Millionturf

guide des courses de chevaux

Uit Welk Land Komt Porsche?

Uit Welk Land Komt Porsche
H.c.F. Porsche AG (veelal afgekort tot Porsche AG) is een Duits fabrikant van sportauto’s, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart.

Waar komt de Porsche vandaan?

Met als bouwnummer 356 en als chassisnummer 356-001 wordt in 1948 in het Oostenrijkse Gmünd het merk Porsche geboren.

Waar wordt een Porsche gemaakt?

Als u alleen maar denkt aan Porsche, dan hoort u op het circuit. – Bij Porsche is de weg van het circuit naar de weg – maar ook omgekeerd – kort. Veel technieken zijn voortgevloeid uit de kennis die we op het circuit hebben opgedaan. De passie voor de autosport blijkt bij Porsche overal uit – bijvoorbeeld bij de overdracht van uw auto in Leipzig.

Om welk model het ook gaat. Het is slechts één van de redenen voor de fabrieksaflevering in Leipzig. We geven u er nog een paar. Zorg dat u wat tijd heeft, want we hebben veel voor u in petto. Bereidt u voor op een opwindende dag in de wereld van Porsche – en op de dynamische rijuitleg. Op de volgende pagina’s kunt u zien wat de fabrieksaflevering in Leipzig allemaal behelst.

De dynamische rijuitleg. Met een Porsche moet je rijden. En u heeft zin om te rijden. Tijd om te gaan dus: op ons 3,7 kilometer lange circuit met 10 spectaculaire bochten en lange rechte stukken. U zit achter het stuur van eenzelfde model Porsche als u heeft aangeschaft, onder begeleiding van een ervaren Porsche instructeur.

 • Het circuit ligt op u te wachten.
 • Hier kunt u de performance van Porsche aan den lijve ondervinden en uw auto leren kennen, bijvoorbeeld bij het rijden in het grensbereik met het Porsche Stability Management (PSM).
 • Voor u is dat de sportieve zoektocht naar de ideale lijn.
 • Wij noemen dat simpelweg: de dynamische rijuitleg.

Theorie op Porsche wijze dus. U heeft er daarna nog geen genoeg van? Dan is het terreinparcours de perfecte locatie. Hier trotseert u sensationele offroadmodules. De instructeur geeft uitleg over de relevante bedieningselementen van de auto en geeft u tips over het benutten van het enorme vermogen buiten de gebaande paden.

 1. Fabrieksbezichtiging Werpt u een blik achter de schermen: de fabrieksbezichtiging leidt u naar de kern van Porsche Leipzig – de productie.
 2. Hier ontstaan de Panamera en de Cayenne,
 3. Volgens de nieuwste technische principes van de moderne modulefabricage.
 4. Ook de Macan staat al in de startblokken.
 5. Daarom hebben we een nieuwe, efficiënte lakstraat en faciliteiten voor de productie van carrosserieën in bedrijf genomen.

Wat productie betreft: het begint allemaal met het samenbrengen van de carrosserie en de cockpit – de latere commandocentrale voor de bestuurder. Daarna worden de hemelbekleding en de ruiten gemonteerd, heel precies. Daarna volgen werkzaamheden aan het interieur en exterieur en de koppeling van de motor aan de versnellingsbak.

Tot slot het ‘huwelijk’, het moment waarop de aandrijving wordt samengevoegd met het chassis. Gevolgd door de eerste rit, als onze testrijders op het FIA-gecertificeerde Porsche circuit nogmaals persoonlijk de kwaliteit van elke gebouwde auto controleren. We willen hierbij wel opmerken dat een volledige fabrieksrondleiding om bedrijfsinterne redenen niet op elk tijdstip mogelijk is.

Tentoonstelling met hedendaagse en historische modellen. Op de bovenste verdieping van het klantencentrum kunt u een tijdreis maken door de geschiedenis van Porsche, De wisseltentoonstelling – met een spannende mix van historische en hedendaagse modellen – laat u nader kennismaken met het verleden en het heden van Porsche : een tijdreis door 6 decennia sportwagengeschiedenis.

 • Restaurant.
 • Uiteraard hoort bij de fabrieksaflevering ook een exclusieve lunch in ons restaurant.
 • Geniet van een exquise 3 gangenmenu en het panorama-uitzicht over het circuit.
 • Auto-overdracht.
 • Nu bent u bijna bij uw doel: uw Porsche,
 • Uw instructeur begeleidt u voor de autooverdracht naar uw nieuwe auto.

En neemt vervolgens de tijd om u alle details toe te lichten. Dan gaat de roldeur open. We wensen u een goede reis. Uw fabrieksaflevering in Leipzig:

dynamische rijuitleg in een vergelijkbaar model, onder begeleiding van een professionele Porsche instructeur fabrieksrondleiding 3 gangenmenu in het restaurant van het klantencentrum bezoek aan de tentoonstelling met huidige en historische modellen volgetankte auto geschenk als herinnering

Uw Porsche dealer informeert u graag over alle details en de kosten van een fabrieksaflevering in Leipzig.

Waar komt het logo van Porsche vandaan?

Het Porsche embleem Marc Bezem De initiatiefnemer voor het Porsche embleem is naar zeggen de bekende Amerikaanse auto importeur Max Hoffman, die Ferry Porsche tijdens diens bezoek aan New York begin jaren ’50 had gevraagd om een ​​visueel aantrekkelijk kwaliteitskeurmerk voor de door hem geïmporteerde Porsche sportwagens. Wat eraan vooraf ging Prof Dr Ing Ferdinand Porsche De geschiedenis van de firma start bij Ferdinand Porsche Senior. Hij werd in 1875 in Oostenrijk geboren, in een tijd waarin de ontwikkeling van verbrandingsmotoren nog in de kinderschoenen stond. Stoommachines maakten de dienst uit en de twee- en viertaktmotoren waren het ontwikkelingsstadium nog niet voorbij.

Ferdinand Sr. toonde zich een ijverige en slimme jonge man. Na enige jaren te hebben gewerkt in het meubelbedrijf van zijn vader, ging hij op zijn 18e aan de slag bij de Béla Egger Electrical company in Wenen. Buiten werktijd studeerde hij mechanica op de Keizerlijke hoge school in Reichenberg, waar hij evenwel nooit afstudeerde.

De combinatie van elektrotechniek en mechanica kwamen hem in zijn verdere carrière goed van pas. Na zijn studietijd werkte hij een groot aantal jaren voor verschillende automerken, alvorens een eigen ontwerpbureau te starten. Hij was onder andere in dienst van een aantal in de vergetelheid geraakte automerken als Lohnerwerke – voor wie al in 1899 op 24 jarige (!) leeftijd hij de hybride Lohner Porsche ontwierp – en Austro Daimler, maar ook van Daimler-Benz en Steyer. Hybride Lohner Porsche (1899) Ferdinand Sr. start in 1931 zijn eigen onderneming onder de naam – hoe kan het ook anders – Porsche, waar hij in de beginjaren onder meer de Kever zou hebben ontworpen. Iets wat door velen in elk geval ten dele in twijfel wordt getrokken, want het oorspronkelijke ontwerp van deze auto wordt ook wel toegeschreven aan Béla Barényi, Erwin Komenda en Josef Ganz.

Evenwel was en werd zijn naam gevestigd, dankzij een groot aantal vooruitstrevende ontwerpen van zijn hand, waaronder de eind jaren ’20 ontwikkelde Mercedes SSK, waarmee vele racesuccessen werden behaald. Eind jaren ’30 ontwikkelde Ferdinand Sr. voor Mercedes-Benz de T80 recordauto met 6 wielen en ‘n 2.200 kW vliegtuigmotor, die door het uitbreken van de oorlog echter nooit heeft gereden.

In de oorlogsjaren heeft Ferdinand tanks ontwikkeld, maar ook de Schwimmwagen en Kübelwagen, beide met techniek die we ook in de Kever terugzagen. Mercedes-Benz de T80 recordauto Pas na de oorlog maakt Porsche een voorzichtig begin met het ontwikkelen en vervaardigen van sportauto’s. Ferdinand junior, Ferry genoemd, ontwikkelde in de loop van 1947 de Porsche 356, daarbij gebruik makend van de kennis van Sr.

en de na de oorlog zeer schaars verkrijgbare onderdelen. De 356 en de Kever deelden veel componenten, maar ook onderdelen van de oorlogsvoertuigen werden dankbaar ingezet. De motor van de 356 bijvoorbeeld was niet gebaseerd op die van de Kever zoals velen denken, maar op die van de Kübelwagen. De eerste auto waarop het embleem met het steigerende paard uiteindelijk werd gemonteerd, was de Porsche 356.

Totstandkoming Na deze korte historische uiteenzetting pakken we de draad weer op. Na zijn bezoek aan Max Hoffmann in New York in 1952 vatte Ferry Porsche terug in Duitsland het idee op om een competitie te houden onder een aantal toonaangevende kunstopleidingen om zodoende een keuze te kunnen maken uit verschillende embleem ontwerpen.

 1. Maar zijn PR man Herrmann Lapper en Franz Xaver Reimspieß, een zeer getalenteerde ontwerper en kunstenaar, kwamen met een ander voorstel.
 2. Begin 1952 schetste Reimspieß, die verondersteld wordt in 1936 het Volkswagenlogo te hebben ontworpen, een ontwerp “vol dynamische expressiviteit” zoals Porsche dit zelf beschrijft.
Vous pourriez être intéressé :  Bij Welk Orgaanstelsel Hoort De Lever?

Naar het schijnt is het ontwerp vervolgens verder fijngeslepen en afgemaakt door Erwin Komenda, aan wie ook een niet onbelangrijke rol wordt toebedacht in de totstandkoming van het definitieve ontwerp van de Porsche 911. Ferry Porsche en Max Hoffman Porsche 550 op de kade in New York Overigens zwerft er op ‘t internet een heel andere lezing over de totstandkoming van het embleem, die ik – hoewel ik er wat minder geloof aan hecht – jullie niet wil onthouden. Ik vertaal ‘m bewust niet, want in ‘t Engels komt het gewoon sterker over.

In deze versie dineren Ferry Porsche en Max Hoffman in 1952 in een New York’s restaurant en wordt Ferry door Max uitgedaagd om met een embleem voor de Porsches op de proppen te komen. “Ferry then grabbed a napkin and began to draw the crest for the state of Baden-Würtenberg with its curved stag horns.

He added a black prancing horse from Stuttgart’s coat of arms and the word PORSCHE across the top and handed it back to Max asking, “How about something like that, Max?” With a bit of refinement and color, the famed Porsche Crest was born and today remains true to Ferry’s original sketch more than half a century ago.”. Het uiteindelijke ontwerp symboliseert zowel de wortels van het bedrijf, als ook de kwaliteit en dynamiek van zijn producten. Gecentreerd binnen de grens van een gouden schild is een steigerend paard afgebeeld, overgenomen vanuit het officiële stadswapen van Stuttgart.

De plaatsnaam boven het steigerend paard toont de duidelijke verbintenis aan met de productielocatie in Zuffenhausen. De achtergrond van de afbeelding heeft de rode en zwarte kleuren van de federale staat en de gestileerde geweien zijn afkomstig uit het traditionele wapen van de staat Württemberg – Hohenzollern.

Boven de beeltenis de verbindende naam van Porsche, als een soort beschermende luifel. Introductie Na de inschrijving bij het Duitse octrooibureau verscheen het Porsche embleem eind 1952 voor het eerst op de stuurnaaf kap van de 356. Vanaf november 1954 werd het ook geïntegreerd in de karakteristieke hendel van de kofferdeksel en met ingang van 1959 sierde het embleem ook de velgen en de wielnaven van de sportauto’s uit Zuffenhausen. Bekendheid Als gevolg van de alom tegenwoordige successen in de internationale autosport aan het begin van de jaren vijftig, groeit Porsche al snel ook buiten Duitsland uit tot een bekende fabrikant van unieke sportieve auto’s met het karakteristieke embleem.

Met de toename van het aantal Porsche bezitters en liefhebbers over de hele wereld, groeit ook de vraag naar vlaggetjes, speldjes, stickers, manchetknopen, T-shirt opdrukken en posters. Een enkele merkliefhebber beplant zelfs zijn voortuin met bloemperken in de vorm en met de kleuren van het embleem, terwijl anderen met de hand gebreide truien met het kenmerkende patroon dragen.

Ontwikkeling Het embleem heeft in de loop der jaren een ontwikkeling doorgemaakt waarbij telkens kleine veranderingen werden aangebracht. De oorspronkelijke inmiddels klassieke emblemen worden evenwel nog steeds in kleine series geproduceerd. Daarbij komt heet wat handwerk kijken zoals uit de bijgaande foto’s valt op te maken. Fabricge van het embleem Het embleem anno 2014 Tot op de dag van vandaag wordt elke Porsche wereldwijd voorzien van het kenmerkende Porsche embleem op de voorklep. Inmiddels zijn het Porsche merkbeeld en embleem auteursrechtelijk beschermd en mogen deze alleen worden gebruikt met uitdrukkelijke toestemming van Porsche AG. Marc Bezem Bronvermeling: Porsche AG

Waar valt Porsche onder?

Volkswagen Group – Volkswagen Volkswagen is onderdeel van de Volkswagen Group. De Volkswagen Group bestaat naast Volkswagen personenwagens en Volkswagen Bedrijfswagens uit Audi, SEAT, ŠKODA, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Ducati, MAN en Scania.

 1. Elk merk heeft zijn eigen doelgroep en opereert in de markt als een zelfstandig automerk.
 2. De Volkswagen Group is gevestigd in Wolfsburg, Duitsland en is een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van auto’s en bedrijfsauto’s en de grootste autofabrikant in Europa.
 3. Volkswagen zet sterk in op electrisch rijden en met deze nieuwe strategie is de basis gelegd voor de toekomstige globale leider van duurzame mobiliteit.

In Nederland wordt Volkswagen vertegenwoordigd door Pon en het Volkswagen dealernetwerk. Naast Volkswagen personenwagens heeft Pon het importschap van de Volkswagen Group merken; Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini en MAN.

Is Porsche een Duitse auto?

Porsche Porsche AG Embleem van Porsche Oprichting 1931 Oprichter(s) Eigenaar Sleutelfiguren ( 1 okt 2015-) Hoofdkantoor, Werknemers 36.996 (2021) Industrie /jaar 33.138.000.000 (2021) /jaar 4.068.000.000 (2021) Website

Portaal

Dr. Ing.h.c.F. Porsche AG (veelal afgekort tot Porsche AG ) is een fabrikant van sportauto’s, opgericht in door, tevens de ontwerper van de eerste, Het bedrijf is gevestigd in, onder de rook van, Sinds 2009 is het bedrijf in handen van dat weer grotendeels in handen is van,

Vous pourriez être intéressé :  Welk Antibioticum Bij Blaasontsteking?

Er is nog een ander bedrijf genaamd Porsche Consulting GmbH. Dit bedrijf heeft vele jaren zijn diensten aangeboden aan andere autoproducenten.,,, en hebben allen gebruikgemaakt van de kennis van Porsche voor het ontwikkelen van hun auto’s. Het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd in Zuffenhausen, maar voor de en is een nieuwe fabriek gebouwd in,

Een gedeelte van de productie werd bij Valmet Automotive in gedaan. Porsche verkocht in 2017 246.375 auto’s met een gemiddeld winstpercentage van 17,6%.

Wat is de duurste Porsche?

Duurste nieuwe Porsche – Terug naar de configurator. Wellicht denk je dat de 911 Turbo S Cabrio, GT3 RS of de nieuwe 911 Dakar de duurste modellen zijn. Met een startprijzen van respectievelijk 319.000, 333.000 en 306.000 euro zijn ze bepaald niet goedkoop, maar zeker niet de duurste. De Porsche 911 Sport Classic in de kleur Elfenbein. (Afbeelding: Porsche) We verrijken het exterieur met een beschermende folie aan de voorzijde (2.263 euro), elektrisch inklapbare spiegels (358 euro) en deurverlichting met het Porsche-logo (152 euro). Daarnaast vinken we lichtgewicht, geluidswerend en getint glas aan. Dit kost 1.986 euro.

Wat is de meest verkochte Porsche?

De Porsche Cayenne is de koploper. Er werden er wereldwijd 95.604 verkocht, 15 procent meer dan in 2021. Van de 911 werden er 40,410 verkocht (+5%), van de Panamera 34,142 (+13%). De meeste nieuwe Porsches (93.000) werden in China verkocht.

Wat is de populairste Porsche?

De mythe van de 911 viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. De 911 is het hart van Porsche en de sportwagen bij uitstek. Een auto die tegelijk knaltijden neerzet op het circuit en je ‘s avonds naar het theater voert. De cijfers spreken voor zich: Porsche bouwde al 820.000 exemplaren.

Hoe betrouwbaar is een Porsche?

Porsche scoorde de laagste score van slechts 35,1 van de 100. Dat is dus voor Land Rover en Jaguar, merken die traditioneel onderaan staan als het gaat om de betrouwbaarheid. Het Duitse premiummerk is niet het enige dure merk dat op de lijst van de tien slechtste presteerders staat als het gaat om betrouwbaarheid.

Hoeveel mensen in Nederland hebben een Porsche?

Porsche verkopen per jaar

Jaar Porsche
2015 2.173
2016 1.173
2017 1.421
2018 1.466

Hoe spreek je Porsche uit?

Deze merknamen spreken we verkeerd uit MOURAD ALLILI MOURAD/SIPA/HH Het is heel verleidelijk om Huawei op zijn Hollands uit te spreken als hoe-aa-wei, Maar je zegt toch echt waa-weej, Hè wat? Nou zo: This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Misschien ben je geneigd porsj te zeggen. Maar het is porsje, Dat is de uitspraak van de achternaam van Ferdinand Porsche, die het automerk in 1931 in Duitsland oprichtte. Luister maar mee: This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het is naaik, toch? Nee, het is naikie, Zo dus: This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site. Helemaal niet gek als je deze naam verkeerd uitspreekt.

Hoe duur is een Porsche?

Van de goedkoopste tot de duurste Porsche – Een Porsche rijden in Nederland kan vanaf 91.752 euro. Voor dat geld rijd je in de Porsche Taycan 71kWh ev rwd 240kW aut, de goedkoopste Porsche van Nederland, Helemaal aan de top van het gamma staat de Porsche 911 (992) 3.8t sport classic 405kW wat daarmee de duurste Porsche van Nederland is. : Porsche prijzen & specificaties → Alle nieuwprijzen

Wat is het grootste automerk ter wereld?

Toyota • De Volkswagen Group staat op de tweede plek, ondanks de laagste verkoopcijfers in tien jaar. Uit Welk Land Komt Porsche ( Foto: Shutterstock ) Toyota heeft in 2022 10,5 miljoen voertuigen verkocht, waarmee de fabrikant voor de derde keer op rij wereldwijd de grootste fabrikant is. De Volkswagen Group staat op de tweede plek, zo berekende Automotive News Europe. De wereldwijde verkoop van Toyota, inclusief vrachtwagenmerk Hino Motors en fabrikant van kleine auto’s Daihatsu, daalde met 0,1 procent.

Is Seat Spaans?

SEAT – Wikipedia SEAT S.A. Motto of slagzin Technology to Enjoy Oprichting Oprichter(s) Eigenaar Sleutelfiguren, Voorzitter, Design Director Hoofdkantoor, Werknemers 13.968 (2016) Producten ‘s Industrie /jaar € 8,597 miljard () /jaar € 143 miljoen () Website

Portaal

SEAT is een dat zijn auto’s verkoopt onder de namen SEAT en, Ze behoren samen met,,,, en tot de,

Welk dier in logo Porsche?

Porsche – Aan een goed logo hangt een leuk verhaal, alleen durft het onderscheid tussen mythe en realiteit in de loop der jaren zoek geraken. Zo zou het Porsche-logo ontstaan zijn in New York, tijdens een zakendiner tussen stichter Ferdinand Porsche en de Amerikaanse invoerder Max Hoffman.

Tijdens een discussie over de zin en onzin van een krachtig symbool zou Herr Porsche het huidige embleem op een servet geschets hebben. En dat zou best kunnen, maar origineel is het niet. De autogeschiedenis kent tientallen verhalen van motoren, transmissies en koetswerkontwerpen die hun ontstaan danken aan een kribbel op een servet.

Bovendien verklaart die anekdote niet waarom het Porsche-logo een steigerend paard heeft. Uit Welk Land Komt Porsche Het Porsche-logo combineert het wapenschild van de deelstaat Baden-Württemberg met het steigerende paard dat de stad Stuttgart van 1286 tot 1952 voerde. Als epicentrum van het Duitse Wirtschafswunder – de economische heropleving na de faliekant afgelopen Tweede Wereldoorlog – vormt Stuttgart de ideale thuisbasis voor Ferdinand Porsche en zijn wagens.

Is BMW een Duitse auto?

Bayerische Motoren Werke, kortweg BMW, (Nederlands: Beierse Motorfabrieken) is een Duitse onderneming die auto’s en motorfietsen produceert.

Welk auto merk is Duits?

Welke zijn de Duitse automerken? – Door de geschiedenis heen zijn er meer dan 100 verschillende Duitse autofabrikanten. Dat is niet geheel onverwacht voor zo’n autoland. De bekendste Duitse automerken waarover we het vandaag zullen hebben zijn echter:

BMWAudiMercedes-BenzVolkswagenOpelPorsche

Wat is duurder Porsche of Ferrari?

Oliver Blume, het huidige hoofd van de Porsche Group, wil met veel energie de verdere technische ontwikkeling van het voertuigportfolio aansturen. Het luxemerk richt zich steeds meer op het verhogen van de efficiëntie, het verkleinen van de afmetingen en het opladen van turbo’s.

Dit geldt ook voor de inbouw van kleinere motoren. De basisversie van de huidige Porsche 911 Carrera uit de 992 modelserie wordt op de weg gelanceerd met een drie-liter zescilinder boxermotor met twin-turbocompressor en 385 pk. Nieuw ontwikkelde elektrisch aangedreven modellen en plug-in hybrides zouden ook de balans tussen lager verbruik en meer prestaties moeten beheersen.

De Italianen vertrouwen daarentegen nog steeds vooral op het succes van hun twaalfcilindermotoren. Het huidige topmodel, de Ferrari 812 Superfast, is met zijn 800 pk en 6,5 liter V12-motor de krachtigste Ferrari ooit in serie gebouwd en zet nieuwe prestatienormen op alle gebieden van technische ontwikkeling voor de autofabrikanten uit Maranello.

 1. Dit feit is duidelijk merkbaar in de prijs.
 2. Wil je een Ferrari 812 Superfast bezitten, dan moet je rekenen met een basisprijs van ruim 290.000 euro.
 3. Als je naar het volledige Ferrari-voertuigportfolio kijkt, kan het echter ook goedkoper zijn.
 4. Het model Roma is verkrijgbaar vanaf 200.000 euro, de Ferrari Portofino uit 2018 vanaf 190.000 euro.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Insect Is Dit?

Ter vergelijking: een Porsche 911 Carrera is er al vanaf 104.000 euro. Hoe dan ook, het kopen van een nieuwe Ferrari of Porsche is buitengewoon kapitaalintensief. Een van de redenen waarom klanten tegenwoordig steeds vaker de voorkeur geven aan een goed bewaarde gebruikte auto boven een nieuwe.

Als u voor de beslissing staat, is het de moeite waard om onze gids te bekijken “Een gebruikte of nieuwe sportwagen kopen? Is de hoge prijs van een nieuwe auto het mij waard? ” Het duel tussen Ferrari en Porsche eindigt duidelijk voor ons: Porsche is de duidelijke winnaar in termen van geschiktheid voor dagelijks gebruik, stabiele waarde en prijs-prestatieverhouding.

De overwinning in de disciplines exclusiviteit, prestige en emoties gaat daarentegen naar de Italianen. Beide dealers bieden traditie, rijplezier en fascinatie. Wat uw persoonlijke conclusie ook is – maak gewoon een proefrit! Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat is de zuinigste Porsche?

Het levert de Panamera S Hybrid energielabel A op. Bovendien is de Panamera S Hybrid een van de zuinigste Porsches ooit. Volgens de officiële verbruiksnorm zou de hybride slechts 6,8 liter benzine per 100 kilometer nuttigen en dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 159 gram per kilometer.

Is een Porsche waardevast?

De aanschaf van een nieuwe auto wordt doorgaans niet gezien als de meest verstandige aankoop die je kunt doen. De Britse consumentenorganisatie Whatcar heeft echter uitgezocht welke auto’s het minste afschrijven in de eerste drie jaar en het blijkt dat een Porsche aardig waardevast is.

Door onder andere allerlei belastingen worden nieuwe auto’s steeds duurder. Dit zorgt er voor dat de vraag naar occasions toeneemt en dat de nieuwe auto’s vooral worden gekocht door de leaserijders en de mensen met goedgevulde bankrekeningen. De mensen die geen leaseauto of een goedgevulde bankrekening hebben wijken meestal uit naar een gebruikte auto.

Van sommige auto’s is bekend dat ze in de eerste jaren behoorlijk afschrijven, maar nu is uit onderzoek gebleken dat een Porsche behoorlijk waardevast is. Hieronder de top 10 aan auto’s welke het minst afschrijven in de eerste 3 jaar: Uit Welk Land Komt Porsche Model restwaarde na 3 jaar in procenten 1. Porsche Macan; 59,9

Uit Welk Land Komt Porsche Nummer 1 de Porsche Macan Uit Welk Land Komt Porsche

2. Porsche Cayenne Coupé; 58,5

Uit Welk Land Komt Porsche Uit Welk Land Komt Porsche

3. Land Rover Defender; 58,1 4. Alpine A110; 57,9 5. Porsche 911; 57,5

Uit Welk Land Komt Porsche 911 en Taycan op 5 en 6 Uit Welk Land Komt Porsche

6. Porsche Taycan; 57,4

Uit Welk Land Komt Porsche Uit Welk Land Komt Porsche

7. Tesla Model 3; 57,0 8. Range Rover Evoque; 55,2 9. Lamborghini Urus; 55,1 10. Porsche Panamera Sport Turismo; 53,9

Uit Welk Land Komt Porsche En ook de Panamers Sport Turismo staat in de lijst Uit Welk Land Komt Porsche

Bijzonder is om te zien dat bijvoorbeeld de Porsche Taycan ook al is opgenomen in deze lijst, terwijl deze auto pas sinds dit jaar op de markt is. Op basis van dit onderzoek kan worden geconcludeerd dat als je een nieuwe Porsche koopt je niet direct te maken krijgt met een gigantische afschrijving.

Uit Welk Land Komt Porsche Bezoek snel een Porsche Centrum en wijs je partner maar op dit artikel.

Foto’s; Mediabank 64 Porsche

Hoe spreek je Porsche uit?

Deze merknamen spreken we verkeerd uit MOURAD ALLILI MOURAD/SIPA/HH Het is heel verleidelijk om Huawei op zijn Hollands uit te spreken als hoe-aa-wei, Maar je zegt toch echt waa-weej, Hè wat? Nou zo: This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Misschien ben je geneigd porsj te zeggen. Maar het is porsje, Dat is de uitspraak van de achternaam van Ferdinand Porsche, die het automerk in 1931 in Duitsland oprichtte. Luister maar mee: This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het is naaik, toch? Nee, het is naikie, Zo dus: This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site. Helemaal niet gek als je deze naam verkeerd uitspreekt.

Wat is de meest verkochte Porsche?

De Porsche Cayenne is de koploper. Er werden er wereldwijd 95.604 verkocht, 15 procent meer dan in 2021. Van de 911 werden er 40,410 verkocht (+5%), van de Panamera 34,142 (+13%). De meeste nieuwe Porsches (93.000) werden in China verkocht.

Wat is de populairste Porsche?

De mythe van de 911 viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. De 911 is het hart van Porsche en de sportwagen bij uitstek. Een auto die tegelijk knaltijden neerzet op het circuit en je ‘s avonds naar het theater voert. De cijfers spreken voor zich: Porsche bouwde al 820.000 exemplaren.

Waar staat de naam Porsche voor?

Porsche – Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits autofabrikant (Zuffenhausen, Stuttgart) opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche. Ferdinand Porsche was ook de de ontwerper van de eerste Volkswagen. De eerste Porsche, de Porsche 64 uit 1938, werd gemaakt van veel Volkswagen onderdelen en was met een prductie van 3 stuks bedoeld voor deelname aan. Lees verder