Waar moet je op letten als je een matras koopt? – Als je eenmaal bepaald hebt welke materialen bij jou passen, is dit nog niet alles. Matrassen komen in verschillende stevigheden en zijn anders opgebouwd. Voordat je een matras koopt, is het zinvol om verschillende factoren eerst na te gaan Je lichaamsgewicht Vooral als je zwaarder bent, is het het beste om een harder matras te kopen.
Een zacht matras is voor zware mensen vaak een miskoop, omdat ze last krijgen van rugklachten. Je lichaamslengte Als je lang bent, heb je meer ruimte nodig. Dit heeft niet alleen te maken met de lengte van het matras, maar ook met de breedte. Als jij lang bent, lig je al snel met je benen en armen buiten je matras.
Lange mensen kunnen dus het best een wat breder én langer matras kopen. Je lichaamsbouw Niet alleen lichaamsgewicht, maar ook lichaamsbouw is belangrijk. Je moet in een matras zo recht mogelijk liggen. Als jij bijvoorbeeld brede heupen hebt, kan een zachter matras een betere keuze zijn, omdat je heupen dan beter kunnen doorzakken.
Je lichaamstemperatuur Bedenk of jij het ‘s nachts vaak warm hebt of veel zweet. Een latexmatras is bij veel zweten bijvoorbeeld geen goed idee. Je slaaphouding Ook de manier waarop je slaapt is van belang. Als jij op je buik slaapt, heb je een harder matras nodig, anders zak je door en kun je onderrug- en nekklachten krijgen.
Zijslapers hebben een iets zachter matras nodig, zodat de heupen kunnen wegzakken. Voor rugslapers is een harder matras vaak beter.
Wat voor type matras is het beste?
Op nummer één voor ‘Beste uit de test’ van de Consumentenbond komt de matras ‘ Meradiso ‘, een 7-zones koudschuim matras in hardheid 3. Dit matras is te koop via de webshop van de Lidl en kost €100,- (90×200 centimeter).
Welke matras is het beste voor Zijslapers?
Er zijn verschillende soorten matrassen die voor zijslapers geschikt zijn. Zo zijn een koudschuimmatras of een pocketveringmatras matras het meest geschikt voor deze slaaphouding.
Wat is beter voor je rug traagschuim of koudschuim?
Welk matras bij rugklachten? – Allereerst: een matras is persoonlijk, maar er zijn wel een aantal matrassen die meer geschikt zijn voor mensen met rugklachten. Hieronder beschrijven we de belangrijkste soorten matrassen. Niet of minder geschikt:
Matrassen van polyether hebben geen comfortzones en bieden weinig ondersteuning. Deze matrassen zijn dan ook niet aan te raden voor mensen met rugklachten. Koudschuim matrassen hebben meestal geen comfortzones en zijn daarom minder geschikt voor mensen met rugklachten. Wel gaan ze lang mee en passen zich goed aan het lichaam aan. Traagschuim matrassen zijn niet geschikt voor mensen met rugklachten. Matrassen van traagschuim (NASA/Visco) reageren op lichaamswarmte en daardoor komt u in een soort kuil te liggen. Dit is niet bevorderlijk voor uw rug en maakt draaien in bed lastig.
Wel geschikt:
Pocketvering matrassen bestaan vaak uit verschillende comfort zones. Matrassen met bij voorkeur veel pocketveren zijn geschikt voor mensen met rugklachten. Latex matrassen zijn ook geschikt voor mensen met rugklachten. Talalay Latex matrassen zijn de Rolls Royce onder de matrassen. Talalay matraskernen zijn de meest duurzame en comfortabele interieurs voor in het topsegment van kwaliteitsmatrassen. De open celstructuur garandeert een uitstekende luchtcirculatie. De flexibiliteit maakt het draaien op het matras licht en gemakkelijk. Uw lichaam wordt gelijkmatig ondersteund, wat de bloeddoorstroming bevordert en prikkeling in ledematen tegengaat.
Wat is het beste matras voor je rug?
Koudschuim of traagschuim bij rugklachten? – Wij raden aan om een matras gemaakt van traagschuim te kopen bij rugklachten. Traagschuim matrassen, zeker als ze beschikken over verschillende comfort-zones, vormen zich namelijk naar jouw lichaam en verlichten drukpunten,
Is een hard of zacht matras beter voor je rug?
Vaak wordt verondersteld dat een hard matras goed zou zijn voor mensen met rugklachten. Dit is echter niet correct. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met chronische rugklachten vaak beter slapen op een middel zacht matras dan op een hard matras.
Wat zijn de nadelen van een traagschuim matras?
Wat kunnen nadelen van traagschuim zijn? – Een traagschuim matras moet passen bij de manier waarop jij slaapt. Mogelijke nadelen van traagschuim kunnen zijn dat dit matras een open celstructuur heeft. Dat betekent dat het niet zo goed ventileert als bijvoorbeeld een koudschuim matras.
Daardoor voelt het matras soms warm aan. Niet zo handig als jij ‘s nachts veel zweet of het altijd warm hebt in bed. En omdat het materiaal reageert op warmte, kan een matras van traagschuim soms wat harder aanvoelen in een koude slaapkamer. Het duurt dan even voordat het matras zich heeft aangepast aan jouw lichaamswarmte en weer lekker zacht wordt.
En ben jij een draaier of woeler in bed? Dan is een traagschuim matras waarschijnlijk ook niet de beste keuze voor jou. Daarnaast is een traagschuim matras dus heel lekker zacht. Maar daar moet je natuurlijk van houden. Ben jij meer van de harde matrassen? Dan kun je beter een koudschuim matras kiezen.
Wat is beter pocketvering of traagschuim matras?
En de winnaar is – Na het lezen van dit artikel zult u ongetwijfeld tot de zelfde conclusie zijn gekomen als wij. Een pocketveren matras is erg achterhaald en kan juist voor klachten zorgen. Daarnaast bieden pocketveren geen goede ondersteuning en oefenen ze juist druk uit op het lichaam.
Welk matras hoef je niet te keren?
Omdraaien verschilt per merk – Zoals eerder aangegeven verschilt het erg per merk en kwaliteit wanneer je een matras wel of niet moet omdraaien. Over het algemeen adviseren wij het volgende per merk: Auping matrassen zijn zo gebouwd dat je deze niet meer hoeft te draaien en/of te keren.
Avek matrassen Jensen matrassen Pullman matrassen Caresse matrassen Eastborn matrassen Merens matrassen Mahoton matrassen Vi-Spring matrassen Serta matrassen
Welk matras bij nek en schouderklachten?
Schouderklachten en preventie – Net zoals schouderklachten veroorzaakt kunnen worden door een matras dat niet (meer) de juiste ondersteuning biedt, kunnen schouderklachten ook genezen of voorkomen worden met behulp van een kwalitatief hoogwaardig matras.
- Essentieel is de juiste mate van ondersteuning en anderzijds dat door het matras de druk optimaal wordt verdeeld.
- De perfecte combinatie om dit te realiseren bestaat uit traagschuim en koudschuim.
- Deze combinatie is cruciaal, u heeft de nodige ondersteuning van het veerkrachtige koudschuim plus de drukverdeling van het traagschuim dat ervoor zorgt dat het matras telkens weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkomt.
Het grootste voordeel van traagschuim is dat het druk verdelend werkt. Op deze manier wordt de kans op (schouder)klachten kleiner omdat uw schouder, samen met de heupen, verder in het matras zakt dan de rest van het lichaam. Hierdoor heeft u veel minder puntdruk op de heup en schouder en wordt de doorbloeding niet afgekneld en de natuurlijke lichaamshouding gedurende de nacht behouden.
Wat voor matras is goed voor je rug?
Over het algemeen is traagschuim één van de beste materialen voor mensen die last hebben van rugklachten. Traagschuim, ook wel bekend als NASA schuim, werkt namelijk drukverlagend. Een traagschuim matras vormt helemaal naar je lichaam en zorgt voor een uitstekende drukverdeling.
Wat is beter latex of traagschuim?
Het verschil tussen een latex en traagschuim matras is dat een latex matras in de praktijk vaak de voorkeur heeft van mensen die hard willen slapen. Het voelt namelijk traditioneler aan. Een traagschuim matras wordt vaak als heel anders ervaren. Een kwestie van smaak, het is maar net wat je prettig vindt!