Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Graszaad Kopen?

Welk Graszaad Kopen
Welk graszaad kun je het beste gebruiken voor het doorzaaien? – Wil je gras zaaien op de kale plekken in jouw bestaande gazon, zodat je snel weer een dichte, volle grasmat krijgt? Dan raden we aan om herstelgras te kopen. Herstelgrasmengsels bevatten een hoog percentage aan Engels raaigras.

Wat is het beste graszaad voor gazon?

Wat is het beste Graszaad van 2023? – Wat is de beste graszaad van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven! Wij hebben vele verschillende soorten graszaden getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste graszaden in. Het graszaad van MOOWY is als beste uit onze test gekomen. Je hebt met dit graszaad al binnen 7 tot 15 dagen duidelijk resultaat. Hierdoor geniet jij super snel van je nieuw gezaaide gazon. De zakken zijn beschikbaar in verschillende gewichten. Teveel gehaald? Het heeft een hersluitbare verpakking waardoor je het gemakkelijk weer opbergt! Daarnaast zit er ook nog een duidelijke gebruikshandleiding bij die je helpt.

Welk merk graszaad kopen?

Barenbrug SOS Lawn Repair – Voor een extra snel herstel Heeft u last van kale plekken in uw gazon en wilt u deze zo snel mogelijk opvullen? Dan kunnen wij u het Barenbrug SOS Lawn Repair graszaad ten zeerste aanraden! Het voordeel van deze soort graszaad is het feit dat u deze reeds bij een minimumtemperatuur van 4°C kunt zaaien en dat het gras sneller ontkiemt.

Welk graszaad gebruikt de gemeente?

Wij werken met verschillende soorten graszaad. Veel gebruikte soorten voor gemeenten zijn het low-Maintenance mengsel en het B3/Bar roadside mengsel, deze 2 soorten zijn sterk en vergen weinig onderhoud.

Hoeveel graszaad per 100 m2?

Hoeveel graszaad nodig? Als je een nieuwe grasmat aanlegt, heb je ongeveer 1-2kg Gras van Gert nodig per 100 vierkante meter. En ga je een bestaande grasmat aanvullen met nieuw graszaad, ga dan uit van ongeveer de helft.

Omvang tuin Nieuwe grasmat Bestaande grasmat bijzaaien
50m 2 1.5kg 750gram
100m 2 3.0kg 1.5kg
150m 2 4.5kg 2.25kg
250m 2 7.5kg 3.75kg
500m 2 15.0kg 7.5kg
1000m 2 20.0kg 15.0kg

Als je vervolgens gaat zaaien, volg dan de uitgebreide zaai instructies (Zie: ). Hier leg ik ook uit hoeveel zaadjes je ongeveer moet zien liggen om netjes uit te komen. Welk Graszaad Kopen Hoeveel graszaad heeft u nodig voor uw gazon, grasmat of speelveldje? Houd de volgende zaaizaad hoeveelheden aan:Handmatige inzaai: 2-3kg per 100m2 Bestaande grasmat verbeteren/aansterken/doorzaaien: 1-2kg 100m2 Bij het inzaaien van gras is het vooral belangrijk dat het kiemende zaadje en jonge grasplantje niet uitdroogt.

Allround voor als je niet kunt kiezen

Gert weet precies welk product je voor je tuin moet hebben Hans van Brugen – Smallingerland Ons nieuwe huis had hele slechte grond en toch hebben we nu een mooie grasmat. Joost – Amersfoort Doet precies wat het moet doen: groen gras. Anoniem

Een selectie kiezen resulteert in het geheel verversen van de pagina. Druk op de spatiebalk en vervolgens op de pijltoetsen om een selectie te maken.

: Hoeveel graszaad nodig?

Is er verschil in kwaliteit graszaad?

Welk graszaad is het beste? – Welk graszaad het beste is, hangt compleet af van je wensen en behoeften. Veel mensen denken dat graszaad een homogeen product is. Toch zit er wel degelijk verschil in gras! Ieder mengsel heeft meerdere soorten grasrassen die allemaal verschillende eigenschappen hebben.

 1. Zo hebben we Engels raaigras, veldbeemdgras, roodzwenkgras en struisgras.
 2. Dit is slechts het tipje van de sluier; er zijn namelijk wel 12.000 (!) verschillende grasrassen.
 3. In onze blog ‘ De beste grassoorten voor je gazon ‘ leggen we uit welke eigenschappen al deze grasrassen hebben.
 4. Er zijn grasmengels die een sterke dichte zode vormen, maar je hebt ook fijnbladige grasmengsels met een hoge sierwaarde die juist minder bestand zijn tegen regelmatige betreding.

Hier zou je wel rekening mee moeten houden voordat je een definitieve keuze gaat maken. Laat je zeker niet gek maken door de hoeveelheid aan keuze. Weet je voor welke toepassing je jouw gazon wilt gaan gebruiken? Meestal vallen er dan al veel grasmengsels af en heb je al snel een keuze gemaakt.

Kun je mest en graszaad tegelijk strooien?

Kun je graszaad en kunstmest tegelijk strooien? – “Kies voor kunstmest of organische mest om het gazon te ‘voeden’.” Kalk en kunstmest tegelijk strooien is geen goed idee; kalk zorgt ervoor dat kunstmest sneller wordt afgebroken. Organische mest kun je wel tegelijk met kalk strooien.

Hoeveel m2 met een kilo graszaad?

Voor het inzaaien van een gazon is doorgaans 1 kg nodig per 25 m². Gaat u kale plekken bijzaaien of een gazon doorzaaien? Dan volstaat 1 kg graszaad per 50 m².

Hoeveel gram graszaad per 10m2?

Hoeveel gram graszaad per 10m2? – 100 gram graszaad per vierkante meter – Dit geldt voor zowel, en, Het kan geen kwaad om iets meer te strooien. Vaak wordt er door vogels wel iets van het zaad weggepikt. Dat is niet erg, zolang je je maar aan de aanbevolen hoeveelheden houdt.

Heeft Action graszaad?

Green Boots graszaad is het juiste product voor een mooi gazon om op te spelen of sporten.

Waar goedkoop graszaad kopen?

Graszaad webwinkels –

Prijs per KG (vanaf) Verzend- kosten (vanaf) Gratis verzending (vanaf) Levertijd indien op voorraad Plaats
Detailhandel
Bol.com €7,76 /KG € 1,99 € 20,00 Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis Utrecht
Moowy Zie ook de gazon kalender mailing € 9,99 /KG € 4,99 € 50,- Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis Amsterdam
Welkoop €9,79 /KG € 5,95 € 40,- 2 werkdagen NL
Groothandels
Ten Have Seeds €5,50 /KG Gratis voor 15:00 volgende dag Zwolle
Graszaaddirect €5,86 /KG € 4,95 € 50,00 voor 14:00 volgende werkdag Veendam
Vous pourriez être intéressé :  Iphone 11 Welk Jaar?

Laatste update: 2019 NB. Grote hoeveelheden graszaad wordt meestal verhandeld in zakken van 15KG.

Waarom graszaad Inharken?

Moet graszaad diep weggewerkt worden? – Graszaad moet niet diep weggewerkt worden, dit is een veel gemaakte fout! Graszaad moet niet diep ingeharkt of met een laag compost of potgrond bedekt worden. Hierdoor verstikt het zaad en zal het niet kiemen. Het graszaad zal ook geen resultaat tonen.

Zeer licht inharken, aanlopen of aanrollen is aan te raden voor een goed bodemcontact. Zowel bij het doorzaaien als bij het inzaaien moet de grond goed aangerold of aangelopen worden. Het is van groot belang dat het graszaad voldoende contact maakt met de aarde. Gebeurd dit niet dan kiemt het zaadje wel, maar de wortel krijgt dan niet snel genoeg contact met de vochtige grond.

Het gekiemde zaadje sterft af en het resultaat blijft uit.

Kan graszaad te oud worden?

Wat is de houdbaarheid van graszaad? – Graszaad bewaren kan prima, maar hoe lang kun je graszaad bewaren? Graszaad heeft een houdbaarheid van meerdere jaren, maar een maximum houdbaarheid van drie jaar. Ongeopende zakken zaad zullen over het algemeen na twee jaar nog ongeveer even sterk zijn als een nieuwe zak.

 • Op veel zakken staat ook vaak dat graszaad maar twee jaar houdbaar is.
 • Je kan het dan nog zeker wel een jaartje langer gebruiken.
 • De kiemkracht is namelijk alleen de eerste twee jaar te garanderen (voor ongeopende zakken).
 • Na twee jaar neemt de kiemkracht langzamerhand af.
 • Wanneer je een nieuwe zak meteen hebt geopend is de houdbaarheid nog maar tenminste één jaar.

Geopend of ongeopend, in beide gevallen verliezen de zaden langzaam hun kiemkracht.

Hoe diep moet graszaad gezaaid worden?

Gras zaaien, do’s en don’t’s – Het strooien van graszaad kan met de hand of met een handige tool zoals een strooiwagen ! Een strooiwagen is ook handig voor het verspreiden van mest of kalk. We willen de handstrooiers en strooiwagens van Wolf Garden even extra in de schijnwerpers tentoonstellen.

Type Zaaidichtheid per 100m2
Inzaaien 2,5 / 3 kg
Doorzaaien 1,25 / 1,5 kg

Het graszaad moet verdeeld worden in twee gelijke hoeveelheden en één deel zaai je in de lengte en de andere in de breedte, zoals in de afbeelding hieronder. Tip: zaai de randen iets meer in voor stevigheid. Om te voorkomen dat graszaad in de border terecht komt kun je een strook plasticfolie of een oud kleed gebruiken om langs de randen te leggen.

Het gemorste graszaad kan daarna uiteraard weer gebruikt worden! Na het gras zaaien kan het gras ingeharkt worden. De ideale diepte voor graszaad is 0,5 tot maximaal 1,5 centimeter. Graszaad mag niet te diep in de grond terecht komen, omdat het anders niet kan kiemen! Druk het graszaad dus licht aan; er zou eventueel ook met een wals overheen gegaan kunnen worden.

Het belangrijkste op het moment na het zaaien van gras is dat de grond vochtig blijft; vooral wanneer je gras zaait tijdens een droge periode (let op: maak het niet drijfnat!) Welk Graszaad Kopen Het duurt gemiddeld twee tot drie weken voordat het zaad gaat ontkiemen, maar zoals eerder benoemd is dit erg afhankelijk van de bodemtemperatuur.

Wat kost 15 kg graszaad?

Barenbrug Professioneel weidemengsel graszaad 15 kg | bol.com Welk Graszaad Kopen Welk Graszaad Kopen

BG 11 Superplus is samengesteld uit de grassoorten Engels raaigras, timothee, beemdlangbloem en veldbeemdgras. Hierdoor heeft dit grasmengsel een prima aanpassingsvermogen voor gebruik op moeilijkere gronden en blijft ook onder minder gunstige omstandigheden productief.

 1. Beemdlangbloem groeit onder koude omstandigheden en verdampt daardoor in het voorjaar meer water.
 2. De percelen worden hierdoor sneller en beter berijdbaar.
 3. Voorkomt onkruidenHet veldbeemd in het mengsel zorgt voor een stevige grasmat.
 4. Hierdoor ontstaan er minder snel open plekken in de weide en krijgen onkruiden geen kans om zich te ontwikkelen.

Vooral op veengrond en zware kleigrond komt dit mengsel goed tot zijn recht.Geschikt voor maaien en beweidenBG 11 Superplus past uitstekend bij weides die gemaaid en beweid worden. Het mengsel is samengesteld met de beste rassen van de Aanbevelende Rassenlijst.Hoge melkproductieKoeien kauwen goed op beemdlangbloem, timothee en veldbeemd.

  • Goede kwaliteit
  • Goed verpakt
  • voldoet aan verwachting

  Goed product en snelle levering

De prijs van dit product is 119 euro en 20 cent. Nu besteld, maandag in huis Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Bezorgopties We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

 • Bestellen en betalen via bol.com
 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Matelma NL
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Wettelijke garantie via Matelma NL

,”userInfo”:,”productInfo”:,”brick”:”10003291″,”chunk”:”30016122″,”brand”:”Barenbrug”,”averageReviewRating”:”5.0″,”seriesList”:,”sellerName”:”Matelma NL”}]}} },”product”: }}

Waar wil je dit mee vergelijken? Je kan in totaal vijf artikelen kiezen. Er is nog plaats voor andere artikelen. ander artikel.

: Barenbrug Professioneel weidemengsel graszaad 15 kg | bol.com

Hoeveel keer graszaad sproeien?

Sproeien na het zaaien van graszaad – Heb je net graszaad gezaaid ? Dan is het belangrijk om het gras vochtig te houden tot twee weken na het kiemen. Een goede dosering is hierbij belangrijk! Je kunt beter vier keer per dag licht sproeien dan één keer per dag zwaar sproeien, anders kan het graszaad wegspoelen.

Welk graszaad gebruiken na verticuteren?

Het ideale graszaad om jouw gazon te herstellen – DCM Riparo is een graszaadmengsel voor het herstellen van kale plekken in het gazon en het inzaaien na verticuteren. Dit mengsel bevat snelkiemende graszaden en een goed inwortelingsvermogen. Het Riparo gras heeft een donkergroene kleur, een grote betredingstolerantie en hoge kiemkracht waardoor het geschikt is voor alle grondsoorten.

Wat is beter graszoden of graszaad?

” Meer keuzemogelijkheden met graszaad” – Zoals eerder vermeld, een groot voordeel van graszaad is dat er veel meer keuzemogelijkheden zijn dan bij graszoden: dit heeft mede te maken met het feit dat de graszaadmengsels voorzien zijn van verschillende, hoogwaardige grassoorten/rassen.

Graszaad heeft een langere levensduur. Graszoden zijn bij lage temperaturen slechts enkele dagen houdbaar. Graszaad is erg lang houdbaar; zeker wanneer je het in een koele, donkere ruimte opslaat. Ook heb je altijd de mogelijkheid om snel en gemakkelijk bij te zaaien wanneer er bijvoorbeeld kale plekken ontstaan. Een veelvoorkomend probleem bij pas aangelegde graszoden is dat er schimmelziekten ontstaan. Dit ontstaat doordat graszoden kunnen worden gekweekt op andere ondergronden dan de ondergrond in uw tuin.

Wat als je graszaad niet Ingeharkt?

Gras zaaien Het gazon is de groene basis voor elke tuin. Lees hieronder veel informatie over het zaaien (of inzaaien) van gras. Wanneer kan ik gras zaaien of doorzaaien? Vanaf begin april, mits de gemiddelde bodemtemperatuur minimaal 10°C is kunt u gras gaan zaaien.

Zowel gras voor een nieuw grasveld of gazon of het doorzaaien van een bestaand gazon. Vóór april is de temperatuur van de grond vaak nog te laag (te koud), waardoor het zaad niet of nauwelijks kiemt. Hierdoor is het niet geschikt om een nieuw gazon te zaaien. Graszaad ontkiemt het beste als de gemiddelde bodemtemperatuur boven de 10˚C ligt.

Dan kunt u uw nieuwe gazon inzaaien. Bij een lange winter en koud voorjaar zal de bodemtemperatuur niet zo snel stijgen en kan de ontkieming meer tijd vragen. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om de grond vochtig te houden totdat het graszaad mooi ontkiemd is.

gras maaien Gras zaaien in najaar Het herstellen van het gazon kan ook uitstekend plaatsvinden in het najaar, want de bodemtemperatuur is nog relatief hoog en het is vaak voldoende vochtig. Dit geldt ook voor de aanleg van een nieuw gazon. De bodemtemperatuur is nog lekker warm, waardoor het gazon goed ingezaaid kan worden.

De maanden augustus, september en oktober zijn – bij normale weersomstandigheden – de ideale periode voor de aanleg van een gazon. Belangrijk is wel dat de nachttemperatuur niet te koud is. Een voordeel van gras zaaien in het najaar is, dat u veel minder last heeft van onkruid.

Ook het vochtig houden van het ingezaaide gedeelte kost vaak minder moeite omdat in het najaar regelmatig een bui regen valt. Welke producten heeft u nodig? Er zijn twee soorten graszaad, namelijk Graszaad-Inzaai (hiermee zaait u een nieuw gazon in) en Graszaad-Extra (voor het doorzaaien van uw bestaande gazon) Een bestaand gazon en een nieuw gazon kennen elk hun eigen meststof met de juiste voedingstoffen.

Gebruik Gazon-AZ voor een bestaand gazon. Gebruik GazonStart-AZ voor de start van het gazon. Tips voor gras zaaien Meng het graszaad eventueel met droog, fijn, wit zand. Zo kan het graszaad gelijkmatiger verdeeld worden. Houd de op de verpakking vermelde dosering aan.

Te dicht strooien van het graszaad belemmert de ontkieming. Het gazon verlangt een kalkrijke grond met een zuurgraad (pH) van 5,5-7,0. De zuurgraad van de grond is makkelijk te meten met de pH-bodemtest van ECOstyle. Als de pH lager dan 6 is, strooi dan AZ-kalk bij. AZ-kalk kan het hele jaar door gestrooid worden op gazon én border.

Moet het graszaad diep weggewerkt worden? Nee, dit is een veel gemaakte fout. Het graszaad mag niet diep ingeharkt of met een laag compost of potgrond bedekt worden. Het zaad verstikt en zal niet kiemen. Het resultaat blijft uit. Zeer licht inharken, aanlopen of aanrollen is aan te raden voor een goed bodemcontact.

Zowel bij het doorzaaien als bij het inzaaien van het gazon moet de grond goed aangerold of aangelopen worden. Het is noodzakelijk, dat het graszaad goed contact maakt met de aarde. Als dit niet het geval is, kiemt het zaadje wel, maar het worteltje krijgt niet snel genoeg contact met de vochtige grond.

Het gekiemde zaadje sterft af en het resultaat blijft uit. Wat is belangrijk bij gras zaaien? Het is belangrijk om de bodem altijd goed vochtig te houden in ieder geval tot dat de eerste graszaden zijn gekiemd. Hoe moet graszaad gestrooid worden? Het is raadzaam om het doorzaaien of geheel nieuw zaaien van het gazon in twee strooibeurten uit te voeren.

Hierdoor wordt ook een gelijkmatiger eindresultaat verkregen. De halve hoeveelheid van het graszaad wordt in de lengterichting en de andere hoeveelheid in de breedterichting gestrooid. Let bij het inzaaien op de randen, deze dienen zorgvuldig te worden ingezaaid. Hoe lang duurt het voordat het gezaaide graszaad opkomt? Precies is dat niet aan te geven, want bodemtemperatuur en vocht zijn bepalende factoren, naast een goede bodemstructuur.

In het vroege voorjaar duurt de eerste opkomst van het ingezaaide gras al gauw enkele weken vanwege de vaak nog lage bodemtemperatuur. Advies is om het ingezaaide graszaad vochtig te houden. Belangrijk is dat de gemiddelde bodemtemperatuur minimaal 10°C is.

Kan graszaad tegen regen?

Zelf gras zaaien? Hier vind je hoe je dat doet! – We zullen je hier uitleggen hoe je het best kunt gras zaaien. Begin in het voorjaar of najaar met het gras inzaaien van je gazon. De maanden juni en september zijn daarbij de ideale tijd om aan de slag te gaan.

Heeft graszaad zon nodig?

Heeft graszaad zon nodig? – Hoe sneller graszaad laten ontkiemen? – Zoals gezegd is graszaad in de eerste periode van ontkieming volledig afhankelijk van zijn eigen kiemkracht, in combinatie met voldoende water, Let er wel op dat dit niet te veel water is, anders spoel je je graszaad misschien wel weg.

 1. Hieronder nog enkele dingen waar je op kunt letten voor beter en snellere ontkieming van het graszaad.
 2. Inharken Een veelgemaakte fout is het te diep inharken van het graszaad.
 3. Het zaad zal verstikken en ook niet goed kiemen.
 4. Ofschoon licht inharken, gevolgd door aanlopen of aanrollen raden wij altijd aan.

Licht Het is belangrijk te weten dat graszaad geen licht nodig heeft om te ontkiemen, Alleen een vochtige omgeving is van belang. Licht is namelijk voor het zaadje pas van belang als er grasblaadjes ontspruiten, die nemen namelijk het licht op. Zodra het zaadje zich ontwikkelt tot plant en je ziet het gras boven de grond komen, dan is het licht wel van belang.

Hoe lang niet maaien na bijzaaien?

Betreed het gazon de eerste weken na het zaaien zo min mogelijk. Wacht 3 weken voordat je het gazon maait.

Welk graszaad gebruiken na verticuteren?

Het ideale graszaad om jouw gazon te herstellen – DCM Riparo is een graszaadmengsel voor het herstellen van kale plekken in het gazon en het inzaaien na verticuteren. Dit mengsel bevat snelkiemende graszaden en een goed inwortelingsvermogen. Het Riparo gras heeft een donkergroene kleur, een grote betredingstolerantie en hoge kiemkracht waardoor het geschikt is voor alle grondsoorten.

Welk graszaad groeit het snelst?

Barenbrug SOS Lawn Repair – Herstelt snel kale plekken in uw gazon Heeft u kale plekken in uw gazon en wilt u deze zo snel mogelijk herstellen? Dan is het Barenbrug SOS Lawn Repair graszaad de beste keuze voor u! U kunt dit gras al zaaien bij een temperatuur van 4 °C en het heeft ook nog eens een zeer snelle kieming, zodat u na ongeveer twee weken alweer een egale grasmat heeft.

Hoeveel graszaad per 1000m2?

100 gram graszaad per vierkante meter – Dit geldt voor zowel, en, Het kan geen kwaad om iets meer te strooien. Vaak wordt er door vogels wel iets van het zaad weggepikt. Dat is niet erg, zolang je je maar aan de aanbevolen hoeveelheden houdt.

Welk graszaad voor doorzaaien?

Tips voor succesvol doorzaaien Graslandpercelen hebben af en toe een flinke oppepper nodig. Doorzaaien is een snelle en eenvoudige methode om je bestaande grasmat te onderhouden. Hiermee zorg je ervoor dat de opbrengst en kwaliteit van je grasland op peil blijft. Met onderstaande teelttips verhoog je het succes van doorzaaien. Wanneer is doorzaaien zinvol?

Doorzaaien is zinvol als het aandeel goede grassen in je grasland minder dan 80% is. Bij minder dan 60% goede grassen, meer dan 20% kweekgras of structuurschade door muizenvraat kun je beter voor graslandvernieuwing kiezen.

Voorbereiding doorzaaien

Een vochtige grond voor het kiemzaad is een belangrijke voorwaarde voor een goede opkomst van het nieuw ingezaaide gras.

Kies voor het doorzaaien een grasmengsel dat snel kiemt. Wil je zeker zijn dat het nieuw ingezaaide gras een goede start maakt, kies dan voor Dit graszaadmengsel kiemt al bij een bodemtemperatuur van 6°C. Hierdoor kun je met Milkway●Doorzaai al vroeg in het voorjaar en tot ver in het najaar doorzaaien.

Doorzaaien

Gebruik voor het doorzaaien 25 -35 kilo graszaad per hectare.

Doorzaaien kan zowel perceel breed als pleksgewijs ter reparatie van kale plekken.

Zorg dat het zaad in het kiembed na het doorzaaien goed wordt aangedrukt met een aandrukrol.

Zaai je perceel door voordat de start van de grasgroei

Zodra de grasmat gaat groeien komen jonge plantjes in de schaduw te staan. Dit belemmert een goede ontwikkeling van de jonge planten. Daarom adviseren we je om vroeger te zaaien dan het moment waarop de bestaande planten starten met hun voorjaarsgroei. (Engels raaigras start bij een bodemtemperatuur van 10°C).

Bij doorzaaien in het najaar is het belangrijk dat je voor het doorzaaien de grasmat kort afmaait.

Na het doorzaaien

Doorzaaien is een succes als er na het maaien van de eerstvolgende snede dunne donkergroene sprietjes zichtbaar zijn.

Doorgezaaid grasland kan circa 2 weken na opkomst worden beweid. Dit bevordert de uitstoeling van het jonge gras, onderdrukt het onkruid en voorkomt een te sterke hergroei van ruw beemd.

Is je graslandperceel al heel vroeg in het voorjaar mooi groen? Wees dan alert! Ruwbeemdgras start na de winterperiode als eerste van alle grassen met groeien. Dit onkruidgras groeit al bij een bodemtemperatuur van 5°C terwijl Engels raaigras pas bij 10°C uit de winterslaap ontwaakt.

Ruwbeemd vult in deze periode de kale plekken. Het gevolg is dat de kwaliteit van je grasland flink achteruit gaat. Je voorkomt de groei van laagwaardig onkruidgras door je grasland vroeg in het voorjaar te wiedeggen en daarna door te zaaien met, Deel deze pagina op: Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies.

Voor zie ons cookiebeleid. : Tips voor succesvol doorzaaien