Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Sporthorloge Past Bij Mij?

Welk Sporthorloge Past Bij Mij
Kenmerken van een goed horloge voor sport – Welk sporthorloge het beste bij jou past is afhankelijk van de sport die je beoefent, welke functies je nodig hebt en natuurlijk is je budget ook van belang. Welke sport je ook beoefent, een goed sporthorloge moet tegen een stootje kunnen.

 1. Veel sporthorloges zijn dan ook gemaakt van krasbestendig materiaal.
 2. Daarnaast moet een horloge om mee te sporten op z’n minst bestand zijn tegen zweet.
 3. Ies daarom bij voorkeur voor een horloge gemaakt van kunststof of een ander corrosie-bestendig materiaal zoals staal.
 4. Wil je met je horloge om kunnen douchen dan moet het minimaal 5 ATM (50 meter) waterdicht zijn en wil je met het horloge om kunnen zwemmen dan is een waterdichtheid van 10 ATM (100 meter) nodig.

Wil je meer weten over de waterdichtheid van horloges, lees dan ook de informatie op onze pagina over waterdichtheid. Het is natuurlijk ook belangrijk dat het horloge lekker zit en je niet hindert bij het sporten. Kies voor een lichtgewicht materiaal als kunststof of titanium en een makkelijk verstelbare band, bijvoorbeeld gemaakt van siliconen of textiel.

Welke sporthorloge heb ik nodig?

Fitness – Voor tijdens het fitnessen zoek je een horloge dat een hartslagsensor en fitnessprofielen heeft. Veel meer heb je niet nodig. De horloges die wij aanraden hebben beide functies. Tijdens een training kies je de oefening die je gaat doen – bijvoorbeeld crosstrainen – en het horloge meet de juiste gegevens.

Welke smartwatch past het beste bij mij?

Android smartphone: welke Android versie staat erop? –

 • 1. Ga naar instellingen
 • 2. Klik op ‘over de telefoon’ of ‘toestel-info’
 • 3. Hier of onder ‘software informatie’ staat je versie

Als je een Android smartphone hebt, is slechts 1 ding belangrijk: de Android versie op je smartphone. Bekijk welke Android versie jij hebt en kies een smartwatch die hier compatibel mee is. Dit staat aangegeven op de productpagina. Waar vind je de Android versie op je smartphone?

 1. Ga naar instellingen.
 2. Scroll naar beneden en klik op Over de telefoon of Toestel-info,
 3. Hier of onder ‘software informatie’ staat je Android versie.

Wat is een goede smartwatch voor sporten?

1. Onze overall winnaar: de Samsung Galaxy Watch – Deze mooie Samsung Galaxy Watch is de beste smartwatch voor tijdens het sporten. Met deze smartwatch heb je de nieuwste en meest uitgebreide hybride horloge voor je beweging en voor dagelijks gebruik. Met ingebouwde GPS en permanente, betrouwbare polshartslagmeting meet dit gave model heel fraai al je activiteiten. De Samsung Galaxy Watch is extra speciaal, omdat je door de apps kunt scrollen met het handige bedieningstandwiel aan de rand. Het is de beste Wear OS Smartwatch! Dit slimme horloge bevat alles wat je maar kunt verwachten en heeft een always on scherm van goede kwaliteit. Voordelen

 • Allerlei geweldige functies, zoals GPS en een polshartslagmeting
 • Goede accuduur
 • Always On Display
 • Meerdere, mooie uitvoeringen

Wat is het verschil tussen een smartwatch en een sporthorloge?

Wanneer kies je een sporthorloge, activity tracker of smartwatch? Geschreven door Robyn 20 april 2023 17.03 Twijfel je tussen een sporthorloge, activity tracker, smartwatch of hybride horloge? Het verschil tussen deze wearables is soms lastig. Veel smartwatches meten namelijk ook je dagelijkse activiteiten en er zijn sporthorloges die communiceren met je smartphone.

Sporthorloge Activity tracker of gezondheidshorloge Smartwatch Hybride horloge
Wil je weten of je genoeg beweegt op een dag? Geschikt Zeer geschikt Geschikt Geschikt
Wil je een subtiel en comfortabel design? Enigszins geschikt Zeer geschikt Geschikt Zeer geschikt
Wil je je sporttrainingen nauwkeurig bijhouden? Zeer geschikt Geschikt Enigszins geschikt Ongeschikt
Wil je berichten lezen en oproepen beantwoorden? Enigszins geschikt Ongeschikt Zeer geschikt Enigszins geschikt
Wil je diverse apps downloaden op je horloge? Enigszins geschikt Enigszins geschikt Zeer geschikt Ongeschikt

Wil je het horloge met name gebruiken voor het ontvangen van meldingen van je agenda, inkomende oproepen en berichten? En wil je berichten beantwoorden, apps downloaden en misschien ook bellen? Dan zoek je een smartwatch. Een smartwatch is een verlengstuk van je smartphone. Om alle functies van het horloge te gebruiken, kies je een horloge dat goed samenwerkt met je telefoon. Als je het horloge voornamelijk wil gebruiken om je sportprestaties te meten, zoek je een sporthorloge. Een sporthorloge geeft je inzicht in de voortgang van je trainingen. Kenmerkend zijn de sportprofielen. Je snelheid, afstand, hartslag en afgelegde route analyseer je per sport in overzichtelijke tabellen en grafieken. Als je benieuwd bent naar je gezondheid en of je wel genoeg lichaamsbeweging hebt, dan raden we je een activity tracker of gezondheidshorloge aan. Ze meten 24/7 je aantal stappen, afstand, calorieën en slaap. Heb je te lang stilgezeten? Dan ontvang je een melding om te bewegen. Bij sommige horloges zie je op het eerste gezicht niet dat er slimme functies op zitten. Deze noemen we hybride horloges. Ze hebben een traditionele wijzerplaat en de mogelijkheid om het horloge met je smartphone te verbinden. Je krijgt notificaties vaak via een trilling of verspringende wijzer wanneer je een berichtje op je smartphone ontvangt.

Het horloge houdt ook je stappen, afstand, calorieën en slaap bij. Deze gegevens bekijk je niet direct op het horloge, maar op de bijbehorende app op je smartphone. Er is voor iedereen een geschikt slim horloge. Wil je jouw berichten lezen op je horloge, oproepen aannemen en apps installeren? Dan kies je een smartwatch.

Wil je jouw dagelijkse activiteiten bijhouden, dan kies je een activity tracker of gezondheidshorloge. Als je fanatiek sporter bent en je workouts wil bijhouden, raden we een sporthorloge aan. Hybride horloges kies je als je jouw dagelijkse activiteiten wil meten, maar ook het traditionele uiterlijk van een horloge wilt.

Is Apple Watch een sporthorloge?

Apple Watch om beter te sporten – De Apple Watch geeft niet alleen de tijd aan en waarschuwt je met notificaties, maar is ook te gebruiken als sporthorloge en activiteitentracker. Je kunt met de Apple Watch sneller, beter en gemakkelijker je sportactiviteiten bijhouden.

Hartslagzones Vul je ringen Sporten zonder iPhone Vrienden Uitdagingen 5 extra manieren

Wat is beter Garmin of Apple Watch?

Garmin wint, Apple goedkoper – De Garmin en Apple Watch zijn beide uitstekende smartwatches. Zij zitten goed in mekaar, hebben een aangenaam scherm en betrouwbare sensoren. Toch hebben ze elk hun eigen specialisatie: de Garmin mikt op sportieve gebruikers die ook graag een aantal slimme functies willen gebruiken terwijl de Apple Watch in de smaak wil vallen bij technologie-adepten die vooral willen dat hun horloge een verlengstuk van hun iPhone is en daarnaast ook wel alle basisactiviteiten willen kunnen opvolgen.

Het is dus de Garmin Venu 2 Plus die het meeste indruk maakt, vooral door de beduidend betere autonomie van de batterij. Daar staat tegenover dat de Apple Watch SE minder kost en zinvoller is voor wie een iPhone heeft. In ons labo kregen beide horloges een goed rapport. Wil je alle resultaten in detail bekijken, net als die van meer dan 50 andere modellen, surf dan naar onze vergelijker van smartwatches.

: Garmin Venu 2 Plus of Apple Watch SE: welke smartwatch past beter bij jou?

Wat is volgens de Consumentenbond een goede smartwatch?

Best geteste smartwatch – Op 8 december 2020 heeft de in totaal 46 verschillende smartwatches van diverse uiteenlopende merken aan diverse tests onderworpen. Uit het 100% onafhankelijk testoordeel is de Garmin smartwatch, Venu Sq, als beste uit de test gekomen!

Wat is een goede betaalbare smartwatch?

Inhoudsopgave –

Smartwatch prijsverschil #1: het merk Smartwatch prijsverschil #2: de hoeveelheid functies en ondersteuning Smartwatch prijsverschil #3: de kwaliteit

Bij een smartwatch denken mensen vaak aan een horloge waar je mee kunt bellen. Maar met een smartwach kun je veel meer. Wat precies, dat hangt vaak samen met de prijs. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen dure en goedkope smartwatches? Wij zoeken het voor je uit.

 • Zo kun je zelf bepalen wat voor jou de beste goedkope smartwatch (of natuurlijk de beste duurdere) is.
 • Net zoals bij kleding bepaalt het merk een groot deel van de prijs.
 • Dat heeft met de kwaliteit te maken en met de investeringen die het bedrijf heeft gedaan om een zo goed mogelijk product te maken.
 • Maar ook de status van het merk speelt een belangrijke rol.

Een Apple Watch is niet alleen duurder omdat het een goed horloge is, maar ook omdat Apple nu eenmaal de uitstraling van luxe in stand wil houden. Ook betaal je voor de expertise die een bedrijf nu eenmaal heeft op zijn eigen gebied. Een Garmin smartwatch en een Fossil smartwatch komen bijvoorbeeld echt uit de fitnesshoek, waardoor je kunt verwachten dat de sportieve functies op watches van deze merken kwalitatief erg goed zijn.

Andere merken hebben juist meer een allround imago – denk aan een terwijl een Samsung smartwatch of een Sony smartwatch. Er zijn ook merken die zich sterk richten op mode-liefhebbers. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij Michael Kors smartwatches: die hebben namen als Runway of Access Runway. Een smartwatch is in feit een kleine computer op je pols.

Hij werkt dus eigenlijk net als een smartphone, maar heeft wel minder functies en een veel kleiner scherm. Er zijn inmiddels een aantal standaardfuncties die je van een smartwatch mag verwachten. Een smartwatch met hartslagmeter is bijvoorbeeld niets opzienbarends.

 • Ook kan tegenwoordig (bijna) elke smartwatch WhatsApp-notificaties ontvangen en zijn horloges met navigatie of smartwatches met wifi ook steeds meer gemeengoed aan het worden.
 • Maar een smartwatch kan meer.
 • Zo kun je bij recente luxere modellen betalen met je smartwatch.
 • De Apple Watch ondersteunt Apple Pay, terwijl Android Wear OS horloges vaak (maar niet altijd) diverse vormen van contactloos betalen ondersteunen.

Een goedkope smartwatch is meestal niet geschikt om apps op te installeren. Horloges die Android Wear OS ondersteunen (en de Apple Watch) hebben wel een hele appstore vol applicaties die allerlei kleine en grote functies toevoegen. Denk hierbij aan kleine spelletjes, sportapplicaties en andere diensten. Er zijn duidelijk kwaliteitsverschillen tussen budget smartwatches en topmodellen als bijvoorbeeld een Apple Watch. De schermpjes van goedkope smartwatches zijn vaak van een niet zo hoge resolutie, terwijl ook het contrast te wensen overlaat. Andere punten waar je op moet letten: is de smartwatch waterdicht of alleen bestand tegen spatwater? Hoe goed is de hartslagmeter en wat is de levensduur van de batterij? Dat laatste is overigens vaak minder relevant dan je denkt: een smartwatchbatterij gaat altijd wel langer dan 24 uur mee, en aangezien je hem ‘s nachts toch af doet, is het een kleine moeite hem dan meteen aan de oplader te doen.

Toch is langere batterijduur natuurlijk altijd fijner. Wat voor jou de beste smartwatch is, is moeilijk te bepalen. Het hangt heel erg van je wensen af. Apple’s Serie 4 horloges doen eigenlijk alles wat je van een smartwatch mag verwachten, maar daar betaal je ook flink voor. Wil je liever een Android-horloge? De Samsung Galaxy Watch Active is een prima apparaat met een lager prijskaartje dan de Apple Watch.

Wie een nog kleiner budget heeft, valt zich geen buil aan de Xiaomi Amazfit Bip. Dezeallround watch vind je al voor minder dan 80 euro. Er zit GPS en wifi op, en de fabrikant claimt dat je hem (onder de optimale omstandigheden, dat dan weer wel) maar eens in de 45 dagen hoeft op te laden.

Hoe betrouwbaar is een sporthorloge?

Hoe betrouwbaar is je sporthorloge? Jouw maandelijkse dosis erg toegankelijke wetenschap en technologie. Naast lokaal en internationaal wetenschapsnieuws vind je in Eos ook achtergrond, diepgang en duiding waarmee je zowel de wereld als jouw persoonlijke leven beter kan begrijpen.

Achtergrond en kennisTechnologie en avontuurGezondheid en voeding

Onderzoekers van de universiteit van Stanford zochten het uit voor zeven sporthorloges: Apple Watch, Basis Peak, Fitbit Surge, Microsoft Band, Mio Alpha 2, PulseOn en Samsung Gear S2. Ze lieten 60 vrijwilligers – 31 vrouwen en 29 mannen – lopen op een loopband en fietsen op een hometrainer.

De proefpersonen controleerden hun hartslag en calorieverbranding op basis van de sporthorloges. De onderzoekers deden hetzelfde met gespecialiseerde medische toestellen. Uit de resultaten bleek dat de meeste toestellen de hartslag vrij goed wisten na te gaan. De foutenmarge bedroeg voor zes van de zeven horloges minder dan 5 procent.

Alleen de Samsung Gear S2 zat daarboven met een afwijking van 6,8 procent. De fouten waren vooral te wijten aan factoren zoals huidskleur en tatoeages. De toestellen sturen groen licht doorheen de huidlagen, en een donkere huid of tatoeages kunnen dat bemoeilijken.

 • De resultaten voor het calorieverbruik lagen een pak lager.
 • De Fitbit Surge was het best presterende toestel, maar week toch ruim 27 procent af van de werkelijkheid wat niet meer aanvaardbaar is.
 • De PulseOn was de slechtst scorende met een foutenmarge van bijna 93 procent,
 • Volgens de onderzoekers presteerden de meeste toestellen goed op hartslag, omdat dat rechtstreeks te meten is.

Voor de berekening van het calorieverbruik daarentegen moet rekening worden gehouden met de fitheid, de lengte en het gewicht van de proefpersoon. Zo’n berekening is veel moeilijker te integreren in een toestelletje dat door zeer uiteenlopende personen wordt gebruikt.

Wat is de beste smartwatch 2023?

1. Samsung Galaxy Watch 5 Pro – De Samsung Galaxy Watch 5 Pro is de opvolger van de populaire Galaxy Watch 4 en de beste smartwatch voor Android-gebruikers. Deze smartwatch draait op het nieuwe besturingssysteem Wear OS 3, dat is ontwikkeld door Google en Samsung samen. Hierdoor heb je toegang tot duizenden apps uit de Google Play Store, zoals Google Maps, Spotify en Strava.

 • Ook kun je gebruikmaken van de Google Assistent en Samsung Pay.
 • De Galaxy Watch 5 Pro heeft een stijlvol design met een roterende ring om het scherm te bedienen.
 • Het scherm is een 1,4 inch AMOLED-display met een hoge resolutie en een always-on functie.
 • De behuizing is gemaakt van roestvrij staal en de bandjes zijn verwisselbaar.

De smartwatch is waterdicht tot 5 ATM en heeft een militaire certificering voor schokbestendigheid. De Galaxy Watch 5 Pro is ook een uitstekende fitnesspartner. Hij heeft een ingebouwde GPS-sensor, een hartslagmeter, een bloeddrukmeter, een ECG-sensor en een saturatiemeter.

Hij kan meer dan 100 sporten herkennen en bijhouden, waaronder zwemmen, fietsen en hardlopen. Ook geeft hij je inzicht in je slaap, stress en gezondheid. De batterijduur van de Galaxy Watch 5 Pro is ongeveer twee dagen bij normaal gebruik. Je kunt hem draadloos opladen of via een magnetische lader. Ook kun je hem opladen met je smartphone via Wireless PowerShare.

Voordelen:

Draait op Wear OS 3 met veel apps en functiesStijlvol design met roterende ringUitgebreide gezondheids- en sportfunctiesWaterdicht en schokbestendigDraadloos opladen en Wireless PowerShare

Nadelen:

Alleen compatibel met Android-smartphonesBatterijduur kan beterGeen dual sim-ondersteuning

Wat is beter Suunto of Garmin?

Connectiviteit – De connectiviteit van de Fenix 6 is een stuk beter dan die van de Suunto 9. ANT+ is bijvoorbeeld extra aanwezig, een energie-efficiëntere wijze dan bluetooth om met externe sensoren te kunnen koppelen. De Suunto 9 mist ook de mogelijkheid van Wifi-connectie.

Hoe duur is een sporthorloge?

Kies je doel, kies je sporthorloge – Elk sporthorloge kent verschillende functies en dit maakt ieder horloge uniek. Tegenwoordig is bijna elk horloge een multisporthorloge met gps, maar toch bestaan er degelijk verschillen. Daarom is het belangrijk om vooraf je wensen op papier te zetten.

 1. Wil je een horloge met muziek via Spotify of juist een die geschikt is voor een triathlon of trailrun.
 2. Vind je het belangrijk om je slaap te meten of juist een met een lange batterijduur.
 3. Bij All4running vind je sporthorloges van Polar vanaf honderd euro, maar je kunt ook duizend euro aan een model uitgeven.

Grote verschillen in de prijs, dus hoe zit dat precies? Dit heeft alles te maken met het doel van jouw activiteit. De exclusieve Garmin Fenix is bijvoorbeeld een model voor triatleten. Dit model is waterdicht tot 100 meter, biedt 32GB geheugen en bevat veel navigatiemogelijkheden.

Terwijl het lager geprijsde model Polar Ignite zich richt op gezondheid, gps en hardloopprestaties. De Suunto 7 is weer erg populair bij trailrunners. Dit model presteert in zware omstandigheden en uitdagende trails. De Suunto 7 is dankzij het Gorilla Glass scherm bestand tegen krassen en stoten. Ieder model bevat tientallen functies en dit zie je terug in de prijs van een sporthorloge.

Hierdoor is de prijs/kwaliteit verhouding tussen verschillende sporthorloges goed te verklaren. Andere functies die je in veel smart sportwatch modellen ziet terugkomen zijn:

Muziek luisteren via Spotify of Deezer Betalingen uitvoeren met het horloge Smart coaching Verbinding met Strava of andere applicaties Activity tracking zoals: stappen, calorieën of slaap analyses Te gebruiken voor veel verschillende sporten

Hoe lang doe je met een sporthorloge?

Moet je je hier druk om maken? – Ik denk het niet. Een gemiddeld sporthorloge gaat minimaal 5 jaar zonder problemen mee, tenzij er in die vijf jaar hele grote veranderingen zijn op het gebied van bluetooth, wifi of software matige veranderingen die het koppelen met de smartphone veranderen.

Wat is beter smartwatch of Fitbit?

Twijfel je tussen de aanschaf van een fitnesstracker en een smartwatch ? De twee verschillen flink van elkaar, zowel qua ontwerp als mogelijkheden. Een Fitbit heeft andere plus- en minpunten dan een smartwatch. Kieskeurig vertelt je er alles over. Voor alle informatie over smartwaches, klik hier! Er zijn heel veel fitnesstrackers te koop van allerlei merken. Wat kun je met een Fitbit? Een Fitbit is bedoeld om je dagelijkse activiteit bij te houden en heeft daarom allerlei sensoren. Een stappensteller om je passen, je traplopen en je hardlopen te meten, maar ook sensoren om fietsen en zwemmen te registreren.

Alle Fitbits hebben een hartslagmeter die voortdurend meet hoe inspannend de work-out voor je lichaam is. Daarnaast is een Fitbit ook voorzien van sensoren die je slaap analyseren om inzicht te krijgen in je slaapgedrag. Hoelang slaap je, wanneer ben je onrustig? Duurdere Fitbits hebben ook gps ingebouwd om je route vast te leggen.

Wat kun je met een smartwatch? Een smartwatch is voor andere dingen bedoeld en is dan ook op verschillende punten anders. Een smartwatch draag je omdat hij de tijd en meldingen van je telefoon weergeeft. Een Fitbit kan wel trillen bij inkomende telefoongesprekken en berichten, maar veel meer is niet mogelijk.

 • Wil je opnemen of weten wie er een berichtje heeft gestuurd, dan moet je je smartphone pakken.
 • Een smartwatch daarentegen laat zien wie er belt, en met de meeste modellen kun je ook telefoongesprekken voeren.
 • Bovendien laat het horloge nieuwe berichten zien en kun je via je stem of een klein toetsenbordje een antwoord terugsturen.

Je telefoon kan dus vaker in je zak blijven. Een Fitbit heeft een klein schermpje dat de belangrijkste informatie toont, zoals het aantal stappen dat je op een dag zet. Een voordeel van de Fitbit is dat hij onopvallend en compact is, waardoor je bijna niet doorhebt dat je hem draagt.

 1. Handig dus bij het sporten: de Fitbit zit dan niet in de weg.
 2. Een smartwatch is voorzien van een groter (rond of vierkant) beeldscherm dat standaard de tijd toont.
 3. Het display laat ook de notificaties van je smartphone zien.
 4. Via het touchscreen van het horloge open je applicaties, bijvoorbeeld je sport-app met informatie over je dagelijkse beweging.

Een smartwatch is groter en zwaarder dan een Fitbit en daarom minder geschikt om te dragen tijdens het sporten. Een ander verschil is de water- en stofbestendigheid. De meeste Fitbits zijn water- en stofdicht, zodat je de fitnesstracker niet af hoeft te doen als je gaat zwemmen.

De topmodellen van Fitbit zijn zelfs waterdicht tot vijftig meter. Bij een smartwatch is die water- en stofbestendigheid niet vanzelfsprekend, dit verschilt per model. Duurdere horloges kunnen over het algemeen wel mee onder de douche, maar slechts weinig smartwatches zijn bestand tegen een langere periode (dieper) onder water.

Een smartwatch kan ook je dagelijkse activiteiten bijhouden, maar hij heeft over het algemeen wel minder sensoren dan een Fitbit. Een hartslagmeter en gps zitten bijvoorbeeld niet in alle slimme horloges, waardoor die minder geschikt zijn om je wielrenronde bij te houden. Of je met je smartwatch in de supermarkt kunt betalen, hangt van veel zaken af. Allereerst heb je een smartwatch nodig met een nfc-chip, zo’n chip die ook in je pinpas zit en contact maakt met het pinapparaat in de winkel. Dat pinapparaat moet contactloos betalen ondersteunen, en je hebt een aanbieder nodig die contactloos betalen via je smartwatch ondersteunt.

De populairste mobiele betaaldiensten zijn Apple Pay (voor de Apple Watch) en Google Pay (voor smartwatches met Android Wear). Beide betaaldiensten werken nog niet in Nederland. Trouwens: een aantal banken test het betalen via de nfc-chip in smartwatches, maar deze functie komt waarschijnlijk pas in 2019 voor iedereen beschikbaar.

Een Fitbit-fitnesstracker heeft geen beeldscherm voor apps, dus dat houdt op. De Fitbit-app die op je telefoon staat en verbonden is met de wearable, laat je zaken instellen en geeft inzicht in je activiteiten. Een smartwatch werkt wel met apps, en bijna alle populaire apps worden ondersteund. Omdat een Fitbit-fitnesstracker geen beeldscherm heeft en draait op een heel eenvoudig besturingssysteem, gaat de accu lang mee. Je hoeft de fitnesstracker gemiddeld slechts één à twee keer per week op te laden. Een smartwatch heeft meer functies, maar verbruikt vanwege zijn beeldscherm en uitgebreide besturingssysteem ook veel meer stroom.

De meeste slimme horloges moeten daarom elke één à twee dagen aan de oplader. Misschien hadden we deze wel als eerste moeten noemen, want de prijs is wel belangrijk in je keuzeproces. Je hebt nu gelezen dat er nogal wat verschillen zijn tussen een fitnesstracker en een smartwatch. Omdat een smartwatch meer kan, is hij ook duurder.

Een Fitbit kost gemiddeld honderd euro, maar voor een doorsnee smartwatch betaal je minimaal het dubbele. Slimme horloges met meer functies en/of een luxer ontwerp zijn nog duurder. Bedenk dus eerst wat je ermee wilt gaan doen, want dan weet je al snel of je een fitnesstracker of een smartwatch nodig hebt.

Hoe strak moet een sporthorloge zitten?

Tip 2: draag het horloge strak, zodat het niet verschuift – Licht tussen de sensor en je pols brengt de meting in de war. Je voorkomt dat licht de meting beïnvloedt door het bandje wat strakker te zetten dan je gewend bent. Het moet strak zitten, zodat het niet verschuift, maar mag je bloedcirculatie niet afknellen. Is jouw bandje te groot, te klein of sluit het gewoon niet aan? Overweeg dan een nieuw bandje aan te schaffen.

Kan je hardlopen met Apple Watch zonder telefoon?

Je Apple Watch gebruiken zonder dat je je iPhone bij de hand hebt – Bij een Apple Watch die met mobiele netwerken werkt en een geactiveerd mobiel abonnement kun je met het netwerk verbonden blijven, ook als je iPhone niet in de buurt is. Ook met alle andere Apple Watch-modellen kun je diverse dingen doen als je je iPhone niet bij de hand hebt en je geen wifiverbinding hebt.

Muziek afspelen Podcasts afspelen Audioboeken afspelen Gesproken memo’s opnemen en afspelen Reizen met het openbaar vervoer en je studentenkaart gebruiken Zoek personen, zoek apparaten en zoek objecten Gebruikmaken van de klok, wereldklok, wekkers, timers en stopwatch Foto’s uit gesynchroniseerde fotoalbums weergeven In een winkel betalen met Apple Pay Je agenda-activiteiten bekijken Je activiteiten bijhouden en je work-outs bijhouden Je hartslag bekijken, je slaapschema wijzigen, je saturatiewaarden meten, je menstruatiecyclus bijhouden en ontspannen en bewust ademhalen Het geluidsniveau om je heen en van je koptelefoon meten

De Apple Watch heeft een ingebouwde gps-voorziening, waardoor de afstand en snelheid nauwkeuriger worden weergegeven wanneer je zonder je gekoppelde iPhone buiten aan het sporten bent. De Apple Watch heeft ook een ingebouwde barometrische hoogtemeter die de informatie over hoogtestijging en -daling nauwkeuriger maakt.

De hoogtemeter van de Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 en nieuwere modellen is altijd aan en is nog nauwkeuriger, waardoor je hoogte in realtime wordt getoond. Je Apple Watch maakt gebruik van draadloze Bluetooth®-technologie om verbinding te maken met de gekoppelde iPhone en gebruikt de iPhone voor veel draadloze functies.

Je Apple Watch kan zelf wifinetwerken configureren en verbinding maken met wifinetwerken die je op de gekoppelde iPhone hebt geconfigureerd of waarmee je via de gekoppelde iPhone verbinding hebt gemaakt. Zie het Apple Support-artikel Over Bluetooth, wifi en mobiele netwerken op Apple Watch voor meer informatie.

Waarom wel of geen Apple Watch?

Het ultieme device voor een gezond leven. Apple Watch zit om je pols en kan dus dingen die je andere devices niet kunnen. Draag ‘m en je krijgt meer inzicht in je gezondheid, je hebt een trainingsmaatje dat je dagelijkse beweging voor je bijhoudt en je blijft in contact met alles wat belangrijk voor je is.

Kan je je bloeddruk meten met een Apple Watch?

Bloeddruk meten met Apple Watch weer stapje dichterbij – Wanneer je nu je bloeddruk moet meten, heb je een aparte bloeddrukmeter nodig. Bovendien moet je daar ook echt even de tijd voor nemen om de bloeddrukmeter goed zijn werk te laten doen. Straks hoeft dat misschien niet meer en heb je eigenlijk alleen nog een Apple Watch nodig. Welk Sporthorloge Past Bij Mij De strip van de Beddit-slaapmonitor leg je simpelweg op je matras voor het slapen gaan. Wanneer je dan in bed gaat liggen begint de slaapmonitor meteen met meten en analyseren. Apple wilt dus eerst deze strip voorzien van een manier om je bloeddruk te meten.

Welke smartwatch heeft de meeste functies?

Diameter : 41 mm, 45 mm en 49 mm Besturingssysteem : WatchOS Waterresistentie : Waterdicht Schermtype : Retina-oled Compatibel met : iOS en Android NFC : Ja De Apple Watch Series 8 komt ontzettend dicht bij smartwatch-perfectie. Het is een krachtige en veelzijdige horloge die een enorm scala aan functies te bieden heeft. Wie op zoek is naar een eenvoudige smartwatch, vindt misschien wel dat het enorme aanbod aan fitness- en wellness-functies van de Series 8 overdreven groot is, maar dit horloge wisselt naar ieders hartenlust tussen een fitnesstracker, het beste sporthorloge en een gezondheidsapparaat.

 • Dit maakt hem tot een echte publiekslieveling – ondanks zijn aanzienlijke prijskaartje.
 • De Apple Watch Series 8 heeft een groot display en geavanceerde gezondheidssensoren in een stijlvolle verpakking verkrijgbaar in twee formaten: 41 mm en 45 mm voor de ‘normale’ modellen, terwijl de Ultra -versie 49 mm omslaat.

Dit is een soort rugged model dat gefocust is op buitensport en survival. Hierover valt een hele aparte review te schrijven, dus ik laat hem verder buiten beschouwing. In het vernieuwde design van de Apple Watch zijn de schermranden plat, waardoor het risico op krassen op het glas een stuk kleiner is.

Neem het van mij, als iemand die al jaren deze horloges draagt, aan: zo’n kras doet pijn aan je hart. 🥲 De behuizing bestaat of uit aluminium, of roestvrij staal (rvs). Als je rvs combineert met het platte scherm, heb je meteen een sprong voor op voorgaande generaties wat betreft duurzaamheid. Houd er alleen rekening mee dat rvs wat zwaarder is dan aluminium, dus als je draagbaarheid de voorkeur geeft boven krasbestendigheid, dan is aluminium de betere keuze.

WatchOS 8 was al een behoorlijke verbetering vergeleken met zijn voorganger, maar WatchOS 9 maakt weer een sprong vooruit met onder andere uitgebreidere work-outtracking (inclusief hartslagzones!), een speciale reminder voor je medicatie, verbeterde slaaptracking, en auto-ongelukdetectie.

Wat is beter Suunto of Garmin?

Connectiviteit – De connectiviteit van de Fenix 6 is een stuk beter dan die van de Suunto 9. ANT+ is bijvoorbeeld extra aanwezig, een energie-efficiëntere wijze dan bluetooth om met externe sensoren te kunnen koppelen. De Suunto 9 mist ook de mogelijkheid van Wifi-connectie.

Hoe betrouwbaar is een sporthorloge?

Hoe betrouwbaar is je sporthorloge? Jouw maandelijkse dosis erg toegankelijke wetenschap en technologie. Naast lokaal en internationaal wetenschapsnieuws vind je in Eos ook achtergrond, diepgang en duiding waarmee je zowel de wereld als jouw persoonlijke leven beter kan begrijpen.

Achtergrond en kennisTechnologie en avontuurGezondheid en voeding

Onderzoekers van de universiteit van Stanford zochten het uit voor zeven sporthorloges: Apple Watch, Basis Peak, Fitbit Surge, Microsoft Band, Mio Alpha 2, PulseOn en Samsung Gear S2. Ze lieten 60 vrijwilligers – 31 vrouwen en 29 mannen – lopen op een loopband en fietsen op een hometrainer.

De proefpersonen controleerden hun hartslag en calorieverbranding op basis van de sporthorloges. De onderzoekers deden hetzelfde met gespecialiseerde medische toestellen. Uit de resultaten bleek dat de meeste toestellen de hartslag vrij goed wisten na te gaan. De foutenmarge bedroeg voor zes van de zeven horloges minder dan 5 procent.

Alleen de Samsung Gear S2 zat daarboven met een afwijking van 6,8 procent. De fouten waren vooral te wijten aan factoren zoals huidskleur en tatoeages. De toestellen sturen groen licht doorheen de huidlagen, en een donkere huid of tatoeages kunnen dat bemoeilijken.

 1. De resultaten voor het calorieverbruik lagen een pak lager.
 2. De Fitbit Surge was het best presterende toestel, maar week toch ruim 27 procent af van de werkelijkheid wat niet meer aanvaardbaar is.
 3. De PulseOn was de slechtst scorende met een foutenmarge van bijna 93 procent,
 4. Volgens de onderzoekers presteerden de meeste toestellen goed op hartslag, omdat dat rechtstreeks te meten is.

Voor de berekening van het calorieverbruik daarentegen moet rekening worden gehouden met de fitheid, de lengte en het gewicht van de proefpersoon. Zo’n berekening is veel moeilijker te integreren in een toestelletje dat door zeer uiteenlopende personen wordt gebruikt.