Millionturf

guide des courses de chevaux

Waspoeder In Welk Vakje?

Waspoeder In Welk Vakje
Type 1: Zeepbakje met twee vakjes – Op de foto zie je de volgende kleurcodering:

Roze = wasmiddelBlauw = wasverzachter

Laatje met 2 bakjes Als je een wasmachine hebt met een zeeplade die verdeeld is in twee compartimenten, dan gaat wasmiddel in het grootste vakje (op de foto links, met roze aangegeven), Zorg dat je altijd wasmiddel in het grote bakje doet want wassen zonder wasmiddel kan resulteren in stinkende was,

  1. Je kunt zowel waspoeder als vloeibaar wasmiddel in het linker compartiment doen.
  2. Welk type wasmiddel je gebruikt, beïnvloed dus niet welk deel van het laatje je moet kiezen.
  3. Het gebruik van wasverzachter is optioneel,
  4. Als je geen wasverzachter wilt gebruiken, laat je het kleinere bakje leeg en giet je enkel wat gewoon wasmiddel in het grootste gedeelte van de zeeplade.

Het bakje voor wasverzachter is aangegeven met ‘softener’ en/of een bloemetje:, op de foto met blauw aangegeven.

Welk vakje voor waspoeder?

Als je gaat wassen dan kun je vloeibaar wasmiddel of waspoeder in trommel of bakje doen. Waar moet wasmiddel in lijkt een eenvoudige vraag, maar soms is het niet helemaal duidelijk welk wasmiddel in welk vakje hoort. Er zijn verschillende vakken in wasmachine bakjes, namelijk voor voorwas, hoofdwas en wasverzachter.

Voorwas is een extra programma op je wasmachine, dat je alleen gebruikt als er hardnekkige vlekken (zoals smeer of ontlasting) in je kleding zitten. De kleding wordt met dit programma geweekt, zodat in de hoofdwas de vlekken er makkelijker uit gaan. Hoofdwas is het normale wasprogramma, en wasverzachter kun je toevoegen als je van extra zachte was houdt.

Vaak staan er wasmachine tekens in het bakje: Romeins cijfer I voor voorwas, II voor hoofdwas en een bloemetje, zonnetje of sterretje voor wasverzachter. Als het niet duidelijk is aangegeven, dan kun je het opzoeken in de wasmachine handleiding. Wil je trouwens meer informatie over algemene wassymbolen? Hier vind je hun betekenis.

Het meest gebruikte programma op de wasmachine is het hoofdwasprogramma. Vraag je je af in welk vakje wasmiddel moet, dan kun je ervan uitgaan dat het grootste vakje wasmiddelenlaatje met twee streepjes of het cijfer 2 voor de hoofdwas is bedoeld, dus daar doe je het hoofdwasmiddel in. Soms zit er een schuifje in het bakje.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Bed Past Bij Mij?

Dit is bedoeld voor vloeibaar wasmiddel, anders loopt de vloeistof direct de machine in en dat is niet de bedoeling. De voorwas is een speciaal wasprogramma dat was met ernstige vlekken weekt. Je kunt hier speciaal voorwasmiddel voor kopen met enzymen die de vlekken aanpakt.

Je doet het voorwas-middel in het bakje met één streepje of het cijfer 1. Wasverzachter heeft geen apart programma, het wordt aan het einde van de hoofdwascyclus toegevoegd om de was zachter en antistatisch te maken. Vraag je je af ‘In welk vakje moet wasverzachter?’ Meestal is dit het kleinste vakje in het wasmiddelenlaatje, het vakje met een zonnetje of een sterretje of bloemetje.

Bij twijfel kun je de vraag ‘waar moet wasverzachter in’ ook opzoeken in de handleiding van je wasmachine. Naast het wasmiddelenbakje, ook wel dispenser of verdeler genoemd, kun je ook een wasbolletje gebruiken. Je legt het wasbolletje rechtstreek op de was en vult het met vloeibaar wasmiddel of waspoeder.

Hoeveel waspoeder per keer?

Hoe moet je je wasmiddel doseren? Geschreven door Rowan 6 december 2022 14.56 Voor elk soort was gebruik je een andere hoeveelheid wasmiddel. Hoeveel was je hebt en hoe vuil deze is, speelt hierbij een rol. De dosering hangt ook af van het type wasmiddel. Voor de juiste dosering kijk je daarom altijd naar het doseeradvies op de fles. Je leest hier hoe je je wasmiddel doseert. Hoeveel wasmiddel je nodig hebt, hangt van 3 dingen af:

Hoeveel was je hebt. Of je was licht, middelmatig of zwaar bevuild is. Wat de hardheid van het water is.

Hoe meer was je hebt, hoe meer wasmiddel er nodig is. Op een fles van 0,75 liter zit vaak een dop waar rond de 40 milliliter in past. Je gebruikt deze om je wasmiddel te doseren. Een volle dop is genoeg voor een halfvolle trommel was met een normale vuilgraad en een middelmatige waterhardheid. Om je was goed schoon te krijgen, gebruik je meer wasmiddel bij een zwaar bevuilde was. Bijvoorbeeld wanneer er wijn op je nieuwe overhemd zit. Of als je kinderen hebt die graag buitenspelen. Houd er wel rekening mee dat je was sneller vaal wordt wanneer je meer wasmiddel gebruikt. Voor een licht bevuilde was gebruik je bij voorkeur minder wasmiddel. Zo blijft je was langer mooi. Ook de hardheid van het water speelt een rol bij het doseren van je wasmiddel. Hoe meer kalk er in het leidingwater zit, hoe harder het water is. Je hebt dan meer wasmiddel nodig voor een schoon resultaat. Op de site van Waterhardheid.nl vind je de hardheid van het water binnen je gemeente. Om zeker te weten dat je was schoon wordt, neem je een wasmachine met automatische wasmiddeldosering. De wasmachine voegt automatisch de juiste dosering toe. Je gebruikt dan niet meer dan nodig. Dit bespaart wasmiddel en je was blijft langer mooi. Bovendien is het beter voor het milieu.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Land Heeft De Meeste Eilanden?

Hoeveel poeder per wasbeurt?

Waar moet je rekening mee houden bij doseren? – Om ervoor te zorgen dat je een juiste dosering wasmiddel gebruikt, kun je met een aantal dingen rekening houden. Op de verpakking van wasmiddelen staat een doseeradvies. Om maximaal te blijven genieten van jouw wasmachine is het belangrijk om deze goed te onderhouden.

  1. Dit kun je het beste doen met de reinigingsproducten van Miele.
  2. Om echt goed te weten hoeveel wasmiddel je moet gebruiken, raden we je aan om je wasgoed te wegen.
  3. Wasmiddelen voor bonte en witte was baseren het advies vaak op 4 tot 5 kg.
  4. Fijnwasmiddelen op 2,5 kg.
  5. Het gaat dan over het gewicht van het wasgoed dat je in de machine stopt, niet over de capaciteit van de wasmachine zelf.

Wist je dat je een wasmachine van 7 kg vaak maar met zo’n 4 kg wasgoed moet vullen om het beste wasresultaat te krijgen? Een te volle trommel zorgt voor een muffe geur en wasgoed dat niet goed schoon is. TIP: als je een vuistdikte ruimte houdt tussen de was en de bovenkant van de trommel, zit je altijd goed.

Stop je de trommel maar halfvol, doseer dan ook minder wasmiddel. De helft is vaak al voldoende. Wist je dat sommige Miele wasmachines zijn uitgerust met een, waarbij het wasmiddel automatisch op het juiste moment in de juiste hoeveelheid wordt toegevoegd tijdens de was. Wasmiddel doseren zal hierdoor nooit meer fout gaan! Heb jij geen zin of tijd om rekening te houden met bovenstaande punten en heb je te veel gedoseerd? Dan kun je ervoor kiezen om standaard een extra spoelgang of extra water toe te voegen aan je wasprogramma’s.

Let wel: dit kost meer water en meer energie, dus echt optimaal voor zowel het milieu als je portemonnee is deze oplossing niet Met bovenstaande tips is over- en onderdosering voorgoed verleden tijd. Op naar een frisse en schone was! Lees hier het best bij jouw situatie past.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Fruit Is Goed Voor Hoge Bloeddruk?

Wat is het beste wasmiddel voor zwarte was?

Veelgestelde vragen – Wat is donkere was? Donkere was is alle kleding die zwart, donkerblauw, donkergroen, donkerbruin, donkerpaars, donkergrijs of donkerrood is. Zeer donker gekleurde kleding en zwarte kleding mag je bij elkaar wassen. Op hoeveel graden was je donkere was? Was zwarte kleding op 30 graden.

  1. Hoe minder heet je wast, hoe langer de kleuren mooi blijven.
  2. Welk wasmiddel voor donkere was? Gebruik wasmiddel speciaal voor de donkere was.
  3. Dit wasmiddel bevat namelijk speciale ingrediënten die donkere kleuren langer mooi houden.
  4. Mijn persoonlijke favoriet is Robijn black velvet, verkrijgbaar als vloeibaar wasmiddel en in wascapsules.

Mag je zwarte was wassen met kleurwasmiddel? Je kunt zwarte was met kleurwasmiddel wassen maar kleurwasmiddel heeft niet dezelfde speciale ingrediënten als wasmiddel voor de zwarte was. Bij voorkeur gebruik je wasmiddel voor donkere was. Welke was mag bij elkaar? Allerlei soorten materialen kleding mag je bij elkaar wassen.