Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Vakkenpakket Voor Advocaat?

Welk Vakkenpakket Voor Advocaat
Je hebt geen speciaal vakkenpakket nodig om advocaat te worden. Je moet alleen rechten gaan studeren later en daarvoor heb je een VWO-diploma nodig. Dus geen stress, je kan bij elk vak dat je maar kiest advocaat worden zolang je maar VWO-diploma haalt.

Welke profiel moet je kiezen voor advocaat?

Hoe word je Advocaat ? – Om advocaat te worden is het noodzakelijk dat je een (wo-)studie Rechtsgeleerdheid volgt. Na het volgen van de studie loop je drie jaar stage bij een advocatenkantoor. Je schrijft je dan in bij de NOvA (Nederlandse Orde van Advocaten) en dient een verzoek in bij de rechtbank van het arrondissement waaronder je valt om je tot advocaat te beëdigen.

Welk vakkenpakket heb ik nodig om rechten te studeren?

Het werk van advocaten – Voor je Nederlands recht (rechten) kunt studeren aan een universiteit moet je je vwo-diploma halen. Je hebt geen speciaal vakkenpakket nodig. Tijdens je studie leer je alles over de wetten in Nederland. Een Nederlandse advocaat kan niet zomaar in het buitenland gaan werken.

  • Want de wetten zijn niet overal hetzelfde.
  • Je leert als student over het burgerlijk recht en over het strafrecht.
  • Het burgerlijk recht gaat over alle wetten die te maken hebben met de inwoners van Nederland.
  • Daarmee krijgt iemand te maken bij bijvoorbeeld een scheiding of bij problemen bij de koop van een huis.

In het strafrecht is alles geregeld over misdaden en overtredingen. Als student leer je niet alleen wetten uit je hoofd. Je leert ook nadenken over waarom iets niet mag en welke straf goed is. Rechtenstudenten moeten ook stage lopen, bijvoorbeeld op een advocatenkantoor.

Na vier jaar studie ben je meester in de rechten. Wil je zelfstandig advocaat worden, dan moet je nog drie jaar een opleiding volgen. Je moet dan werken en studeren tegelijk. Eerst word je beëdigd. Dan beloof je een eerlijke advocaat te zijn. En dat je je zult houden aan de regels voor advocaten. Die staan beschreven in een wet.

Tijdens de opleiding tot advocaat leer je hoe een rechtszitting precies gaat. Ook oefen je veel in het houden van pleidooien. Daar worden zelfs speciale wedstrijden in gehouden. Ook leer je hoe je getuigen moet ondervragen en hoe je dagvaardingen moet schrijven. Als advocaat moet je ook getuigen kunnen ondervragen. Niet iedereen is geschikt om advocaat te worden. Je moet goed alleen kunnen werken en beslissingen kunnen nemen. Ook moet je goed met mensen kunnen omgaan. Je werkt vaak met mensen die in de problemen zitten.

Om hen te kunnen helpen, moet je eerst hun vertrouwen winnen. En je moet erachter zien te komen wat het probleem precies is. Daarvoor moet je luisteren en de juiste vragen kunnen stellen. Als advocaat moet je bovendien heel veel uitzoeken, in boeken en op internet, en stukken schrijven. Je moet daarom kunnen doorzetten.

Tot slot is het heel belangrijk dat je goed kunt praten. Praten met cliënten en ze de moeilijke wetten uitleggen. En praten tijdens de rechtszitting om de rechter te overtuigen. Het allerleukst van advocaat zijn is een zaak winnen. Dan ben je vaak net zo blij als je cliënt.

Kun je met havo advocaat worden?

Met een havo -diploma zul je eerst een eenjarige hbo-propedeuse rechten moeten behalen. Vervolgens kun je beginnen met de universitaire bachelor rechtsgeleerdheid. Deze bachelor duurt drie jaar. Daarna volgt er een masteropleiding van drie jaar.

Kun je met mavo advocaat worden?

Hoe word je advocaat? — Meester Leonie, Strafrechtkantoor in Eindhoven Vanmiddag is weer zo’n moment. Om 17.00 uur mag ik mijn stageverklaring in ontvangst gaan nemen. Zeker weten dat ik dan normaal gesproken in tientallen privéberichten de vraag zou krijgen wat dat dan precies betekent, want hoezo ‘stage’, en ‘advocaat, dat ben je toch al jaren’? Zo’n moment dat ik me realiseer dat iets wat voor mij vanzelfsprekend is, voor anderen vragen oproept.

Hetzelfde gebeurde met de uitreiking van mijn diploma van de Beroepsopleiding. Dat moment ben ik deze keer voor, dus ga ik jullie op voorhand uitleggen wat er vanmiddag precies gaat gebeuren, wat het betekent dat mijn advocaatstage officieel ten einde is, en waarom dat dus zeker (weer!) een mijlpaal is.

Vandaag het antwoord op de vraag: “Hoe word je advocaat?”.1) OpleidingDe eerste eis: een WO-opleiding. Om advocaat te kunnen worden moet je eerst meester in de rechten zijn, en dat ben je zodra je een master rechten hebt afgerond. Je kunt ook prima opklimmen vanaf een VMBO/MBO/HBO-opleiding, zolang je uiteindelijk maar een master rechten in de pocket hebt.

  • En een verklaring civiel effect, zoals dat heet.) 2) Advocaat-stageMeester in de rechten? Mooi, dan kan je op zoek gaan naar een vacature binnen de advocatuur.
  • De functie waar naar je zoekt is die van advocaat-stagiaire.
  • Voordat je geheel zelfstandig aan de slag kunt gaan moet je een advocaat-stage afronden.

Deze stage duurt ca.3 jaar, en voltooi je onder supervisie van een patroon. Een patroon is een ervaren advocaat die je in die 3 jaar onder zijn of haar hoede neemt.9 van de 10 keer is de patroon op hetzelfde kantoor werkzaam als jij, maar het is ook mogelijk om gelijk een eigen kantoor te beginnen en een zogenaamde buitenpatroon in de arm te nemen.3) BeëdigingHelemaal aan het begin van je stage word je beëdigd tijdens een zgn.

beëdigingszitting en word je ingeschreven op het tableau. Vanaf dat moment ben je advocaat, behoor je tot de balie, en maak je onderdeel uit van de beroepsgroep van advocaten. Het is dus niet zo dat je als advocaat-stagiair (zoals de naam ‘stage’ misschien doet vermoeden) alleen maar meekijkt; je gaat gelijk aan de slag.

In mijn geval werd ik op vrijdag beëdigd en had ik die week erop al 3 zittingen achter de rug. Het enige verschil met een niet-stagiaire is dat je onder begeleiding werkt van een patroon en dat je de Beroepsopleiding moet voltooien. Zie voor meer info:,4) BeroepsopleidingOnderdeel van de advocaat-stage is de Beroepsopleiding.

De Beroepsopleiding duurt 2,5 jaar en dient (op risico van schrapping van het tableau!) binnen 3 jaar na beëdiging te zijn afgerond. Gedurende de Beroepsopleiding krijg je inhoudelijke vakken (waarbij je kunt kiezen tussen leerlijn civiel, bestuurs of straf) en algemene vakken zoals Vaardigheden, Beroepsattitude en Beroepsethiek en Jaarrekeninglezen.

Ook krijg je een mentor, dien je tentamens te maken (bij mij was dat op zaterdag :)), en zijn huiswerkopdrachten een belangrijk onderdeel van het programma. Zie voor meer info:,5) Advocaat-medewerkerHeb je de Beroepsopleiding én je stage met goed resultaat afgerond (let op: naast de Beroepsopleiding moet je namelijk ook nog aan de plaatselijke vereisten voldoen van jouw balie), dan mag je jezelf na afronding van die stage (dus na ca.3 jaar) advocaat-medewerker noemen.

  • Vanaf dat moment mag je geheel zelfstandig, dus zonder begeleiding van een patroon, een praktijk runnen.
  • In mijn geval was dat op 30 april 2018 (op 1 mei 2018 ben ik mijn eigen kantoor gestart).
  • Dat moment moet natuurlijk gevierd worden, en precies dát is wat er vanmiddag gaat gebeuren.
  • De Orde van Advocaten organiseert een plechtigheid waar de stageverklaring door de deken aan de verschillende gloednieuwe advocaat-medewerkers wordt uitgereikt, en eentje daarvan ben ik :)!.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Niveau Heb Je Nodig Voor Advocaat?

Ik heb er ongelofelijk veel zin in. Meekijken kan via Instagram-stories! : Hoe word je advocaat? — Meester Leonie, Strafrechtkantoor in Eindhoven

Welk profiel voor rechten?

Welke vakken moet je hebben als je advocate wil worden? Nederlands is erg belangrijk je moet de taal goed kunnen spreken en begrijpen verder is eco belangrijk en krijg je recht Ik heb dit voor je gevonden: Economie en Maatschappij VWOHet profiel Economie en Maatschappij is heel geschikt voor degenen die in de richting van economie, handel, management, communicatie of toerisme verder willen gaan.

Niet alle economische opleidingen kun je met wiskundeAl, 2 doen. Voor b.v. econometrie en actuariële wetenschappen moet je wiskunde Al,2 vervangen door wiskunde Bi (Of WiB1,2).Op hbo-niveau denk je bij dit profiel aan (heao-)opleidingen als commerciële economie, bedrijfseconomie en management, economie en recht.

Wo- en hbo-opleidingen in de richting van bestuur (meestal bij de overheid) en management (meestal bij het bedrijfsleven) zijn b.v. bestuurskunde en bedrijfskunde. Met E&M ben je daar goed op voorbereid. Voor een rechten-opleiding is E&m een uitstekend profiel.Toegevoegd na 2 minuten:Cultuur en maatschappij schijnt ook te kunnen als je jurist wil worden: http://profielkeuze.qompas.nl/profiel.html?pro=8 Met een VWO-diploma voldoe je aan de toelatingseisen voor een studie rechten, daar gelden geen vakkeneisen voor.Als je je heel goed wilt voorbereiden en daar in je vakken rekening mee wilt houden, zou ik zeggen: zorg ervoor dat je heel goed wordt in Nederlands, want het is in de advocatuur uitermate belangrijk dat je je heel duidelijk en zeer correct kunt uitdrukken.

  1. Ies Latijn, als je die mogelijkheid hebt.
  2. Aan de taal op zich heb je niet veel, maar je leert er heel goed zinnen door ontleden en kijken naar exacte betekenis, wat je echt helpt als je later heel precies met Nederlandstalige teksten bezig moet zijn voor je vak, bijvoorbeeld in de rechtsgeleerdheid.

En als je school het aanbiedt, kies dan filosofie. Daarvan leer je goed redeneren en hopelijk ook debatteren. Als je school een debatclub heeft of spreeklessen organiseert, neem daar dan in deel. Maar voor het overige: een VWO-diploma is genoeg. Je kunt zelf alvast dingen doen waar je later iets aan kunt hebben, maar dat is niet verplicht.

Verwijderde gebruiker 10 jaar geleden En in engeland? Gelden daar nog speciale eisen als je “Law and Order” wil gaan studeren? Verwijderde gebruiker 10 jaar geleden Ik ken helemaal geen studie “law and order” eigenlijk, en google maakt me ook al niet wijzer daar. Ik ken alleen de gewone engelse “Law”, en daarin kan ik volgens mij echt niet meer weten dan jij, want jij weet blijkbaar dat er iets als “law and order” bestaat als studie, en dat kan ik al niet eens via google vinden.

Voor de gewone rechtenstudie (dus “law”, of “law school”) in UK geldt dat de toelatingseisen niet zomaar om te zetten zijn naar de Nederlandse situatie. Ik vond twee voorbeelden via google, en ook daar blijkt dat duidelijk uit: internationale studenten moeten contact opnemen met de universiteit om erachter te komen of zij voldoen aan de toelatingseisen.

  1. In elk geval moet je dan een middelbare schooldiploma op het hoogste niveau hebben, dus VWO, en wordt vaak minimaal één andere moderne vreemde taal naast Engels gevraagd.
  2. Soms geldt dat je een x-tal vakken moet hebben, en misschien vraagt men een minimaal cijfergemiddelde.
  3. Mail ze gewoon even als je meer wilt weten.http://www2.le.ac.uk/departments/law/undergraduate/entry-requirementsof: http://www.kent.ac.uk/law/undergraduate/index.html Of je bedoelt een heel andere opleiding, maar dan weet ik echt niet meer dan jij, en kan ik het ook niet vinden.

: Welke vakken moet je hebben als je advocate wil worden?

Welk vakkenpakket voor rechten hbo?

Je volgt vakken zoals Publiekrecht, Privaatrecht, Bedrijfsrecht en Sociaal Recht. Ook leer je hoe je moet onderhandelen, hoe je juridisch onderzoek doet en hoe je juridisch advies geeft.

Heb je als advocaat wiskunde nodig?

Rechten studeren kan met élk vakkenpakket. Het maakt dus niet uit of je wel of geen wiskunde hebt gekozen.

Hoeveel verdien je per maand als advocaat?

Is advocaat een goed betaalde baan? – 7. Advocaat – Het beroep van advocaat spannend, sexy en ook wel een beetje badass. Wie heeft er niet genoten van de tv-serie Suits? En wie smult er niet van het heerlijk foute Legally Blonde? Het bruto salaris van een advocaat ligt tussen de € 4.500,- en € 8.500,- per maand, Heb je een eigen advocatenkantoor of werk je freelance? Dan kan dit inkomen nog veel hoger worden.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Toetsenbord Instellen?

Hoeveel verdien je als advocaat per uur?

Salaris Tarief Jaar Maand Tweewekelijkse Week Dag Uur Hoeveel verdient een Advocaat in Nederland? Gebaseerd op 201 salarissen Het gemiddelde advocaat salaris in Nederland is € 61.788 per jaar of € 31,69 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 50.550 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 77.625 per jaar. Welk Vakkenpakket Voor Advocaat

Hoe oud ben je als advocaat?

De gemiddelde leeftijd is 43,1 jaar. De beroepsgroep is niet vergrijsd: de grootste leeftijdsgroep is die van jonger dan 30 jaar. Dat je in het beroep stokoud kunt worden, bewijst het arrondissement Den Haag waar twee advocaten van boven de 90 jaar actief zijn.

Hoe lang moet je naar school voor advocaat?

Hoelang het duurt om advocaat te worden hangt af van de route die je volgt. De universitaire bachelor Rechtsgeleerdheid duurt 3 jaar en de master 1 tot 2 jaar. De hbo-opleiding Rechten duurt 4 jaar. Als je de hbo-studie afmaakt moet je een extra schakeljaar volgen om door te kunnen stromen naar de universitaire master.

Wat voor soort advocaat verdient het meest?

Salarissen advocatenkantoren 2021 Zoals jullie van ons gewend zijn publiceren wij elk jaar de salarissen van de top 50 advocatenkantoren in Nederland. Niet elk kantoor geeft deze informatie prijs, maar het overgrote deel gelukkig wel. Dit geeft wederom een goed beeld van het financiële plaatje in de advocatuur.

  1. Welke kantoren staan bovenaan? De lijstaanvoerders dit jaar zijn De Brauw en Linklaters: zij betalen de hoogste salarissen voor eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten.
  2. Een eerstejaars advocaat verdient bij De Brauw EUR 4.166 bruto per maand en bij Linklaters EUR 4.475 bruto per maand.
  3. Nadat je advocaat-stagiair-af bent kom je in aanmerking voor het medewerkerssalaris.

Bij De Brauw verdien je als beginnend medewerker EUR 6.386 bruto per maand en bij Linklaters EUR 6.211 bruto per maand. Linklaters voert echter weer de lijst aan voor zevendejaars advocaten, namelijk EUR 9.529 bruto. Hoe groot zijn de verschillen? Ieder jaar komen wij tot de conclusie dat de verschillen in salarishuizen enorm blijven.

Als wij kijken naar de categorie zevendejaars advocaten, dan is er een verschil zichtbaar van EUR 4000 bruto per maand tussen het best betalende kantoor en het minst betalende kantoor. Maakt elk bedrijf het salaris publiekelijk? Wat eveneens opvalt is dat veel partijen hun salarishuis niet kenbaar hebben gemaakt.

Het blijft altijd onduidelijk wat de achterliggende gedachte is van deze keuze, maar het staat een kantoor uiteraard vrij om deze gegevens publiekelijk beschikbaar te stellen of niet. Voor een volledig overzicht verwijs ik je graag door naar de volgende : Salarissen advocatenkantoren 2021

Hoeveel kost het om advocaat te worden?

1. Hoe meld ik mij aan voor de beroepsopleiding advocaten? U moet beëdigd zijn voordat u als advocaat-stagiair met de beroepsopleiding advocaten (BA) kunt beginnen. U ontvangt informatie voor aanmelding van de raad van de orde, 2. Wat kost de opleiding? De kosten voor de beroepsopleiding advocaten voor het cohort september 2023 is 12.995,- euro excl btw. De facturering verloopt via de UO. De advocaat-stagiair krijgt twee facturen: kort na de start van het eerste jaar en kort na de start van het tweede jaar van de BA. De kosten voor de basistest bedragen daarnaast € 143,05 excl. btw 3. Is de basistest onderdeel van de beroepsopleiding? De basistest is onderdeel van de Beroepsopleiding Advocaten. Voor de start van de vernieuwde beroepsopleiding dient de stagiair aantoonbaar te beschikken over een voldoende actueel juridisch-inhoudelijk niveau, gebaseerd op de universitaire rechtenstudie. Deze kennis wordt getoetst via een basistest. De (aankomende) stagiair kan naar keuze op twee manieren aantonen dat hij/zij beschikt over een actueel en voldoende kennisniveau: voorafgaand aan de beëdiging of na beëdiging in het voorportaal van de vernieuwde beroepsopleiding. 4. Hoelang duurt de beroepsopleiding? De beroepsopleiding duurt precies twee jaar. 5. Aan welke eisen moet in het kader van de praktijkervaring tijdens de stageperiode worden voldaan? Gedurende de stageperiode heeft de stagiair ten minste de volgende praktijkervaring opgedaan: Artikel 3.9 van de Verordening op de advocatuur a. hij is vijf keer in rechte opgetreden in procedures op tegenspraak en de patroon heeft ten minste één mondelinge behandeling bijgewoond; b. hij heeft tien stukken, waaronder ten minste zeven processtukken, vervaardigd; c. hij heeft op twee van de drie rechtsgebieden (burgerlijk recht en burgerlijk procesrecht, bestuursrecht en bestuursprocesrecht of strafrecht en strafprocesrecht) ervaring opgedaan of, indien dat niet mogelijk is, op meerdere sub-rechtsgebieden binnen een van deze rechtsgebieden. Artikel 3.10 van de Verordening op de advocatuur 1. Aan het eind van de stage heeft de stagiaire tien opleidingspunten behaald voor activiteiten die de raad van de orde voor stagiaires aanbiedt of laat aanbieden en een voldoende behaald voor de pleitoefening.2. De raad van de orde draagt er zorg voor dat de in het eerste lid bedoelde activiteiten en de pleitoefening bijdragen aan de professionele vorming en de ontwikkeling van de vaardigheden van de stagiaire.3. De raad van de orde kent een punt per uur toe aan de activiteiten, bedoeld in het eerste lid, niet zijnde de pleitoefening.4. Bij de overgang naar een ander arrondissement worden de opleidingspunten, bedoeld in het eerste lid, en de voldoende voor de pleitoefening meegenomen. 6. Waar kan ik met vragen terecht? Heeft u een vraag over de beroepsopleiding? Kijk dan goed waar u bij welk onderwerp bij wie terecht kunt: overzicht vragen beroepsopleiding 7. Ik ben advocaat-stagiair en wil graag switchen van hoofd- en/of leerpraktijk. Kan dat? Nee, aan het begin van de beroepsopleiding maakt iedere advocaat-stagiair een keuze voor een hoofdpraktijk (strafrecht, bestuursrecht of privaatrecht) en bijbehorende leerpraktijken. Daarna is het niet meer mogelijk om te wisselen. Kijk voor een toelichting hierop op beroepsopleidingadvocaten.nl bij ‘decentraal: hoofdpraktijken en leerpraktijken’.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Type Iphone Heb Ik?

Welke opleidingen om advocaat te worden?

Vooropleiding in Nederland (produit infini) Om te kunnen worden beëdigd als advocaat is een afgeronde opleiding (bachelor en master of doctoraalexamen) op het gebied van het recht aan een Nederlandse universiteit nodig. In de opleiding moeten een minimaal aantal onderdelen zijn afgerond op grond van het Besluit beroepsvereisten advocatuur die verder zijn uitgewerkt in het convenant civiel effect,

  1. Het convenant civiel effect is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Nederlandse orde van advocaten, de Raad voor de rechtspraak, het Openbaar Ministerie en de rechtenfaculteiten van de Nederlandse universiteiten.
  2. Met civiel effect wordt bedoeld dat de rechtenopleiding zodanig is samengesteld zodat het diploma voldoet aan de eisen voor toegang tot (onder andere) de advocatuur.

Voor vragen over het civiel effect kunt u terecht bij de rechtenfaculteit van uw universiteit. Vooropleiding (deels) buiten Nederland maar binnen de EU (produit infini) Het is ook mogelijk dat een deel van de opleiding in het buitenland is gevolgd en afgerond.

  • Daarvoor gelden bepaalde vereisten op grond van de Advocatenwet.
  • Als in een EU-lidstaat, de EER of Zwitserland een gelijkwaardige rechtenstudie is voltooid, maar u bent nog niet (volledig) gekwalificeerd om beroepswerkzaamheden uit te oefenen (produit infini), dan onderzoekt de algemene raad de gelijkwaardigheid van de afgeronde rechtenopleiding in het buitenland.

Er wordt getoetst aan het Besluit beroepsvereisten advocatuur. Bij een verschil is het mogelijk dat aanvullende examens worden gevraagd (zie artikel 2, vierde lid, van de Advocatenwet ). Dit artikel is een uitwerking van het arrest Morgenbesser (C-313/01) van het Hof van Justitie van de EU.

  • Een verzoek tot onderzoek gelijkwaardigheid kan worden ingediend via het formulier op grond van artikel 2, vierde lid, van de Advocatenwet,
  • Dit formulier kan worden ingediend via [email protected],
  • Vooropleiding (deels) buiten de EU (produit infini) Als u buiten een EU-lidstaat, de EER of Zwitserland een rechtenstudie heeft voltooid, dan is een bachelor en master op het gebied van het recht aan een Nederlandse universiteit nodig.

Soms zijn daarbij vrijstellingen mogelijk op grond van een diplomawaardering. Als dit op u van toepassing kan zijn, wordt u aangeraden hierover eerst contact op te nemen met een universiteit in verband met het al dan niet verkrijgen van civiel effect.

  1. Beëdiging Na beëdiging als advocaat worden advocaten voorwaardelijk ingeschreven op het tableau.
  2. Beroepsopleiding Voorwaardelijk ingeschreven advocaten moeten de beroepsopleiding van de Nederlandse orde van advocaten volgen.
  3. Deze advocaten ontvangen de informatie voor de aanmelding bij de Beroepsopleiding Advocaten van de lokale orde van advocaten in het desbetreffende arrondissement.

Voor de daadwerkelijke start van de beroepsopleiding moet een advocaat-stagiair zijn beëdigd en een basistest hebben afgelegd. Na afronding van de beroepsopleiding ontvangt de advocaat-stagiair een certificaat. Stage en patroon Beginnende advocaten moeten een bepaalde periode werken onder begeleiding van een andere advocaat, de patroon.

veelgestelde vragen – toetreden tot de balie – algemeen veelgestelde vragen – toetreden tot de balie – produit fini veelgestelde vragen – toetreden tot de balie – produit infini

Welke vakken krijg je bij mbo rechten?

Het profieldeel bestaat uit 5 vakken: Inleiding Recht, Bestuursrecht, Sociaal Zekerheidsrecht, Arbeidsrecht en Belasting- en verzekeringsrecht. En hiernaast kun je gedurende je studie nog kiezen uit meer dan 10 keuzevakken en volg je natuurlijk de projecten.

Wat zijn de 4 vakkenpakketten?

Je kunt kiezen tussen de vier profielen Cultuur en Maatschappij (C&M), Economie en Maatschappij (E&M), Natuur en Techniek (N&T) en Natuur en Gezondheid (N&G).

Welke vwo profiel voor rechten?

Cultuur en Maatschappij (C&M) – Het profiel Cultuur en Maatschappij is een breed profiel. Het is gericht op taal, communicatie, geschiedenis, kunst en maatschappelijke onderwerpen als rechten, politiek, onderwijs en hulpverlening. Doordat het zo breed is, kun je er veel verschillende richtingen mee uit.

Hoe word je beëdigd als advocaat?

De beëdiging – De beëdiging is plechtige aangelegenheid en vindt plaats in de rechtbank tijdens een formele zitting. Tijdens de zitting zal de officier van justitie de aanstaande advocaat formeel voordragen om beëdigd te worden. Om officieel beëdigd te kunnen worden moet de aanstaande advocaat de eed of belofte erkennen.

Deze luidt als volgt: “Ik zweer (beloof) getrouwheid aan de Koning, gehoorzaamheid aan de Grondwet, eerbied voor de rechterlijke autoriteiten, en dat ik geen zaak zal aanraden of verdedigen, die ik in gemoede niet gelove rechtvaardig te zijn.” Wanneer je een religieuze achtergrond hebt, kun je er voor kiezen om de eed af te leggen in plaats van de belofte.

Kies je voor de eed, dan steek je de wijs- en de middelvinger aaneengesloten in de lucht, en spreek je de volgende woorden uit: “zo waarlijk helpe mij god almachtig”. Kies je voor de belofte, dan worden de vingers niet in de lucht gehouden, en spreek je uit: “dat beloof ik”.

Welke wiskunde heb je nodig voor rechten?

Rechten studeren kan met élk vakkenpakket. Het maakt dus niet uit of je wel of geen wiskunde hebt gekozen.

Welke vakken krijg je bij hbo rechten?

Je volgt vakken zoals Publiekrecht, Privaatrecht, Bedrijfsrecht en Sociaal Recht. Ook leer je hoe je moet onderhandelen, hoe je juridisch onderzoek doet en hoe je juridisch advies geeft.