Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Niveau Is Hbo?

Welk Niveau Is Hbo
Waarom zou ik voor een hbo opleiding kiezen? – Het hbo (Hoger Beroeps Onderwijs) onderwijs in Nederland kennen wij als een onderwijsvorm binnen het hogere onderwijs. HBO opleidingen zijn te volgen aan een hogeschool. Je kunt het hbo onderwijs pas gaan volgen wanneer jij een mbo (niveau 4), HAVO of VWO diploma hebt gehaald.

Wat is het niveau van hbo?

Drie graden – In het hoger onderwijs zijn drie graden te onderscheiden: de bachelor, de master en de associate degree. Dit zijn internationaal erkende titels voor een opleiding aan een hbo of universiteit. Een Associate Degree is een twee-jarige studie in het hbo. Het niveau, niveau 5, ligt tussen mbo niveau 4 en hbo bachelor (niveau 6).

Is hbo hoog niveau?

Wat kenmerkt een hbo opleiding? – Een hbo opleiding is een bachelor opleiding. Men noemt afgestudeerden ook wel ‘bachelor of profession’. Op het hbo leer je een beroep. Het is een opleiding op hoog niveau. Je krijgt veel theorie. Die theorie is gelinkt aan de praktijk.

 1. Je krijgt ook veel stage.
 2. En tijdens de opleiding worden er veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt.
 3. Je wordt echt een hoog opgeleide professional.
 4. Je kunt een hbo bachelor gaan doen na het mbo (let op toelatingseisen), de havo of het vwo.
 5. Na een vierjarige bacheloropleiding kun je gaan werken.
 6. Maar je kunt ook doorstuderen.

Na een hbo bachelor kun je een universitaire master gaan doen (let op toelatingseisen). Er zijn ook masteropleidingen op de hogeschool. Die worden vooral door werkenden gevolgd. Sinds kort is er ook een tweejarige hbo opleiding, de associate degree, Die is vooral bedoeld voor mbo’ers en havisten die een studie van vier jaar te lang en te theoretisch vinden.

Wat is hbo niveau 5?

Associate degree-opleiding – Een Associate degree is een 2-jarige studie op hbo-niveau. Qua niveau zit de opleiding tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in. Dat betekent onderwijsniveau 5. Alle lessen zijn gericht op de praktijk. Je krijgt wel theorie, maar die pas je meteen toe in echte opdrachten van bedrijven.

Is hbo hoger dan mbo?

Tempo – Het tempo is ook anders. Een mbo niveau 4 opleiding duurt even lang als een hbo opleiding: 4 jaar. Maar mede omdat je op het hbo meer lesmateriaal krijgt, ligt het tempo daar hoger. Ook wordt de lesstof minder uitgebreid behandeld tijdens de lessen, maar er worden tijdens de les meer dingen in kortere tijd behandeld.

Is vwo hbo denkniveau?

wat is het denkniveau als je vwo hebt afgerond? MBO denkniveau? Of is dat niet gelijk? Dan heb je een VWO denkniveau. Dat is een beetje hoger dan een MBO denkniveau. Verwijderde gebruiker 12 jaar geleden + @ sterrehemel Verwijderde gebruiker 12 jaar geleden En ik geef je op een briefje dat er meer afgestudeerde MBO’ers zijn die het niveau van een VWO’er niet halen.

 1. Qua specifieke beroepskennis waar de MBO’er zijn/haar diploma in heeft gehaald, loopt de VWO’er waarschijnlijk achter, maar als het gaat om bv het verwerken van grote hoeveelheden informatie en analyses, zal de VWO’er een streepje voor hebben.
 2. Het zit ook al in de naam, MBO is MIDDELBAAR beroepsonderwijs en VWO is voortgezet WETENSCHAPPELIJK onderwijs.

Ander denkniveau dus. VWO afgerond is HBO niveau, omdat je gelijk kan doorstromen naar de universiteit.Via de lange weg is het VMBO – MBO – HBO – Universiteiten de middelangeweg is Havo – HBO – UniversiteitKortste weg is VWO – UniversiteitToegevoegd na 1 minuut: Zoals je ziet heb je HBO nodig om Universiteit te mogen doen.

 1. En je hebt niet extra HBO nodig als je VWO hebt gehad.
 2. Ortom VWO = HBO niveau Je hebt pas een HBO niveau als je een HBO-opleiding hebt afgerond.P.s.
 3. De negatieve duim is niet door mij geplaatst.
 4. Verwijderde gebruiker 12 jaar geleden Als je HBO hebt gedaan, mag je doorstromen in de Master (na een half jaartje bijscholing).

Dat is een vwo-er niet toebedeeld. Die moet gewoon bij het eerste jaar beginnen. Dus niet helemaal hetzelfde wat mij betreft. sterredag 12 jaar geleden En zonder dat half jaartje bijscholing? sterredag 12 jaar geleden nou vreemd vind ik het niet, aangezien ik het vroeger zo heb geleerd op school ik wacht nog op een reactie op mijn vraag in ieder geval 🙂 : wat is het denkniveau als je vwo hebt afgerond? MBO denkniveau? Of is dat niet gelijk?

Wat is hoger havo of hbo?

Niveau havo – Havo staat voor ‘hoger algemeen voortgezet onderwijs’. Het havo duurt vijf jaar en bereidt leerlingen voor op het hoger beroepsonderwijs (hbo). Maar sommige leerlingen stromen na hun eindexamen door van havo naar vwo, Er is ook een kleine groep die zich inschrijft voor een mbo-opleiding.

natuur en techniek (n&t); natuur en gezondheid (n&g); economie en maatschappij (e&m); cultuur en maatschappij (c&m).

Hoe noem je een hbo diploma?

Na een studie aan de universiteit mag u de titel Bachelor of Master gebruiken. Na een hbo-opleiding kunt u ook de titel Associate Degree hebben. Als u gepromoveerd bent mag u de titel doctor voeren.

Wat is de kortste hbo-opleiding?

Wil je verder studeren, maar vind je 4 jaar in de schoolbanken te lang? Kies dan voor een associate degree, een verkorte hbo-opleiding van 2 jaar. Je leert en werkt tegelijk. En past dus meteen toe wat je leert.

Hoe toon je hbo werk en denkniveau aan?

Op een andere manier aantonen dat je hbo/wo-denkniveau hebt – Als een vacature op hbo/wo-denkniveau jou aanspreekt, maar je beschikt niet over het juiste diploma, heb je een aantal mogelijkheden om niet meteen op de ‘nee-stapel’ te belanden. Kijk bijvoorbeeld eerst goed naar de gewenste eisen en vaardigheden.

 • Un je misschien op een andere manier bewijzen dat je de juiste kandidaat voor deze functie bent? Denk aan ervaring in vergelijkbaar werk, andere relevante diploma’s of certificaten of past je persoonlijke profiel perfect bij de organisatie.
 • Stuur daarom altijd een motivatiebrief mee met je cv, waarin je aangeeft – zonder al te bescheiden te zijn – waarom ze jou moeten kiezen, ongeacht je diploma’s.

Als je hier zelf écht in gelooft, is het veel gemakkelijker om een ander daarvan te overtuigen.

Wat zit tussen mbo en hbo?

Associate degree opleiding hbo – Een associate degree -opleiding is een 2-jarige hbo-opleiding die veelal in samenwerking met mbo en werkveld wordt ontwikkeld. Het eindniveau van de associate degree ligt tussen mbo-4 en hbo- bachelor, Met een mbo-4 diploma, een havo- of een vwo-diploma wordt u tot deze hbo-opleiding toegelaten.

Vous pourriez être intéressé :  Om Welk Product Staan De Betuwe En Tiel Bekend?

Kan je met niveau 3 hbo doen?

Om te kunnen studeren op hbo-niveau moet je in het bezit zijn van een diploma havo, vwo of mbo (niveau 4). Het kan zijn dat je voor een opleiding een bepaald profiel gevolgd moet hebben, of aanvullende vakken moet hebben gevolgd.

Wat is moeilijker hbo of mbo?

Het verschil tussen mbo en hbo – Tijdens een mbo-opleiding ben je vooral praktisch bezig, een hbo-studie is veel theoretischer. Je doet daar ook vaardigheden op, maar leert daarnaast veel over de theorieën achter de praktijk. Ook is de lesstof van een hbo-opleiding moeilijker dan die van een mbo-opleiding op hetzelfde vakgebied.

Verder zijn opdrachten uitgebreider. Maar er zijn nog meer factoren die studeren aan een hogeschool anders maken dan een opleiding doen op een mbo-school. Op het hbo studeer je in een hoger tempo en verwachten docenten dat je behoorlijk zelfstandig werkt. Ook moet je veel meer zelf regelen en uitzoeken.

Tijdens stages heb je meer verantwoordelijkheden. Je moet de theorie die je leert toepassen op je stageplek. Niet iedereen vindt het prettig om heel zelfstandig te werken. Of om veel in de schoolboeken te zitten om theoretische lesstof te lezen. Hoe zit dat bij jou? Vraag dat jezelf af voordat je begint met een hbo-opleiding.

Is hbo moeilijk na mbo?

Maak de Gratis 7-vragen Studiekeuzetest en ontvang jouw Studiekeuze Adviesrapport – MAAK NU DE TEST Welk Niveau Is Hbo Het is bijna zover: je gaat afstuderen! Met een mbo niveau 4 diploma kan je gaan werken, maar je kan ook nog kiezen voor een hbo opleiding. Klinkt leuk, maar is dat niet te moeilijk? En heb jij nog wel zin om 4 jaar te studeren? Een lastige keuze, waar wij je graag mee helpen.

 1. Van mbo naar hbo doorstromen kan namelijk verschillende voordelen opleveren.
 2. Veel studenten hebben na 4 jaar wel genoeg van het studeren.
 3. Voordat je begint aan een hbo opleiding is het dan ook handig om te overwegen of je er echt nog 4 jaar voor wilt gaan.
 4. Een hbo opleiding betekent hard werken en is geen eenvoudige oplossing als je nog geen zin hebt om te werken.

Een hbo opleiding biedt uiteraard wel hele mooie kansen:

Je bent breder inzetbaar. Heb je zowel een mbo als hbo opleiding afgerond, dan ben zeer interessant voor de arbeidsmarkt. Je beheerst namelijk zowel de theorie als praktijk. Ook laat het zien dat je een doorzetter bent en maak je kans op een hoger salaris, Je kan nog een andere richting op. Heb je tijdens je mbo opleiding en stages gemerkt dat je eigenlijk toch liever iets anders doet? Een hbo opleiding biedt je de mogelijkheid om je te verdiepen in een ander vakgebied. Je ontwikkelt jezelf. Vind je studeren nog steeds erg leuk en wil jij je nog verder specialiseren? Een hbo opleiding gaat uitgebreider in op de theorie.

Veel studenten vragen zich af of het doorstromen van mbo naar hbo moeilijk is. Dit hangt heel erg af van de persoon, maar het hbo verschilt natuurlijk wel van het mbo op verschillende punten:

Het hbo vraagt om meer zelfstandigheid, Je hebt minder contacturen en veel opdrachten waar je zelfstandig aan moet werken. Belangrijk is dus dat je dit aan kunt. Je moet meer leren en minder doen. Het mbo is natuurlijk veel meer praktijkgericht. Op het hbo moet je ook zelfstandig meer literatuur lezen. Het tempo ligt hoger, In een korte tijd zal er veel theorie op een hoger niveau worden behandeld. Dit kan in het begin even wennen zijn.

Wanneer je nog genoeg motivatie hebt om door te studeren, dan is de kans natuurlijk groter dat je een vervolgopleiding op het hbo met succes afrondt. Veel studenten stoppen na een jaar vooral omdat zij geen motivatie meer hebben om elke week te studeren.

 • Bekijk hieronder hoe je de overstap van het mbo naar het hbo het beste kan voorbereiden: Doorstromen van mbo naar hbo? Dit is wat je moet weten.
 • YouTube Deltion College 952 subscribers Doorstromen van mbo naar hbo? Dit is wat je moet weten.
 • Deltion College Watch later Share Copy link Info Shopping Tap to unmute If playback doesn’t begin shortly, try restarting your device.

Full screen is unavailable. Learn More You’re signed out Videos you watch may be added to the TV’s watch history and influence TV recommendations. To avoid this, cancel and sign in to YouTube on your computer. Cancel Confirm More videos

Is havo diploma gelijk aan mbo 4?

Zit je nu op de havo en denk je aan overstappen naar het mbo? Dan zit je hier goed. We leggen je uit wat je kunt verwachten als je van havo naar mbo wilt. Op het mbo krijg je naast de algemene vakken ook praktijkvakken die aansluiten op je toekomstige hbo-opleiding of beroep.

Je krijgt afwisselend onderwijs: algemene vakken (zoals Engels en Nederlands), praktijkvakken, stages en projecten. Het eindniveau van mbo-niveau 4 is gelijk aan de havo. Besluit je na je mbo toch niet door te studeren? Dan heb je in ieder geval een waardevol diploma en staan werkgevers om je te springen! Aanmelden? Dat kan ook nog na 1 april.

Je kunt zowel van havo 4 naar het mbo overstappen als met je havo diploma. Wil je eerst even een kijkje nemen? Kom dan op 15 juni naar de open avond.

Wat is moeilijker havo of hbo?

Studietempo – Op het hbo ligt het studietempo een stuk hoger dan op de havo. Vaak behandel je op de havo elke paar weken een hoofdstuk. Op het hbo behandel je soms een heel boek in een periode van 8 weken! Gelukkig houden de vakken op het hbo vaak wel verband met elkaar.

Wat is moeilijker vwo of hbo?

Voordelen vwo-diploma op het hbo – Als je na het vwo naar het hbo gaat, lijkt dat misschien zonde van de moeite en het extra jaar: dan had je ook wel havo kunnen doen. Toch heb je meer aan je vwo-diploma dan je denkt. Ten eerste gaat een hbo-opleiding je gemakkelijker af omdat je als vwo’er de stof sneller begrijpt.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Vakje Moet Wasmiddel?

Ten tweede hebben sommige hbo-opleidingen een programma voor vwo’ers. Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om sneller je hbo-bachelor te halen. Tot slot bieden vrijwel alle hbo-opleidingen honoursprogramma’s aan. Dit zijn aanvullende programma’s voor gemotiveerde studenten. Honoursprogramma’s zijn niet specifiek bedoeld voor vwo’ers, maar eraan meedoen zorgt wel voor meer uitdaging.

Bovendien staat het goed op je cv.

Is havo en hbo hetzelfde?

Eerste stap naar het hbo – Havo betekent hoger algemeen voortgezet onderwijs. Kies je voor een havo-opleiding, dan krijg je uitsluitend algemeen vormende schoolvakken en geen praktijklessen. Na de havo kun je direct doorstuderen aan het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Is hbo hoog opgeleid?

Hoogopgeleid: het hoogst behaalde onderwijsniveau is hoog onderwijs. Dit omvat onderwijs op het niveau van hbo of wo.

Is hbo propedeuse gelijk aan mbo 4?

Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat?

5 januari 2008, 21:12
Lid
 • Geregistreerd: 5 januari 2008
 • Berichten: 5

/td> Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Ik zit er aan te denken om na het behalen van mijn propedeuse te gaan werken. Ik moet nog 1 tentamen halen en dan heb ik mijn propedeuse. Aangezien dit mijn 4e jaar op het HBO is, krijg ik volgende schooljaar geen studiefinanciering meer. Ik zit nu in het 2e jaar en mijn cijfers zijn nu ook niet al te best. De motivatie, zin en vertrouwen ontbreekt om verder te gaan. Kan ik wat met mijn propedeuse certificaat? Of moet ik echt het HBO afronden om een geschikte baan te vinden? Groeten

table>

7 januari 2008, 17:25
Veteraan
 1. Geregistreerd: 5 oktober 2006
 2. Berichten: 305

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Tim1984 Kan ik wat met mijn propedeuse certificaat? Of moet ik echt het HBO afronden om een geschikte baan te vinden?

Hoi Tim, Dat is ook afhankelijk van de rest van de invulling van je cv. Heb je hiervoor al een mbo-diploma behaald? Werkervaring opgedaan?

table>

7 januari 2008, 17:30
Lid
 • Geregistreerd: 5 januari 2008
 • Berichten: 5

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? En enige wat ik heb is een HAVO diploma. Ik heb wel werkervaring (magazijnmedewerker), maar niet op het gebied waarin ik werk zoek.

table>

7 januari 2008, 17:42
Veteraan
 1. Geregistreerd: 5 oktober 2006
 2. Berichten: 305

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Tim1984 En enige wat ik heb is een HAVO diploma. Ik heb wel werkervaring (magazijnmedewerker), maar niet op het gebied waarin ik werk zoek.

En op welk gebied zoek je werk / wat zou je een geschikte baan vinden? In branches waar ze om mensen zitten te springen of waar ze interne opleidingen aanbieden, kom je nog wel een eindje met havo + je propedeuse denk ik. Maar als je zoekt in een branche waar heel veel hbo-afgestudeerden solliciteren (of waarin een hbo-diploma een harde eis is), maak je natuurlijk een stuk minder kans.

table>

7 januari 2008, 17:48
Lid
 • Geregistreerd: 5 januari 2008
 • Berichten: 5

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Ik zoek werk in het gebied van Bedrijfseconomie. Werk met een gemiddelde inkomen (dus geen makkelijk magazijnwerk, wat ik nu als bijbaan heb) en werk waarbij je moet ‘nadenken’. Maar bedoel jij dan dat er tussen een havo diploma en een propedeuse certificaat geen verschil zit? Dus dat het weinig uitmaakt of ik wel of niet over een propedeuse certificaat beschik.

table>

7 januari 2008, 18:41
Veteraan
 1. Geregistreerd: 5 oktober 2006
 2. Berichten: 305

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Voor mijn gevoel is een hbo-propedeuse geen echt diploma. Het laat zien dat je in staat bent om een hbo-opleiding te kunnen volgen en het geeft toegang tot een universitaire studie. Maar op de arbeidsmarkt voegt het volgens mij weinig toe aan je havo-diploma. Ik weet het niet zeker, misschien zijn er op het forum mensen die er een betere kijk op hebben dan ik. (Ik zou er in ieder geval nog eens over nadenken of je toch niet je studie wilt afronden. Misschien op een andere manier, in deeltijd, of duaal.)

table>

7 januari 2008, 18:50
Lid
 • Geregistreerd: 5 januari 2008
 • Berichten: 5

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Ik denk er veel over na. AAn de ene kant moet ik doorgaan omdat ik anders niet veel heb. Maar ik heb het ook helemaal gehad met school en de kosten wegen ook zwaar mee. Zijn er websites voor vacatures waar ik dan terecht kan, dus voor bijv. studenten die hun opleiding niet hebben afgerond? (ik kan ze niet vinden via google).

table>

12 februari 2008, 21:20 Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Hoi Tim, Heb je al een baan? Als je enige IT affiniteit hebt, zijn daar zeker banen in te vinden. Voorbeelden zijn code6 of call2 bijvoorbeeld. Die geven je opleiding en begeleiden je tot een IT professional. Maar dan moet je dit uiteraard wel leuk vinden! Groeten, Desiree

table>

12 februari 2008, 22:43
Lid
 1. Geregistreerd: 5 januari 2008
 2. Berichten: 5

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Hey Desiree, Bedankt voor je tip. Een baan heb ik nog niet. Ik ben nog bezig met mijn studie, maar dat gaat ook maar half. Studeren/werken tegelijk wil ik wel, alleen de kant van de IT wil ik niet op. Ik wil richting de financiele/administratieve kant.

table>

13 februari 2008, 11:53
Veteraan
 • Geregistreerd: 2 oktober 2007
 • Berichten: 595

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Ik zal eerlijk zijn: Een propedeuse is inderdaad geen diploma en wordt daardoor zelfs ietsje lager gewaardeerd dan een voltooide MBO niveau 4 diploma. Zeker omdat je er vier jaar over hebt gedaan. Mijn inschatting is dat je je op een startfunctie op mbo niveau moet richten, om je vervolgens in de praktijk waar te maken. Zelfs starters met een voltooide hbo opleiding komen over het algemeen niet gelijk op een beleidsmatige functie te zitten. Bereid je erop voor dat je stapje voor stapje naar je doel toe moet werken. Succes en geduld gewenst!

Is hbo bovengemiddeld?

Afgestudeerden Hogeschool Leiden bovengemiddeld tevreden over studie 12 apr 12 april 2021 – Bijna 75% van de studenten die onlangs aan Hogeschool Leiden afstudeerde kijkt positief terug op hun studie. Dit blijkt uit de nieuwste editie van de HBO-Monitor, die vandaag werd gepubliceerd. De hogeschool scoort bovengemiddeld als het gaat om zowel studiekeuze als het vinden van een geschikte baan. In de jaarlijkse HBO-Monitor geven recent afgestudeerden van Nederlandse hogescholen hun mening over de aansluiting van hun studie op de arbeidsmarkt. In deze editie komen studenten aan het woord die in het studiejaar 2018-2019 hun diploma hebben gehaald. Het onderzoek is uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van Maastricht University.

Is hbo propedeuse gelijk aan mbo 4?

Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat?

5 januari 2008, 21:12
Lid
 • Geregistreerd: 5 januari 2008
 • Berichten: 5

/td> Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Ik zit er aan te denken om na het behalen van mijn propedeuse te gaan werken. Ik moet nog 1 tentamen halen en dan heb ik mijn propedeuse. Aangezien dit mijn 4e jaar op het HBO is, krijg ik volgende schooljaar geen studiefinanciering meer. Ik zit nu in het 2e jaar en mijn cijfers zijn nu ook niet al te best. De motivatie, zin en vertrouwen ontbreekt om verder te gaan. Kan ik wat met mijn propedeuse certificaat? Of moet ik echt het HBO afronden om een geschikte baan te vinden? Groeten

table>

7 januari 2008, 17:25
Veteraan
 1. Geregistreerd: 5 oktober 2006
 2. Berichten: 305

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Tim1984 Kan ik wat met mijn propedeuse certificaat? Of moet ik echt het HBO afronden om een geschikte baan te vinden?

Hoi Tim, Dat is ook afhankelijk van de rest van de invulling van je cv. Heb je hiervoor al een mbo-diploma behaald? Werkervaring opgedaan?

table>

7 januari 2008, 17:30
Lid
 • Geregistreerd: 5 januari 2008
 • Berichten: 5

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? En enige wat ik heb is een HAVO diploma. Ik heb wel werkervaring (magazijnmedewerker), maar niet op het gebied waarin ik werk zoek.

table>

7 januari 2008, 17:42
Veteraan
 1. Geregistreerd: 5 oktober 2006
 2. Berichten: 305

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Tim1984 En enige wat ik heb is een HAVO diploma. Ik heb wel werkervaring (magazijnmedewerker), maar niet op het gebied waarin ik werk zoek.

En op welk gebied zoek je werk / wat zou je een geschikte baan vinden? In branches waar ze om mensen zitten te springen of waar ze interne opleidingen aanbieden, kom je nog wel een eindje met havo + je propedeuse denk ik. Maar als je zoekt in een branche waar heel veel hbo-afgestudeerden solliciteren (of waarin een hbo-diploma een harde eis is), maak je natuurlijk een stuk minder kans.

table>

7 januari 2008, 17:48
Lid
 • Geregistreerd: 5 januari 2008
 • Berichten: 5

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Ik zoek werk in het gebied van Bedrijfseconomie. Werk met een gemiddelde inkomen (dus geen makkelijk magazijnwerk, wat ik nu als bijbaan heb) en werk waarbij je moet ‘nadenken’. Maar bedoel jij dan dat er tussen een havo diploma en een propedeuse certificaat geen verschil zit? Dus dat het weinig uitmaakt of ik wel of niet over een propedeuse certificaat beschik.

table>

7 januari 2008, 18:41
Veteraan
 1. Geregistreerd: 5 oktober 2006
 2. Berichten: 305

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Voor mijn gevoel is een hbo-propedeuse geen echt diploma. Het laat zien dat je in staat bent om een hbo-opleiding te kunnen volgen en het geeft toegang tot een universitaire studie. Maar op de arbeidsmarkt voegt het volgens mij weinig toe aan je havo-diploma. Ik weet het niet zeker, misschien zijn er op het forum mensen die er een betere kijk op hebben dan ik. (Ik zou er in ieder geval nog eens over nadenken of je toch niet je studie wilt afronden. Misschien op een andere manier, in deeltijd, of duaal.)

table>

7 januari 2008, 18:50
Lid
 • Geregistreerd: 5 januari 2008
 • Berichten: 5

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Ik denk er veel over na. AAn de ene kant moet ik doorgaan omdat ik anders niet veel heb. Maar ik heb het ook helemaal gehad met school en de kosten wegen ook zwaar mee. Zijn er websites voor vacatures waar ik dan terecht kan, dus voor bijv. studenten die hun opleiding niet hebben afgerond? (ik kan ze niet vinden via google).

table>

12 februari 2008, 21:20 Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Hoi Tim, Heb je al een baan? Als je enige IT affiniteit hebt, zijn daar zeker banen in te vinden. Voorbeelden zijn code6 of call2 bijvoorbeeld. Die geven je opleiding en begeleiden je tot een IT professional. Maar dan moet je dit uiteraard wel leuk vinden! Groeten, Desiree

table>

12 februari 2008, 22:43
Lid
 1. Geregistreerd: 5 januari 2008
 2. Berichten: 5

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Hey Desiree, Bedankt voor je tip. Een baan heb ik nog niet. Ik ben nog bezig met mijn studie, maar dat gaat ook maar half. Studeren/werken tegelijk wil ik wel, alleen de kant van de IT wil ik niet op. Ik wil richting de financiele/administratieve kant.

table>

13 februari 2008, 11:53
Veteraan
 • Geregistreerd: 2 oktober 2007
 • Berichten: 595

/td> Re: Wat kan ik met mijn propedeuse certificaat? Ik zal eerlijk zijn: Een propedeuse is inderdaad geen diploma en wordt daardoor zelfs ietsje lager gewaardeerd dan een voltooide MBO niveau 4 diploma. Zeker omdat je er vier jaar over hebt gedaan. Mijn inschatting is dat je je op een startfunctie op mbo niveau moet richten, om je vervolgens in de praktijk waar te maken. Zelfs starters met een voltooide hbo opleiding komen over het algemeen niet gelijk op een beleidsmatige functie te zitten. Bereid je erop voor dat je stapje voor stapje naar je doel toe moet werken. Succes en geduld gewenst!