Millionturf

guide des courses de chevaux

Wasmachine Welk Vakje Wasmiddel?

Wasmachine Welk Vakje Wasmiddel
Veelgestelde vragen – In welk bakje doe je wasmiddel? Een wasmachine heeft een zeeplade met twee of drie bakjes. Wasmiddel doe je in het grootste bakje dat geen plastic klepje heeft, aangeduid met hoofdwas, nummer 2, II, een tobbe met twee streepjes, wash of laundry detergent.

  • Wat is voorwas? Voorwas is een optioneel extra deel aan het begin van een wasprogramma waarin de was geweekt wordt zodat vlekken er in de hoofdwas makkelijker uit gaan.
  • Wat is hoofdwas? Hoofdwas is een vast onderdeel van elk wasprogramma en het gedeelte van het wasprogramma waar je wasmiddel voor gebruikt.

Hoeveel wasmiddel moet je gebruiken? Er staat op de verpakking aangegeven hoeveel milliliter wasmiddel je moet toevoegen, meestal 35ml wasmiddel voor gemiddeld vieze was en 50ml voor was met vlekken.

Wat is het vakje voor wasverzachter?

Wasverzachter doe je in het vak met een ster of bloem. Dit is meestal het kleinste vak van de lade. Door wasverzachter te gebruiken, voelt je wasgoed zacht aan.

Welk wasmiddel voor welke was?

Welk wasmiddel het beste is, hangt af van het soort was dat je hebt. Voor witte was gebruik je waspoeder of vloeibaar wasmiddel voor witte was. Voor donkere was gebruik je iets anders. Je leest hier welke soorten wasmiddel er zijn en wanneer je deze gebruikt.

Kun je kleur wasmiddel gebruiken voor zwarte was?

Veelgestelde vragen – Wat is donkere was? Donkere was is alle kleding die zwart, donkerblauw, donkergroen, donkerbruin, donkerpaars, donkergrijs of donkerrood is. Zeer donker gekleurde kleding en zwarte kleding mag je bij elkaar wassen. Op hoeveel graden was je donkere was? Was zwarte kleding op 30 graden.

  • Hoe minder heet je wast, hoe langer de kleuren mooi blijven.
  • Welk wasmiddel voor donkere was? Gebruik wasmiddel speciaal voor de donkere was.
  • Dit wasmiddel bevat namelijk speciale ingrediënten die donkere kleuren langer mooi houden.
  • Mijn persoonlijke favoriet is Robijn black velvet, verkrijgbaar als vloeibaar wasmiddel en in wascapsules.
Vous pourriez être intéressé :  Uit Welk Werelddeel Komt De Aardappel Oorspronkelijk?

Mag je zwarte was wassen met kleurwasmiddel? Je kunt zwarte was met kleurwasmiddel wassen maar kleurwasmiddel heeft niet dezelfde speciale ingrediënten als wasmiddel voor de zwarte was. Bij voorkeur gebruik je wasmiddel voor donkere was. Welke was mag bij elkaar? Allerlei soorten materialen kleding mag je bij elkaar wassen.

Kun je kleur wasmiddel gebruiken voor witte was?

Veelgestelde vragen – Wat is witte was? Witte was is alle witte textiel, maar ook heel licht gekleurde textiel. Wit, zachte pastelkleuren, lichtgrijs en licht beige mag je combineren. Was kleding apart van handdoeken en beddengoed, zodat je het juiste wasprogramma kunt selecteren om je kleding lang mooi te houden.

Op welke stand was je witte kleding? Stel de wasmachine in op katoenprogramma. Vervolgens pas je de temperatuur aan naar 30 graden. Meeste wasmachines geven namelijk 40 graden aan als standaard temperatuur bij dit wasprogramma. Daarnaast verlaag je de centrifuge naar 800-1000 toeren. Op hoeveel graden was je witte kleding? Was witte kleding op 30 graden.

Om het witter en schoon te krijgen, was je de kleding niet heter maar langer. Zo voorkom je dat stoffen lelijk worden, hun glans verliezen of krimpen. Welk wasmiddel voor witte kleding wassen? Gebruik wasmiddel voor witte was. Dit type wasmiddel heeft een licht blekende werking waardoor je was stralend wit uit de machine komt.

Je kunt eventueel wel kleurwasmiddel voor witte kleding gebruiken, maar nooit wit wasmiddel voor gekleurde of donkere was. Hoe maak je grauw of geel geworden witte kleding weer wit? Grauw of geel geworden witte kleding kun je weer stralend wit krijgen door het te wassen met een schepje schoonmaaksoda, een vaatwastablet of een Steradent kunstgebitreinigingstablet.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Bot Komt Bij De Mens In De Wervelkolom En In De Bekkengordel Voor?

Volg verder het stappenplan van wassen met katoenprogramma op 30 graden.

Waar moet je het wasmiddel in doen?

Verschillende soorten Wasmiddel en hoe je ze gebruikt

II: de hoofdwas – Zitten je kleren niet enorm onder de vlekken, dan kies je alleen voor het hoofdwasprogramma. Het vakje in de wasmiddellade met de ‘II’ is het vakje voor de hoofdwas. Let op, als je een programma kiest met voorwas, doe je dus in beide vakjes wasmiddel! Het vakje voor de hoofdwas is ook te herkennen omdat het de grootste van de drie is, je stopt hier namelijk meer wasmiddel of waspoeder in dan bij de andere twee.

Hoe kan ik wasverzachter gebruiken?

Hoe werkt wasverzachter? –

  1. De meeste wasmachines hebben een waslaatje met een speciaal vakje voor de wasverzachter. Dit kan echter per apparaat verschillen, dus controleer altijd even de handleiding van je wasmachine om dit vast te stellen.
  2. De meeste wasverzachters zijn vloeibaar en worden geleverd met een maatbeker.
  3. Vul de maatbeker volgens de instructies van het product: pas de hoeveelheid wasverzachter aan op de hoeveelheid was.
  4. Giet de wasverzachter in het relevante vakje. De wasmachine voegt het dan tijdens het spoelen – aan het einde van de wasbeurt – toe.