Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Merk Warmtepomp Kiezen?

Welk Merk Warmtepomp Kiezen
1 Mitsubishi Warmtepomp – De beste warmtepomp is een warmtepomp van Mitsubishi. Dit merk is al jarenlang koploper wat betreft warmtepompen ! De kwaliteit van een Mitsubishi warmtepomp is niet alleen een van de beste, ze zijn ook nog eens super compact. Zowel de binnenunit als de buitenunit hebben compacte afmetingen zodat ze in elk huis makkelijk weggewerkt kunnen worden. Een warmtepomp kopen is een flinke investering, je mag dus best verwachten dat de kwaliteit van de warmtepomp hoog is. Dat is bij Mitsubishi zeker het geval! Deze warmtepompen hebben een hoog vermogen, waardoor ze de woning en het water moeiteloos verwarmen.

Omdat de inhoud van een Mitsubishi warmtepomp ook nog eens groot is hoef je nooit lang te wachten op warm water of verwarming. Het water in de tank wordt continu en zonder gas met buitenlucht verwarmd waardoor ik het dus meteen kan gebruiken! Wat ik zelf vooral fijn vindt aan deze warmtepompen is dat ze relatief stil zijn.

Veel warmtepompen op de markt kunnen best wel wat herrie maken en soms is dat vooral heel irritant. Daar heb je met een Mitsubishi warmtepomp geen last van. Voordelen

  • Topkwaliteit waar je op kunt bouwen
  • Compacte afmetingen waardoor ze in veel woningen passen
  • Hoog vermogen en dus heel effectief
  • Relatief stil

» Bekijk de laagste prijs ►

Wat is de meest verkochte warmtepomp?

Het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft een overzicht samengesteld van de ‘Top 10 – Best verkochte warmtepompen’ – Daikin komt, als enige fabrikant, met maar liefst 4 noteringen voor in dit overzicht: drie voor onze Altherma Hybride R en H warmtepompen en een voor de Altherma 3 R, de eerste all electric warmtepomp in deze Top 10! Het RVO vat het samen als: ‘Best verkochte warmtepompen komen van slechts zes fabrikanten’ waarin Daikin op de 1e plaats staat! “Natuurlijk zijn we bij Daikin enorm trots op dit resultaat!”, aldus Edwin Hoogerwerf, Managing Director bij Daikin Nederland.

Het laat zien dat Daikin de weg leidt in de Nederlandse energietransitie met onze hybride en all-electric wamtepompportfolio. Waar voor vele fabrikanten van traditionele verwarmingsoplossingen de warmtetechnologie nog relatief nieuw is, is dit voor ons een expertise die we al ruime 60 jaar kennen en hebben doorontwikkeld”, aldus Hoogerwerf.

Het RVO-overzicht is gebaseerd op de binnengekomen subsidieaanvragen over de periode van juni 2021 t/m mei 2022. De RVO stimuleert particulieren/woningeigenaren om duurzame investeringen te doen, door een subsidie beschikbaar te stellen. Zo ontvangen woningeigenaren een ISDE-subsidie op alle warmtepompen die op de ISDE Apparatenlijst Warmtepompen 2022 staan.

Welke warmtepomp heeft beste rendement?

Rendement per type warmtepomp – Welke warmtepomp heeft nu de beste efficiëntie? Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende types warmtepompen en hun gemiddelde rendement:

Type warmtepomp Gemiddeld rendement (uitgedrukt in COP)
Geothermische warmtepomp 5
Lucht/lucht warmtepomp 4,5
Lucht-water warmtepomp 4
Water-water warmtepomp 4
Hybride warmtepomp 4

CONCLUSIE : uit de gegevens kunnen we besluiten dat een geothermische warmtepomp, die grond als warmtebron heeft, het hoogste rendement haalt. Dit type warmtepomp is wel het duurst in aankoop. Wil je graag weten welke warmtepomp het beste rendement haalt voor jouw specifieke situatie? Win dan vrijblijvend advies in bij meerdere cv-installateurs via onze gratis offerteservice,

Wat is de beste en stilste warmtepomp?

Welk Merk Warmtepomp Kiezen De nieuwe, zeer efficiënte OCHSNER AIR HAWK 208 is de stilste lucht / water-warmtepomp ooit gemeten bij normaal gebruik in het Zwitserse warmtepomptestcentrum in Buchs, Het lage geluidsniveau, het hoge rendement en een verwarmingsbelasting van 4 tot 8 kW maken de warmtepomp tot de ideale verwarmingstechniek voor eengezinswoningen in binnenstedelijk gebied. Welk Merk Warmtepomp Kiezen

Hoeveel kW heb ik nodig voor een warmtepomp?

Vuistregel 1: huidig gasverbruik – Neem je huidig gasverbruik bij de hand. Dat bepaalt de capaciteit van de warmtepomp (bij -10 graden).Voor elke 1000 kuub gas is 5 kW benodigd vermogen. Ter check kun je het aantal vierkante meter van je woning vermenigvuldigen met de factor 10.

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

De gemiddelde warmtepomp levensduur is theoretisch zo’n 15 tot 20 jaar, wat zelfs nog langer kan zijn als de omstandigheden gunstig zijn. Sommige warmtepompen gaan echter wel langer dan 30 jaar mee. Voor een deel heb je de warmtepomp levensduur zelf in de hand.

Welke warmtepomp is het zuinigst?

1. De zuinigste hybride warmtepomp is ook de duurzaamste – Uit onze berekeningen blijkt dat de warmtepomp met de laagste energiekosten ook het beste scoort op CO 2 -uitstoot.

Welke 3 soorten warmtepompen zijn er?

Welke soorten warmtepompen zijn er? Er bestaan vier soorten warmtepompen die in Nederland worden toegepast: de lucht/lucht warmtepomp, lucht/water warmtepomp, water/water warmtepomp, bodem/water warmtepomp en de hybride warmtepomp. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

De lucht/lucht warmtepomp wint zijn warmte uit de lucht om het huis mee te verwarmen. Deze warmtepomp ziet eruit als een airconditioninginstallatie. De buitenlucht is hier de energiebron. Dit type warmtepomp wordt ook gebruikt als airco. Hier in Nederland is dat niet vaak nodig. Hij wordt dan ook vooral toegepast in hotelkamers.

De lucht/lucht warmtepomp beschikt altijd over energie uit de lucht. Ook in de winter. Zelfs bij 0 graden Celsius. Het nadeel van deze warmtepomp is de constante luchtstroom die u kunt ervaren als tocht of trek in uw woning. De lucht/water warmtepomp haalt zijn energie ook uit de lucht.

Uit de omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht onttrekt de pomp warmte en draagt deze over aan het koudemiddel. In het binnendeel wordt de warmte van het koudemiddel overgedragen aan het afgiftesysteem in de woning en/of aan het warm tapwatersysteem. Ook deze warmtepomp haalt zijn energie ook in de koude wintermaanden uit de buiten- of ventilatielucht.

De warmtebron voor een water/water warmtepomp of ook wel bodem/water warmtepomp genoemd, is een buitensysteem in de bodem. Dit kan horizontaal in de ondiepe ondergrond, maar vaker wordt het verticaal toegepast. Dit type bron is een gesloten bron. Door dit systeem loopt een vloeistof met antivries of kraanwater.

  • Dit systeem haalt de warmte uit de grond.
  • De warmte zet de warmtepomp om in een hogere temperatuur warmte en hiermee wordt het tapwater en de woning verwarmd.
  • Een water/water warmtepomp kan op dezelfde manier in de zomer koelen.
  • Een hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-ketel en een warmtepomp.

In Nederland, waar we tot op heden nog vaak afhankelijk zijn van gas, is de hybride warmtepomp een goede optie om het gasverbruik te verlagen. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van het huis. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht.

Welke warmtepomp heeft de hoogste COP waarde?

Een lucht/water warmtepomp haalt energie uit de omgevingslucht. Deze lucht wordt aangezogen door een ventilator die de lucht vervolgens door een compressor en warmtewisselaar met een koelmiddel leidt. Wil je exact weten hoe het werkt: kijk dan even hier,

  • Een warmtepomp doet dit op een zeer efficiënte manier.
  • Als je leest over warmtepompen, kom je steeds het woord COP tegen.
  • De COP (Coefficient of Performance) laat zien hoeveel bruikbare energie wordt geproduceerd, gebruikmakend van één unit energie.
  • Een COP van 4 betekent dus dat er 4 kW energie (of in dit geval warmte) wordt gegenereerd met het gebruik van 1 kW aan elektriciteit.

De andere 3 kW wordt dus geleverd door de omgevingslucht, (grond)water of de bodem. Ochsner warmtepompen hebben de hoogste COP waarden die er in de markt verkrijgbaar zijn! De Ochsner air Eagle is met een SCOP ( Seasonal Coëfficiënt of Performance) van 4,5 de meest efficiënte lucht/water warmtepomp ter wereld.

De SCOP is de efficiency gemeten over een heel seizoen. Ook de toegepaste Inverter Technologie in de buitenunits zorgen voor een optimale efficiency van de warmtepomp. Naast de lucht/water uitvoeringen levert Ochsner o0k grondgebonden (o.a. water/water) uitvoeringen. Er is veel te doen over het geluid van warmtepompen en eventuele overlast daarvan bij bewoners en buren.

Bij de keuze voor een warmtepomp en welk type of welk merk, is met name het geluid dat te horen is op de erfgrens tussen huizen van belang. Het is in elk geval goed om te weten dat Ochsner warmtepompen behoren tot de stilste warmtepompen die er op de markt leverbaar zijn.

  • Om het geluid van een warmtepomp goed te kunnen beoordelen en vergelijken is het van belang om het verschil tussen twee geluidstermen te snappen: geluidsvermogenniveau en geluidsdrukniveau,
  • Geluidsvermogenniveau: het geluid (in decibel) dat door de warmtepomp wordt gemaakt en wordt gemeten in een laboratorium, noem je het geluidsvermogenniveau (Lw).

Geluidsdrukniveau: In de praktijk is een andere geluidsbenaming belangrijker, dit is de geluidsdruk (Lp). Dit is het werkelijk hoorbare geluid (in decibel) van de warmtepomp. Dit geluidsdrukniveau is afhankelijk van een aantal factoren, zoals locatie van de warmtepomp, omgevingsomstandigheden en (heel belangrijk) de afstand van het meetpunt tot aan de warmtepomp.

De geluidsdruk (het hoorbare geluid) van de buitenunit van de Ochsner Air Eagle is op een afstand van 3 meter nog slechts 32 dB, terwijl het geluidsvermogenniveau 50 dB(A) is. Dit is deels te danken aan de horizontale opstelling van de ventilator bij de Air Eagle split unit (het buitendeel van de warmtepomp).

Hierdoor straalt het geluid naar boven uit in plaats van naar de de tuin of buren. Daarnaast kan de Air Eagle buitenunit kan nog van een zogenaamde demper worden voorzien, waardoor het geluid nog eens met 3 dB verminderd wordt. Alle Ochsner warmtepompen zijn bovendien voorzien van Inverter-technologie die er voor zorgt dat het apparaat altijd in de meest efficiënte stand functioneert.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een hybride warmtepomp?

Kennisbank – Steeds meer huishoudens willen gasvrij wonen, en stappen om die reden over op de warmtepomp. Een logische keuze die past binnen de huidige ontwikkelingen en energietransitie. Wel is het belangrijk dat je – voordat je de warmtepomp aanschaft – bekend bent met de aanzienlijke stroombehoefte van een warmtepomp.

  • De combinatie warmtepomp en zonnepanelen is om die reden essentieel om het groeiende elektriciteitsverbruik te compenseren.
  • Echter, hoeveel zonnepanelen heb je daarvoor nodig? Warmtepomp en zonnepanelen zorgen voor kostenbesparing Allereerst de vraag: is een warmtepomp wel interessant zonder (extra) zonnepanelen? Nou, in principe wel.

Toch adviseren we om ook zonnepanelen op het dak te installeren. De combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen zorgt namelijk voor de meest efficiënte kostenbesparing. Hoe zit dat precies? We onderscheiden de volgende typen warmtepompen:

Hybride warmtepomp All-electric warmtepomp Grondwater warmtepomp Lucht/water warmtepomp Lucht/lucht warmtepomp Bodemwarmtepomp

Veel verschillende warmtepompen, dus. We kunnen dan ook beter spreken van twee grote varianten: de elektrische warmtepomp en de hybride warmtepomp. Wat is het verschil tussen de all-electric en hybride warmtepomp? Een all-electric warmtepomp vervangt de cv-ketel en functioneert exclusief op elektriciteit, terwijl de hybride warmtepomp werkt in combinatie met een cv-ketel.

  • Vanzelfsprekend vraagt de all-electric warmtepomp om die reden meer elektriciteit, waardoor je ook meer zonnepanelen nodig hebt om de stroomvraag te compenseren.
  • Hoe werkt de hybride warmtepomp? Zoals we al vertelden heeft de keuze voor een all-electric, dan wel een hybride warmtepomp gevolgen voor het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt.

Het verschil in elektriciteitsvraag tussen de hybride en all-electric warmtepomp is te herleiden naar de werkwijze per type warmtepomp. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in warm water en energie voor de verwarming.

Zodra de temperatuur buiten ‘onder 0′ komt te liggen, dan kan de cv-ketel bijspringen voor de warmtevoorziening in huis. Hoe werkt de all-electric warmtepomp? Een all-electric warmtepomp functioneert uitsluitend op basis van elektriciteit, en onttrekt warmte uit de lucht, bodem, het grondwater of een combinatie van eerder genoemde elementen.

Het is daarbij niet nodig om een cv-ketel te gebruiken, maar daardoor vereist de all-electric warmtepomp wel meer elektriciteit. Wil je de all-electric warmtepomp kopen, dan adviseren we je bij Soly dus om rekening te houden met de extra stroomvraag. Aantal extra zonnepanelen hybride warmtepomp Voor een hybride warmtepomp heb je doorgaans voldoende aan 5 tot 7 (extra) zonnepanelen,

  • De hybride warmtepomp haalt warmte uit de buiten- of ventilatielucht.
  • Die ‘gratis’ warmte uit de lucht zorgt ervoor dat je meer warmte krijgt, dan stroom verbruikt.
  • Wat betekent dat? Voor elke 1 kWh aan stroom die je verbruikt, maakt de hybride warmtepomp 3,5 tot 5 kWh warmte.
  • Daar komt bij dat de hybride warmtepomp – ten opzichte van de all-electric warmtepomp – voordeliger is in aanschaf.

Overigens kunnen we geen sluitend advies geven wat beter is in jouw situatie. Onder de streep hoef je bij een hybride warmtepomp minder (extra) zonnepanelen bij te plaatsen; in de praktijk gaat het dan om 5 tot 7 zonnepanelen. Aantal extra zonnepanelen all-electric warmtepomp Bij de all-electric warmtepomp doe je er verstandig aan zeker 7 tot 9 (extra) zonnepanelen te installeren.

  1. Daarmee ben je in principe verzekerd van een volledige compensatie voor de hogere vraag naar elektriciteit.
  2. De combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen is voor veel mensen een aanzienlijke investering, welke je in de loop der jaren terug gaat verdienen.
  3. De all-electric warmtepomp zorgt, logischerwijs, voor een hogere stroomvraag en dus moet je meer (extra) zonnepanelen bijplaatsen.

Daarom adviseren we altijd – wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is – om minimaal 7 extra zonnepanelen om in de nieuwe stroomvraag te voorzien. Voor een hybride warmtepomp heb je doorgaans voldoende aan 5 tot 7 (extra) zonnepanelen, Bij de all-electric warmtepomp doe je er verstandig aan zeker 7 tot 9 (extra) zonnepanelen te installeren.

  1. Daarmee ben je in principe verzekerd van een volledige compensatie voor de hogere vraag naar elektriciteit.
  2. De combinatie van een warmtepomp met zonnepanelen is voor veel mensen een aanzienlijke investering, welke je in de loop der jaren terug gaat verdienen.
  3. Energieverbruik warmtepomp berekenen Wil je weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om het energieverbruik van de warmtepomp te compenseren? Het aantal benodigde zonnepanelen is afhankelijk van twee factoren: het jaarlijks thermisch verbruik om je woning te verwarmen en het gemiddelde rendement van de warmtepomp (COP), gedeeld door de stroomopbrengst per paneel.

De formule: (jaarlijks thermisch verbruik verwarmen woning en warm water in kWh / COP) / 390 Waar vind ik het jaarlijkse gemiddelde rendement van een warmtepomp? Het jaarlijkse gemiddelde rendement van de warmtepomp is te vinden op het energielabel dat is bevestigd aan de warmtepomp.

Hoeveel subsidie op warmtepomp 2023?

Subsidie warmtepomp – U kunt subsidie krijgen voor de aankoop van een warmtepomp, De pomp moet daarvoor wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet de warmtepomp onderdeel zijn van een verwarmingstoestel. Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 500 en € 2.500.

Wat kost een complete warmtepomp installatie?

Wat kost een warmtepomp in een bestaande woning? – Dat hangt ervan af voor welk type je kiest en of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn. Een hybride variant is een stuk goedkoper dan een all-electric ready of een volledig elektrische warmtepomp.

Je betaalt er tussen de 4.000 en 5.500 euro voor (inclusief btw, installatie en subsidie, exclusief een eventuele nieuwe cv-ketel). Voor de all-electric ready variant betaal je tussen de 7.500 en 11.500 euro (inclusief btw, installatie en subsidie, exclusief een eventuele nieuwe cv-ketel). Voor een volledig elektrische warmtepomp ben je, afhankelijk van het type warmtepomp, tussen de 10.000 en 25.000 euro kwijt, inclusief btw, subsidie en installatie.

Met een lucht-water warmtepomp ben je het goedkoopst uit (maximaal 18.000 euro bij een vermogen van maximaal 16 kW), met een grondgebonden warmtepomp het duurst. Daar staat wel tegenover dat een grondgebonden systeem het hoogste rendement heeft. In het geval van een hybride of all-electric ready systeem zijn er nog aanvullende maatregelen nodig.

Heeft een warmtepomp nog wel zin?

1. Hoe zit het met je isolatie? – Alleen als de woning goed is geïsoleerd, heeft het zin om een warmtepomp aan te schaffen. Isolatie zorgt ervoor dat je warmte binnenhoudt. Het isoleren van je woning is dus belangrijk voor een goed werkende warmtepomp. Is dit niet op orde? Dan moet de warmtepomp te hard werken om alle ruimtes goed te verwarmen.

Door even in de kruipruimte te kijken of er vloerisolatie aanwezig. Door het dak aan de binnen- en buitenzijde te checken op isolatiemateriaal. Door een adviseur in de spouwmuur te laten kijken of er isolatie aanwezig is (dit kan alleen met een speciaal apparaat). Door een adviseur de Rc waarde te laten bepalen. Deze waarde geeft een inschatting van hoe goed de woning geïsoleerd is. Idealiter ligt deze waarde boven de 3,5.

Wat kost een warmtepomp echt?

Wij onderscheiden twee soorten warmtepompen: – • Een all-electric warmtepomp, Deze volledig elektrische warmtepomp zorgt voor het verwarmen van uw woning én voor warm water in de badkamer en keuken. Wij noemen deze warmtepomp all-electric. Onder de all-electric warmtepompen onderscheiden wij nog eens drie verschillende typen op basis van de warmtebron: lucht-water warmtepomp, water-water warmtepomp en de grond-waterwarmtepomp.

De kosten van een all-electric warmtepomp liggen tussen de €6.500 en €19.500 euro ( Milieu Centraal, z.d.). • Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. De warmtepomp werkt grotendeels van de tijd voor de warmte in huis en de cv-ketel springt alleen bij als het heel koud is. Daarnaast zorgt de cv-ketel wel nog voor warm water in de badkamer en keuken.

Een hybride warmtepomp is een makkelijke en goede tussenoplossing naar duurzaam wonen. Voor een hybride oplossing voldoet een kleinere warmtepomp. Een hybride warmtepomp (exclusief cv-ketel) kost tussen de €5.000 en €7.000 euro ( Milieu Centraal, z.d.).

Wat verbruikt een warmtepomp aan stroom per jaar?

Hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp? – Een warmtepomp verbruikt gemiddeld zo’n 2000 tot 3000 kWh per jaar. Maar let op, dit is compleet afhankelijk van het type warmtepomp dat je gebruik en de warmtevraag binnen jouw woning. Zo moet je jezelf eerst afvragen hoe groot de oppervlakte is die je dagelijks (in koude periode) wilt verwarmen.

  • Maar ook met hoeveel personen je in huis leeft.
  • Wordt er vaak gedoucht, gebruiken jullie een cooker, is er eventueel een jacuzzi of iets dergelijks.
  • Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet afstellen alvorens je een goede schatting kan maken hoeveel stroom een warmtepomp verbruikt in jouw situatie.

Er zijn dus veel verschillende antwoorden mogelijk Door onderstaande vragen allemaal te beantwoorden, kan je een betere inschatting maken of jij meer richting de 3000 kWh per jaar gaat met een warmtepomp, of eerder rond de 2000 kWh per jaar zit.

Hoeveel jaar warmtepomp terugverdientijd?

Terugverdientijd van een warmtepomp berekenen – De terugverdientijd verschilt per situatie en type warmtepomp, maar ligt bij geschikte woningen vaak tussen de 8 en 12 jaar. De prijs van de warmtepomp, de subsidie, je gasverbruik, de mogelijke besparing en of je zonnepanelen hebt, spelen een rol bij de terugverdientijd.

Heeft warmtepomp toekomst?

Een elektrische toekomst met de warmtepomp – Vanwege de duurzame mogelijkheden rond de opwekking van elektriciteit, gaat de warmtepomp een grote rol spelen in de toekomst. Het is dé manier om CO2-neutraal te opereren. En die groene stroom komt vanzelf, kijk maar om je heen. Het formulier is verlopen : Toekomst van de warmtepomp

Hoeveel wordt je huis meer waard met warmtepomp?

1. Waardevermeerdering huis – Een warmtepomp verbruikt beduidend minder energie dan een HR-ketel. Zodoende bespaar je direct op je energiekosten. Gasvrij warmtepompen zijn in staat voor elke kWh aan elektriciteit het zesvoudige aan warmte-energie terug te leveren.

  • Met een efficiëntere energievoorziening bouw je aan een gunstig energielabel van je woning.
  • Een warmtepompsysteem zorgt al snel voor een verbetering van 1 tot 2 indexklassen of labelstappen.
  • Daarmee stijgt de waarde van de woning aanzienlijk, zonder méér te betalen.
  • Door de lagere maandlasten voor energie verdient de warmtepomp zich snel terug, terwijl de woning tegelijkertijd in waarde is toegenomen.

Zie je desondanks op tegen de investering? Net als in voorgaande jaren heeft de overheid in 2019 subsidie voor warmtepompen beschikbaar gesteld, zodat je direct profiteert van een lagere aanschafprijs. Gecombineerd met onze financieringsregeling spreid je eveneens de kosten voor aanschaf.

Welke warmtepomp heeft de hoogste COP waarde?

Ochsner warmtepompen hebben de hoogste COP waarden die er in de markt verkrijgbaar zijn! De Ochsner air Eagle is met een SCOP (Seasonal Coëfficiënt of Performance) van 4,5 de meest efficiënte lucht/water warmtepomp ter wereld.

Wat is de nieuwste warmtepomp?

Remeha presenteert nieuwe warmtepompen Welk Merk Warmtepomp Kiezen Remeha speelt met een geheel nieuwe lijn all-electric warmtepompen in op de vraag naar energiebesparende systemen en schoon gas oplossingen. De range sluit perfect aan op het Energieakkoord en waarborgt een aanzienlijke energiebesparing. Bovendien geldt er een forse ISDE-subsidie op de warmtepompen.

Hoeveel subsidie op warmtepomp 2023?

Subsidie warmtepomp – U kunt subsidie krijgen voor de aankoop van een warmtepomp, De pomp moet daarvoor wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet de warmtepomp onderdeel zijn van een verwarmingstoestel. Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 500 en € 2.500.

Wat kost een complete warmtepomp installatie?

Wat kost een warmtepomp in een bestaande woning? – Dat hangt ervan af voor welk type je kiest en of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn. Een hybride variant is een stuk goedkoper dan een all-electric ready of een volledig elektrische warmtepomp.

  • Je betaalt er tussen de 4.000 en 5.500 euro voor (inclusief btw, installatie en subsidie, exclusief een eventuele nieuwe cv-ketel).
  • Voor de all-electric ready variant betaal je tussen de 7.500 en 11.500 euro (inclusief btw, installatie en subsidie, exclusief een eventuele nieuwe cv-ketel).
  • Voor een volledig elektrische warmtepomp ben je, afhankelijk van het type warmtepomp, tussen de 10.000 en 25.000 euro kwijt, inclusief btw, subsidie en installatie.

Met een lucht-water warmtepomp ben je het goedkoopst uit (maximaal 18.000 euro bij een vermogen van maximaal 16 kW), met een grondgebonden warmtepomp het duurst. Daar staat wel tegenover dat een grondgebonden systeem het hoogste rendement heeft. In het geval van een hybride of all-electric ready systeem zijn er nog aanvullende maatregelen nodig.