Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Kristal Past Bij Mij?

Welk Kristal Past Bij Mij
Een van de beste manieren om een kristal te kiezen, is door je gevoel te volgen. Kijk dus naar welke steen je aantrekt, zonder erover na te denken. Door dit te doen ga je af op de energie die het beste bij je past of die je nodig hebt op dat moment. Meestal zie je meteen welke je nodig hebt door ernaar te kijken.

Hoe kies je een kristal?

Eerste hulp bij het kiezen van edelstenen – Gelukkig zijn er ook een aantal manieren waarop je gemakkelijk(er) een edelsteen kunt kiezen. We hebben er drie voor je op een rijtje gezet zodat je meteen aan de slag kunt:

 1. De regenboog Leg een paar stenen in een regenboogvorm voor je neer. Sluit je ogen en adem een paar keer diep in en uit. Keer naar binnen en wees in het moment. Beweeg je (dominante) hand van rechts naar links, langzaam over de kristallen. Neem je tijd en vraag de stenen om raad. Noem bijvoorbeeld je intentie of wat je nodig hebt. Zodra je voelt welke steen zich aanmeldt mag je je ogen openen en de steen oppakken. Dat is het kristal dat jou gaat helpen vandaag.
 2. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand Visueel een steen kiezen kan ook. Er zal altijd een steen zijn die je blik vangt, die opvalt en er tussenuit springt. Je zult ook daar een gevoel bij krijgen: Dit is ‘m of (in de winkel) ik moet dit hebben. Misschien ontstaat er een glimlach omdat een kristal je aanspreekt. Dat zegt voldoende, dit is de steen voor jou. Ga ervoor!
 3. Go-to gang Als je een klein beetje inzicht begint te krijgen in de kristallen die bij jou passen, dan kun je een go-to pakketje maken. Een kleine selectie van stenen die hebben bewezen dat ze voor jou goed werken. Kies er bijvoorbeeld een stuk of vijf. Heb je een dag waarop alles gehaast moet, dan weet je bij welke edelstenen je hoe dan ook baat hebt en tover je ze gemakkelijk tevoorschijn.

Meer weten? Lees De kracht van kristallen van Emma Lucy Knowles

Welk kristal past bij mijn sterrenbeeld?

Topaas

Ram 21 maart t/m 20 april
Boogschutter 23 november t/m 22 december
Steenbok 23 december t/m 20 januari
Waterman 21 januari t/m 18 februari
Vissen 19 februari t/m 20 maart

Welke steen past bij mijn geboortedatum?

Wat is mijn geboortesteen?

Maand Geboortesteen
Januari Granaat
Februari Amethist
Maart Aquamarijn
April Diamant

Welk kristal helpt bij afvallen?

Hanger met carneool, rode jaspis en kunziet. Deze stenen ondersteunen bij het afvallen. Deze hanger bestaat uit bergkristal, magnesiet en rode jaspis. Deze stenen geven je energie en bevorderen een gezonde stofwisseling.

Welke stenen kunnen niet bij elkaar?

Waar moet je rekening mee houden – Vaak koop je een edelstenen sieraad om te profiteren van verschillende krachten die het levert. Verlang je naar meer? Dan kun je sieraden kopen waarin verschillende edelstenen worden samengevoegd. Je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden.

Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om edelstenen met elkaar te combineren die een tegengestelde werking hebben. Een voorbeeld hiervan is Rozenkwarts en Gele calciet. Als je een edelsteen met kalmerende werking gaat combineren met een steen die zorgt voor een actieve houding en energie, werkt dat niet goed samen.

Wissel de stenen ook regelmatig af. Zo kom je erachter welke steen het beste voor jou werkt.

Hoe weet je dat de steen werkt?

Meten is weten – Het is daarom handig om te weten of stenen die je regelmatig gebruikt nog wel werkzaam zijn. De beste manier om dat vast te stellen, is door te testen hoeveel energie de steen nog bevat. Je kunt dat vaststellen met bijvoorbeeld een spiertest, een biotensor of een pendel, Dit meten doe je vóór en ná een fysieke en energetische schoonmaakbeurt. Die ‘grote beurt’ bestaat uit:

 1. Schoonmaken oftewel fysiek reinigen: afvegen met een vochtige doek of afspoelen onder de kraan.
 2. : eerst ontladen (energetisch reinigen), daarna opladen (voorzien van verse, schone energie).

Ook stenen die er beschadigd uitzien (scherfje eraf bijvoorbeeld), kun je testen op hun werkzaamheid.

Wat doet tijgeroog met je lichaam?

Werking – Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken.

In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven en helpen met interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid. Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel, geslachtsorganen en ontkrampt bij spanningen.

Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen en depressies.

Welk sterrenbeeld past bij amethist?

Water – 20 februari t/m 20 maart – Welk Kristal Past Bij Mij Vissen is het twaalfde en laatste teken van de dierenriem. Dit vrouwelijke sterrenbeeld wordt traditioneel gezien geregeerd door Jupiter en later door Neptunus. Vissen wordt gekenmerkt door zijn inlevende, fantasievolle, bescheiden, behulpzame en gevoelige eigenschappen.

Wat is mijn Geboortsteen?

Wat is een geboortesteen? – Een geboortesteen is dus de edelsteen van de maand waarin je bent geboren. Elke maand heeft een andere geboortesteen en vaak ook meerdere. Daar kom ik straks op terug. Elke geboortesteen heeft haar eigen unieke schoonheid en eigenschappen. Dat maakt de edelsteen van jouw maand persoonlijk en betekenisvol. Geboortestenen zijn dan ook een populair verjaardagscadeau!

Waarom geboortesteen dragen?

Voor elke maand een geboortesteen Geboortestenen zijn al sinds de oudheid een begrip. Er wordt gezegd dat de edelstenen helende krachten dragen. Deze zouden geluk brengen als je de edelsteen van je geboortemaand draagt, of als je de edelsteen van iemand draagt die je dierbaar is.

Welk kristal voor slapen?

1. Amethist – Welk Kristal Past Bij Mij Van alle kristallen die je beter helpen slapen, springt de amethist er echt uit. En dat is niet voor niets! De steen kalmeert het zenuwstelsel en brengt daarmee rust in je systeem. Ze zeggen ook dat amethist helpt om je dromen te intensiveren. Do try this at home ! Leg pen en papier op je nachtkastje en plaats een klein stukje amethist op je derde oog (de plek tussen je wenkbrauwen).

Welke steen bij overgewicht?

Werking – Heulandiet helpt je openstellen, het maakt open, open-minded en ontvankelijk. Het heelt emotionele wonden en steunt je bij verlies en verdriet. Het bevordert positieve veranderingen en groei. Heulandiet is een hele spirituele steen. Het helpt contact maken met oude beschavingen zoals Atlantis en met andere dimensies.

Welke kristal helpt tegen depressie?

De werking van Zonnesteen. Zonnesteen is een veldspaat en bevat schitterende insluitsels van hematiet en goethiet die prachtig warm, gouden licht reflecteren. Zonnesteen is dé steen tegen depressie, Hij verwarmt, geeft energie en staat voor lichtheid en helderheid.

Hij verbetert je stemming en laat de zon weer schijnen voor je. Hij maakt optimistisch, stimuleert een goed humeur, levensvreugde en geeft je een positieve kijk op en weer zin in het leven. Een zonnesteen geeft meer zelfwaarde, zelfvertrouwen en stimuleert een positief zelfbeeld, Hij laat zien dat je goed bent zoals je bent.

Als je een negatief zelfbeeld hebt laat de zonnesteen je je goede kanten zien, die nog veel belangrijker zijn. Hij helpt ook zeer goed tegen een winterdepressie, Houd dan een zonnesteen een paar minuten vast om weer nieuwe energie te krijgen en laat sombere gevoelens als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Hij stimuleert artistieke vaardigheden en expressie, Fysiek stimuleert de zonnesteen het zelfhelend vermogen van het lichaam. Hij reguleert het autonome zenuwstelsel en harmoniseert en versterkt de werking van alle organen, Zonnesteen heeft ook een versterkende werking op het hart, de vaten en de bloedsomloop,

Je kunt de steen goed gebruiken bij het herstellen van hartkwalen, Ook bij een te hoge bloeddruk, embolie of aderverkalking werkt hij goed. Hij verbetert het uithoudingsvermogen en helpt bij slaapstoornissen, Hij reguleert het dag-nachtritme en verlicht bij uitputting door slaapgebrek,

 1. De zonnesteen helpt je te luisteren naar je lichaam.
 2. Hij helpt bij maag- en darmklachten en helpt tegen koude handen en voeten door het verbeteren van de bloedsomloop en zijn verwarmende uitwerking.
 3. Ook chronische keelpijn, acute bronchitis en astma verminderen door de warmte van de zonnesteen.
 4. Tips voor gebruik: -Leg om droefheid en depressie te verlichten een zonnesteen op de zonnevlechtchakra.

-Kom je veel met depressieve of neerslachtige mensen in aanraking, draag dan een zonnesteen om ‘heel’ te blijven en een zonnetje in huis te zijn voor de ander. -Wees zuinig op de steen, want het is een kwestbare steen die snel kan barsten. In de kern:

WarmteZelfwaardeLevensvreugdeUithoudingsvermogenTegen depressie

Disclaimer: De Edelstenenfee geeft uitsluitend adviezen over de mogelijke werkingen van edelstenen. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning bij je herstel en niet ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen. Copyright: Alle foto’s zijn door De Edelstenenfee gemaakt en eigendom van De Edelstenenfee.

Welke steen trekt geld aan?

Amazoniet – Aventurijn – Tijgeroog – Citrien – De combinatie van deze stenen heeft een bijzondere en zeer krachtige werking.

Amazoniet wordt de Steen der Welvaart genoemd. Aventurijn laat overvloed toe en brengt geluk en geld. Tijgeroog wordt gebruikt om rijkdom te bevorderen, en om de stabiliteit te geven die nodig is om rijkdom te behouden. Citrien heet wel Steen der Handelaren, Trekt overvloed aan. Een citrien voor goed geluk in geldkwesties.

De Stenenset Geld wordt geleverd in doorzichtig cellofaanfolie. Dit bevat: * vier trommelstenen, ongeveer 1-1,5 cm groot. * gekleurd satijnen zakje, de kleur wordt getest. * omschrijving toepassingen * omschrijving onderhoud stenen. Voor deze set: hema tiet- en ame thist- of drie -eenheid-verzorgings steenjes.

Hoeveel kristallen mag je dragen?

Edelstenen combineren – Er zijn geen regels over hoeveel edelstenen je maximaal bij je zou mogen dragen. Maar het beste is om niet meer dan drie verschillende edelstenen te combineren. Vaak heeft een edelsteen al de werking waar jij naar op zoek bent. Maar soms wil je dit aanvullen met een tweede of derde steen.

Welke edelstenen in de slaapkamer?

In elke ruimte van je huis zou je verschillende edelstenen moeten neerleggen. In de slaapkamer wil je immers lekker kunnen slapen en in je werkruimte is je concentratie belangrijker. We doken de verschillende ruimtes in! Voordeur / hal

citrien oranje calciet seleniet tijgeroog zwarte toermalijn

Op deze plek van je huis wil je negatieve energie buiten houden maar tegelijkertijd ook een warm gevoel creëren zodat mensen zich welkom voelen bij jouw thuis. Met tijgeroog houdt je negatieve energie buiten de deur. Plaats de tijgeroog dan ook bij de voordeur.

 1. Dit kan een losse tijgeroog zijn maar ook een schaaltje met tijgeroog steentjes erin.
 2. Je kunt de tijgeroog ook in je kozijn leggen voor hetzelfde effect.
 3. Tegelijkertijd geeft tijgeroog ook een warm gevoel.
 4. Zo voelen jouw gasten zich zeker welkom.
 5. Ook als jij een eigen praktijk hebt waar verschillende mensen komen, zou je zeker kunnen denken aan tijgeroog.

Sommige mensen nemen, onbewust, een negatieve, zware energie mee. Deze energie kan blijven hangen in jouw huis en daar kun jij dan, zeker als je daar gevoelig voor bent, weer last van krijgen. De zwarte toermalijn neutraliseert deze negatieve energie: zowel de negatieve energie die iemand meeneemt als electromagnetische straling.

 • Twee vliegen in een klap dus! Deze electromagnetische straling is in alle kamers van een huis wel aanwezig.
 • Denk maar aan alle computers en mobiele telefoons die iedereen tegenwoordig veelvuldig in huis heeft.
 • Zwarte toermalijn is daarom een aanrader om in elke kamer neer te leggen.
 • Seleniet geeft balans en rust.

Ook deze edelsteen helpt je om negativiteit buiten de deur te houden. Stenen als citrien en oranje calciet geven een warm en zonnig gevoel. Ook fijn als je mensen over de vloer krijgt toch? De mooiste combinatie is een steen die negativiteit buiten de deur houdt én een steen die warmte geeft.

 • Zo ontstaat er een mooie balans.
 • De woonkamer De kamer waar gedurende de dag het meeste gebeurt.
 • Ook qua energie.
 • Je bent er met het gezin en ook huisdieren hebben een bepaalde energie uiteraard.
 • Het is een komen en gaan van gezinsleden, familie, vrienden.
 • Hartstikke gezellig maar je kunt ook last hebben van de vele soorten energie en stemmingen van iedereen.
Vous pourriez être intéressé :  Op Welk Niveau Vind Je Diamonds Minecraft 1.18?

En als de energie in huis goed en fijn is, wil je deze graag zo houden, toch? Edelstenen die geschikt zijn voor de woonkamer:

amethist bergkristal gouden driehoek rozenkwarts zwarte toermalijn

Onze favoriet voor de woonkamer is de gouden driehoek. De gouden driehoek bestaat uit 3 verschillende soorten edelstenen:

amethist bergkristal rozenkwarts

De amethist laat alles wat gespannen is weer ontspannen. Bergkristal reinigt energie en je aura. Maakt vitaler en helder en helpt tegen pijn. Rozenkwarts is de steen van harmonie liefde en haar zachtheid. Wanneer je deze drie stenen in een driehoek legt, zal er een positieve energiestroom ontstaan.

 1. Ies een plek uit voor de gouden driehoek met je gevoel.
 2. Zorg voor ongeveer dezelfde grootte van de amethist, bergkristal en rozenkwarts.
 3. Zo kunnen de stenen elkaar evenveel versterken.
 4. Heb je een hele grote woonkamer waar je een gouden driehoek neer wilt leggen? Dan kan het zijn dat 1 gouden driehoek neerleggen niet genoeg is.

Leg dan meerdere gouden driehoeken op verschillende plekken neer. Je kunt de edelstenen van de gouden driehoek ook los van elkaar neerleggen maar de combinatie van de gouden driehoek heeft een versterkend effect. Ook in de woonkamer is een zwarte toermalijn weer een aanrader vanwege de electromagnetische straling.

amethist bergkristal celestien gouden driehoek rozenkwarts seleniet zwarte toermalijn

Welke steen kan beter rust geven dan de amethist. Leg een amethist onder je hoofdkussen of op je nachtkastje om heerlijk te kunnen slapen. De amethist laat alles wat gespannen is weer ontspannen en zal je rust geven in je hoofd. Rozenkwarts heeft een zachte, warme energie die je een gevoel van geborgenheid zal geven.

 1. Celestien is ook een echte slaapkamer edelsteen.
 2. Het geeft je rust en je zult heerlijk dromen.
 3. Een combinatie van seleniet, rozenkwarts, zwarte toermalijn en bergkristal zullen je slaapkamer reinigen.
 4. Zwarte toermalijn zal ook in de slaapkamer de electromagnetische straling weer neutraliseren.
 5. Het kan ook zeker helpen om je stekkers uit de stopcontacten te trekken als je gaat slapen.

De gouden driehoek bestaat uit 3 verschillende soorten edelstenen en is zeker geschikt voor de slaapkamer.

amethist bergkristal rozenkwarts

De amethist laat alles wat gespannen is weer ontspannen. Bergkristal reinigt energie en je aura. Maakt vitaler en helder en helpt tegen pijn. Rozenkwarts is de steen van harmonie liefde en haar zachtheid. Wanneer je deze drie stenen in een driehoek legt, zal er een positieve energiestroom ontstaan.

 • Ies een plek uit voor de gouden driehoek met je gevoel.
 • Zorg voor ongeveer dezelfde grootte van de amethist, bergkristal en rozenkwarts.
 • Zo kunnen de stenen elkaar evenveel versterken.
 • Heb je een hele grote woonkamer waar je een gouden driehoek neer wilt leggen? Dan kan het zijn dat 1 gouden driehoek neerleggen niet genoeg is.

Leg dan meerdere gouden driehoeken op verschillende plekken neer. Je kunt de edelstenen van de gouden driehoek ook los van elkaar neerleggen maar de combinatie van de gouden driehoek heeft een versterkend effect. Voor slaapkamer sets, ook met ander soort edelstenen, kun je kijken op onze pagina met edelstenen sets,

amethist bergkristal gouden driehoek labradoriet rozenkwarts zwarte toermalijn

En daar is íe weer: de zwarte toermalijn. De electromagnetische straling van de computer en mobiele telefoon kan ook hier weer worden geneutraliseerd door zwarte toermalijn. Niet alle edelstenen zijn geschikt voor kinderen. Een amethist wel! Ook voor kinderen geeft de amethist rust.

Net als voor een slaapkamer van een volwassene kun je deze edelsteen onder het kussen of op het nachtkastje leggen. Het helpt ook tegen nachtmerries, net als een carneool. Rozenkwarts is een edelsteen die vaak door kinderen zelf wordt uitgekozen Niet alleen door de kleur maar ook de zachte energie. Leg in de puberteit een ruwe rozenkwarts in de kinderkamer of leg het onder het hoofdkussen zodat het innerlijke kind kan blijven bestaan.

Je kunt ook kiezen voor een combinatie van rozenkwarts en labradoriet. De labradoriet helpt de aura van het kind te beschermen. In de kinderslaapkamer kun je ook de gouden driehoek neerleggen. De gouden driehoek bestaat uit 3 verschillende soorten edelstenen:

amethist bergkristal rozenkwarts

De amethist laat alles wat gespannen is weer ontspannen. Bergkristal reinigt energie en je aura. Maakt vitaler en helder en helpt tegen pijn. Rozenkwarts is de steen van harmonie liefde en haar zachtheid. Wanneer je deze drie stenen in een driehoek legt, zal er een positieve energiestroom ontstaan.

 • Ies een plek uit voor de gouden driehoek met je gevoel.
 • Zorg voor ongeveer dezelfde grootte van de amethist, bergkristal en rozenkwarts.
 • Zo kunnen de stenen elkaar evenveel versterken.
 • Heb je een hele grote woonkamer waar je een gouden driehoek neer wilt leggen? Dan kan het zijn dat 1 gouden driehoek neerleggen niet genoeg is.

Leg dan meerdere gouden driehoeken op verschillende plekken neer. Je kunt de edelstenen van de gouden driehoek ook los van elkaar neerleggen maar de combinatie van de gouden driehoek heeft een versterkend effect. Er bestaan ook speciale slaapkamer sets met ander soort edelstenen.

bergkristal citrien fluoriet gouden driehoek labradoriet rookkwarts zwarte toermalijn

We durven het bijna niet meer te noemen maar als jij op een computer werkt, is zwarte toermalijn onmisbaar! Uitleg lijkt ons niet meer nodig als je het stuk hierboven gelezen hebt. Net als de gouden driehoek die ook in elke ruimte past, dus ook in jouw werkruimte.

 • Wil jij je goed kunnen concentreren dan kun je kiezen voor verschillende edelstenen: citrien, fluoriet, rookkwarts en bergkristal kunnen je hierbij ondersteunen.
 • Dus heb jij een lange dag? Zorg dan dat je een van deze edelstenen bij je draagt of in je ruimte hebt staan.
 • Als laatste is het aan te raden om je huis in elke ruimte af en toe even lekker te reinigen met salie of palo santo,

Zet hierbij ook lekker het raam een tijd open zodat het echt even kan doorwaaien. De edelstenen die we hier noemen voor elke kamer, zijn een voorbeeld. Er zijn uiteraard meerdere soorten edelstenen die je zou kunnen gebruiken.

Hoe activeer je een steen?

Opladen met Edelstenen – Je zou je steen of edelstenen set op een cluster van bergkristal, amethist, rozenkwarts, seleniet of carneool kunnen activeren. Dit zou het beste werken voor een periode van 24 tot 28 uur op een plek waar normaal geen daglicht is.

Daarna moet de cluster zelf natuurlijk ook gereinigd en opgeladen worden. De vuistregel is: als de kleur van de steen die je wilt opladen overeen komt met de oplaadsteen zelf, zou dat extra goed kunnen werken. Plaats bijvoorbeeld paarse mineralen op amethist, roze op rozenkwarts en oranje kristallen op carneool.

Doorzichtige mineralen reageren goed op bergkristal en witte of melkachtige varianten op seleniet.

Geschikt voor: Alle edelstenen en mineralen.

Hebben edelstenen echt krachten?

Nina van Geffen – Woensdag 8 December 2020 Je ziet ze vast wel eens online voorkomen, of misschien hoor je er wel eens iemand over horen praten (of heb je ze zelf): edelstenen. Een zeldzaam gesteenten in de prachtigste kleuren en vormen. Het is niet een steen die je zo even op straat ziet liggen, nee naar deze stenen moet je écht op zoek gaan.

 • Iedere edelsteen is uniek en bevat een eigen werking.
 • Edelstenen werken op energetisch niveau (de werking is niet tastbaar maar wel voelbaar).
 • Net als wij, wij bestaan ook uit energie.
 • De krachten van sommige stenen – die soms wel miljoenen jaren oud zijn – zijn enorm uitlopend: van een steen voor ontspanning, bescherming tot aarden.

Maar misschien zie je door alle stenen de rots niet meer, ehh bomen het bos niet meer ;). Dan is dit een handige eerste weg in de wonderen wereld van edelstenen. We nemen je mee.

Hoe voel je de energie van een edelsteen?

Kristallen met hoge tot zeer hoge vibratie Want alle kristallen stralen een energie uit. Kristallen met een hoge vibratie of trilling ervaren sommige mensen als dat de steen ‘snel’ aanvoelt en andere stenen met een lagere vibratie worden vaak als veel ‘trager’ ervaren, of voelt men heel erg in de benen en voeten.

Hoger of lager zijn maar woorden. Het ene is niet beter als het andere. Het betekent eigenlijk meer verbonden met de kosmos of meer verbonden met de Aarde en allebei is Goddelijk. Voor sommige mensen is het heel fijn om juist kristallen met een aardende vibratie bij zich te dragen, omdat zij moeite met aarden hebben of vanuit zichzelf heel makkelijk in verbinden komen of al zijn met hogere vibraties, of dat ze al heel veel rommel en ballast hebben opgeruimd en zich nog heel graag met Moeder Aarde willen verbinden.

Voor hen die de energie van kristallen kunnen voelen is er geen twijfel dat kristallen een energie uitstralen, maar mensen die dit niet kunnen voelen, kunnen dit dus alleen maar aannemen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig apparatuur die elektrische of magnetische velden kan meten.

 • Net zoals de energie die een healer uitstraalt, bv Reiki of magnetiseren of ander vormen van healing, te meten zijn.
 • Met Kirlian fotografie kun je je aura fotograferen en de energie die een menselijk lichaam uitstraalt op een foto vastleggen.
 • Ook kristallen kun je hiermee fotograferen en hun energieveld dus waarnemen.

Krachtige kristallen werken in op blokkades of energieën die vast in je lichaam of auraveld zitten. Kristallen bezitten een specifieke frequentie en kunnen dus heel krachtig met een specifiek deel van het lichaam of auraveld resoneren. Kristallen met een extreem hoge vibratie hebben vaak een heel groot bereik.

Hoe hoger de frequentie van een kristal is, hoe dieper en specialistischer hij kan reinigen of helen, maar hij zal ook direct naar de oorzaak van het probleem gaan. Er zijn ook kristallen met een zeer hoge vibratie die ook heel krachtig verbonden zijn met de lagere chakra’s, het betekend dus niet automatisch dat kristallen met een hoge vibratie alleen maar verbonden zijn met hogere chakra’s.

Kristallen met een hoge, krachtige vibratie kunnen je helpen om totaal te helen, je kundalini energie doen ontwaken en je helpen op je pad naar ascensie, verlichting. Uit onderzoek is gebleken dat veel stenen die een hoge vibratie bezitten bestaan uit een Aluminium of Beryllium of Silicium of zuurstofverbinding bestaan.

De kristallen met een zeer hoge vibratie bevatten vaak een combinatie van deze. Ze zorgen voor spirituele alchemie. Wij hebben in onze collectie heel veel kristallen met een zeer hoge vibratie, ook zeldzame exemplaren. We hebben al jaren het gevoel dat het vinden van deze kristallen een opdracht voor ons is, of een afspraak, net hoe je het wilt noemen.

Voor veel mensen die met kristallen beginnen komen vaak eerst de meest aardende kristallen op hun pad, of kristallen met een wat meer gemiddelde vibratie, maar bij ons was dit dus precies andersom. De eerste steen waardoor het Lichtpuntje Kristallen eigenlijk is ontstaan is de Morganiet.

 1. Een roze Beril met een zeer hoge vibratie.
 2. Morganiet Dit is een roze variant van beril, de moeder der edelstenen, dit kristal is een symbool van onvoorwaardelijke liefde en heeft een sterke verbinding met het hartchakra, dat het reinigt en activeert.
 3. De bijzonder krachtige en liefdevolle energie van dit kristal is sterk verbonden met de Elohim engelen, maar ook met het regenbooglicht.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Matras Op Boxspring?

Het brengt diepgaande healing en transformatie teweeg en werkt langzaam, zacht en liefdevol. Morganiet draagt een transformatiekracht die op diverse lagen tegelijk werkzaam is, waardoor dit kristal healing door je hele wezen brengt, tot in de aarde. Het helpt je om direct alles los te laten in vrede en acceptatie.

 • Dit gebeurt onder leiding van het licht van de vele Engelen die met dit kristal verbonden zijn.
 • Omdat de steen liefde aantrekt en liefde binnen een relatie handhaaft is het zeer geschikt voor hen die zich afgewezen en onbemind voelen.
 • Als je Morganiet op het hartchakra legt, kan er een diepgaande genezing ontstaan waardoor je kwetsende ervaringen uit het verleden kunt loslaten.

De steen is verbonden met de roze straal, de helende vrouwelijke energie die weer verbonden is met Quan Yin, Isis en Maria. De energie van Quan Yin vult ons met universele liefde, genezing en geduld en maakt ons bewust van de zinloosheid van materialisme en het belang van onze spiritualiteit.

 • Morganiet stimuleert een eenvoudige, kinderlijke kijk op de wereld.
 • Toen kristallen op ons pad begonnen te komen en na het lezen van spirituele kristalboeken viel ons op dat er steeds stenen met een hoge vibratie op ons pad kwamen.
 • We gingen ons afvragen waarom dit zo was.
 • Na jaren werd ons duidelijk dat wij dit afgesproken hadden voordat we geboren waren, dat deze kristallen op ons pad komen en wij ze in mogen kopen zodat ze in Nederland beschikbaar worden voor de vele spirituele mensen en healers die ons land rijk is en die deze kristallen nodig hebben.

Nederland is een land waar veel mensen met een hogere vibratie wonen. Veel stenen met een extreem hoge vibratie zijn bij mensen die zich hiermee bezig houden bekend, stenen zoals Moldaviet, Fenakiet, Herderiet, Berylloniet, Ajoiet, Aquamarijn, Heliodoor, Smaragd, Morganiet, Bixbiet, Azeztulieten, Satya Mani, Topaas, Brookiet, Cassiteriet, Zinkiet, Trigonic, Apatiet, Rhodochrosiet, Rhodoniet, Natroliet, Euclaas, Dioptaas, Adamiet, Scolesiet, Datoliet, Bustamiet, Sugiliet, Richteriet, Vesuvianiet, Peridoot, Petaliet, Brazilianiet, Aurichalciet, Waveliet, Diopsiet, Tanzaniet, Danburiet, Kunziet, Cinnaber in kwarts, Cavansiet, Magnetiet, Lazuliet, Chrysoberil, Alexandriet, Boraciet, Clinozoisiet, Tiffany Stone(Betrandiet),Brandberg kristallen, Anhydriet, Hemimorfiet, diverse Granaten en Lemurische Kwartsen.

Dan hebben we ook nog de minder bekende zoals Stellar Beam Calciet, de Aurakwartsen, Auraliet 23, Super 7, Shift kristallen, Andara Obsidiaan, Naica Seleniet, Seleniet uit Winnipeg, Sirius Zielkwartsen, Nuummiet, Cradle of Humankind, Amfiboolkwartsen, Medusa Stone, Master Shamaniet, Star Hollandiet, Cradle of Humankind en de combinatiesteen Zinkiet Frankliniet Willemiet.

Eigenlijk te veel om op te noemen en er zijn er vast nog meer die we nu even vergeten zijn. Een paar die nog niet genoemd zijn willen we in het zonnetje zetten omdat de stenen zeldzaam en vaak moeilijk te verkrijgen zijn, uitzondering is de Fenakiet, maar deze is zo extreem krachtig, vandaar de extra vermelding.

 1. Cryoliet is zo’n steen die in de top 5 van hoogste vibratie kristallen staat.
 2. Dit is een zeldzame steen die in Groenland wordt gevonden.
 3. Wij hebben ook Cryoliet met Sidderiet, wat een hele krachtige combinatie geeft.
 4. Je voelt zelf wel, wat de voorkeur geeft, met of zonder.
 5. Cryoliet De mijn in Groenland waar deze zeldzame steen is gevonden is inmiddels gesloten.

De energie van de steen richt zich direct tot wat je op dit moment in je evolutie het hardst nodig hebt, het ontwaken van je bewustzijn voor de intelligentie van het hart en dat verbinden met de ontwikkelde delen van onze hersenen. Cryoliet stimuleert krachtig het 3 e oog en de prefrontale cortex van de hersenen.

 • Ook stimuleert het je hart en kruinchakra en verbindt deze met het 3 e oog waardoor je innerlijk beter kunt zien.
 • Tevens opent het de kanalen van innerlijk weten van het hart.
 • En aangezien het weten van het hart verder reikt dan tijd en ruimte kunnen we in principe door de verbinding tussen denken en hart gebeurtenissen in de toekomst voorzien.

Cryoliet activeert deze slapende, maar zeer reële verbinding. Je wordt bewust en zal je voortdurend van moment tot moment over geven aan de wijsheid van het hart, wat gelijkstaat aan overgave aan het Goddelijke Plan. Deze overgave betekent in feite een bevrijding, want je komt tot het besef dat jijzelf en het Goddelijke Plan één en dezelfde zijn.

 1. Tevens zorgt Cryoliet voor moed, zuiverheid en heft besluiteloosheid op.
 2. De steen helpt je zien wat er moet gebeuren en geeft innerlijke kracht en vastberadenheid om het te doen.
 3. Het helpt je ook om de hoogst mogelijke leraren en gidsen aan te trekken.
 4. Heel krachtig samen met Star Hollandiet omdat beide stenen je ware identiteit ontsluiten en je potentieel in vervulling laten gaan.

Moldaviet versterkt deze beide ook nog. Samen met visionaire stenen zoals Fenakiet, Natroliet, Scolesiet, Herderiet en Azeztuliet worden latente vermogens van het hogere denken geactiveerd. De liefdesenergie die Cryoliet uitstraalt is de transcendente vibratie van Goddelijke Liefde, die een stapje hoger staat dan de menselijke liefde.

Wil je deze twee met elkaar vermengen, gebruik er dan een hartsteen zoals Morganiet of Rozenkwarts of Roze fluoriet bij. Op energetisch niveau kan Cryoliet helpen bij hersenfuncties, problemen met maag, darmen, de ziekte van Crohn of zenuwstelsel, bij bloedarmoede, aandoeningen van de schildklier en botten en bij huiduitslag.

Maak een elixer alleen via de indirecte methode. Sideriet zorgt voor het uitlijnen van alle lichamen, zowel het fysiek als de etherische. Tevens alle chakra’s en meridianen worden door deze steen op één lijn gebracht. Door de steen alleen al in je aura te houden gebeurt dit automatisch.

Sideriet helpt je assertief te zijn bij mensen die proberen je leven te overheersen. Krachtige steen die je helpt het werk te gaan doen waar je hart of talent ligt. De steen laat het positieve in je naar boven komen en helpt je om krachtig in het leven te staan. Sideriet is verbonden met het Meestergetal 44.

Behulpzaam bij de opname van Calcium, Magnesium en IJzer. Ondersteunend bij osteoporose en bloedarmoede. Ook uit Groenland komt Tugtupiet. Omdat deze steen zo schaars gevonden wordt is ze heel erg zeldzaam. Het is de steen van onvoorwaardelijke liefde die ook voor passie, romantiek en vruchtbaarheid staat.

Het is de drager van Universele, Kosmische liefde. Tugtupiet Deze zeldzame steen uit Groenland verbindt het mededogend hart met de verlichte geest en verankert onvoorwaardelijke liefde in de wereld. Hij leert dat je zonder eigenliefde niet van anderen kunt houden, dat je dan nooit echt intiem met iemand kan zijn.

Deze liefdevolle, vreedzame steen is verbonden met de roze vlam van zuivere liefde. Tugtupiet bezit de zeldzame kwaliteit van tenebrescentie:in de zon of in ultraviolet licht, of als hij wordt vastgehouden of gedragen, verandert de lichtroze kleur in karmozijnrood.

 • Onder ultraviolet licht fluoresceert hij helderrood.
 • Dit kristal versterkt de libido en hartstocht en is heel goed om het hartchakra te openen en te reinigen.
 • Hij staat voor romantiek, passie en vruchtbaarheid.
 • Hij verbreedt en verdiept liefde en brengt onvoorwaardelijke liefde in relaties en integreert alle chakra’s met de hart- en hogere hartchakra’s, zodat liefde in elke daad en gedachte wordt uitgedrukt.

Hij kan helpen het verdriet van eeuwen voor de planeet en jezelf los te laten. Deze steen leert je moedig en onbevreesd moeilijke situaties onder ogen te zien, hij neutraliseert woede en wrok en transformeert deze in creatieve energie, het is de perfecte steen voor herstel na een occulte aanval.

Samen met nuummiet verbreekt hij koorden uit vorige levens. Hij helpt ook bij het verwijderen van implantaten en entiteiten. Psychisch bevordert hij vergeving, mededogen en onvoorwaardelijke liefde. De zachte energie is perfect tegen angst en stress en zorgt voor overvloed op alle niveaus. Geestelijk maakt Tugtupiet afstemming op universeel bewustzijn gemakkelijker, hij zorgt voor grotere helderheid.

Hij leert u emotionele onafhankelijkheid en beschermt tegen emotionele chantage en leert bemoeienissen af te kappen. Het is de perfecte steen om onvoorwaardelijke liefde in de wereld te sturen en oorlogsgebieden te healen. Tugtupiet: “Ik ben de drager van de Liefde: Universele, Kosmische Liefde.

Ik ben pure Liefde en als je mij bij je draagt, word jij een mens dat alleen nog met de ogen van Liefde Moeder Aarde kan aanschouwen, de liefde verdiept zich tot in de Bron van Moeder Aarde. Als je je op mij afstemt en met mij mediteert, kom je in een Alles of Niets toestand, een volledige eenheid, waarin alleen nog Pure Onvoorwaardelijke Liefde bestaat.

Als je mij bij je draagt, dan verspreid je met iedere stap de Liefde over Moeder Aarde. Ik ben dan ook een prachtig kristal om in te zetten bij aardehealings en hierdoor de liefde door te laten dringen in elke cel, elk DNA van jou als mens als van Moeder Aarde, maar ook ver daar voorbij.

 1. Ik ben een echt Nieuwetijdskristal dat zich graag Nu wil manifesteren om te helpen de Nieuwe Aarde, onze aarde getransformeerd naar de 5 e dimensie te creëren en tevens jou te helpen op je pad naar ascensie.” Een andere zeer zeldzame steen met een hoge vibratie is Hilutiet.
 2. Hilutiet In Sri Lanka is een nieuwe “ster” geboren.

Hilutiet is een krachtige combinatie van Granaat, Zirkoon, Goethiet en kwarts. Deze steen is in april 2004 ontdekt op het eiland Sri Lanka. Deze zeer zeldzame steen brengt licht in de duisternis en leert je om je eigen pad te volgen en te leven vanuit je gevoel.

 • Hierdoor verdwijnen innerlijke conflicten als sneeuw voor de zon en is iedere dag een dag van nieuwe mogelijkheden.
 • Men beweert dat dit kristal de meest ongelooflijke positieve energie schenkt aan de drager ervan.
 • Hilutiet heeft een sterke verbinding met het 2 e en 3 e chakra.
 • Het stimuleert de spijsvertering en is goed voor hart, bloed en de longen.

Het ondersteunt de opname van vitaminen en mineralen. In de top 10 van meest zeldzame kristallen staat de volgende steen met een zeer hoge vibratie en dat is Jeremejeviet. Jeremejeviet Dit is één van de meest zeldzame kristallen op aarde. Het verbindt je direct met het Kristallijnen veld en andere hogere velden en met de Diamanten Straal die sinds kort weer op aarde is geïnstalleerd.

Zo klein als het kristal is, zoveel avonturen en grote reizen kun je ermee maken tijdens meditaties. Het heeft een enorm energieveld. Achter de diamanten straal is er ook een zeer zachte lichtroze vibratie voelbaar, ondanks dat het kristal een blauw/paars uiterlijk heeft. De energetische uitstraling is totaal anders dan wat het kristal op het eerst gezicht laat vermoeden.

Doordat het deze roze vibratie bevat, die voor vrouwelijkheid en onvoorwaardelijke liefde staat werkt dit kristal perfect samen met andere hoogenergetische kristallen zoals, Petaliet, Fenakiet, Danburiet, Morganiet etc. Jeremejeviet reinigt zeer krachtig, als een sterke bries die door al je lichamen waait en alles schoonveegt, maar die ook al je energielichamen heropent om nieuwe lichtcodes te kunnen downloaden.

Als je het kristalletje vasthoudt kun je het gevoel hebben dat er aan je kruinchakra en je zielensterchakra getrokken wordt, alsof je naar boven wordt gezogen. Het wil je meenemen diep in het Universum om nieuwe ervaringen op te doen in andere dimensies en het opent poorten en andere werelden in jezelf.

Het helpt je ook door diepe karmische reinigingsprocessen te gaan. Het is belangrijk stevig gegrond te zijn als je met dit kristal werkt. Dit is een echt Ascensiekristal met een extreem hoge vibratie. Op het 3 e en 4 e voor het dieper openen en voor de spirituele gaven en giften die je in dit leven met je mee brengt is het goed te combineren met Tanzaniet en amethist.

 1. De Tanzaniet zal dieper werken op het heropenen van de spirituele gaven, terwijl Jeremejeviet de poorten verder opent.
 2. De amethist zorgt ervoor dat dit proces rustig en sereen verloopt en een bescherming biedt bij de diepe reiniging die ermee gepaard gaat.
 3. Voor stevige innerlijke kracht zou je hem kunnen combineren met goudtopaas, Citrien, Heliodoor of zonnesteen.
Vous pourriez être intéressé :  Vanaf Welk Bedrag Belasting Betalen Spaargeld?

Voor hen die hun krachten in het verleden misbruikt hebben of die jaren onderdrukt waren kan deze karmische imprint verwijderd worden. Je kunt het kristal ook voor de onderste chakra’s zoals de basis-, knie- en zielensterchakra’s gebruiken voor een diepe zuivering.

Je neemt dan ook een deeltje van Moeder Aarde mee in deze zuivering. Je kunt dan ook verder de diepte in reizen naar de schatten van de aarde en haar binnenste bewoners. Dit gaat het beste in combinatie met robijn of granaat samen met een Danburiet. Zeer geschikt voor kinderen of mensen of dieren die moeite met het aardse leven hebben.

Het werkt ook kalmerend voor hoog sensitieve en/of nieuwetijdskinderen of begaafde spirituele mensen. Het zorgt ervoor dat ze alles even kunnen loslaten en zich steviger kunnen gronden en een nieuw gevoel van veiligheid en harmonie in zichzelf kunnen integreren.

 • Ook goed voor hen die spiritueel vast zitten, omdat het hen diep in de aarde trekt om daarna in de hogere chakra’s diepe nieuwe openingen toe te laten waardoor ze spiritueel sneller ontwikkelen.
 • Gaan de processen te snel of te heftig met dit kristal, neem dan een Danburiet of Petaliet in je linkerhand en in je rechterhand een blauwe topaas met een blauw/groene Kyaniet.

Dit jaar hebben we de unieke steen Cradle of Humankind uit Afrika op ons pad gekregen, twee jaar geleden kwam uit Afrika Kimberliet. Kimberliet Deze zeldzame steen is het moedergesteente van diamant uit de Kimberley diamantmijnen van Zuid-Afrika. Kimberliet wordt ook wel “Stone of Freedom” genoemd.

 • Als matrix van diamanten heeft de steen geleerd te overleven.
 • Hij assisteert je tijdens trauma of transformatieprocessen en maakt je flexibel.
 • Een beschermende steen die je helpt je weerstand te laten varen.
 • Imberliet bevordert diepe meditatie, helpt je bij uittreden, reizen naar andere dimensies en versterkt het vermogen tot visualiseren.

Hij helpt je je levensdoel te bereiken en projecten af te ronden. Deze steen verbergt diepe energieën in zich die het mogelijk maken vrij te worden van de fysieke omgeving, van de wereld zelf en is behulpzaam bij het mediteren waarbij diepe genezing van het lichaam, geest en ziel kunnen plaatsvinden.

Hij brengt je in een toestand die nodig is om universele helende energie binnen te laten komen. Kimberliet is zowel krachtig als liefdevol met een vrouwelijk gerelateerde energiebron. Het helpt bij het visualiseren en neemt je mee naar de magische wereld en serene creaties van de verdiepte geest. Het geeft een gevoel van vrede en vrijheid, geeft een blij en licht gevoel en helpt je je ware verlangens te zien.

Het tilt ons op naar een hoger niveau en is zeer beschermend. In relaties brengt Kimberliet vertrouwen en loyaliteit. Kimberliet helpt je bij het maken van beslissingen, ontwikkeld je paranormale gaven en versterkt je uithoudingsvermogen. Deze steen reinigt andere kristallen en laadt ze ook weer op, ontzuurt het lichaam en reguleert de mineraalbalans.

Ondersteunend kristal bij afstands-healingen. Een hele kleine maar zeer krachtige Granaat uit Madagaskar, die andere kristallen enorm versterkt is Rhodiziet. Rhodiziet Deze zeer zeldzame, hele kleine kristalletjes uit Madagaskar behoren tot de krachtigste kristallen van de aarde. In Atlantis en Lemurië waren ze al bekend als Meesterkristal.

Ze zijn de enige kristallen die de energie van andere kristallen enorm versterken (ze dienen elkaar dan te raken), ook onze energie versterken ze. Als je ze samen met een andere steen houdt blijven ze soms aan elkaar plakken, terwijl de steen niet magnetisch is.

Dit laat zien dat dit Meesterkristal een enorme versterker is en dat hij zich energetisch met hen verbindt. Ook helpen ze het ons mensen makkelijker te verbinden met kristallen. Ze helpen je spiritueel te ontwaken, horen bij helt element “wind” en zijn zeer verbonden met het 3 e oog- en de kruinchakra’s, maar je kunt ze op ieder chakra leggen om deze te activeren, uit te lijnen en schoon te maken.

Deze Meesterhealers hoeven nooit gereinigd te worden. Deze kristalletjes werken in cirkels, wanneer ze niet bezig zijn iemand te helen, dan helen ze zichzelf, een cirkel van continue heling energie. Ze verwijderen zuren uit het lichaam, verlichten pijn, ze helen zowel het fysieke, emotionele als mentale lichaam, dus zijn heel goed te gebruiken bij alle ziekten, ook de ernstige.

Samen met een zwarte toermalijn beschermt het je aura enorm. Ze helpen ook de healer om veel sneller en dieper te helen, sjamanen in Madagaskar gebruiken ze. Als je op alle 7 chakra’s een kristalletje legt voel je binnen een paar minuten het enorme effect. Het kan een onbeschrijfelijk gevoel van gelukzaligheid en heelheid geven.

Het opent met gemak een geblokkeerd chakra en binnen een paar minuten stroomt de reinigende energie door alle meridianen en energiesystemen, maakt ze schoon en in balans. Op je zonnevlecht geplakt helpt het je te manifesteren en geeft het zelfvertrouwen.

Deze kristallen vergroten je paranormale gaven en helpen met uittreden, astraal reizen, interdimensionaal schouwen, helder te dromen en lessen te leren uit andere tijden. Samen met aardende stenen helpen ze je lichtlichaam in het fysieke te gronden. Dit kristal activeert het lichtlichaam en is een echt Ascensiekristal.

Als laatste willen we een steen noemen die veel mensen wel kennen, maar die in de top 5 van hoogste vibratie kristallen op nr.3 staat, dus een extreem hoge vibratie heeft en dus heel krachtig transformerend op je lichaam werkt, en dat is Fenakiet. We willen hem daarom nog even extra in het zonnetje zetten.

Fenakiet Fenakiet heeft een zeer hoge kristalvibratie, het verbindt persoonlijk bewustzijn met een hoge frequentie, waardoor informatie vanuit die ruimte naar de aarde kan worden vertaald. Het legt contact met het Rijk der Engelen en de Opgeklommen Meesters, maar brengt je ook in contact met je Gidsen.

Door met Fenakiet te werken of mediteren kun je in de loop der tijd initiaties ontvangen of ondergaan vanuit de hogere werelden. Fenakiet zuivert, integreert en brengt de spirituele vibraties naar de aarde. De zeer hoge vibraties die Fenakiet uitzendt zijn krachtig genoeg om bij vrijwel iedereen de chakra’s van het derde oog en kruin te activeren, evenals het vermogen om innerlijke beelden te zien en waardoor innerlijke kennis toeneemt.

 • De steen is bijna door iedereen op het derde oog te voelen, ook voor mensen die normaal gesproken dit niet voelen.
 • Fenakiet activeert het lichtlichaam en brengt deze in harmonie en in bewuste verbinding met je fysieke lichaam.
 • Ook kunnen ervaren kristalwerkers met dit kristal in hun lichtlichaam door de hogere werelden reizen en informatie mee terug nemen ten bate van iedereen in de fysieke wereld.

Fenakiet opent de interdimensionale poorten voor innerlijk reizen, waarbij je bewustzijn zich door eindeloze gangen van heilige geometrische vormen stort. Dit is één van de krachtigste kristallen voor het derde oog chakra. Deze krachtige stenen kunnen het auraveld in een ommezien reinigen, omdat ze stuk voor stuk een krachtige generator van zuiver wit licht energie zijn.

 1. Fenakiet stimuleert en verruimt elk chakra en energiekanaal in het lichaam, zodat je fysieke zelf zich in een veel breder spectrum van energiefrequenties kan manifesteren en biedt kennis over hoe ze te genezen en te activeren.
 2. Ondanks deze aarding van het lichtlichaam wordt je spirituele pad steeds duidelijker.

Fenakiet wil heel graag dat je je nieuwe spirituele inzichten toepast om je leren te ontdoen van beperkende patronen, overtuigingen en ideeën. Fenakiet helpt je om sneller hogere niveaus van bewustzijn te bereiken. Het opent ook heel krachtig op het kruinchakra en de etherische kosmische chakra’s daarboven.

 1. Fenakiet is een echt Nieuwe tijdskristal die behulpzaam is bij het ascensieproces.
 2. Het kristal wekt herinneringen aan vroegere spirituele initiaties.
 3. Wil je Fenakiet gebruiken om voorspoed of financiële overvloed te creëren, combineer deze dan met Tsavoriet.
 4. Als je iets creatiefs wilt ondernemen, combineer Fenakiet dan met Zinkiet.

Wil je je vermogen vergroten om via je wil iets te manifesteren, combineer Fenakiet dan met Heliodoor (gouden Beril) of Libisch Goudtektiet en/of Gouden Labradoriet. : Kristallen met hoge tot zeer hoge vibratie

Hoe kies je de juiste pendel?

Welke vorm is het meest geschikt? – De vorm van de pendel is heel persoonlijk, dus volg ook daar je eigen voorkeur of gevoel in! Mijn eigen gevoel zegt wel dat een pendel met een spitse punt aan de onderkant beter de energie naar de punt geleidt en daardoor ook een grotere of sterkere bewegingsuitslag zal geven met het pendelen.

Hierdoor krijg je dus duidelijkere antwoorden, omdat de punt meer beweegt. Maar ik geloof ook dat alle pendels die je kan kopen zijn geoptimaliseerd om goed te gebruiken en duidelijke antwoorden mee te krijgen. Je mag daarin dus helemaal je eigen voorkeuren volgen. Zoals ik eerder al schreef is het wel aan te raden om te beginnen met een relatief lichte pendel.

Hoe zwaarder de pendel, hoe meer energie er nodig is om hem in beweging te brengen. Dat wordt steeds makkelijker natuurlijk, maar het is dus fijner om te beginnen met een lichte pendel die je makkelijk kan gebruiken. Dit helpt om je te laten wennen aan het gebruik van een pendel en het in te zetten waar jij wilt.

Hoe groot moet een edelsteen zijn om te werken?

Wat bepaalt de werking van een steen? – Grote en kleine bol van sodaliet Een steen werkt door de combinatie van:

Jouw gevoel/emotie bij deze steen. Hoe heb je deze steen verworven? Was het een cadeau of heb je ‘m zelf gekocht? Hoe zeldzaam of bijzonder was de steen, wat was de prijs? Hoe voelt de steen fysiek in je hand? Bijvoorbeeld: warm, koel, glad, ruw, brokkelig, enz. Hoe voelt de steen energetisch? Bijvoorbeeld: sterk, zwak, mannelijk, vrouwelijk, gericht, diffuus, enz. Kleur Bewerking : bijv. ruw, getrommeld, geslepen Tekening, bijv gestreept, ringen, oogpatronen Chemische samenstelling Hardheid Transparantie, bijv. ondoorzichtig, doorschijnend, helemaal transparant Vorm, bijvoorbeeld bol, hart, kubus, dolfijn Kristalstelsel Ontstaanswijze : diep in de aardkorst ontstaan, in een tussenlaag, aan het oppervlak

Deze zaken bij elkaar bepalen de energetische waarde en werking van een helende steen. Het formaat maakt dus op zich niet uit, De waarde die jij als gebruiker aan het formaat hecht, heeft wel degelijk effect. Geloof je zelf dat een grote steen beter werkt, dan zul je dat onherroepelijk ook ervaren.

Hoeveel verschillende soorten kristallen zijn er?

Welk Kristal Past Bij Mij Er zijn ongeveer 4.000 tot 5.000 soorten edelstenen en mineralen. Er worden ook nog steeds nieuwe ontdekt. Maar ongeveer 30 soorten komen over de hele wereld voor. Zoals Calciet en Jaspis. De anderen komen vaak maar op enkele plekken voor en zijn daarom heel bijzonder.

In sommige landen zijn dezelfde soort edelstenen en mineralen mooier dan in andere landen. In Madagaskar komt prachtig iriserende Labradoriet voor. De meest bonte Calciet komt uit Mexico (oranje, blauwe, groene en rode calcieten). De meest begeerde Smaragd komt uit Colombia. En de mooiste Lapis Lazuli (bekend uit het spel Minecraft) komt uit Afghanistan.

Je zou het misschien niet verwachten, Welk Kristal Past Bij Mij maar in Nederland zijn ook mineralen te vinden. In de steengroeven bij Winterswijk en de Sint Pietersbergweg in Maastricht komt calciet voor. Maar ook pyriet, galeniet en de prachtig gekleurde Sfaleriet komt in Nederland voor. Er zijn tot nu toe ongeveer 60 soorten in ons land gevonden.