Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Matras Voor Kind?

Welk Matras Voor Kind
Klantvraag: mijn kind gaat naar een groot bed. Welk matras is geschikt? Ten eerste het belangrijkste aspect voor een gezonde en ontspannen slaap: overdag zorgen de spieren, zenuwen en pezen rondom de wervelkolom voor de juiste uitlijning van de wervelkolom.

 1. Als men slaapt moeten de spieren, zenuwen en pezen zich kunnen ontspannen, zodat het lichaam zich kan herstellen.
 2. Het lichaam kan zich pas herstellen als de gehele wervelkolom goed wordt ondersteund.
 3. Dit betekent dat de volledige wervelkolom ondersteund moet worden.
 4. In principe kan elk type materiaal hieraan voldoen.Wij raden voor kinderen een HR koudschuim of latex matras aan.

HR koudschuim biedt voor kinderen de beste ondersteuning en heeft uitstekende klimaateigenschappen. Het materiaal is zeer opencellig, waardoor het vocht goed kan afvoeren en warmte uitstekend kan reguleren. Latex heeft als voordeel dat het een natuurproduct is en iets elastischer is dan een HR koudschuim.

Nadeel is dat het materiaal prijziger is en dat latex de vocht iets minder snel kan afvoeren.Ons Softwelle HR koudschuim matras is een prima matras voor kinderen. Onze HR koudschuim matrassen zijn ‘Made in Germany’, allergievrij volgens Öko-Tex certificatie, FKT medisch getest, vrij van schadelijke stoffen volgens LGA certificatie en hebben TÜV ISO 9001 certificatie.Van de latex matrassen is de Natuur latex een zeer goede optie.

Dit matras heeft een 85% natuurlijk en 15% synthetisch latexaandeel en soortelijk gewicht van 75. Het matras heeft naast de bovengenoemde certificaten ook de Euro-Latex certificatie. Onze HR koudschuim matrassen zijn verkrijgbaar in de hardheden H 1 tot en met H 4, de latex matrassen enkel in hardheid H 2 en H 3.

De H 1 en H 2 zijn allebei zachte matrassen, maar de H 1 is zeer zacht. Kinderen tot een lichaamsgewicht van 45 kilogram kunnen gebruik maken van zowel de hardheid H 1 als H 2. Kinderen vanaf 45 kilogram moeten gebruik maken van de hardheid H 2, waardoor de hardheid H 2 vaak ook de meeste logische keuze is met het oog op de toekomst.

U kunt daarbij eventueel ook in overweging nemen hoe lang het matras gebruikt gaat worden en of u soms zelf misschien ook op het matras ligt. Sommige orthopeden stellen overigens dat kinderen en jongeren op een iets steviger matras mogen slapen, omdat de spieren en gewrichten nog soepel zijn.

Welk matras het beste voor kind?

De basis van je kindermatras – De basis van je kindermatras vormt een belangrijke invloed op stevigheid en ventilatie. Er zijn veel verschillende soorten matrassen, waarbij in de basis het belangrijkste verschil ligt tussen pocketvering matrassen en schuimmatrassen.

Waar schuimmatrassen over de volledige dikte massief opgevuld zijn, laten de veren in een pocketveringmatras ruimte voor luchtcirculatie en dus voor ventilatie. Voor kinderen raden wij daarom aan om te kiezen voor een pocketvering matras. De pocketvering zorgt niet alleen voor een optimale ventilatie, het zorgt ook nog eens voor een goede verdeling van de druk van het lichaam.

Niet onbelangrijk als je in de groei bent! Welk Matras Voor Kind

Hoe dik moet een matras zijn voor een kind?

Stevig en dik genoeg – Het matras voor je kindje moet stevig en minimaal 8 cm dik zijn. Er moet wat ruimte zitten tussen het matras en de binnenkant van het ledikantje. Dit mag niet meer zijn dan 2 cm, anders kan het kindje tussen het matras en de zijkant van het bedje komen.

Welk matras in Peuterbed?

De dikte van het peutermatras – Voor peuterbedden (tot max.6 jaar) worden matrassen vanaf 8 cm dik aangeraden. Maar het liefst iets dikker. Onze peutermatrassen zijn daarom 10 cm dik. Het matras van ons huisjesbed is zelfs 20 cm dik! Dit omdat je kindje in dit bed wat dichter bij de grond ligt dan in een peuterbed.

Wat is een goed Kindermatras 90×200?

Waar koop je een goed kindermatras? – Via onze webwinkel koop je eenvoudig een koudschuim kindermatras of babymatras. Kinderkamerwebwinkel.nl heeft 100 dagen gratis proefslapen, gratis levering & retour en 110% laagsteprijsgarantie. Het best verkochte kindermatras is het HR40 koudschuim matras 90 x 200 cm,

Wat is het beste matras volgens de Consumentenbond?

Best getest: Emma O2 matras – Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2022 het Emma O2 matras gekroond tot ‘beste uit de test’. Het Emma O2 matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Emma O2 matras gemiddeld.

Wat is een goed matras bij IKEA?

#1. Best geteste matras IKEA –

Beste geteste matras : IKEA Hövag Beste alternatief : Emma Hybrid

Het best geteste matras van IKEA is het IKEA Hövag matras (medium-stevig). Hij staat op plek 15 in de Consumentenbond matrassentest. Het is een pocketveringmatras dat afgedekt is met polyetherschuimlagen. De resultaten zijn redelijk, maar kunnen niet tippen aan het best geteste pocketveringmatras volgens de Consumentenbond: de Emma Hybrid,

Testresultaten Consumentenbond oktober 2021

IKEA Hövag Emma Hybrid
Ondersteuning 5,7 6,4
Levensduur 8,1 9,2
Ligeigenschappen 6,3 7,0
Vochtdoorlatendheid 8,1 6,0
Totaalscore 6,7 7,4

Met zijn uitstekende score van 7,4 is de Emma Hybrid op de 2e plek in de matrassentest beland. 🏆 Hij is wel wat duurder dan het IKEA matras, maar hij wordt gratis bezorgd, je kunt 100 nachten risicoloos proefslapen en krijgt 10 jaar garantie. Ook geeft Emma vaak hoge kortingen op zijn slaapproducten, iets wat IKEA niet doet.

Welk materiaal Kindermatras?

Waar let je op bij de keuze voor een 90×200 matras voor je kind? – De meeste matrassen zijn gemaakt van polyether. Dit is betaalbaar, makkelijk op maat te maken en goed schoon te houden en overal verkrijgbaar. Een kind lijkt weinig verschil te merken van matras en kan in principe overal slapen.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Hoofdkussen Past Bij Mij?

Zo valt onze zoon zelfs op de grond of op zijn leunstoel in slaap, in plaats van zijn bed. Voor iets meer comfort en ondersteuning van het lichaam is het toch belangrijk om iets verder te kijken. Daarom deze 4 aandachtspunten voor het uitzoeken van een passend kindermatras. Dat natuurlijk voor ieder kind en situatie weer anders kan zijn.

In dit filmpje wordt er gesproken over kindermatrassen voor een ledikant, maar is voor een groot deel ook relevant voor 1-persoonsbedden.

Ventilatie: Niet alleen volwassenen transpireren ‘s nachts, ook kinderen kunnen het warm krijgen op een matras met slechte ventilatie. Stevigheid en vering: Is het matras hard? Of veert het in als je kind erop gaat liggen? En veert het ook weer terug? Dat is een maat voor de kwaliteit van een matras. Wat absoluut niet goed is, is dat het matras zacht is, maar het mag ook niet echt hard zijn. Om zeker te weten of de hardheid goed is voor uw kindje kunt u met de vlakke hand op het matras drukken. Als uw vlakke hand 1 tot 2 cm wegzakt in de matras is het goed. Materialen die goed zijn voor een kindermatras zijn bijvoorbeeld latexrubber of koudschuim waarvan koudschuim absoluut beter is dan latex. Wasbaarheid: Veel kleine kinderen zijn ‘s nachts nog niet droog. Ook als zij al zindelijk zijn en ze slapen zonder luier, kan er altijd een ongelukje gebeuren. Bij voorkeur op 60 graden, dit werkt namelijk huisstofmijtdodend, Lichaamsondersteuning : Veel matrassen geven minder goed steun, zeker als je kindje nog licht is. Welke doen het wel goed? De consumentenbond geeft daarover goede informatie. Dikte matras: De dikte van een kindermatras zou minimaal 10 cm moeten zijn maar liever iets dikker. Certificeringen: Deze bieden zekerheid met betrekking tot de veiligheid: bijvoorbeeld het CertiPUR, Öko-Tex, Body-wholesome textiles, LGA-certificaat. Materiaal: De meeste kindermatrassen worden gemaakt van Polyether, latex en Koudschuim. Koudschuim met een hoge HR-waarde is verreweg het beste. Koudschuim wordt in Nederland in elk ziekenhuis gebruikt omdat dit totaal probleemloos is, veilig is, goed ventileert en zeer veerkrachtig is. Dit in tegenstelling tot polyether of latex. Polyether is voor kindermatrassen eigenlijk niet geschikt omdat het niet veerkrachtig is en een gesloten celstructuur heeft. Door de gesloten celstructuur is het ventilerende vermogen minimaal en juist het ventilerende vermogen is zo belangrijk. Het grootste nadeel van polyether is echter de veerkracht. Polyether mist veerkracht die zo belangrijk is omdat een kindermatras over het algemeen relatief dun gemaakt wordt. Hoe dunner de matras hoe veerkrachtiger het materiaal zou moeten zijn. Antiallergeen : Is het matras antiallergisch zonder chemische toevoegingen? Waar geproduceerd : Land van herkomst. Kies voor een Europees product. Europese producten voldoen aan de strengste kwaliteit eisen. Wat is de garantie van het matras en hoe lang moet het meegaan ? 1 jaar, 2 jaar, 5 jaar of 10 jaar? Een matrasje voor de wieg is maar nodig voor een paar maanden, een ledikant tot je kind 2/4 jaar is en zodra het naar een eenpersoonsbed gaat, wordt een matras echt belangrijk. Let op dat er in dit matras nog geen zones mogen zitten. Pas als je kind rond de 12/14 jaar is heeft zij/hij over het algemeen een dikker en steviger matras nodig waar wel zones (schouders en heupen) in zitten.

Welk Emma matras kind?

Het Emma Baby Matras 70*140,Het Emma Matras is Europa’s meest bekroonde. | bol.com Welk Matras Voor Kind Welk Matras Voor Kind

Het Emma Matras is Europa’s meest bekroonde matras.Emma matras is al meerdere keren als Beste uit de Test bij de Consumentenbond.Doordat het matras bestaat uit meerdere lagen, ondersteunt het je ruggengraat beter dan ooit! Dit matras geeft hierdoor precies mee waar het nodig is, zodat je geen last krijgt van pijnlijke drukpunten.

 • Zachte en wasbare hoes Hoogwaardige, ademende materialen Bijzonder duurzame ondersteunende functie Van twee kanten te gebruiken
 • Komt overeen met de hoogste OEKO-TEX® standaard

Wij vonden geen specificaties voor jouw zoekopdracht ‘ ‘. Geschikt voor type bed Box | Campingbed | Junior | Ledikant | Wieg Wasvoorschrift 60 °C, normaal programma Materiaal buitenkant Badstof Fabrieksgarantie termijn Tooltip Fabrieksgarantie termijn De fabrieksgarantie is de garantie die de fabrikant geeft.

 1. De termijn geeft de periode aan waarin je beroep kunt doen op de fabrieksgarantie.
 2. In het garantiebewijs staat waar je precies recht op hebt.
 3. Voor tweedehands producten kunnen we niet garanderen dat de fabrieksgarantie van toepassing is.
 4. Dit is in dat geval namelijk afhankelijk van het specifieke product, de fabrikant en de oorspronkelijke aankoopdatum.

Wat betreft refurbished producten geeft de refurbished aanbieder de fabrieksgarantie, niet de fabrikant.10 jaar Verpakkingsinhoud Tooltip Verpakkingsinhoud Wat er wordt meegeleverd als je dit product bestelt. ja Materiaal toplaag matras 100% polyester Met 3D-honingraatstructuur Nee Taal handleiding Duits | Engels | Frans Type matraskern Koudschuimmatras Verpakking breedte 144 mm Negatief, positief, neutraal: we zetten een review altijd online.

 • We controleren wel eerst of ‘ie voldoet aan onze en niet nep is.
 • We controleren ook of ‘ie is geschreven door iemand die het artikel heeft gekocht via bol.com en zetten dit er dan bij.
 • De controles gebeuren automatisch, al kijken er soms mensen mee.
 • Bol.com betaalt niet voor reviews.
 • Als een reviewer door een andere partij is vergoed, staat dit in de review zelf.

Houd er rekening mee dat het artikel niet altijd weer terug op voorraad komt. : Het Emma Baby Matras 70*140,Het Emma Matras is Europa’s meest bekroonde. | bol.com

Hoe lang kan een kind in een peuterbed?

Hoe lang ligt mijn kindje in een peuterbed? – Een peuterbed noem je ook wel een juniorbed. Het heeft een afmeting van 70 x 150 cm. Je kindje kan hier vanaf 2,5 jaar tot een jaar of 7 in slapen (hierna volgt het tienerbed). Het peuterbed heeft een ‘tussenin-maat’ en maakt de stap van een ledikant naar een groot bed (zonder spijlen) wat kleiner. Voor een peuterbed koop je een bijpassend matras, hoeslakens en dekens. Deze accessoires zijn allemaal verkrijgbaar in de maat van een peuterbed. > Shop hier peuterbedden, peutermatrassen, hoeslakens en dekbedden. Welk Matras Voor Kind

Vous pourriez être intéressé :  Welk Toestel Geeft Het Tempo Van De Muziek Aan?

Welke leeftijd van ledikant naar peuterbed?

Vanaf wanneer een peuterbed kopen? Is je peuter het kinderbedje ontgroeid? Er zijn een aantal dingen die je in de gaten moet houden voordat je van een ledikantje overstapt naar een peuterbed. Hoe zorg je ervoor dat zijn nieuwe bed net zo veilig voelt als zijn ledikantje? Rond de 24 maanden is je kind waarschijnlijk klaar voor een groter bed.

De overgang van ledikantje naar peuterbed is één van de eerste stappen richting onafhankelijkheid. Op die leeftijd is je kind waarschijnlijk groot genoeg om zijn benen op en over de zijkant van het ledikantje te krijgen. Overstappen is dus goed voor zijn ontwikkeling, maar zeker ook voor zijn veiligheid.

Overstappen van een ledikantje naar een peuterbed is een grote stap, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je die stap neemt. Een groter bed is meestal lager. Dat wil zeggen dat je kind makkelijk uit bed kan en vrij door zijn kamer en het huis kan lopen.

 • Dit maakt natuurlijk elk kind nieuwsgierig! Voordat je overstapt op een peuterbed, moet je bij wat veiligheidszaken stilstaan: Vermijd gevaren in de nacht.
 • Slaperige (of stoute) kinderen kunnen in de problemen raken wanneer ze ‘s nachts alleen door huis dwalen.
 • Om dit te voorkomen plaats je bijvoorbeeld een belletje op de deur van je kind, zodat je hem hoort wanneer hij zijn kamer verlaat.

Leg al het speelgoed weg. Je kind hoeft zijn kamer niet te verlaten om in de problemen te komen – hij komt waarschijnlijk ook in zijn eigen kamer al voldoende tegen. Zorg ervoor dat, voordat je je kind naar bed brengt, al het speelgoed en andere voorwerpen veilig opgeruimd zijn, zodat hij er niet over kan vallen.

 1. Zet het bed op een goede plek.
 2. Verzacht het gebied rondom het peuterbed, bijvoorbeeld door middel van een dik kleed.
 3. Zet het bedje niet te dicht bij een raam.
 4. Je kindje kan beter uit de buurt blijven van hangende touwtjes, gordijnen en tocht.
 5. Wanneer je deze veiligheidsmaatregelen hebt genomen, is het tijd om deze te vieren! De overstap naar een peuterbed is groot, en het is belangrijk dat je aan je kind laat zien hoe trots je op hem bent.

: Vanaf wanneer een peuterbed kopen?

Wat voor lattenbodem voor kind?

De verschillende lattenbodems voor het kinderbed – Er zijn verschillende lattenbodems verkrijgbaar, in verschillende afmetingen. Kijk altijd goed naar de afmetingen van het bed om te bepalen welke lattenbodem je nodig hebt. Voor een of meegroei ledikant heb je een lattenbodem van 70 x 140 of 70 x 150 cm nodig.

Wat is beter 1 of 2 matrassen?

Een 2-persoonsmatras of 2 keer een 1-persoonsmatras? – Voor een 2-persoonsbed kun je kiezen tussen een 2-persoonsmatras en 2 keer een 1-persoonsmatras. Lig je meestal alleen in een 2-persoonsbed, dan kun je het best voor een 2-persoonsmatras kiezen. Voor 2 personen kunnen 2 losse matrassen handiger zijn. Bijvoorbeeld als:

Je bedpartner een heel ander postuur en/of lichaamsgewicht heeft dan jij. Je bedpartner andere voorkeuren heeft voor de hardheid van de matras. Je bedpartner meer of minder transpireert dan jij. Je bedpartner van een koele matras houdt en jij van een warme of andersom. Je bedpartner lichamelijke klachten heeft die jij niet hebt of andersom. Je gebruik wilt maken van verstelbare bedbodems.

Hoe hard moet een Kindermatras zijn?

Om zeker te weten of de hardheid goed is voor je kindje kunt je met de vlakke hand op het matras drukken. Als je vlakke hand maar een klein beetje wegzakt in de matras is het goed.

Hoe weet je of je een goede matras hebt?

Er is bijna niets zo persoonlijk als het kopen van een matras. De beste matras bestaat dus eigenlijk niet. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren en persoonlijke situatie. Het ligcomfort, de temperatuurregeling en de materialen zijn geheel afhankelijk van uw individuele slaapgedrag.

Hoe weet je of je matras goed is?

De meeste mensen beseffen pas dat hun matras of lattenbodem aan vervanging toe is, wanneer ze slechter slapen dan vroeger. Ze zijn minder uitgerust of hebben plots nekklachten, rugklachten, schouderpijn of pijn aan de heupen. Die klachten kunnen erop wijzen dat je slaapsysteem versleten is. Maar er zijn ook andere manieren om te zien dat je bed aan vervanging toe is.

Is een pocketvering matras goed?

De voor en nadelen van pocket matrassen – Voordelen • Een pocketmatras is koel en goed ventilerend matras. Hierdoor is een pocket matras zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben en/of veel transpireren. • Pocketmatrassen met geharde stalenveren en een duurzame afdeklaag gaan lang mee (tot wel 12 jaar).

Veel comfortzones kunnen voor een goede drukverdeling en ergonomie zorgen. Nadelen • Pocketmatrassen zijn koele matrassen en niet geschikt voor mensen die het snel koud hebben. • Een pocketmatras is iets minder hygiënisch. Een pocketmatras is hierdoor minder geschikt voor mensen met allergieën. • Het ijzer van de pocketveren creëert een magnetisch veld en verhoogt zodoende spierspanning.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Vakkenpakket Voor Psychologie?

• Een pocketmatras heeft ruimteverlies door de schuimrubber omlijsting. Deze omlijsting is nodig om de veren op hun plaats en de matras goed in model te houden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Wat te doen na het kopen van een nieuw matras? – Wat u het beste kunt doen als u een nieuw matras heeft gekocht? Om zo lang mogelijk comfort en aan uw matras te kunnen beleven is het belangrijk om u matras regelmatig te keren. Hierdoor voorkomt u kuilvorming.

Welk materiaal Kindermatras?

Waar let je op bij de keuze voor een 90×200 matras voor je kind? – De meeste matrassen zijn gemaakt van polyether. Dit is betaalbaar, makkelijk op maat te maken en goed schoon te houden en overal verkrijgbaar. Een kind lijkt weinig verschil te merken van matras en kan in principe overal slapen.

 1. Zo valt onze zoon zelfs op de grond of op zijn leunstoel in slaap, in plaats van zijn bed.
 2. Voor iets meer comfort en ondersteuning van het lichaam is het toch belangrijk om iets verder te kijken.
 3. Daarom deze 4 aandachtspunten voor het uitzoeken van een passend kindermatras.
 4. Dat natuurlijk voor ieder kind en situatie weer anders kan zijn.

In dit filmpje wordt er gesproken over kindermatrassen voor een ledikant, maar is voor een groot deel ook relevant voor 1-persoonsbedden.

Ventilatie: Niet alleen volwassenen transpireren ‘s nachts, ook kinderen kunnen het warm krijgen op een matras met slechte ventilatie. Stevigheid en vering: Is het matras hard? Of veert het in als je kind erop gaat liggen? En veert het ook weer terug? Dat is een maat voor de kwaliteit van een matras. Wat absoluut niet goed is, is dat het matras zacht is, maar het mag ook niet echt hard zijn. Om zeker te weten of de hardheid goed is voor uw kindje kunt u met de vlakke hand op het matras drukken. Als uw vlakke hand 1 tot 2 cm wegzakt in de matras is het goed. Materialen die goed zijn voor een kindermatras zijn bijvoorbeeld latexrubber of koudschuim waarvan koudschuim absoluut beter is dan latex. Wasbaarheid: Veel kleine kinderen zijn ‘s nachts nog niet droog. Ook als zij al zindelijk zijn en ze slapen zonder luier, kan er altijd een ongelukje gebeuren. Bij voorkeur op 60 graden, dit werkt namelijk huisstofmijtdodend, Lichaamsondersteuning : Veel matrassen geven minder goed steun, zeker als je kindje nog licht is. Welke doen het wel goed? De consumentenbond geeft daarover goede informatie. Dikte matras: De dikte van een kindermatras zou minimaal 10 cm moeten zijn maar liever iets dikker. Certificeringen: Deze bieden zekerheid met betrekking tot de veiligheid: bijvoorbeeld het CertiPUR, Öko-Tex, Body-wholesome textiles, LGA-certificaat. Materiaal: De meeste kindermatrassen worden gemaakt van Polyether, latex en Koudschuim. Koudschuim met een hoge HR-waarde is verreweg het beste. Koudschuim wordt in Nederland in elk ziekenhuis gebruikt omdat dit totaal probleemloos is, veilig is, goed ventileert en zeer veerkrachtig is. Dit in tegenstelling tot polyether of latex. Polyether is voor kindermatrassen eigenlijk niet geschikt omdat het niet veerkrachtig is en een gesloten celstructuur heeft. Door de gesloten celstructuur is het ventilerende vermogen minimaal en juist het ventilerende vermogen is zo belangrijk. Het grootste nadeel van polyether is echter de veerkracht. Polyether mist veerkracht die zo belangrijk is omdat een kindermatras over het algemeen relatief dun gemaakt wordt. Hoe dunner de matras hoe veerkrachtiger het materiaal zou moeten zijn. Antiallergeen : Is het matras antiallergisch zonder chemische toevoegingen? Waar geproduceerd : Land van herkomst. Kies voor een Europees product. Europese producten voldoen aan de strengste kwaliteit eisen. Wat is de garantie van het matras en hoe lang moet het meegaan ? 1 jaar, 2 jaar, 5 jaar of 10 jaar? Een matrasje voor de wieg is maar nodig voor een paar maanden, een ledikant tot je kind 2/4 jaar is en zodra het naar een eenpersoonsbed gaat, wordt een matras echt belangrijk. Let op dat er in dit matras nog geen zones mogen zitten. Pas als je kind rond de 12/14 jaar is heeft zij/hij over het algemeen een dikker en steviger matras nodig waar wel zones (schouders en heupen) in zitten.

Wat voor lattenbodem voor kind?

De verschillende lattenbodems voor het kinderbed – Er zijn verschillende lattenbodems verkrijgbaar, in verschillende afmetingen. Kijk altijd goed naar de afmetingen van het bed om te bepalen welke lattenbodem je nodig hebt. Voor een of meegroei ledikant heb je een lattenbodem van 70 x 140 of 70 x 150 cm nodig.

Welke HR-waarde matras kind?

Beste matras voor kind: Een k oud schuim matras? – Koud schuim wordt veel gebruikt als vulling voor matrassen. Het heeft een open cel structuur waardoor het goed ademt. Erg goed matras voor kinderen of baby’s die veel transpireren. Let bij de aanschaf van een koud schuim kindermatras altijd op de HR-waarde.

HR staat voor High Resilience en geeft aan hoe goed een matras zich naar de vorm van het lichaam aanpast en hoe hoog de tegendruk is. Voor volwassenen ligt de optimale HR-waarde hoger dan 45 (bij een gewicht tussen 70-115 kg). Voor kinderen ligt dit idealiter iets lager; tussen de 25 en 30. Deze waarde biedt genoeg veerkracht en comfort voor het kleine kinderlichaam.

Kies voor een hoogwaardig koud schuim matras gemaakt van polyurethaanschuim voor maximaal comfort.