Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Matras Past Bij Mij?

Welk Matras Past Bij Mij
Waar moet je op letten als je een matras koopt? – Als je eenmaal bepaald hebt welke materialen bij jou passen, is dit nog niet alles. Matrassen komen in verschillende stevigheden en zijn anders opgebouwd. Voordat je een matras koopt, is het zinvol om verschillende factoren eerst na te gaan Je lichaamsgewicht Vooral als je zwaarder bent, is het het beste om een harder matras te kopen.

 • Een zacht matras is voor zware mensen vaak een miskoop, omdat ze last krijgen van rugklachten.
 • Je lichaamslengte Als je lang bent, heb je meer ruimte nodig.
 • Dit heeft niet alleen te maken met de lengte van het matras, maar ook met de breedte.
 • Als jij lang bent, lig je al snel met je benen en armen buiten je matras.

Lange mensen kunnen dus het best een wat breder én langer matras kopen. Je lichaamsbouw Niet alleen lichaamsgewicht, maar ook lichaamsbouw is belangrijk. Je moet in een matras zo recht mogelijk liggen. Als jij bijvoorbeeld brede heupen hebt, kan een zachter matras een betere keuze zijn, omdat je heupen dan beter kunnen doorzakken.

 1. Je lichaamstemperatuur Bedenk of jij het ‘s nachts vaak warm hebt of veel zweet.
 2. Een latexmatras is bij veel zweten bijvoorbeeld geen goed idee.
 3. Je slaaphouding Ook de manier waarop je slaapt is van belang.
 4. Als jij op je buik slaapt, heb je een harder matras nodig, anders zak je door en kun je onderrug- en nekklachten krijgen.

Zijslapers hebben een iets zachter matras nodig, zodat de heupen kunnen wegzakken. Voor rugslapers is een harder matras vaak beter.

Hoe kies je een matras uit?

Je lichaamsgewicht speelt een belangrijke rol bij het kiezen van het juiste matras. De kern van de matras, vering of schuim, zorgt voor de ondersteuning. Over het algemeen zorgen pocketvering en koudschuim matrassen voor de stevigste ondersteuning. Hoe meer veren er in een matras zitten, hoe steviger de ondersteuning.

Welke matras voor welk gewicht?

Conclusie: welke matras hardheid past bij mij? – Je slaaphouding en lichaamsgewicht zijn dus de belangrijkste indicatoren voor de juiste matras hardheid. We kunnen dan het volgende concluderen:

Lichaamsgewicht en slaaphouding Geschikte matras hardheid Andere benamingen
Licht van gewicht en zijslaper? 1 – 3 H1, H2 of extra zacht
Licht van gewicht en rug- of buikslaper? 5 – 6 H3 of medium-stevig
Gemiddeld gewicht en zijslaper? 4 – 5 H2, H3 of zacht tot medium-stevig
Gemiddeld gewicht en rug- of buikslaper? 6 – 7 H3 of stevig
Zwaar van gewicht en zijslaper? 5 – 7 H3 of medium-stevig tot stevig
Zwaar van gewicht en rug- of buikslaper? 7 – 10 H3, H4 of stevig tot extra stevig

Let op! Dit zijn slechts richtlijnen. De hardheid van een matras hangt ook sterk af van je persoonlijke voorkeuren.

Welk matras komt het beste uit de test?

Beste matras overzicht

Award Actuele Prijs
Meest Lovende Reviews Check Prijs -5% korting slaapwijsheid5
Slaapwijsheid Favoriet Check Prijs -6% korting SLAAP6
Beste Koudschuim Matras Check Prijs
Beste Keuze voor Zijslapers Check Prijs -6% korting SLAAP6

Hoe dikker de matras hoe beter?

2 maanden op proef Geen bezorgkosten Kwaliteit, ligcomfort, warmte-eigenschappen en vocht-regulatie zijn de belangrijkste bed/matras eigenschappen in uw keuze. Het uiterlijk van het matras zou onbelangrijk moeten zijn u dekt deze namelijk altijd af met een hoes.

 • Waar te beginnen? Ieder mens is anders; iedereen heeft andere eisen aan een matras.
 • Er zijn vele goede matrassen in de wereld en helaas ook slechte (lees: te dure) matrassen.
 • Bij ieder type matras horen bepaalde eigenschappen.
 • Wij leggen het u verder nader uit.
 • Grofweg worden de volgende type matrassen aangeboden: – pocketvering matrassen – traagschuim / nasa matrassen – binnenvering matrassen – latex matrassen – polyether matrassen – koudschuim matrassen – luchtgevulde bedden – watermatrassen Toelichting op de verschillende type matrassen vindt u hier.

We bespreken hier de algemene aspecten aan een matras, ongeacht het type matras. Dikte matras Een matras moet de contouren van uw lichaam kunnen volgen en ondersteunen. Een dikte van 15 cm is minimaal vereist, beter zijn de matrassen van 17-20 cm. Over het algemeen is een dikker matras comfortabeler en biedt deze een langere levensduur.

Als Europeaan zijn wij gewend aan matrassen van ongeveer 20 cm hoog. In Aziatische landen is een slaapmat van 6 cm gebruikelijk. In Amerika is een gemiddeld matras 30 cm hoog. De hoogte van een matras is dus regionaal bepaald. Ook heeft de dikte van een matras geen invloed op de rugklachten van de verschillende werelddelen; het is overal ongeveer gelijk.

Daarmee is ook aangetoond dat een zachter of harder matras geen invloed heeft op rugklachten, Rugklachten ontstaan vooral door een verkeerde houding en verkeerd (dus te weinig) bewegen. Warmte eigenschappen Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat u ook tijdens de slaap een vrij constante lichaamstemperatuur behoudt.

Tijdens de nacht daalt uw lichaamstemperatuur met 1 à 1,5ºC. De beste bedtemperatuur varieert tussen de 28º en 32ºC. Het matras moet deze warmte reguleren, samen met uw dekbed of lakens. Belangrijk is dat een matras uw warmte niet te snel afstaat aan de omgeving (=afkoeling) of juiste teveel vasthoud. Een matras dat de warmte vasthoudt zorgt voor een te hoge temperatuur en dus zweten! Vocht regulatie matras Het matras zorgt voor regulatie van uw natuurlijk vocht-afstoot.

Een gemiddeld mens verliest ongeveer 200-300 ml vocht per nacht, via de huid. Dit vocht moet opgenomen worden door het matras en uw dekbed. Indien vocht in het matras blijft zitten, zal u dit ervaren als een klam gevoel. U voelt zich zweterig of plakkerig.

Een goed matras voert het vocht af. Hierdoor kunnen bacteriën zich minder snel ontwikkelen en heeft (behoudt) u een hygiënische slaapplek. Matrassen met vering, hebben een holle binnenruimte en kunnen daardoor veel beter ventileren dan 100% schuimen matrassen. Hardheid matras De hardheid is een eigenschap die voor het grootste gedeelte bepaald wordt door de matras.

Hoe diep men in het bed wegzakt is afhankelijk van gewicht, vorm van het lichaam en de lighouding. Aan welke hardheid of zachtheid u de voorkeur geeft is vaak een kwestie van gewenning en persoonlijke smaak. Sommige matrassen moeten gekozen worden op uw gewicht.

Matrassen zoals pocket- of binnenvering zijn minder gevoelig voor gewicht omdat de vering zich automatisch aanpast. Een hardnekkig misverstand is dat je in het beste bed het minste draait! Het draaien is een natuurlijk proces in uw slaap waardoor de bloedomloop goed blijft en de (rug)spieren enigszins in beweging blijven.

Onderzoek heeft aangetoond dat langdurig stilliggen, funest is voor uw lichaam. Belangrijker is dat het matras het draaien gemakkelijk maakt. In een lucht-, waterbed of traagschuimmatras is dit wat lastiger. Onderhoud matras Aan een matras zit geen onderhoud.

 1. Toch is het belangrijk een matras regelmatig en goed te luchten, zowel de boven als de onderkant; dit beïnvloedt rechtstreeks de levensduur van de matras.
 2. Ook is het goed het bedtextiel de gehele dag terug geslagen te laten liggen, dit bevordert het verdampen van vocht.
 3. Maak het bed pas op, net voor het slapen gaan.

Om de levensduur van het matras te bevorderen en eenzijdige druk te voorkomen, is het nodig de matras af en toe te draaien. Sommige matrassen hebben een zomer- en winterzijde. Door regelmatig het matras te draaien en roteren, blijft het comfort intact.

Na aankoop van een matras bij ons, zullen wij u automatisch ieder kwartaal u een attentie-mail toesturen voor het draaien. De tijk van een matras Ieder matras wordt voorzien van een tijk. Dit is de toplaag tussen de kern van het matras en uw lichaam. De tijk is meestal 1-3 cm dik. Een goed matras heeft een tijk van vocht-doorlatend materiaal zoals katoen, bamboe of polyesther.

Ook wol is een uitstekend materiaal om op te liggen! Maar niet iedereen vindt dit prettig, zo dicht bij de huid. Merino-wol is het zachtste wol en daarmee een goed optie voor iedereen. Een matras met wol-afwerking hebben wij niet, maar wél een matras-dek met zuiver Merino wol.

 • Zie onze Topcover Merino,
 • Toepasbaar op ieder bestaand matras.
 • Gewicht matras Wij adviseren het matras regelmatig te draaien en roteren.
 • Daarvoor is het prettig indien het matras niet te zwaar is; veel rugklachten ontstaan bij het wisselen van de matraspositie, of tijdens het schoonmaken onder het matras.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Formaat Tv?

De latex- en schuimmatrassen behoren tot de zwaarste matrassen. Deze zijn vaak méér dan 20 kilo voor een 1-persoonsmatras! Gewenningsperiode aan nieuw matras Indien u een nieuw matras aankoopt zult u altijd moeten wennen. Logisch, want meestal heeft u 5 tot 10 jaar op een ander matras geslapen en moet uw lichaam wennen aan de nieuwe (waarschijnlijk betere) vorm.

 • Een periode van 30 dagen is minimaal nodig om het matras goed te kunnen beoordelen.
 • Een aantal bedrijven biedt de mogelijkheid tot proefslapen met terugbreng mogelijkheid. En.
 • U mag ons altijd bellen voor overleg.
 • Bent u niet zeker van uw aankoop, dan kunt u ons bellen.
 • Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 073 -656 45 82,

Met een aantal gerichte vragen kunnen wij aardig inschatten welk type matras het beste bij u past. Ook heeft u de mogelijkheid om bij ons in de toonzaal te komen in Den Bosch, Wij staan klaar om u verder te helpen.

Waarom geen pocketvering matras?

Pocketvering matrassen of pocketmatrassen zijn matrassen met veel voordelen, maar kennen ook zeker een aantal nadelen. – Een pocket matras biedt veel voordelen maar heeft dus ook een aantal nadelen die in beddenzaken eigenlijk zelden besproken worden.

Wat is het beste matras voor een Zijslaper?

Verschillende matrassen voor zijslapers Er zijn verschillende soorten matrassen die voor zijslapers geschikt zijn. Zo zijn een koudschuimmatras of een pocketveringmatras matras het meest geschikt voor deze slaaphouding.

Wat is beter koudschuim of traagschuim?

Verschillen tussen koudschuim en traagschuim – Koudschuim en traagschuim worden dus van ander materiaal gemaakt, maar er zijn nog meer verschillen te vinden. Zo voelt koudschuim wat harder aan dan traagschuim. Omdat traagschuim zich door een combinatie van lichaamswarmte en lichaamsgewicht naar je lichaam vormt, is dit een lekker zacht matras om op te liggen.

Ook wordt de druk van je lichaam gelijkmatig verdeeld door dit matras. Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper.

Het voordeel? Die slaper heeft dan geen last van drukpunten.

Heb ik een hard of zacht matras nodig?

Hard matras – Zowel in Nederland als in België wordt aangenomen dat een hard matras het beste werkt tegen rugpijn. Ook veel matrassenverkopers denken dat een hard matras beter werkt tegen rugklachten, maar dat is dus niet zo. Onderrugklachten kunnen zelfs verergeren door een hard matras.

 • Doordat een hard matras de holte in de onderrug niet ondersteunt, blijft er spanning op deze plek waardoor de rug niet goed kan ontspannen met alle gevolgen van dien.
 • Een (te) hard matras biedt meestal minder comfort en zorgt ook voor een minder rustige nachtrust.
 • Er ontstaat gemakkelijk overdruk op de schouders, de heupen en andere lichaamsdelen.

De doorbloeding wordt gemakkelijk afgekneld waardoor er meer gedraaid wordt gedurende de nacht.

Welke hardheid matras bij rugklachten?

Chiropractie Kes | Het kiezen van het beste matras Voordelen van een goed matras Slapen op een verkeerd matras heeft negatieve gevolgen voor de lage rug. Een matras dat geen goede ondersteuning voor de rug biedt versterkt een slechte slaaphouding, overbelast de spieren en helpt de wervelkolom niet in een rechte lijn, allemaal dingen die lage rugpijn kunnen verergeren.

Het slaapcomfort wordt ook verminderd wanneer men niet het juiste matras kiest dat voldoet aan de individuele voorkeuren. Een matras dat zorgt voor zowel slaapcomfort als ondersteuning voor de rug helpt om lage rugpijn te verminderen en geeft de rug gedurende de nacht de gelegenheid om echt te rusten en te herstellen.

Dus zowel de slaaphouding als datgene waarop men slaapt kunnen bepalende factoren zijn bij rugklachten of bij het verhelpen ervan. Te veel mensen slapen nog steeds in een te hard bed of juist in een ‘kuil’. Het kiezen van het juiste matras voor slaapcomfort en ondersteuning voor de rug kan met het gevarieerde aanbod van matrassen op de markt tot een moeilijke keuze leiden.

 • Voor mensen met lage rug pijn is het zeker waard om de tijd te nemen om het beste matras voor hun rug te selecteren.
 • De basis eigenschappen van een bed Naast het esthetische aspect, afwerking, bedcomfort, brandveiligheid, sterkte en duurzaamheid van de verschillende bedcomponenten zijn ook hardheid, conformiteit, warmte-isolatie en vochtdoorlaatbaarheid belangrijke bedeigenschappen.

Deze laatste vier eigenschappen zijn fundamenteel en bepalend voor het functioneren van de slaap. Conformiteit De conformiteit is een bedeigenschap die aangeeft hoe gelijkmatig het slaapsysteem zich aanpast aan de lichaamsvormen, rekening houdend met gewicht en lichaamsmaten, met als doel een adequate wervelkolomondersteuning.

 • In een goed ondersteunend bed met hoge conformiteit zal de natuurlijke vorm van de wervelkolom gehandhaafd worden.
 • Wanneer men in zijlig slaapt is het wenselijk dat de wervelkolom in een horizontale lijn ligt.
 • In ruglig moet het lichaam zodanig ondersteund worden dat de wervelkolom haar natuurlijke s-vorm behoudt.

Ligcomfort Of men op een bed ‘juist’ ligt, is voor het grootste deel afhankelijk van de conformiteit van het bed. Of men in het bed ook comfortabel slaapt, is echter ook afhankelijk van bedeigenschappen zoals hardheid, ventilatie en warmte-isolatie. De hardheid is een bedeigenschap die vooral bepaald wordt door de matras.

 • Hoe diep men in het bed wegzakt is afhankelijk van gewicht, vorm van het lichaam en de lighouding.
 • Aan welke hardheid of zachtheid men de voorkeur geeft is grotendeels een kwestie van gewenning en persoonlijke smaak.
 • Voor zwaardere mensen is een harde matras meer geschikt.
 • De lichtgewichten daarentegen slapen beter op een wat zachter matras.

Warmte-isolatie Voor het goed functioneren van ons lichaam en de slaap is het belangrijk dat we ook tijdens de slaap een vrij constante lichaamstemperatuur trachten te behouden. Tijdens de nacht daalt de lichaamstemperatuur van een volwassene gemiddeld met 1 à 1,5ºC.

 1. De optimale bedtemperatuur varieert van 28º tot 32ºC.
 2. Een ongunstige warmteregulatie heeft duidelijk een negatieve invloed op de kwaliteit van de slaap.
 3. Evenals de hardheid is ook de warmte-isolatie een zaak van persoonlijke voorkeur.
 4. De een heeft het nou eenmaal liever wat warmer dan de ander.
 5. Verder kunnen de wensen van de slaper in de zomer en winter verschillen.

Mensen met rugklachten ervaren vaak dat warmte gunstig werkt. Een voorwaarde is wel dat het vocht dat ‘s nachts wordt uitgewasemd gemakkelijk kan worden afgevoerd, ongeacht de persoonlijke voorkeur of het seizoen. Vochtdoorlaatbaarheid De vochtabsorptie wordt door de toplagen van de matras bepaald.

De vochtdoorlating geeft aan hoe gemakkelijk het slaapsysteem dit vocht doorlaat en afvoert. De matrasdrager moet ook voldoende vochtdoorlatend zijn, om te voorkomen dat aan de onderzijde van de matras het vocht condenseert en aanleiding geeft tot schimmelvorming. We spreken in dit geval over de ventilatie of de vochtdoorlating van het slaapsysteem.

Per nacht geeft het lichaam ongeveer 200 tot 300 ml vocht af aan de matras, de lakens, het dekbed en het kussen. Volgens metingen aan het Instituut voor Toegepast Onderzoek van de Universiteit van Kiel (Jürgens, H.W.) kan dit zelfs oplopen tot 2,5 liter per nacht/per persoon.

Onderhoud De matras is een product dat op zichzelf geen onderhoud vergt. Toch is het belangrijk een matras regelmatig en goed te verluchten, zowel de boven als de onderkant; dit beïnvloed de rechtstreeks de levensduur van de matras. Laat ook het bedtextiel de gehele dag luchten. Maak het bed op net voor het slapen gaan.

Verschoon de lakens wekelijks. Om een lange levensduur van de matras te bevorderen en een eenzijdige drukbelasting te voorkomen, is het nodig hem af en toe te draaien in de lengterichting en 180 graden. Over het algemeen is er een sterke correlatie tussen de prijs en de duurzaamheid van een slaapsysteem.

 • Hanteerbaarheid Hanteerbaarheid speelt een grote rol bij de mogelijkheid tot opmaken van het bed, luchten van de matras en schoonmaken van de ruimte onder het bed.
 • Vaak ontstaan er rugklachten bij deze activiteiten.
 • Stabiliteit, sterkte en duurzaamheid Wanneer de slaper van houding verandert, is het belangrijk dat het slaapsysteem niet nadeint.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Merk Zonnepanelen?

De sterkte is vooral een belangrijkste eigenschap van de bodem. Een matras zal, afhankelijk van de kwaliteit, ongeveer tien jaar meegaan. De afmetingen van het bed Tijdens de slaap veranderen we frequent van houding zodat het bed voldoende groot moet zijn om deze houdingsveranderingen op een veilige wijze toe te laten.

 1. De optimale bedlengte is 20 à 30 centimeter groter dan de lichaamslengte.
 2. Wie nog meer ruimte wenst kan de volgende criteria hanteren: neem de lichaamslengte plus de reikwijdte van de armen als ze achter het hoofd gestrekt zijn, of de lichaamslengte plus 35 centimeter.
 3. Een bed dient in de breedte ruim plaats te kunnen bieden aan een persoon in zijlig met de knieën gebogen.

Bij een persoon met lange benen kan dit tot 100 cm oplopen. Volgens verschillende onderzoekers is 90 cm een minimum om aangenaam te kunnen slapen. Voor een dubbel bed zou 180 cm breedte voldoende moeten zijn. Om makkelijk in en uit het bed te stappen moet een bed voldoen aan een zekere standaardhoogte.

De behoefte hieraan wordt groter bij rugklachten en/of ouder worden. Algemeen wordt vermeld dat de afstand van de matrasrand tot de vloer minstens 45 cm moet bedragen. Het beste matras voor patiënten met lage rugpijn Om patiënten met lage rugpijn te helpen om het beste matras voor ondersteuning van de rug en slaapcomfort te kiezen zijn de volgende praktische richtlijnen ontwikkeld: 1.

Persoonlijke voorkeur zou moeten bepalen welk matras aan te schaffen. Een matras dat iemand helpt zonder pijn en stijfheid te slapen is het beste matras voor dat individu. Er is niet één matras dat voor iedereen met lage rugpijn werkt. Patiënten zouden een matras moeten kiezen dat aan hun eisen van comfort en ondersteuning voldoet en hen een goede nacht slaap biedt.2.

 1. Begrijp en informeer naar de componenten van het matras.
 2. De veren binnenin een matras geven steun aan de rug.
 3. Verschillende matrassen variëren in het aantal en de verdeling van de veren.
 4. De vulling en de opdeklaag van het matras levert comfort en steun en het matras heeft verschillende hoogten.
 5. De hoogten van een matras variëren van 18 tot 45 centimeter.

Voor een juiste ondersteuning van de rug en een goed slaapcomfort zou de patiënt moeten kiezen voor het juiste aantal veren, de soort vulling, de opdeklaag en de optimale hoogte van het matras.3. Vind een matras met voldoende steun voor de rug om lage rugpijn te verminderen.

 • Een goed matras zou voldoende steun moeten geven en ondertussen de rug in een rechte lijn houden.
 • Een juiste ondersteuning van de rug van het matras helpt ook spierpijn in de morgen te voorkomen.
 • Een recent onderzoek geeft aan dat medium-hard matrassen gewoonlijk meer ontspanning voor de rug geven dan harde matrassen (Kovacs FM, Abraira V, Pena A, Martin-Rodriguez JG, Sanchez-Vera M, Ferrer E, Ruano D, Guillen P, Gestoso M, Muriel A, Zamora J, Gil del Real MT, Mufraggi N.

Effect of firmness of mattress on chronic non-specific low-back pain: randomised, double-blind, controlled, multicentre trial. The Lancet.2003 Nov 15;362(9396):1599-1604). Aan dit onderzoek deden 313 volwassenen mee met chronische lage rugpijn en rugpijn terwijl zij in bed lagen en uit hun bed stapten.

 1. Gebaseerd op de resultaten van het onderzoek verzorgde een medium-hard matras patiënten een betere balans tussen ondersteuning van de rug en comfort voor de lage rugpijn dan een hard matras.
 2. Slapen op een te hard matras geeft een additionele druk op de rug, dat voor sommige patiënten tot meer rugpijn resulteerd.

Het bleek echter eveneens dat er ook genoeg patiënten waren die vermindering van de lage rugpijn ervaarden terwijl zij in bed lagen en ook bij het opstaan na het slapen op een hard matras. Een medium-hard matras is dus niet voor iedereen het meest comfortabele matras.4.

 • Probeer bij het aanschaffen van een matras een evenwicht tussen ondersteuning van de rug en slaapcomfort te bereiken.
 • Tijdens het slapen op een matras is algeheel comfort net zo belangrijk als voldoende ondersteuning van de rug.
 • Het slapen op een te hard matras kan pijn op drukpunten van de rug veroorzaken.

Een medium-hard matras zou meer comfortabel kunnen zijn omdat de schouder en heupen iets in het matras kunnen zakken. Patiënten die een wat steviger matras voor meer steun van de rug willen kunnen kiezen voor een matras met een wat dikkere opdeklaag voor meer comfort.5.

Weet wanneer het tijd is voor een nieuw matras. Wanneer een oud matras in het midden zichtbaar inzakt of wanneer de patiënt niet langer comfortabel op het matras ligt, is het waarschijnlijk tijd om een nieuw matras te kopen. Planken onder een ingezakt matras leggen is slechts een korte-termijn oplossing en kan op langere termijn meer rugproblemen veroorzaken.

De meeste goede matrassen hebben een levensduur van zo’n 10 jaar, maar wanneer het oude matras nog steeds comfortabel ligt, dan kan nog even gewacht worden voordat men een nieuw matras aanschaft.6. Kijk naar de beste kwaliteit van het matras en niet alleen naar de prijs.

Ongeveer éénderde van ons leven liggen we in bed. Het vinden en aanschaffen van een kwalitatief goed matras is de investering waard, gezien het effect dat een matras op lage rugpijn en slaapcomfort kan hebben. Matrassen met meer veren en een dikkere opdeklaag zijn meestal van betere kwaliteit en zijn daarom ook wat duurder.

Echter, een hogere prijs geeft geen garantie dat het matras meer comfortabel ligt of meer steun geeft dan een minder duur matras. Matras winkels hebben vaak uitverkoop of speciale aanbiedingen dus het kan de moeite waard zijn voor een kijk-en-vergelijk om de beste prijs voor het juiste matras te krijgen.7.

Ijk uit voor advertenties met (te) mooie beloftes. Claims dat een matras ‘orthopaedisch’ of ‘medisch-goedgekeurd’ is moeten met skepsis worden bekeken. Er is nog nooit uitgebreid medisch of gerandomiseerd klinisch onderzoek naar matrassen en lage rugpijn gedaan. Elke patiënt moet zelf bepalen of de geclaimde extra’s van een matras meer comfort en meer steun voor de rug geven.8.

Test een matras voordat u het koopt! Probeer verschillende merken en hardheden matrassen uit. Wanneer mogelijk test een matras minimaal voor twee weken. Wanneer u met twee personen op een matras slaapt, test dit dan samen om er zeker van te zijn dat er genoeg ruimte is en dat het matras voor beiden comfortabel is.

Het is belangrijk om verschillende matrassen uit te proberen, omdat leveranciers matrassen met diverse hardheden en opdeklagen verkopen.9. Koop een matras van een betrouwbare leverancier. Informeer bij de klantenservice van de leverancier over onder andere testmogelijkheden, mogelijkheden voor levering, garantie, het verwijderen van oude matrassen en vooral de mogelijkheid voor ruilen.10.

Zorg goed voor uw matras Het verdient aanbeveling om uw matras elke zes maanden om te draaien om te zorgen dat het matras gelijkmatig slijt. Dit houdt in: het matras 180 graden omdraaien, maar ook in de lengte draaien. Het is het best om een matras aan te schaffen inclusief het bijbehorende onderstel.

Wat is beter schuimmatras of Springveermatras?

Een schuimmatras is beter voor jouw lichaam, als je wilt dat je natuurlijke lichaamshouding perfect wordt ondersteund. En een springveermatras is juist beter voor jouw lichaam als je op zoek bent naar een matras zonder kuilvorming. Beide schuimmatrassen zijn gemaakt van hoge kwaliteit.

Vous pourriez être intéressé :  Varkenshaas Welk Dier?

Hoe weet je of een matras goed voor je is?

Welk matras past bij mij? De vraag die iedereen zich stelt wanneer men op zoek gaat naar een nieuw matras. – De basiseigenschappen van een matras zijn per type matras verschillend. Als u de basiseigenschappen per type matras kent, kunt u eenvoudiger uitzoeken welk matras bij u past. Zo is een latex matras absoluut het warmst en een pocketvering matras het koelst. Comfort, kwaliteit, warmte-isolatie en vochtdoorlaatbaarheid zijn in mijn ogen de belangrijkste matraseigenschappen. Ook stabiliteit, sterkte en duurzaamheid zijn zaken die voor een goed matras van groot belang zijn. Daarnaast is het ook belangrijk of men op een matras ‘juist’ ligt.

Dat is voor het grootste deel afhankelijk van de conformiteit (gelijkvormigheid) van de matras. Laat u vooral niet verleiden door het uiterlijk van een matras. Immers bedekt u het aanzicht van de matras altijd met een door u zelf gekozen lakenset, passend bij uw slaapkamerinterieur. Samengevat komt het erop neer dat er acht verschillende soorten matrassen zijn.

In het volgend overzicht staan deze soorten vermeld met de bijbehorende typerende matraseigenschappen:

Wat is de prijs van een goede matras?

Kosten van een matras – De kosten van matrassen lopen sterk uiteen. Ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat sommige matrassen 2 keer zo dik zijn als andere. Wat mag een goed matras kosten? De prijs verschillende tussen matrassen zijn groot maar de kwaliteit verschillen zijn ook bijzonder groot.

Hoe goed zijn IKEA matrassen?

IKEA matrassen volgens de Consumentenbond – De matrassen van IKEA worden, samen met tientallen andere die beschikbaar zijn in Nederland, elk jaar onder de loep genomen door de Consumentenbond. Hun kwaliteit, duurzaamheid, prijs en comfort wordt vergeleken met dat van andere matrassen en gerangschikt in de matrassentest. De IKEA matrassen scoren niet zo goed in de tests van de Consumentenbond (en ook niet in onze tests) / Foto: © Matrassencheck Slechts enkele matrassen (zoals de Hövag) scoren een voldoende op het vlak van comfort. Maar de prijs-kwaliteitverhouding van IKEA-matrassen is aanzienlijk slechter dan die bij veel andere online matrassenwinkels,

Kun je een matras op een matras leggen?

Een matrastopper, ook wel oplegmatras, topmatras of topper genoemd, is een (dun) matras dat op een bestaand matras gelegd wordt. Er zijn diverse redenen om een matrastopper aan te schaffen, meestal schaft men een matrastopper aan omdat het huidige matras te kort schiet of om de naad tussen de matrassen niet te voelen.

Kan een matras verkeerd om liggen?

Last van rugpijn? – Bij rugpijn wordt vaak geadviseerd om de matras om te draaien. Indien rugpijn komt door een verkeerde lighouding als gevolg van slijtage van jouw matras helpt het soms om de matras om te draaien en of om te keren. Dit is echter geen lange termijn oplossing.

Wat is beter koudschuim of pocketvering matras?

Best getest: Emma O2 matras – Uit de matrassentest van de Consumentenbond is in 2022 het Emma O2 matras gekroond tot ‘beste uit de test’. Het Emma O2 matras is beoordeeld met een 7,7. Op het gebied van ondersteuning scoort het Emma O2 matras gemiddeld.

Wat is beter veren of pocketveren?

Wat is het verschil tussen een pocketvering- en een binnenvering matras? – Het verschil tussen een binnenveringmatras en een pocketmatras is dat bij een pocketmatras de veren individueel ingepakt zijn in kleine zakjes (pockets) en een binnenveringsmatras één raster van staal is. Een pocketmatras verdeelt het gewicht beter en kan zich veel preciezer aanpassen.

Wat is beter pocketveren of traagschuim?

En de winnaar is – Na het lezen van dit artikel zult u ongetwijfeld tot de zelfde conclusie zijn gekomen als wij. Een pocketveren matras is erg achterhaald en kan juist voor klachten zorgen. Daarnaast bieden pocketveren geen goede ondersteuning en oefenen ze juist druk uit op het lichaam. Welk Matras Past Bij Mij

Welke hardheid matras Zijslaper?

Een zijslaper kan het beste een matras kiezen die drukverlagend en ondersteunend is. Zijslapers moeten net als rugslapers rekening houden met de wervelkom. Deze moet bij zijslapers namelijk recht liggen, maar ligt al snel in een S-vorm als je matras te hard of te zacht is.

Wat is de beste matras voor schouderklachten?

Schouderklachten en preventie – Net zoals schouderklachten veroorzaakt kunnen worden door een matras dat niet (meer) de juiste ondersteuning biedt, kunnen schouderklachten ook genezen of voorkomen worden met behulp van een kwalitatief hoogwaardig matras.

 • Essentieel is de juiste mate van ondersteuning en anderzijds dat door het matras de druk optimaal wordt verdeeld.
 • De perfecte combinatie om dit te realiseren bestaat uit traagschuim en koudschuim.
 • Deze combinatie is cruciaal, u heeft de nodige ondersteuning van het veerkrachtige koudschuim plus de drukverdeling van het traagschuim dat ervoor zorgt dat het matras telkens weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkomt.

Het grootste voordeel van traagschuim is dat het druk verdelend werkt. Op deze manier wordt de kans op (schouder)klachten kleiner omdat uw schouder, samen met de heupen, verder in het matras zakt dan de rest van het lichaam. Hierdoor heeft u veel minder puntdruk op de heup en schouder en wordt de doorbloeding niet afgekneld en de natuurlijke lichaamshouding gedurende de nacht behouden.

Wat is de levensduur van een matras?

Gaat iedere matras even lang mee? – Gemiddeld gaat een matras zo’n 8 tot 12 jaar mee maar dit is afhankelijk van de kwaliteit, de gebruikte materialen en het gebruik en onderhoud van het matras. Niet ieder matras is hetzelfde of van dezelfde materialen gemaakt.

 • De meeste matrassen bestaan uit meerdere lagen van verschillende materialen.
 • Polyether matrassen gaan over het algemeen 4 tot 6 jaar mee.
 • Latex matrassen gaan iets langer mee namelijk zo’n 7 tot 9 jaar.
 • Pocketveer en koudschuim matrassen houden het 8 tot 12 jaar vol.
 • Elk materiaal heeft z’n specifieke eigenschappen, waardoor de levensduur verschil per type matras.

Natuurlijk zijn onderhoud en de manier waarop het matras gebruikt belangrijke factoren voor de levensduur.

Hoe weet je of een matras goed is?

Je kunt dit op een eenvoudige manier checken: ga op je rug liggen en kijk of je rug plus onderrug contact houdt met het matras. Als dit zo is, dan is je matras nog goed.

Wat is het beste koudschuim of traagschuim?

Verschillen tussen koudschuim en traagschuim – Koudschuim en traagschuim worden dus van ander materiaal gemaakt, maar er zijn nog meer verschillen te vinden. Zo voelt koudschuim wat harder aan dan traagschuim. Omdat traagschuim zich door een combinatie van lichaamswarmte en lichaamsgewicht naar je lichaam vormt, is dit een lekker zacht matras om op te liggen.

Ook wordt de druk van je lichaam gelijkmatig verdeeld door dit matras. Koudschuim is een wat steviger materiaal en dus veerkrachtiger dan traagschuim, ook als het matras warmer wordt wanneer er iemand op ligt te slapen. Traagschuimmatrassen worden dan juist wat zachter, omdat het schuim als het ware een mal maakt van de slaper.

Het voordeel? Die slaper heeft dan geen last van drukpunten.

Is een duur matras beter?

Is een duur matras beter dan een goedkoop matras? Zeker niet. Een matras is namelijk een erg persoonlijke keuze. Sommige mensen slapen fantastisch op een matras van 200 euro, terwijl anderen zweren bij een matras van 2000 euro.

Wat betekent HR bij koudschuim?

Wat is koudschuim? – Koudschuim is een polyurethaanschuim met enkele bijzonder fijne eigenschappen (vooral voor matrassen). Wat die eigenschappen zijn, bespreken we bij de voordelen. Koudschuim staat ook wel bekend als High Resilience schuim of HR-schuim. Waardering 4.25 uit 5 Vanaf: 229,- Waardering 5.00 uit 5 Vanaf: 659,- Waardering 4.33 uit 5 Vanaf: 229,- Waardering 4.17 uit 5 Vanaf: 299,- Waardering 4.20 uit 5 Vanaf: 109,- Waardering 4.41 uit 5 Vanaf: 149,- Waardering 4.67 uit 5 Vanaf: 399,- Waardering 4.00 uit 5 Vanaf: 189,- Waardering 4.40 uit 5 Vanaf: 119,- 89,-