gerecht of om direct op te eten. Meng de Pulled Pork met Smokey’s Finest BBQ-saus voor het lekkerste resultaat.

Wat is het meest malse stuk vlees?

Wat is steak eigenlijk? – Van het woord beefsteak komt het woord biefstuk. Een steak of stuk van een rund dus. Biefstuk is de algemene benaming voor malse stukken vlees welke afkomstig zijn van verschillende delen van een rund. Elk deel heeft zijn eigen mate van malsheid, smaak en prijs.

Hoe mals het vlees is, wordt bepaald door de hoeveelheid bindweefsel. Minder bindweefsel betekent malser vlees. Dit bevindt zich vooral in de bil en de rug van het rund. Er zijn heel veel verschillende rassen met allemaal hun eigen bijzondere smaak. De kwaliteit en prijs worden niet alleen bepaald uit welk deel van het rund de biefstuk gesneden wordt.

Het ras, de mestwijze, de voeding, de leeftijd en kwaliteit van leven van het rund zijn ook medebepalend. Het wordt wel een heel lang artikel als we alle delen van het rund nader gaan beschrijven, daarom hierbij een greep uit de meest voorkomende stukken beef die grotendeels in ons assortiment terug te vinden zijn en uitermate goed te bereiden zijn op de grill, de BBQ of in de pan.

In bovenstaande afbeelding kun je terugvinden waar het betreffende stuk vlees zich bevindt. Ossenhaas De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel. Dit is om deze reden dan ook het meest malse vlees van het rund en vaak ook het duurste stuk.

Delen van de ossenhaas zijn: chateaubriand (het begin van het stuk), de tournedos (de stukken uit het middelste deel) en de ossenstaartpuntjes (de laatste stukjes van de punt). Ossenhaas heeft geen zenen en is daarom geschikt om er mooie ronde biefstukken van te snijden.

 • In Nederland is de ossenhaas favoriet.
 • Dit vanwege de malsheid en omdat het vlees mager is.
 • In andere landen is de ossenhaas minder geliefd omdat de ossenhaas weinig marmering heeft.
 • Marmering van vlees wil zeggen dat er in het spiervlees sprake is van dooradering van streepjes vet.
 • Vet is een belangrijke drager van smaak.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Rijbewijs?

Weinig marmering betekent weinig smaak. Dat het vlees toch tot de favorieten behoort, heeft dus vooral te maken met de malsheid niet met de smaak. Entrecote Entrecote (striploin) komt uit de dunne lende van het rund. Een lange eenvormige spier met een randje vet en een beetje vetmarmering.

 1. Dat randje vet is belangrijk omdat het meer smaak geeft met het bakken.
 2. Na het bakken kun je overwegen om het eraf te halen.
 3. Het is mals vlees, wel iets steviger dan de ossenhaas maar meer smaak door de vetdooradering.
 4. T-Bone steak De T-bone steak is afkomstig van de dunne lende én de ossenhaas, waarbij het bot is mee gesneden.

De steak kenmerkt zich door het T-vormige bot waaraan het zijn naam te danken heeft. Tomahawk De Tomahawk is een “Côte de boeuf” met het bot er nog aan. De Tomahawk wordt gesneden uit de dikke en fijne rib in het ribstuk van een rund. Ribeye De ribeye steak zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende.

Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daardoor malser. Kenmerkend voor de ribeye is een vetader die door het vlees loopt. Met een klein beetje fantasie lijkt het op een oog. Vandaar de naam ribeye. Côte de boeuf De côte de boeuf is een ribeye met het been er nog aan.

Het vlees heeft een fijne draad, is zeer mals en bevat slechts een dun laagje vet. Kogelbiefstuk Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van het rund of van de kogel van het spierstuk. Dit vlees wordt zo genoemd omdat het bij het kogelgewricht zit.

Door de mindere spieren is de kogelbiefstuk malser dan de “gewone” oftewel Hollandse biefstuk. (Hollandse) biefstuk De Hollandse of gewone biefstuk wordt gesneden van de dikke delen van de bovenbil. Deze steak is vetloos, mals en sappig. Vaak is deze biefstuk aan de bovenkant met een ruitpatroon ingekerfd als versiering.

Vergeten biefstuk Dat zijn stukken beef die vroeger veel gebruikt werden voor gehakt of filet americain, maar steeds vaker als één stuk bij de slager worden aangeboden. Zoals bijvoorbeeld bavette, longhaas en diamanthaas. – Bavette Bavette (flank steak of ook wel halvemaan vlees) is bezig met een opmars.

Dit “vergeten” stuk vlees komt uit de zogenaamde vang (stuk werkvlees aan de onderkant van de koe) en wordt daarom ook wel vanglap genoemd. De bavette is “mager werkvlees” dat veel beweging heeft gehad. Daarom heeft het een wat grovere structuur, hierdoor een echte bite maar veel meer smaak. – Longhaas Ook de longhaas (onglet) wordt steeds bekender.

Dit stuk vlees is een plat, langwerpig stuk dat wordt uitgesneden ter hoogte van heet ribstuk achter de schouder. Het heeft de naam longhaas omdat het vlakbij de longen ligt. Longhaas lijkt een beetje op ossenhaas, maar is meer gemarmerd en heeft daarom veel meer smaak.

Welk type varken geeft het meest malse vlees?

Het haasje (filet) is mager en zeer mals. Het haasje is het superieure stukje van het varken, maar ook het duurste. De braadtijd kort houden. Aanbod: Matig, kan je altijd op voorhand bestellen bij uw slager, zo ben je zeker.

Vous pourriez être intéressé :  Uit Welk Land Komt Dacia?

Hoeveel vlees op Broodje pulled pork?

Hoeveel broodjes haal ik uit dit recept? – Eén van de vragen die ik heel vaak krijg is: ‘Hoeveel pulled pork moet ik maken voor een bepaalde hoeveelheid mensen?’. Ga even uit van een varkensprocureur van gemiddeld gewicht, ongeveer 2,5 kilo. Daar hou je daar aan het einde zo’n 1,9 kilo pulled pork van over.

Wat in plaats van hamlappen?

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.

Is Filetlap hetzelfde als hamlap?

Hamlappen; mals en mager varkensvlees Hamlappen – Bij de benamingen van vlees wordt er vaak gesproken over runderlappen, varkenslappen, baklappen, speklappen, filetlappen et cetera. Het is best een beetje lastig om onderscheid te maken tussen al die lappen,

Hoe krijg je varkensvlees zacht?

3. Rode wijn, azijn en het sap van citrusvruchten – Dit zijn zure vloeistoffen die de spiervezels in het vlees verzachten, ze voegen tevens ook smaak toe aan het vlees. Gebruik de citrusvruchten citroen of limoen. Azijn kan appelcider, balsamico of gewone azijn zijn. Rode wijn is ook een goede keuze want het zit net als thee boordenvol tannines. Laat weer minstens 3 uur intrekken in de koelkast.

Hoe lang moet procureur bakken?

Bereidingswijze – Bereidingswijze voor in de grillpan Bak de lapjes om en om gaar in 10 tot 15 min. U kunt ze ook langer braden voor extra malsheid: bak de lapjes aan beide kanten bruin en doe het deksel schuin op de pan als u vocht toegevoegd heeft. Na 30 min. braden heeft u heerlijke malse doorregen procureurlapjes. Bereidingswijze voor op de barbecue

Haal de procureurlap 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue. Vervolgens ongeveer 12 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de procureurlap regelmatig om.

Is procureur varkensvlees?

Procureur | Procureur vlees | Varkensprocureur kopen – LeJean Procureur vlees, ook wel varkensprocureur genoemd, is vlees dat gesneden wordt uit de nek van een varken. In enkele gevallen wordt het daarom ook weleens een genoemd. Wat je in ieder geval mag verwachten is een volledig dooraderd stuk vlees.

Is procureur mager vlees?

De varkensnek/procureur wordt vaak gebruikt als mals en sappig braadstuk of om een doorregen rollade van te maken. Doorregen houdt in dat dit vleesdeel is opgebouwd uit afwisselend mager vlees en vetter vlees.

Wat is het verschil tussen procureur en schouderkarbonade?

Ham is afkomstig van de bil van het varken. De hamlap wordt traditioneel van de achterbout in dikke plakken gesneden. Hamlappen zijn vanwege hun vorm en stevige structuur heel gemakkelijk in reepjes of blokjes te snijden. Daardoor wordt het vlees veel gebruikt voor wokgerechten of andere eenpansmaaltijden. Iedereen kent de hals- of schouderkarbonade, maar is de procureur ook bekend? Dit malse vlees staat steeds meer in de belangstelling. Procureur is het ontbeende vlees van een hals- en schouderkarbonade. Het is donkerroze, doorregen met vet en geschikt als braadstuk of als rollade. Rugspek wordt gerekend tot de vetste speksoorten. Voor een speklap gebruikt de Keurslager buikspek. Het is mooi doorregen en wordt verwerkt tot onder meer de traditionele ‘speklap’, ontbijtspek, katenspek, pancetta en Zeeuws spek. Een varkenslap moet het niet van zijn uiterlijk hebben.

 • Sterker nog, de plakken zien er wat ‘rommelig’ uit.
 • De verklaring ligt in de herkomst van het vlees.
 • Meestal gebruikt de Keurslager de schouder van het varken.
 • Dit vlees is grover van draad.
 • En vetter.
 • Verder kenmerkt een varkenslap zich door een losse structuur.
 • Maar ook door een geweldige smaak! Het kost alleen wat meer tijd – gemiddeld 45 minuten – om ervan te genieten.

Deze website plaatst functionele en analytische cookies. Daarmee maken wij onze website gebruiksvriendelijker. Je blijft anoniem, omdat in deze cookies geen persoonsgegevens worden opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze privacy- en cookiepolicy.

Is procureur hetzelfde als Varkensnek?

Procureur | Procureur vlees | Varkensprocureur kopen – LeJean Procureur vlees, ook wel varkensprocureur genoemd, is vlees dat gesneden wordt uit de nek van een varken. In enkele gevallen wordt het daarom ook weleens een genoemd. Wat je in ieder geval mag verwachten is een volledig dooraderd stuk vlees.

Welk vlees voor Varkensbrochette?

Bereiding: Pan – Grill De mignonette wordt versneden uit het ontbeende ribstuk (carré) van het varken, vervolgens helemaal ontvliesd, ontvet en uitgezuiverd tot men een magere rugspier (ribstuk filet) overhoudt: de mignon.

Welk stuk varken voor stoofvlees?

Varkensstoofvlees (fricassee) – Varkensstoofvlees komt uit de schouder of spiering van het varken. Het is supermals, zelfs malser dan rundsstoofvlees, en moet dus ook minder lang garen,