Millionturf

guide des courses de chevaux

Welk Apparaat Verbruikt Vaak Het Meeste Stroom In Huis?

Welk Apparaat Verbruikt Vaak Het Meeste Stroom In Huis?
Door hoge energieprijzen vraag je je misschien af hoe je kunt besparen op stroom. Kijken welke apparaten veel stroom gebruiken, is een slimme eerste stap. In dit artikel vind je een overzicht van stroomslurpende apparaten die je in en rond het huis gebruikt.

 • Dat helpt je om doelgericht minder stroom te gebruiken en apparaten met een laag energielabel te vervangen.
 • We rekenen met een stroomprijs van 0,22 cent per kWh.
 • Werkelijke energieprijzen kunnen per contract verschillen.
 • Deze apparaten heeft eigenlijk iedereen in huis.
 • Een wasdroger gebruikt veel stroom.

Afhankelijk van het energielabel zo’n 120 tot 410 kWh per jaar, wanneer je hem drie keer per week gebruikt. Dat is € 26 tot € 90 per jaar. Op de lange termijn loont het dus behoorlijk om goed naar het energielabel te kijken wanneer je een nieuwe gaat uitzoeken! Een gemiddeld huishouden zet de vaatwasser vijf keer per week aan.

Afhankelijk van je energielabel moet je dan rekenen op 150 tot 270 kWh per jaar. Dat is € 33 tot € 59 per jaar. Daarnaast gebruikt een vaatwasser natuurlijk ook behoorlijk wat water per wasbeurt. Een koelkast is een soort airconditioner die de hele dag aan staat. Echt een stroomvreter. Een zuinige koelvriescombinatie met energielabel B gebruikt jaarlijks zo’n 120 kWh stroom.

De kosten daarvan zijn € 26. Met energielabel E loopt het al snel op tot 230 kWh, wat neerkomt op € 51 euro per jaar. Heb je een grote Amerikaanse koelkast staan met twee deuren? Cool! Maar wel duur in gebruik. Reken maar op 35% extra stroomkosten. Zelfs een superzuinige wasmachine gebruikt 125 kWh per jaar.

 • En minder zuinige modellen gaan al snel richting de 200 kWh.
 • Dan hebben we het over jaarlijkse stroomkosten van € 28 tot € 44.
 • Sommige televisies gebruiken veel elektriciteit, anderen bijna niks.
 • Dat heeft vooral te maken met de grootte van het scherm en het energielabel.
 • Een 32″ tv met energielabel A gebruikt bijvoorbeeld slechts 17 kWh per jaar.

Dat is maar € 4 aan stroom. Maar een 65″ tv met energielabel G verbruikt 230 kWh. Dan hebben we het over ruim € 50. Elektrische alternatieven voor apparaten die werken op gas, zijn meestal goedkoper in gebruik. Toch laten ze de energierekening flink oplopen.

 1. Verwarming en het opwarmen van water is samen goed voor 95% van het gasverbruik in een woning.
 2. Een warmtepomp is een alternatief dat werkt op elektriciteit.
 3. Afhankelijk van de gekozen techniek, verbruikt een warmtepomp gemiddeld 2200 tot 3000 kWh stroom per jaar.
 4. Dat is € 484 tot € 660.
 5. Flink bedrag, maar het is veel goedkoper dan stoken op gas.

Je bespaart al snel € 200 tot € 400 per jaar. Wanneer je helemaal van het gas af bent, bespaar je nog eens € 250 wanneer je je gasaansluiting laat verwijderen, Het water in een elektrische boiler moet constant op temperatuur gehouden worden. Er wordt dus continu stroom gebruikt.

En veel ook! Een elektrische boiler verbruikt in een gemiddeld huishouden zo’n 1900 kWh per jaar. Dat komt neer op € 418 per jaar. Een serieuze stroomvreter, ook al worden ze in de meeste woningen slechts als bijverwarming ingezet. En zeker als je een exemplaar hebt zonder thermostaat. Die slaat namelijk niet vanzelf af wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt.

Een elektrische radiator van 1000 Watt gebruikt 400 kWh wanneer hij 400 uur in een jaar aanstaat. Dat is € 88 per radiator per jaar. Infraroodpanelen zijn iets zuiniger dan elektrische radiatoren. Met dezelfde 400 uur verwarmen moet je rekenen op 320 kWh per paneel.

Dat is iets meer dan € 70 per paneel per jaar. Deze apparaten heeft lang niet iedereen. Jij wel? Lekker bubbelen in de tuin! Wel jammer dat het zoveel energie kost. Dat komt vooral doordat het water continu op temperatuur wordt gehouden. Een gemiddelde hottub verbruikt zo’n 2000 kWh per jaar. Dat is € 440 per jaar.

Lekker koel de zomer doorkomen? Gemiddeld staat een airco veertig (zomer)dagen per jaar aan, acht uur per dag. Een gemiddelde airconditioner verbruikt dan 320 kWh stroom per jaar. Dat is iets meer dan € 70 per unit per jaar. Bij een vijver in de tuin is het belangrijk dat het water blijft circuleren.

 • Daar gebruik je een vijverpomp voor die continu aanstaat.
 • Bij een klein vijvertje hoort een kleine pomp die zo’n 180 kWh per jaar verbruikt.
 • Maar bij een vijver van 10.000 liter hoort ook een sterke pomp.
 • Dan kan het oplopen tot ruim 3700 kWh per jaar.
 • We hebben het dan over een bedrag van € 814.
 • Visjes kijken in huis is een dure hobby.

Vooral het op temperatuur houden van het water kost bij een tropisch aquarium veel stroom. Bij een gemiddeld exemplaar van 110 liter moet je rekenen op een stroomverbruik van ruim 1400 kWh per jaar. Dat is € 308 per jaar. Direct kokend water uit de kraan.

Superhandig! Maar verwarmen en constant op temperatuur houden, kost natuurlijk wel veel stroom. Gemiddeld 511 kWh per jaar. Daar hoort een prijskaartje van € 112 bij. Veel mensen vinden het heerlijk om af en toe naar de sauna te gaan. En sommigen laten er zelfs één in huis plaatsen. Bij een gemiddeld gebruik verbruikt een infraroodsauna 415 kWh per jaar.

Dat is € 32 per jaar. Geschrokken van het verbruik van deze alledaagse apparaten? Lees dan verder in ons artikel 10 tips om thuis energie te besparen, Daar vertellen we je alles wat je moet weten om je stroomverbruik omlaag te brengen. Van aanpassingen in gedrag, tot apparaten vervangen, sluipverbruik voorkomen en slimme investeringen.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Medicijn Tegen Misselijkheid?

Welke apparaten gebruiken veel stroom in huis?

Andere grote energieverbruikers

Apparaat Gemiddeld stroomverbruik per jaar Kosten per jaar bij stroomprijs 25 cent / 70 cent per kWh
Keukenboiler 240 kWh 60 euro / 170 euro
Wasdroger 230 kWh 60 euro / 160 euro
Terrasverwarmer 270 kWh 70 euro / 190 euro
Vaatwasser 230 kWh 60 euro / 160 euro

Wat zijn stille stroomvreters?

Wat zijn stiekeme stroomvreters? – Veel apparaten staan op stand-by, zoals de TV, de computer of de mediabox. Maar wist u dat deze apparaten ook op stand-by redelijk wat stroom verbruiken? Vaak bent u zich er niet bewust van dat sluipverbruik een hap uit uw energierekening is! Wij noemen sluipverbruik daarom de stiekeme stroomvreter.

Om sluipverbruik te voorkomen, zet u apparaten zoveel mogelijk volledig uit. Desnoods kunt u de stekker uit het stopcontact trekken. Het is misschien een goed idee om de apparaten – die op stand-by staan – zoveel mogelijk op dezelfde groep of stekkerdoos met aan- en uitswitch aan te sluiten. Zo kunt u gemakkelijk alle stand-by apparaten – bijvoorbeeld rondom de tv – van de stroom afhalen.

Benieuwd hoeveel sluipverbruik u in uw woning heeft? U komt erachter in onderstaande video.

Welke apparaten gebruiken stroom als ze uit staan?

Tips om sluipverbruik te voorkomen –

01 Heeft het apparaat een uitknop ? Gebruik die dan in plaats van de stand-by knop. 02 Trek de stekker eruit als je de, of stereo een tijdje niet gebruikt. Apparaten die nog stroom kunnen gebruiken als ze uit staan, zijn bijvoorbeeld: televisies, decoders, computers, transformatoren en (andere) apparaten met veel elektronica. 03 Heb je meerdere apparaten bij elkaar staan (bijvoorbeeld computer met randapparatuur of tv met dvd-speler)? Steek dan alle stekkers in een contactdoos met een aan/uit-schakelaar, Schakel de stekkerdoos na gebruik uit. 04 Zet bij halogeenlampen als het kan een schakelaar tussen de transformator en het stopcontact. Zo trekt de transformator na uitschakelen geen stroom meer. Of vervang de lampen door,

Soms is het lastig om een apparaat helemaal uit te zetten, of de stekker uit het stopcontact te halen. Je kunt dan een plaatsen tussen het apparaat en het stopcontact. Die schakelt de stand-by stand volledig uit. Er zijn bespaarstekkers voor de televisie met dvd-recorder, de computer met randapparatuur en het koffiezetapparaat, maar ook voor elektrische boilers en kantoorapparatuur.

 1. Ze werken op verschillende manieren, laat je dus goed informeren door de leverancier.
 2. De prijzen voor schakelklokken liggen tussen de € 10 en € 50.
 3. Overigens gebruiken de bespaarstekkers zelf ook energie, maar erg weinig.
 4. Het vermogen is 0,1 tot 0,3 watt.
 5. Ze zijn te koop onder merknamen als Stand-by killer, Energy keeper of Powersaver.

Met een energiemeter kun je meten hoeveel stroom een apparaat verbruikt. Je plaatst de meter tussen het apparaat en het stopcontact. Apparaten die erg veel stroom verbruiken, kun je -als je ze niet gebruikt- uitzetten of vervangen door een zuinig apparaat.

Wat gebruik veel stroom?

Televisie en stereo met randapparatuur : verbruikt 350 kilowattuur en kost €80,- per jaar. Computer met randapparatuur: verbruikt 310 kilowattuur en kost €70,- per jaar. Wasdroger: verbruikt 290 kilowattuur en kost €60,- per jaar. Cv-ketel: verbruikt 280 kilowattuur en kost €60,- per jaar.

Welke apparaten hebben veel sluipverbruik?

Welke apparaten verbruiken veel stroom? – Verschillende elektrische apparaten, zoals de CV-ketel, hebben geen stand-by stand en kun je ook niet uitschakelen. Toch zijn er verschillende andere apparaten die je het beste helemaal uit kunt zetten. Door de apparaten hieronder stroomloos te maken kun je al bijna € 26,- per jaar besparen. (prijspeil 2021).

Apparaat Sluipverbruik (kWh per jaar)
Modem/router 30 kWh/jaar
Stereoset 25 kWh/jaar
Desktop computer 15 kWh/jaar
Laptop computer 15 kWh/jaar
Televisie 10 kWh/jaar
Printer 10 kWh/jaar
Wasmachine 10 kWh/jaar

Bron: Milieu Centraal

Welke apparaten vreten het meeste stroom?

Sluipverbruik bij apparaten: de top 5

Nummer Apparaat Gemiddeld verbruik (kWh/jaar)
1 Computer met randapparatuur 150
2 Kleine elektrische boiler 150
3 TV-decoder met harde schijf 130
4 Internetmodem 80

Wat verbruikt stiekem veel stroom?

Apparaten met het meeste sluipverbruik van stroom Dit zijn de grootste sluipverbruikers: modem. televisie of monitor. elektrische tandenborstel in het stopcontact.

Wat kost een elektrisch kacheltje per uur aan stroom?

Kosten en verbruik elektrische haard met verwarming – Een elektrische haard of kachel die beschikt over een verwarmingsfunctie is de ideale oplossing om een ruimte bij te verwarmen. Denk hierbij aan ruimtes zoals de woonkamer, keuken of serre. Deze haarden geven aangename warmte af, maar zijn niet geschikt voor het gebruik als hoofdverwarming.

Een elektrische haard of kachel verwarmt namelijk tot maximaal 2000 watt (2kW), wat genoeg is voor het verwarmen van en kleine ruimte. Wanneer u de warmtestand inschakelt bij een elektrische haard of kachel, dan ligt het verbruik op 1000 of 2000 Watt. Omgerekend is dit ongeveer € 0,22 of € 0,39 per uur.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Fruit Bevat Veel Magnesium?

Om het voor u wat duidelijker te maken, maken we een voorbeeld rekensom en brengen we het verbruik van een elektrische haard in beeld. We gaan in dit geval uit van een toestel met een vermogen van 2000 Watt en dat een elektrische haard gemiddeld 3 uur per dag brandt.

Wat is de grootste energieslurper in huis?

Dit zijn de grootste energieslurpers in huis: Koelkast plus losse vriezer: 520 kWh/jaar (€ 120,-) Verlichting: 390 kWh/jaar (€ 90,-) Televisie en stereo met randapparatuur: 350 kWh/jaar (€ 80,-)

Hoeveel scheelt stekkers uit stopcontact?

Is het nodig dat apparaten altijd aan staan? – Internetmodems, wifirouters, deurbel- en beveiligingscamera’s, slimme speakers, wekkerradio’s en heetwaterkranen verbruiken ook altijd stroom. Door de stekker van deze apparaten uit het stopcontact te trekken wanneer ze niet gebruikt worden, kan de besparing op jaarbasis oplopen tot honderden euro’s.

 1. Recente Europese regelgeving heeft het maximale sluipverbruik van apparaten aan banden gelegd.
 2. Uitgeschakelde apparaten waarvan de stekker in het stopcontact zit, mogen maximaal 0,5 watt aan stroom per uur verbruiken.
 3. Dat geldt niet voor een stand-bystand of apparaten die aan staan.
 4. Het loont dus echt om te kijken welke apparaten op stand-by staan en of dat echt nodig is.

Apparaten die niet dagelijks gebruikt worden, kunnen beter helemaal uitgeschakeld worden. “Het is nog beter om de stekker uit het stopcontact te trekken. Ook een stekkerdoos met een aan-uitschakelaar kan uitkomst bieden”, aldus Mintjes.

Heeft een waterkoker sluipverbruik?

Sluipverbruik waterkoker – Het is niet alleen het water dat je kookt, maar ook de energie die de waterkoker verbruikt als hij op stand-by staat. Dit noemen we het sluipverbruik van de waterkoker. Neem bijvoorbeeld de lampjes of display op de waterkoker.

Wanneer deze aanstaan, kosten ze jaarlijks ongeveer 13 kWh, Dat is zo’n €5 extra op je energierekening. Misschien geen wereldbedrag, maar elke euro telt, toch? Het goede nieuws is dat je het verbruik van een waterkoker eenvoudig kunt verminderen. Door onderstaande tips te volgen ga je slim om met je energieverbruik,

Daar wordt je energierekening blij van! Welk Apparaat Verbruikt Vaak Het Meeste Stroom In Huis?

Heeft een wasmachine sluipverbruik?

Wat is sluipverbruik en hoe voorkom je het? – Coolblue Energie Onder sluipverbruik verstaan we het verbruik van apparaten wanneer je deze niet gebruikt. Een paar voorbeelden zijn: je televisie in stand-by, je waterkoker in het stopcontact en de vaatwasser die niet is uitgeschakeld. Vandaag vertellen we je wat sluipverbruik is en hoe je dit opspoort. Een gemiddeld huishouden heeft zo’n 450 kWh aan sluipverbruik per jaar. Dat is zo’n € 110,- op jaarbasis. Maar aan welke apparaten ligt dit? Je televisie, het klokje van je oven, je elektrische deurbel, de wasmachine en je geluidssysteem zijn voorbeelden van apparaten die stroom verbruiken terwijl je ze niet gebruikt. Door goed te onderzoeken welke apparaten in stand-by stand stroom verbruiken, verminder je daarna gemakkelijk je eigen verbruik. En dat zie je terug in je portemonnee. Met sommige slimme stekkers meet je eenvoudig hoeveel stroom het aangesloten apparaat verbruikt. Hiermee ontdek je snel welke apparaten stiekeme energieverbruikers zijn. Je weet nu welke apparaten stiekem je energierekening verhogen. Er zijn een paar dingen die je eenvoudig doet om dit verbruik in te dammen. Denk bijvoorbeeld aan een stekkerdoos met schakelaar. Hiermee schakel je hele groepen apparaten uit, bijvoorbeeld je televisie, soundbar en mediabox.

Met een tijd- of timer schakelaar stel je gemakkelijk een schema in. Een slimme stekker herkent jouw verbruik en stelt het schema hierop af. Of trek gewoon de stekker eruit, bijvoorbeeld van je koffiezetapparaat. Ook minder energie verbruiken? Als klant van Coolblue Energie krijg je korting op onze favoriete energiezuinige apparaten.

Je vindt ze in de Bespaarwinkel. : Wat is sluipverbruik en hoe voorkom je het? – Coolblue Energie

Wat zijn de grootste Sluipverbruikers?

De 10 grootste sluipverbruikers

Type woning Kosten sluipverbruik per jaar
1. Elektrische boiler (10-150 liter) € 33 – € 110
2. Gecombineerde HDD-recorder tot € 89*
3. Digitale decoder € 2 tot € 35
4. Beltransformator € 23

Wat kost een tv aan stroom per uur?

Veelgestelde vragen – Wat kost een tv aan stroom per uur? Dit reken je gemakkelijk uit. Op het energielabel van je tv staat het energieverbruik. Bijvoorbeeld 70 kWh per 1.000 uur. Je berekent dan: 70 kWh / 1.000 uur = 0,070 kWh per uur. Wat verbruikt een 65 inch tv? Een tv van 55 of 65 inch klinkt misschien heel verleidelijk.

 1. Maar de kijkafstand bij dat formaat is zo’n 4 meter.
 2. Daarbij geldt ook: hoe groter de tv, hoe hoger het energieverbruik en daarmee hoe hoger de energiekosten.
 3. Zo verbruikt een 65 inch tv 2x zoveel stroom als een 43 inch (bron: Milieu Centraal ).
 4. Wat zijn de grootste stroomverbruikers in huis? De grootste energieverbruikers in huis zijn oude apparaten of apparaten die veel of altijd aan staan.

Zoals je koelkast, oude koel-vriescombinatie of de vriezer in de schuur. Nieuwe apparaten zijn meestal zuiniger in het verbruik. We geven je graag meer tips over het bijhouden van je energieverbruik,

Vous pourriez être intéressé :  Welk Voedsel Maakt Je Aderen Schoon?

Wat kost een stekker in het stopcontact?

Een lader die niet aan het opladen is verbruikt continu ongeveer 1 watt in het stopcontact. ‘De vuistregel was ooit dat een apparaat dat 1 watt verbruikt, 2 euro op jaarbasis aan elektriciteit kost. Tegen de huidige tarieven zal dat nu zo’n 5 euro zijn.

Wat kost een koelkast per dag?

Verbruik koelkast per uur – Vervolgens kunt u ook het verbruik van uw koelkast per uur berekenen. U berekent dit door het verbruik van uw koelkast per dag te delen door 24 uur. Het verbruik van e en koelkast met energielabel D is: 0,31 kWh per dag / 24 uur = 0,013 kWh per uur en 310 Watt per dag / 24 uur = 12,92 Watt per dag.

Wat is normaal stroomverbruik s nachts?

Gemiddeld sluipverbruik – Een huishouden heeft per jaar een gemiddeld sluipverbruik van 450 kWh aan stroom volgens Milieu Centraal, Dit komt neer op € 322,79. Hoeveel uw sluipverbruik van stroom gemiddeld is, hangt af van het aantal elektronische apparaten die u in huis heeft. Daarnaast heeft niet elk elektronisch apparaat sluipverbruik.

Wat kost een tv op standby per jaar?

Stroomverbruik in standby – In de tabel hierboven is het stroomgebruik van de tv in standby niet opgenomen. In de ‘gewone’ standby-stand gebruikt een tv heel weinig stroom, namelijk maximaal 0,5 Watt (dat is 3,6 kWh per jaar). Maar het standby-verbruik kan door bepaalde functies een stuk hoger zijn.

 • Bijvoorbeeld als je tv via een netwerkverbinding oproepbaar is of een quick-start functie heeft.
 • Door die extra functies kan het standby-verbruik oplopen tot 7,7 Watt (dat is 56 kWh/jaar).
 • Dat is evenveel als het jaarverbuik van een 32-inch tv in energieklasse F die 4 uur per dag aanstaat! Het daadwerkelijke gebruik in standby hangt dus af van de functionaliteit van de tv en welke je functies je hebt ingeschakeld of uitgeschakeld.

Oplossingen voor dit hoge standby-verbruik: de extra functies uitschakelen of de tv helemaal uitzetten als je niet kijkt.

Hoeveel kost het om een ventilator per uur?

Wat kost een ventilator aan stroom per dag? – FAQ Hoeveel energie verbruikt een ventilator – Hieronder staan de meest gestelde vragen over hoeveel energie een ventilator verbruikt: Hoeveel energie verbruikt een ventilator? Gemiddeld genomen verbruikt een ventilator tussen de 50 & 60 watt per uur wat neer komt op 0,05 – 0,06 kwh per uur.

Dit is uiteraard afhankelijk van het model en de stand van de ventilator. Gedurende 8 uur (a €0,89 per kwh) betaal je rond de €0,28 per dag aan stroomkosten. Verbruikt een ventilator minder energie dan een airco? Een ventilator verbruikt aanzienlijk minder energie dan een airco. Een ventilator verbruikt 0,05 – 0,05 kwh per uur, terwijl een airco gemiddeld 1 kwh per uur verbruikt.

Op maandbasis kan dit al gauw €100,- schelen om gebruik te maken van een ventilator ipv een airco. : Hoeveel Energie Verbruikt een Ventilator + Kosten Overzicht

Wat zijn zuinige apparaten?

Apparaat kopen? Let op energielabel – Let bij aankoop van een nieuw apparaat op het energieverbruik. Het energielabel laat zien welke apparaten het zuinigst zijn met elektriciteit. Je vindt het energielabel op bijna alle apparaten: koelkasten en vriezers, wasmachines en wasdrogers, verlichting, televisies, airconditioners, ovens en afzuigkappen.

Alles over de labels vind je op Energielabel.nl, Zuinige apparaten hebben een donkergroen energielabel. Bij apparaten met een oud energielabel is dit A+++, bij apparaten met een nieuw energielabel is dat A. Op het energielabel staat ook het gemiddeld verbruik in kWh vermeld (per jaar of per 100 wasbeurten).

Zuinige apparaten zijn meestal duurder dan minder zuinige. Maar je verdient het verschil in elk geval voor een deel terug doordat ze (veel) minder stroom gebruiken.

Wat zijn de grootste Sluipverbruikers?

De 10 grootste sluipverbruikers

Type woning Kosten sluipverbruik per jaar
1. Elektrische boiler (10-150 liter) € 33 – € 110
2. Gecombineerde HDD-recorder tot € 89*
3. Digitale decoder € 2 tot € 35
4. Beltransformator € 23

Wat is de grootste energieslurper in huis?

Dit zijn de grootste energieslurpers in huis: Koelkast plus losse vriezer: 520 kWh/jaar (€ 120,-) Verlichting: 390 kWh/jaar (€ 90,-) Televisie en stereo met randapparatuur: 350 kWh/jaar (€ 80,-)

Wat kost een tv aan stroom per uur?

Veelgestelde vragen – Wat kost een tv aan stroom per uur? Dit reken je gemakkelijk uit. Op het energielabel van je tv staat het energieverbruik. Bijvoorbeeld 70 kWh per 1.000 uur. Je berekent dan: 70 kWh / 1.000 uur = 0,070 kWh per uur. Wat verbruikt een 65 inch tv? Een tv van 55 of 65 inch klinkt misschien heel verleidelijk.

Maar de kijkafstand bij dat formaat is zo’n 4 meter. Daarbij geldt ook: hoe groter de tv, hoe hoger het energieverbruik en daarmee hoe hoger de energiekosten. Zo verbruikt een 65 inch tv 2x zoveel stroom als een 43 inch (bron: Milieu Centraal ). Wat zijn de grootste stroomverbruikers in huis? De grootste energieverbruikers in huis zijn oude apparaten of apparaten die veel of altijd aan staan.

Zoals je koelkast, oude koel-vriescombinatie of de vriezer in de schuur. Nieuwe apparaten zijn meestal zuiniger in het verbruik. We geven je graag meer tips over het bijhouden van je energieverbruik,