Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Dekbed Kiezen?

Welk Dekbed Kiezen
Waar houdt u rekening mee bij het kiezen van een dekbed? – Om een goed dekbed te kiezen, moet u rekening houden met een aantal factoren: de maat, het type vulling, de warmteklasse en de tijk of het omhulsel. Alle factoren samen bepalen het comfortgevoel.

Wat voor soort dekbed is het beste?

Snel te koud – Als jij het snel te koud hebt in bed, zijn dekbedden met een vulling van dons, wol of synthetisch voor jou het meest geschikt. Deze materialen hebben namelijk een sterk isolerende werking, waardoor warmte goed wordt vastgehouden. Wol voelt warm aan wanneer het koud is en voelt koel aan wanneer het warm is.

Wat is het beste dekbed Consumentenbond?

In december 2021 heeft de Consumentenbond een interessante test gedaan met verschillende soorten dekbedden van diverse merken. De vraag luidde: wat is een ‘goed’ dekbed? Yumeko’s 4-seizoenen dekbed van gerecycled dons komt als Beste uit de Test!

Wat is beter katoen of synthetisch dekbed?

Twee soorten dekbedden – Grofweg zijn er twee soorten dekbedden op de markt.1) Dekbedden met natuurvulling en 2) synthetische dekbedden. Vulling van natuurlijke afkomst betekent dat er geen kunstmatige grondstoffen gebruikt zijn, maar dat de vezels van dieren of plantaardige afkomst is.

Synthetische dekbedden bestaan uit vezels die gemaakt worden met een kunstmatige grondstof. Er worden constant nieuwe vezels ontwikkeld met andere eigenschappen. Synthetische vezels zijn beter bestand tegen slijtage en hebben een groot gebruiksgemak door verschillende eigenschappen. Synthetische vulling is anti bacterieel en anti allergisch.

Natuurvulling Katoen: Het is huidvriendelijk, vocht regulerend en sterk. Als vulling is katoen geschikt voor mensen die het snel warm hebben en van een ‘stevig’ dekbed houden. Een katoenen dekbed is goed wasbaar, de droogtijd is wat langer.Ook voor mensen die last hebben van transpireren is katoen geschikt aangezien het zeer veel vocht op kan nemen en niet broeierig aanvoelt.

 • Bekijk onze katoenen dekbedden Wol: Wol als vulling is veerkrachtig, isolerend, ventilerend en duurzaam.
 • Een wol gevuld dekbed wordt door velen als prettig ervaren.
 • Het is redelijk stevig en valt fijn om je heen.
 • Door de natuurlijke ‘krulvorm’ van de wolvezel houdt het op een prettige manier lichaamswarmte vast, zonder broeierig aan te voelen.

Een wol gevuld dekbed is (helaas) niet wasbaar. Het is daarom aan te raden om het dekbed regelmatig te laten luchten. Doordat wol van nature lanoline (wolvet) bevat neemt het echter nauwelijks vuil op. Bekijk onze wollen dekbedden Zijde: Zijde als vulling is sterk, elastisch en kan veel vocht opnemen.

Zijde beschikt over Isothermische eigenschappen, waardoor het in zomer en winter prettig aanvoelt. Zijde wordt daarom gebruikt in ons zomer dekbed en is geschikt voor iedereen die in de zomernachten niet veel nodig heeft, maar wel een dekbed wil gebruiken. Bekijk hier ons zijde zomerdekbed Dons: Dons is zeer zacht en licht en heeft uitstekende thermische eigenschappen.

Duvet vs Comforter – What’s The Difference?

Door de hoge veerkracht is er weinig vulling nodig om het juiste volume te bereiken. Tussen dons blijft veel lucht zitten waardoor het veel warmte vast houdt, maar toch licht aanvoelt. Dons als vulling is zeer luchtig, licht en ademend. Een dons gevuld dekbed is zeer geschikt voor mensen die het redelijk snel warm hebbend en een licht dekbed willen dat wel voldoende warmte vasthoudt. Synthetische vulling Polyestervezel: Voor textiele toepassingen wordt thermoplastisch polyester gebruikt. De korrels van dit materiaal worden in een spinmachine gesmolten en gevormd tot filamenten. Dit filamentgaren kan men gebruiken om te weven om vervolgens een dekbed te vormen.

 1. Polyester is zacht, licht en duurzaam.
 2. Polyester vulling wordt aanbevolen bij huisstofmijtallergie en luchtwegaandoeningen.
 3. De standaard polyester vezel houdt gemiddeld warmte vast.
 4. Deze vulling is goed wasbaar en droogt snel.
 5. Polyester Microvezel: Een microvezel dekbed is vergelijkbaar met de ‘gewone’ polyestervezel, maar dan dunner.

Hierdoor is de vezel lichter en luchtiger dan de standaard polyester textiel vezel. Het houdt tevens gemiddeld warmte vast, maar valt prettiger om je heen. Deze vulling is ook goed wasbaar en droogt zeer snel. (Gesiliconisseerde) Polyester Holle Vezel: Nog lichter en luchtiger dan de microvezel is de holle vezel.

Door deze vezel te voorzien van een siliconen laagje wordt deze bovendien waterafstotend en kan hij zelfs op 90 graden gewassen worden zonder te vervormen! Polyester holle vezel voelt comfortabel en valt prettig om je heen. Deze vulling is dus zeer goed wasbaar en droogt snel. Trevira Microvezel: Dit is een synthetische 3D vezel, gewonnen middels een speciaal proces waardoor een vulling ontstaat die nog prettiger en luxer aanvoelt, maar met alle standaard voordelen van synthetische vulling.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Schuurpapier?

Deze vulling is geschikt voor mensen die het gemiddeld warm hebben en het prettig vinden dat het dekbed heerlijk luchtig om je heen valt. Deze vulling is goed wasbaar tot 60 graden. Micro Gel Trivera Fibelle: Deze nieuw ontwikkelde vezel is d.m.v. een speciale machine korter gemaakt dan de gemiddelde vezel.

 1. Hierdoor is de dekbedvulling veel luchtiger en lichter en krijgt het de eigenschappen van dons, maar dan wat voller in volume.
 2. Deze vulling is geschikt voor mensen die het snel koud hebben en een licht dekbed zoeken.
 3. De Isolerende en ademende werking van deze vulling is optimaal.
 4. Het is wasbaar tot 60 graden en droogt zeer snel.

Bekijk onze dekbedden met een synthetische vulling Welk Dekbed Kiezen Heeft u nog vragen? Start dan onze live chat (je vindt deze rechts onderin beeld). Bekijk hier al onze dekbedden, 4 seizoenen en enkele varianten

Wat is beter dons of veren dekbed?

Dons of veren voor uw dekbed? – Naast dons kan een dekbed ook veren bevatten. Veren hebben in tegenstelling tot dons wel een duidelijke kern waardoor de elasticiteit (en dus vulkracht) minder is. Dekbedden (en kussens) die naast dons ook met veren zijn gevuld, voelen hierdoor steviger aan dan dekbedden en kussens die alleen met dons zijn gevuld.

Welk dekbed slaapt het lekkerst?

Met welk dekbed slaap je het lekkerst? string(1) “a” Welk Dekbed Kiezen Een goed dekbed is van groot belang voor een goede nachtrust. Lekker slapen en goed uitgerust wakker worden is namelijk nodig om goed te kunnen functioneren. Hierbij speelt het dekbed een grote rol. Er zijn vele soorten dekbedden. Welk dekbed je prettig vindt, is vaak erg persoonlijk.

 1. Een dekbed moet goed vocht reguleren en warmte isoleren.
 2. Welke vulling je zoekt, is persoonlijk.
 3. Voordelen van een synthetisch of donzen dekbed is dat het goed isoleert.
 4. Voor een wollen dekbed geldt dit minder.
 5. Dit geldt ook voor de soepelheid van het dekbed.
 6. Bij een wollen dekbed is de vochtopname het beste.

Een synthetisch dekbed loopt weer voorop met betrekking tot de wasbaarheid van je dekbed. Deze gaat zo de wasmachine in. Ideaal dus! Lees hieronder 4 tips over dekbedden. Hier vind je meer informatie over een,

Wat is het gezondste dekbed?

Hoe kiest u een dekbed dat bij u past? – Stel uzelf de volgende vragen:

Heeft u last van nachtelijk zweten of een allergie? Heeft u het vaak te warm? Wat is de slaapkamertemperatuur? Heeft u het snel koud? Al deze vragen spelen mee bij de keuze van een goed dekbed. Laat u daarom goed adviseren, voordat u uw keuze maakt.

Dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zoals wollen dekbedden, donzen dekbedden, katoenen dekbedden, zijden dekbedden, etc. Wilt u echter een goede en gezonde nachtrust, dan kiest u voor een dekbed van natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zoals zijden dekbedden, bamboe dekbedden en een dekbed van Tencel® kenmerken zich door een hoog slaapcomfort.

Wat is beter wol of donzen dekbed?

Let’s talk about wol. Nee, geen geitenwollensokken praat,​ ​maar schapenwol ​van ons eigen Texel als vulling voor je dekbed. We verklappen het alvast: schapenwol is de beste bedpartner. En wie wil er nou geen goede nachtrust? Wat zijn de voordelen van slapen onder een Texels wollen dekbed? Een dekbed met schapenwol als vulling ventileert en absorbeert beter dan dons, waardoor het je warm houdt in de winter en juist lekker koel in de zomer.

Wat zijn de beste 4-seizoenen dekbed?

Beste uit de test: Leen Bakker Sedna 4-seizoenen Dit dekbed van Leen Bakker heeft een prima kwaliteit vulling. De kwaliteit is zelfs op het niveau van de beste donzen dekbedden. Het dekbed is gevuld met nieuw polyestervezel en is geschikt voor alle seizoenen. Je hebt een zomerdeel en een herfst-winterdeel.

Welk dekbed zweet niet?

Wollen dekbedden zijn de beste keuze bij nachtzweten. De wollen vulling is zeer sterk vochtregulerend. Bovendien ventileert wol uitstekend, waardoor het nooit te warm wordt onder de wollen dekens.

Welk synthetisch dekbed voelt als dons?

Productbeschrijving – iSleep, het nieuwe slapen. Dit zeer luxe Heavenly dekbed is een anti-allergisch en synthetisch dekbed dat aanvoelt als dons. Dekbed Heavenly is een zeer comfortabel en vederlicht dekbed van absolute topkwaliteit. De luxe inlets zijn gevuld met een zeer zachte Micro-gel polyester vezel, met de eigenschappen van dons.

Vous pourriez être intéressé :  Uit Welk Land Komt Couscous?

Waar moet je op letten bij het kopen van een donzen dekbed?

3. Kwaliteit van het dons – De kwaliteit van het dons (uitgedrukt in vulkracht) is net zo belangrijk als de hoeveelheid dons waaronder u slaapt. De verwende slaper slaapt het liefst onder een licht dekbed dat goed warm houdt, daarom leveren wij uitsluitend donskwaliteit 90/10 (90% dons en 10% veertjes) of hoger. Wilt u meer lezen over vulkracht of donssoorten ?

Wat is beter dons of synthetisch?

Donzen dekbedden Dons is een natuurproduct met een superieur isolatievermogen in verhouding tot het gewicht. Hierdoor is er relatief weinig vulmateriaal nodig voor een goed isolerend dekbed. Een donzen dekbed is hierdoor heerlijk luchtig, licht van gewicht en lekker warm.

Een donzen dekbed bestaat uit een losse vulling met vele donsvlokken die constant opgeschud kunnen worden. Hierdoor is een donzen dekbed heerlijk soepel en valt het mooi om je heen. Gezien de hoeveelheid vocht die we tijdens onze slaap verliezen is ook het hoge vocht opnemende en vochtregulerende vermogen van dons een belangrijk voordeel.

Dons isoleert goed, is vochtregulerend en ventileert ook nog eens goed. Door deze unieke eigenschappen zal een donzen dekbed niet snel klam aanvoelen. Onze Infinity dekbedden zijn voor 90% gevuld met dons, de overige 10% bestaat uit veren. Hoe hoger het donspercentage is, hoe hoger de isolatiewaarde en de vochtopname van het dekbed is.

Welke stof dekbed is het lekkerst?

Lekker zachte stof voor een dekbedovertrek – Dus zoek je een lekker zachte stof voor een dekbedovertrek? Je kunt het best gebruik maken van satijn, percal katoen of twill katoen. Het zijn de typische zachte keuzes, waaronder je heerlijk comfortabel zal slapen.

Waarom geen synthetisch dekbed?

Nadelen –

Niet duurzaam. Nieuwe polyester dekbedden zijn gemaakt van aardolie, en plasticafval zorgt voor veel problemen. Laat (transpiratie-)vocht minder goed door en kan daardoor zweterig aanvoelen. Dit wordt nog erger als de tijk ook gemaakt is van synthetisch materiaal en niet van katoen. Polyester houdt warmte wat minder goed vast. De dekbedden zijn daarom zwaarder en dikker dan (even warme) donzen dekbedden. Een minder luxe uitstraling als donzen dekbedden en vaak goedkoper afgewerkt.

Wat is beter ganzen of eenden dons?

Ganzendons is in de regel hoogwaardiger omdat ganzen groter zijn en grotere donsvlokken hebben. Hoogwaardige ganzendons heeft hierdoor een hogere vulkracht en een beter isolatievermogen dan eendendons.

Wat is duurder dons of veren?

Ganzen en eenden, dons en veren – Een donzen dekbed is zelden van 100% dons. Bij de meeste dekbedden bestaat een deel van de vulling uit veertjes, of uit breukdeeltjes van veertjes. De prijs en kwaliteit van ‘donzen’ dekbedden worden bepaald door onder andere:

De verhouding dons/veertjes Dons is duurder dan veren. Veertjes houden de warmte minder goed vast, nemen lichaamsvocht minder goed op, zijn zwaarder en maken meer geluid dan dons. Bovendien kunnen er scherpe puntjes aan de veertjes zitten, waarmee ze door de tijk heen naar buiten dringen. Ganzendons of eendendons Het dons en de veertjes in dekbedden komen vrijwel altijd van ganzen of eenden. Ganzendons is pluiziger en daardoor beter én duurder dan eendendons.

Wat te doen met oud donzen dekbed?

Donzen dekbedden inzameling & hergebruik Het dons en de veren worden gesorteerd op kwaliteit, grondig gewassen, gedroogd en gesteriliseerd. Welk Dekbed Kiezen Voor elk stukje stof kiezen we de beste bestemming. Voor gebruikte dekbedden was tot voor kort geen duurzame nieuwe bestemming. De samenwerking met Ducky Dons brengt daar verandering in. Voor donzen dekbedden biedt het bedrijf een mooie recycling oplossing.

 • De pilot inzameling in 2020 verliep goed en inmiddels staat er op diverse gemeentewerven een donscontainer.
 • Gebruikte donzen dekbedden kunnen ingeleverd worden in de daarvoor bestemde blauwe containers op de gemeentewerf.
 • Het doel van de samenwerking is de kringloop volledig te sluiten.
 • Niet alleen het dons en de veren uit de dekbedden worden hergebruikt, ook de restmaterialen worden circulair ingezet.

Hoogwaardige recycling van dons en veren Ducky Dons heeft een moderne fabriek in Ermelo, waar hoogwaardige donzen dekbedden en hoofdkussens worden geproduceerd. In de fabriek bevindt zich een verenwasserette. Deze wasserette wordt ingezet voor de recycling pilot met Sympany.

 • Het dons en de veren worden uit de dekbedden gehaald en vervolgens gesorteerd op kwaliteit, grondig gewassen, gedroogd en gesteriliseerd.
 • Het mooie is dat gebruikte veren en dons met koud water gewassen kan worden terwijl nieuwe dons en veren met warm water gewassen moet worden.
 • Een duurzaam proces waarbij 70% van de stroom opgewekt is door zonnepanelen en er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Bot Komt Bij De Mens In De Wervelkolom En In De Bekkengordel Voor?

De NEXTLIFE® gerecyclede dons en veren die overblijven voldoen aan strenge Europese eisen en wordt weer gebruikt als vulling voor nieuwe dekbedden en hoofdkussens. Pilotfase De inzameling met de daarvoor bestemde blauwe containers liep vanaf 19 November 2020.

Leiderdorp Gieten Exloermond Wildervank Dronten Nijverdal Uithoorn Nieuwe Pekela Bunnik Soest Wijk bij Duurstede Woerden

Staat er geen container in jouw gemeente? Check dan via onze partner Ducky Dons waar je ze nog meer kunt inleveren.

Benieuwd wat je mag inleveren? Benieuwd wat Ducky dons doet met de gebruikte dekbedden?

Welk Dekbed Kiezen Welk Dekbed Kiezen Welk Dekbed Kiezen Welk Dekbed Kiezen : Donzen dekbedden inzameling & hergebruik

Wat is het duurste dekbed?

De meest exclusieve donssoort is het dons van de eidereend. Deze dons soort wordt met de hand vergaard nadat de eidereend uitgebroed is. Eiderdons heeft een hoge isolatiewaarde en het dons blijft van zichzelf goed aangesloten, waardoor er maar weinig van nodig is om u al behaaglijk warm te houden.

Hoe lang kun je met een dekbed doen?

‘Hoe lang gaat een dekbed of kussen nu eigenlijk mee?’ Regelmatig krijgen wij in onze winkel die vraag. Natuurlijk hangt dit af van het gebruik. Bijvoorbeeld bij iemand die meer transpireert, zullen kussens en dekbedden sneller aan vervanging toe zijn.Onderstaande richtlijnen zijn gemiddelden.

Een dekbed is gemiddeld na 10 jaar aan vervanging toe. Zowel de tijk van het dekbed als de vulling slijten door het gebruik en worden dunner. Daarmee gaat ook de isolerende werking achteruit. Verder neemt een dekbed in de loop der jaren heel wat transpiratievocht op, waardoor er veel bacteriën achterblijven. Gun uzelf daarom uiterlijk om de 10 jaar een nieuw fris dekbed. Wij hebben verschillende soorten in ons assortiment en we adviseren u graag welke soort bij uw slaapgewoonten past. Een goed hoofdkussen gaat ongeveer 3 jaar mee. Daarna verliest het zijn veerkracht en ondersteunende functie. Veel mensen liggen echter wel 5 of zelfs 7 jaar op een hoofdkussen. Een verkeerde lighouding sluipt er zo langzaam in. Ook vanuit hygiënisch oogpunt is het raadzaam om een hoofdkussen op tijd te vervangen. Een goed kussen levert namelijk een grote bedrage aan een gezonde nachtrust.

Is uw kussen ouder dan 3 jaar? Wij helpen u graag met het aanmeten van een nieuw passend hoofdkussen. Dit doen we door goed te kijken naar de afstand tussen uw nek en het matras, de druk en ondersteuning die de verschillende hoofdkussens op uw hoofd, nek, schouders en (boven)rug geven.

Wat voor dekbed bij huisstofmijt?

Oeko-tex en NOMITE-keurmerk – Wanneer een dekbed een Oeko-tex keurmerk heeft garandeert dit dat het dekbed vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid. Het NOMITE-keurmerk wijst erop dat je te maken hebt met een dekbed dat anti allergeen is en daarmee geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Wat is beter wol of donzen dekbed?

Let’s talk about wol. Nee, geen geitenwollensokken praat,​ ​maar schapenwol ​van ons eigen Texel als vulling voor je dekbed. We verklappen het alvast: schapenwol is de beste bedpartner. En wie wil er nou geen goede nachtrust? Wat zijn de voordelen van slapen onder een Texels wollen dekbed? Een dekbed met schapenwol als vulling ventileert en absorbeert beter dan dons, waardoor het je warm houdt in de winter en juist lekker koel in de zomer.

Welke stof dekbed is het lekkerst?

Lekker zachte stof voor een dekbedovertrek – Dus zoek je een lekker zachte stof voor een dekbedovertrek? Je kunt het best gebruik maken van satijn, percal katoen of twill katoen. Het zijn de typische zachte keuzes, waaronder je heerlijk comfortabel zal slapen.

Welk dekbed zweet niet?

De beste keuze bij nachtzweten – zijn de beste keuze bij nachtzweten. De wollen vulling is zeer sterk vochtregulerend. Bovendien ventileert wol uitstekend, waardoor het nooit te warm wordt onder de wollen dekens. Liever slapen onder ? Ook deze vulling is geschikt voor mensen die ‘s nachts transpireren.