Altijd bereikbaar op het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland – Je moet altijd van mij op aan kunnen. Daarom zit je bij mij op het meest bekroonde mobiele netwerk van T-Mobile. Van de in totaal 7 mobiele netwerk tests die Umlaut sinds 2015 in Nederland heeft uitgevoerd is T-Mobile van 2016 t/m 2021 vijf keer op rij uitgeroepen tot ‘Best in Test’. Keuze tussen 4G en 4G Extra Snel internet 95% dekking met 4G over heel Nederland Internet snelheden oplopend tot 225 Mbps Mijn prijzenkast werd dit jaar weer wat voller. Opensignal riep T-Mobile Nederland, waar ik dus bij hoor, uit tot Global Winner in de categorie Mobile Video Experience, Én ik kreeg een Global Leader Award in de vijf resterende categorieën. Als enige provider van Europa! Ben dus behoorlijk veelzijdig.
- Bij mij ben je dus altijd snel en zorgeloos online, waar en wanneer je maar wil.
- Wil je nóg makkelijker HD video’s streamen, sneller je muziek online luisteren en nog veel sneller je post plaatsen op social media? Kies dan voor 4G Extra Snel, met deze mogelijkheid maak je maximaal gebruik van mijn netwerk.
Zoals je weet Ben ik niet van het allerduurste, daarom heb ik een aantal scherpe deals voor je op een rij gezet!
4G | 4G Extra Snel | |||
---|---|---|---|---|
download | upload | download | upload | |
Max. snelheid | 100 Mbps | 10 Mbps | 225 Mbps | 65 Mbps |
Geraamde snelheid* | 45 Mbps | 6 Mbps | 80 Mbps | 25 Mbps |
Geraamde snelheid op basis van Ookla Speedtest resultaten uitgevoerd door Ben klanten.
Welk netwerk zit Ben?
Netwerk – Ben maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. Dit is het beste netwerk van 2023. Bij Ben heb je op de meeste plekken in Nederland een goede dekking. Je kunt met dit uitstekende netwerk een hoge downloadsnelheid behalen over 4G. Doordat 4G niet gratis is bij Ben krijgt deze provider van de 5 sterren voor netwerk. Bekijk de dekkingskaart van Ben
Is Ben onderdeel van KPN?
Ik ben Ben – Ben is een provider die al veel eigenaren heeft gehad, de huidige eigenaar is provider T-Mobile. Ben viel in het verleden op door haar opvallende TV reclames met de slogan ‘ik ben Ben’. Hoewel de provider nog steeds bij veel consumenten bekend staat als ‘goedkoop’, zijn de tarieven niet meer het goedkoopst vergeleken met andere prijsvechters.
Hoe goed is het netwerk van Ben?
Ben beste mobiele provider uit de Test – Uit onderzoek van de Consumentenbond in het voorjaar van 2022 blijkt dat ik de Beste mobiele provider uit de Test ben. Ik ben als Beste uit de Test gekomen en ben hiermee de beste keuze om een telefoonabonnement bij af te sluiten. Benieuwd op welke criteria ik zo hoog scoor?
Heeft Ben ook 5G netwerk?
Ook 4G blijft nog heel lang beschikbaar – Overal bereik hebben. Niet alleen 5G, maar ook 4G heeft landelijke dekking. Bovendien blijft 4G nog heel lang beschikbaar. Om je een beeld te geven: pas nu zetten providers stap voor stap het 2G-netwerk uit. Dit netwerk is sinds 1991 in de lucht!
Is Ben ook van T-Mobile?
Onze merken T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel Onze vier merken T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel zijn uniek. Elk merk richt zich op verschillende klantbehoeftes, zodat elke Nederlander bij ons terecht kan voor mobiele en vaste telefonie, mobiel internet, zakelijke oplossingen, televisie en internet.
Van wie is provider Ben?
Ben is een handelsnaam van T-Mobile Netherlands B.V.
Hoe heette Ben vroeger?
Achtergrondinformatie – De mobiele operator Ben ontstond toen in februari 1998 een consortium van het Belgische Belgacom en het Deense Tele Danmark in Nederland onder de werknaam Brucop (een lettergreepwoord, gevormd uit de steden Brussel en Kopenhagen ) vijf gsm-licenties in handen kreeg.
- Met deze licenties werd het mogelijk een gsm 1800-netwerk op te zetten met landelijke dekking.
- Op 4 februari 1999 ging Ben van start met, bijna gelijktijdig, op alle Nederlandse televisienetten een lange reclameboodschap waarin het bedrijf zich op eigenzinnige manier voorstelde.
- Het bedrijf bood aanvankelijk dekking in de Randstad,
In oktober 1999 konden klanten van Ben gebruik gaan maken van WAP, de eerste generatie van mobiel internet waarmee zeer eenvoudige internetpagina’s bestaande uit voornamelijk tekst bekeken konden worden. In april 2000 kondigde Ben aan landelijke dekking te gaan bieden in Nederland.
- Drie maanden later, in juli 2000 werd het eerste signaal van een mogelijke overname zichtbaar.
- Belgacom, Tele Denmark en Deutsche Telekom verworven voor 320 miljoen euro een UMTS -licentie voor de Nederlandse markt.
- Een jaar later, in juni 2001 bereikte het bedrijf een belangrijke mijlpaal.
- Ben had op dat moment 1 miljoen actieve gebruikers.
In december 2001 kwam Ben als eerste Nederlandse mobiele aanbieder op de markt met GPRS, wat snellere dataverbindingen over het bestaande gsm-netwerk mogelijk maakte. Het duurde tot 24 september 2002 voordat het mogelijk werd MMS -berichten te versturen.
- In mei 2002 sloot Ben met het toenmalige Dutchtone (huidige naam Orange ) een joint venture voor het gezamenlijk opzetten van het niet-commerciële deel van het UMTS -netwerk.
- De joint venture kreeg de naam RANN.
- Nog voordat de netwerken werkelijk gebouwd gingen worden werd RANN alweer ontbonden.
- Op 30 september 2002 kwam Ben volledig in handen van T-Mobile International.
De introductie van de merknaam T-Mobile volgde op 25 februari 2003. Sinds februari 2008 gebruikt T-Mobile het merk Ben weer voor een aanbieder van alleen simkaarten. Eerst alleen sim-onlyabonnementen zonder toestel en sinds september 2010 ook prepaid. Sinds april 2010 verkoopt Ben ook losse toestellen.
Wie heeft het beste netwerk?
Beste mobiele netwerk 2022 – Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar de kwaliteit van onze mobiele netwerken. Uit 2 recente onderzoeken scoort T-mobile algemeen het hoogst. KPN is een goede tweede, terwijl Vodafone als laatste eindigt. De verschillen zijn op veel punten klein, met name in de grote steden.
Waarom heeft Ben geen onbeperkt internet?
+6
Moderator 1145 reacties Antwoord
Hoi Martin! Zoals je misschien weet is Ben een budget provider. Hierdoor bieden wij helaas geen onbeperkt internet aan. Wel kun je altijd nog MB extra aanschaffen. Hallo, ik zie een heleboel aanvragen voor onbeperkt internet, ik ben al jaren tevreden klant en inmiddels als chauffeuse werkzaam,hiervoor heb ik Google Maps dagelijks nodig gemiddeld 8 a 9 uur per dag, keer 3 dagen per week,heb ik niet genoeg aan de 10gig.
Oud-moderator 2145 reacties
Hi! Ik begrijp jouw vraag heel goed, maar Ben biedt geen onbeperkte bundels aan voor internet. Of dat er in de toekomst gaat komen kan ik je ook niet zeggen, sorry. Zoals je in de reclame ziet probeert Ben juist het wegleggen van de telefoon te stimuleren, hier past onbeperkt internet niet bij. Sorry hiervoor!
Hoe snel is 4G Ben?
Wat is 4G Basis? – Met 4G Basis heb je overal stabieler internet, omdat je gebruikmaakt van het 4G-netwerk.4G is niet alleen stabieler dan 3G, de dekking is ook veel beter – zowel binnen als buitenshuis. Zo maak je optimaal gebruik van je internetbundel. Met 4G Basis heb je een maximale internetsnelheid van 14,4 Mbps download of 2 Mbps upload.
Wat is beter 4G of 5G?
Wat is 5G en wat zijn de verschillen met het 4G netwerk? Wat is 5G en wat zijn de verschillen met 4G? Het 5e generatie netwerk, beter bekend als 5G is vol in ontwikkeling en wordt binnenkort uitgerold in Nederland. Wat is 5G precies en wat is het verschil met het huidige netwerk? In dit artikel nemen we je mee door de ontwikkeling van het mobiele netwerk in Nederland, de verschillen tussen 4G en 5G en wanneer we het kunnen verwachten.
- Welke netwerken gingen 5G voor: 2G ook wel het GSM netwerk genoemd werd in 1992 gelanceerd in Nederland als eerste mobiele netwerk, dit netwerk was geschikt om draadloos over te bellen en korte tekstberichten te versturen.
- Na 2G kwam in 2001 het 3G netwerk online, ook wel het UMTS netwerk genoemd.
- Met het 3G netwerk werden de mogelijkheden groter voor het gebruik van internetdiensten op het mobiele netwerk.
Met de komst van het 4G LTE netwerk (Long Term Evolution) werd de snelheid verhoogd en het bereik verbeterd. Hierdoor werd online gamen, video’s kijken en bellen via internet beter mogelijk.5G is de volgende stap. Welke verschillen zijn er met 4G: Het voornaamste verschil tussen het 4G en 5G netwerk is wederom bandbreedte.
Waar met 4G snelheden van 100 Mbps worden gehaald, kan 5G maar liefst een snelheid van 10Gbps halen. Dat is 100x sneller dan 4G! Door de hogere snelheid kunnen apparaten sneller onderling communiceren. De reactietijd in communicatie tussen apparaten noemen we latency. Door de hogere snelheid van het 5G netwerk is de latency nog maar 1 milliseconden tegenover 30 milliseconden op het 4G netwerk.
Nu denk je wat maakt 29 milliseconden verschil uit in het gebruik van een mobiel netwerk? Tijdens het streamen van een Netflix aflevering of het voeren van een facetime gesprek niet zoveel, maar wanneer het om IoT oplossingen gaat is dit verschil van cruciaal belang! Bijvoorbeeld een sensor op een zelfrijdend voertuig merkt op dat een voetganger oversteekt, het signaal wordt binnen een milliseconde doorgestuurd waardoor het voertuig op tijd remt.
Ook zijn er ontwikkelingen in de medische sector, een arts kan door middel van een robot een operatie uit te voeren bij iemand aan de andere kant van de wereld, omdat deze robot realtime op afstand bestuurd kan worden.5G maakt dit soort oplossingen mogelijk. Wanneer kunnen we het 5G netwerk gebruiken: Nederland is niet bepaald koploper als het gaat om de uitrol van het 5G netwerk.
Landen als Zuid Korea, Duitsland en de Verenigde Staten zijn al (gedeeltelijk) online op het netwerk. Een van de uitdagingen waar we in Nederland tegenaan lopen is het feit dat de frequentie 3,5 GHz niet beschikbaar is. De satellieten van Defensie en Binnenlandse zaken draaien namelijk op deze frequentie, uit onderzoek is gebleken dat het delen van de frequentie geen optie is, het verstoord elkaar te veel.
Het station staat momenteel in Burum maar wordt naar verwachting verplaatst naar een ander land in Europa, tot die tijd zal in ieder geval een gedeelte van Nederland geen gebruik kunnen maken van het 5G netwerk. T-mobile heeft in 2018 geroepen dat zij de eerste provider zullen zijn in Nederland die het 5G netwerk uitrolt, de hoop is om dit eind 2020 te realiseren.
De providers KPN en VodafoneZiggo zijn wat terughoudend en communiceren als verwachting 2022. Wij wachten in spanning af! Wil je met ons sparren? Dat kan! Bel ons even op of : Wat is 5G en wat zijn de verschillen met het 4G netwerk?
Wat is sneller 5G of wifi?
Vier feiten en fabels over jouw internetsnelheid Je kan op verschillende manieren verbinden met het internet. Aan de basis ligt altijd het kernnetwerk van een provider. In het geval van Vodafone en Ziggo is dat een uitgebreid glasvezelnetwerk. Komt het signaal bij jou thuis binnen via de kabel, dan verloopt het laatste deel van de reis via een coaxkabel.
- Daarna zet een modem het signaal om in een wifi-signaal of internet via de kabel.
- Gebruik je je smartphone, dan gaat het signaal via het kernnetwerk naar een nabijgelegen zendmast.
- Die stuurt het via de lucht door naar jouw apparaat.
- Wat betekent de keuze van netwerk voor de snelheden waarmee je kan internetten? Maakt het uit of je van glasvezel, coax of 4G – en straks 5G – gebruikmaakt? Feit: 5G is supersnel, maar wifi blijft hard nodig 5G wordt een supersnelle vorm van internet.
In theorie kun je er een downloadsnelheid van 4,2 gigabit per seconde (Gbps) mee halen. In de praktijk zal het eerder uitkomen op 1 Gbps. Ter vergelijking: 4G haalt gemiddeld een downloadsnelheid van 20 megabit per seconde (Mbps). Wifi-netwerken zitten zo rond de 44 Mbps.
- Wat dat concreet betekent? Download je een HD-film van zo’n 650 MB dan duurt dat met 4G zo’n twee minuten, met wifi een minuut en met 5G maar een luttele 5 seconden.
- De mogelijkheden met zijn vrijwel eindeloos: van zelfrijdende auto’s tot operaties op afstand.
- Toch is er één maar: de snelheid van 5G is niet vanzelfsprekend.
Bevind je je verder van een zendmast, dan neemt de snelheid bijvoorbeeld drastisch af. Ook mist, regen of sneeuw, kunnen je ontvangst van 5G beïnvloeden. Net als de ramen in je huis. Dit maakt 5G niet het meest geschikte netwerk voor thuisgebruik. Wat wel? Voorlopig kun je nog steeds het beste het vertrouwde, steeds sneller wordende wifi gebruiken dat via de coaxkabel bij je thuis binnenkomt.
Feit: downloaden via coax is net zo snel als via glasvezel Lees ook:
Glasvezel kwam na coax als manier om te verbinden met internet. Het heeft ook de reputatie veel sneller te zijn dan coax. Maar hoe zit het nou echt? Glasvezel is inderdaad dé manier om snel veel data te versturen en de up- en downloadsnelheden zijn in theorie gelijk.
Niet voor niets gaat daarom gemiddeld 97% van het signaal via glasvezel via ons netwerk naar de klant. Het is namelijk de beste manier om data probleemloos lange afstanden te laten overbruggen.Nu was het zo dat glasvezel het ruim won van coax als het gaat om up- en downloadsnelheden. Het is heel normaal om met glasvezel een downloadsnelheid van 100 tot 1000 Mbps te halen.
Met coax zitten we nu ook op snelheden tussen de 50 tot 1000 (particulier) / 600 (zakelijk) Mbps. Het is dus inmiddels mogelijk om een even hoge downloadsnelheid via coax te hebben als via glasvezel. Maar door nieuwe technieken kunnen we veel meer uit coax halen.
Door toepassing van DOCSIS 3.1 evenaart de coaxkabel snelheden van glasvezel. Utrechtse klanten van VodafoneZiggo zijn de eerste die dat gaan ervaren. En vergis je niet, kabel kan nóg veel hogere snelheden aan. Er zijn al technieken beschikbaar waarmee we ook 10 Gbps aan downloadsnelheid kunnen leveren.
Daarmee is coax verre van verouderd. Fabel: voor gaming heb je een heel hoge internetsnelheid nodig Veel internetgebruikers kennen dit scenario: er is een nieuwe game uit, en die willen ze zo snel mogelijk downloaden en spelen. Een beetje online game is zo 60 GB.
Een snelle internetverbinding doet dan natuurlijk wonderen. Met een beetje gemiddelde internetverbinding met een bandbreedte van 250 Mbps haal je die game in een half uur binnen. Daarna is het niet zozeer de bandbreedte, alswel de ‘latency’ die bepaalt of je zonder haperen je game kan spelen. Latency is de periode tussen het versturen en ontvangen van data.
Bij een lage latency kan je zonder zichtbare vertraging gamen. Vuur jij iets af in de game, dan zien je tegenspelers dat bij een lage latency vrijwel direct. Een extra hoge internetsnelheid is interessant om snel bestanden binnen te halen, maar voor gamen is het geen voorwaarde.
Dat maakt 5G ook zo interessant voor gamers die vaak on the go zijn.5G heeft een veel lagere latency dan 4G. In dit geval komt dat doordat het 5G-signaal op hogere frequenties over kortere golflengtes werkt. Hoe korter de golflengte, hoe hoger de snelheid én hoe lager de latency. Gamen zonder vertraging terwijl je op reis bent is straks gewoon mogelijk.
Fabel: om Netflix te kijken heb je glasvezel nodig Nee hoor, films en series streamen kan niet alleen met glasvezel. Het gaat, net als bij gamen, om genoeg snelheid en zo min mogelijk vertraging. Om films fatsoenlijk te streamen heb je een minimale snelheid van zo’n 5 Mbps nodig voor HD en 25 Mbps voor 4K.
Het simpelste Ziggo-abonnement haalt al het dubbele – gewoon via coax. Netflix stelt zelf voorwaarden voor benodigde internetsnelheden. Binnen hun eigen zijn wij standaard een van de snelste providers. Omdat we continu in steeds snellere verbindingen investeren, zal je via Ziggo altijd probleemloos naar Netflix kunnen kijken.
Zelfs met je Vodafone-abonnement mobiel Netflixen is geen probleem, al moet je wel rekening houden met je databundel. Netflixen kan dus overal en wordt altijd bij je gebracht via glasvezel en daarna coax, wifi, 4G of straks 5G. GigaNet is de naam voor het gecombineerde netwerk van Vodafone en Ziggo.
Hoe weet ik of ik 4G of 5G heb?
Android-gebruikers kunnen in het tabblad ‘mobiele netwerken’ navigeren naar ‘netwerkmodus’. Hier vind je of je smartphone alleen 4G of ook 5G ondersteunt.
Welke providers gebruiken het netwerk van T-Mobile?
T-Mobile – KPN netwerk Zoals al vermeld bij Tele2, heeft T-Mobile voor mobiel bellen en internet een eigen netwerk. T-Mobile Thuis verloopt echter via het netwerk van KPN, al is T-Mobile wel van plan een eigen netwerk op te zetten, te beginnen met Den Haag.
Van wie is Ben telefonie?
Ben (onderdeel van T-Mobile Nederlands B.V.)
Wie zijn de partners van T-Mobile?
Overname T-Mobile Nederland krijgt goedkeuring Tele2 heeft groen licht voor de verkoop van T-Mobile Nederland. Het bedrijfsonderdeel komt in handen van investeerders Apax Partners en Warburg Pincus. De verkoopprijs van 5,1 miljard euro wordt onder aandeelhouders verdeeld.75 procent van T-Mobile Nederland is eigendom van Deutsche Telekom.25 procent behoort tot Tele2.
- In september 2021 stemden de organisaties in op een,
- T-Mobile Nederland werd toegezegd aan investeerders Apax Partners en Warburg Pincus.
- De prijs bedraagt 5,1 miljard euro.
- Vandaag liet Tele2 weten dat de zijn ontvangen.
- De verkoop heeft groen licht.
- In de komende weken wordt de organisatie overhandigd.
De opbrengst wordt naar verwachting in mei 2022 aan huidige aandeelhouders uitbetaald. T-Mobile Nederland is een overkoepeling van T-Mobile, Ben, Tele2 en Simpel. Het huidige management beweerde dat de overname geen gevolgen heeft voor Nederlandse klanten.
Wat is het beste 5G netwerk?
Ookla – Ookla staat vooral bekend om haar eigen snelheidstest waarmee je de kwaliteit en verbinding van je internetverbinding kan testen, Diezelfde speedtest is ook beschikbaar via de smartphone app van Ookla, die in de play store al meer dan honderdmiljoen keer is gedownload. Ookla gebruikt de data van deze thuistests om te bepalen welk netwerk het sterkst is. En met zoveel gebruikers is het denkbaar dat het onderzoeksintituut over meer dan genoeg data beschikt om goed te kunnen bepalen welke provider in Nederland het beste mobiele netwerk aanbiedt. Ookla speedtest award van 2022 In de jaarlijkse ‘Speedtest Award’ van Ookla komt provider KPN ook als winnaar uit de test naar voren, en bij Ookla scoort KPN het best op alle onderdelen. We hebben het dan over beste netwerk algemeen, het snelste 5G-netwerk, de beste dekking en het snelste netwerk (4G en lager).
Welk mobiel netwerk gebruikt Vodafone?
Welke providers maken gebruik van het Vodafone netwerk? – Naast Vodafone zelf maakt alleen de aanbieder Hollandsnieuwe gebruik van het betrouwbare netwerk van Vodafone. Vodafone zelf geeft aan dat ze landelijke 4G/4G+ dekking hebben.
Hoe kan ik zien welk netwerk Ik heb?
Open de Google Home-app. Tik op Wifi. Tik op Internet. Realtime gebruik: Hoeveel data je netwerk momenteel uploadt en downloadt.
Wat is de naam van mijn netwerk?
De SSID vinden: Zoek naar een sticker op je router. Veel routers van internetproviders hebben een sticker op de onder- of zijkant, waar de standaard SSID op vernoemd staat. Dit wordt meestal de SSID of ”Netwerknaam” genoemd en kan naast een barcode staan.
Wat is de naam van je netwerk?
Waar vind ik de SSID van mijn netwerk op de router? – Je kunt de originele SSID van je router meestal op een sticker aan de onderkant of zijkant van de router vinden. Vaak staat hier ‘SSID’ of ‘netwerknaam’ bij. Als iemand de SSID van je router heeft veranderd, komen deze namen natuurlijk niet meer overeen.