Millionturf

guide des courses de chevaux

Tot Welk Gewicht Mag Een Fietsendrager Op Een Trekhaak Beladen Worden?

Tot Welk Gewicht Mag Een Fietsendrager Op Een Trekhaak Beladen Worden
Gewicht E-bike – Het gewicht van een elektrische fiets ligt gemiddeld 6 kg hoger dan een standaard fiets. Dit verschil is voornamelijk te verklaren door de toegevoegde accu en de motor. Een accu van een E-bike weegt gemiddeld 3 kg. Afhankelijk van de verschillende types zal er iets gewichtsverschil inzitten.

Veel E-bikes zijn uitgerust met een afneembare accu. Deze kunt u van de fiets verwijderen wat de fiets een stuk lichter maakt, Handig bij het op- en aftillen van de fiets en gunstig voor het totaalgewicht. Een standaard fietsendrager gaat uit van fietsen met een gewicht van zo’n 22 kg per fietsen mag niet zwaarder worden belast dan 50 kilo.

Omdat de elektrische fiets een stuk zwaarder is en het extra gewicht ook nog eens flink aan de bovenkant zit (denk aan accu) zullen er grotere krachten op de fietsdrager komen te staan op het punt waar hij op uw trekhaak vastgeklemd is. Daarom raden wij u aan om een fietsendrager aan te schaffen die speciaal is ontworpen voor het gebruik van elektrische fietsen en gecertificeerd is voor 30 kg per fiets.

Hoeveel gewicht mag er op de trekhaak?

De meeste auto’s die een trekhaak hebben zullen een kogeldruk hebben van 50 of 75 kilogram. Dat betekent dat er niet meer dan 50 of 75 kilo op de haak mag komen. Dat is inclusief de fietsendrager! Die weegt al snel 15 tot 25 kilo, of meer.

Hoe zwaar mogen de fietsen wegen op een fietsendrager van 20 kg bij een maximale kogeldruk van 50 kg?

Zo monteer je een fietsendrager achterop de auto. Fietsendrager op de kogel monteren. Zo voorkom je dat de trekhaak van jouw auto te zwaar wordt belast. Kogeldruk trekhaak. De trekhaak van je auto mag je niet te zwaar belasten. Of te wel het gewicht van de fietsen plus het gewicht van de fietsendrager mag de maximale kogeldruk van jouw auto niet overschrijden.

 • Dit bereken je als volgt, trek het gewicht van je fietsendrager (te vinden in de handleiding) af van de maximale kogeldruk (te vinden in het instructieboekje) van je auto.
 • Stel dat jou fietsendrager 20kg weegt en de maximale kogeldruk van je trekhaak 70kg bedraagt, dan mogen jou fietsen samen maximaal 50 kg wegen (70-20=50kg.

Gemiddeld weegt een elektrische fiets tussen de 23 en 28 kilo. Een normale fiets weegt tussen de 15 en 18 kilo. In dit voorbeeld zou je dan twee e-bikes kunnen plaatsen of drie lichte fietsen. Bevestigen fietsendrager.1. Maak de kogel van de trekhaak vetvrij: dit voorkomt dat de drager kan draaien op de trekhaak.2.

 • Lem de fietsendrager op de kogel: volg de gebruiksaanwijzing stap voor stap.3.
 • Indien nodig, stel de fietsendrager af voor een betere klemming.
 • Bij sommige dragers kan dit heel eenvoudig door een moertje aan te draaien, bij andere dragers moet je met gereedschap onder de drager gaan liggen.4.
 • Stop pas met afstellen wanneer de fietsendrager een optimale klemkracht op de kogel heeft bereikt.5.

Controleer dat door te proberen of je de fietsendrager kunt draaien op de kogel.6. Vergeet niet de hefboom op slot te zetten, of andere veiligheidsonderdelen te voorzien van een slot.7. Doe de stekker van de fietsendrager in de stekkerdoos naast de trekhaak.

Eventueel heb je daarvoor een verloopstekker nodig (van 7 naar 13 polig)8. Controleer de verlichting van de fietsendrager : remlichten, alarmlichten en knipperlichten.9. Vergeet niet een witte kentekenplaat te gebruiken op de fietsendrager! Fietsen plaatsen: 1. Verwijder voordat je jouw fiets of e-bike op de drager plaatst indien mogelijk fietsmanden, fietstassen, kinderzitjes en – in het geval van een elektrische fiets de accu en indien mogelijk het display.

Dit scheelt gewicht en maakt de buit minder aantrekkelijk voor dieven.2. Plaats de zwaarste fiets het dichts bij de trekhaak en de lichtste fiets aan de buitenkant.3. Maak eerst de grijparmen vast aan de fiets en zet daarna pas de wielen vast met de ‘straps’.4.

Wat weegt een fietsendrager voor 2 elektrische fietsen?

Veelgestelde vragen – Wat is het maximale gewicht van een fietsendrager op de trekhaak Het maximale gewicht van een fietsendrager op een trekhaak hangt af van de maximale kogeldruk van jouw trekhaak en het aantal fietsen wat je wilt meenemen. Reken erop dat een gemiddelde fiets ongeveer 18 kilo weegt en een gemiddelde fietsendrager 20 kilo.

Hiervoor heb je voor twee fietsen al een kogeldruk nodig van minimaal 60 kilo. Wat is het gemiddelde gewicht van een fietsendrager? Het gemiddelde gewicht van een fietsendrager is op basis van alle onderzoeken die wij hebben gedaan zo ongeveer 18 kilogram. Dit is een gemiddelde, er zijn uitschieters van 5 kilo en uitschieters van 23 kilo.

Begin met het opzoeken van jouw maximale kogeldruk zodat je weet hoeveel ruimte je hebt. Welke fietsendrager heeft het minste gewicht? De fietsendragers met een schaar-model hebben het minste gewicht, maar zijn niet geschikt voor alle soorten fietsen.

 1. Wanneer je op zoek bent naar een lichtgewicht fietsendrager dan raden we je aan om je verder te orienteren op een Uebler fietsendrager.
 2. Wat is het gewicht van een fietsendrager met elektrische fietsen? Het totale gewicht van een fietsendrager met twee elektrische fietsen komt al snel rond de 60 kilo uit.

Een elektrische fiets weegt al snel 20 kilo en een fietsendrager die goed overweg kan met een elektrische fiets heeft een maximum gewicht van 20 kilo.

Is iedere fietsendrager geschikt voor elektrische fietsen?

Als je de elektrische fiets op de fietsendrager wil vervoeren moet je met een aantal zaken rekening houden: De fietsendrager moet een kentekenplaat hebben. De fietsendrager moet werkende achter- en remlichten hebben. Je e-bike mag maar maximaal 20 centimeter aan weerszijden van de auto uitsteken.

Hoe hard mag je rijden met een fietsendrager op de trekhaak?

Bjorn Fietsendrager specialist Een fietsendrager is een accessoire en wordt niet gezien als een aanhanger. Dit houdt in dat er dus geen verandering plaatsvindt in de maximale snelheid die je mag rijden. Maar, er worden per fietsendrager wel maximale snelheden aanbevolen vanuit de fabrikant om problemen te voorkomen. Deze vind je terug in de handleiding van het product.

Hoeveel kilo kan een fietsendrager dragen?

Gewicht E-bike – Het gewicht van een elektrische fiets ligt gemiddeld 6 kg hoger dan een standaard fiets. Dit verschil is voornamelijk te verklaren door de toegevoegde accu en de motor. Een accu van een E-bike weegt gemiddeld 3 kg. Afhankelijk van de verschillende types zal er iets gewichtsverschil inzitten.

 1. Veel E-bikes zijn uitgerust met een afneembare accu.
 2. Deze kunt u van de fiets verwijderen wat de fiets een stuk lichter maakt,
 3. Handig bij het op- en aftillen van de fiets en gunstig voor het totaalgewicht.
 4. Een standaard fietsendrager gaat uit van fietsen met een gewicht van zo’n 22 kg per fietsen mag niet zwaarder worden belast dan 50 kilo.

Omdat de elektrische fiets een stuk zwaarder is en het extra gewicht ook nog eens flink aan de bovenkant zit (denk aan accu) zullen er grotere krachten op de fietsdrager komen te staan op het punt waar hij op uw trekhaak vastgeklemd is. Daarom raden wij u aan om een fietsendrager aan te schaffen die speciaal is ontworpen voor het gebruik van elektrische fietsen en gecertificeerd is voor 30 kg per fiets.

Wat gebeurt er als de kogeldruk te hoog is?

Te hoge kogeldruk? – Als de kogeldruk te hoog is, zakt de achterkant van de auto te ver in en heeft de auto daardoor minder grip aan de voorkant. De slechte wegligging geldt voor zowel auto als caravan. Ook kan de auto bij drempels en hobbels aan de achterkant schade oplopen.

Hoeveel kogeldruk voor 2 elektrische fietsen?

Kan een elektrische fiets op een gewone fietsendrager? Wij willen er met de auto en de fietsen op uit. Nu zijn we van plan twee elektrische fietsen te kopen, maar die zijn met 28 kg per stuk veel zwaarder. Kan ik deze fietsen nog wel vervoeren op een fietsendrager? Tot Welk Gewicht Mag Een Fietsendrager Op Een Trekhaak Beladen Worden Laadvermogen fietsendrager Allereerst moet het laadvermogen van de fietsendrager toereikend zijn. Dat verschilt per merk en type drager en staat in de handleiding of op een sticker op de drager vermeld. Of u de fietsen met uw auto mag vervoeren hangt verder af van de maximale kogeldruk van de auto.

 1. Dat is de maximale verticale last op de kogel van de trekhaak.
 2. Sinds de opmars van elektrische fietsen is dat begrip een veelbesproken onderwerp.
 3. De kogeldruk wordt opgegeven door de fabrikant van de auto en mag niet worden overschreden.
 4. Ogeldruk De meeste middenklasse-auto’s hebben een maximum kogeldruk van 75 kg.

Vervoer van twee elektrische fietsen is dan geen probleem. Maar kleinere auto’s zitten vaak op 30 tot 50 kg en dat is voor twee elektrische fietsen op de trekhaak ontoereikend, ook als de eventueel demontabele accu van de fiets ín de auto wordt meegenomen.

 • Maximum niet overschrijden Wij raden het af om over het maximum heen te gaan.
 • Naast de kans op een bekeuring zal de fabrikant zijn redenen hebben de kogeldruk te beperken.
 • Bovendien kunnen verzekeringsmaatschappijen in het geval van ongelukken eventuele schade op jou verhalen.
 • Let daar bij de aankoop van een andere auto dus op.

Een alternatief is om fietsen met een aanhangwagentje te vervoeren

 • ***
 • Reactie van Wimboo: Sowieso de batterij eraf halen.
 • ***

Reactie van Frans Jessen: De meeste fietsendragers hanteren een gewicht van 50 kg. Als je 2 elektrische fietsen van 23 kg mee neemt heb je kans dat de fietsendrager dit niet aan kan.

 1. Het is verstandiger om de fietsen te splitsen 1 voor en 1 achter op de caravan.
 2. ***
 3. Reactie van Hendrik4: Om dezelfde redenen hebben wij, mijn vrouw en ik, een

lichte ebike gekocht: 18,8 kg zonder accu van 3,4 kg. In ons geval 2 ebikes van het merk Multicycle. Er zijn meer natuurlijk meer merken die lichter zijn dan 28 kg. *** Reactie van EmvA: Allemaal leuk en wel hoe zwaar de fiets ook is, gemiddeld toch ruim 20 kg.

 • Ex batterij.
 • Dus hup 2 fietsen er op, echter wat vergeten word is het gewicht van de fietsdrager zelf.
 • Als u in het bezit ben van een Thule fietsendrager moet U niet vergeten dat deze fietsendrager bijna 20 kg.
 • Weegt dus totaal 60 kg.
 • Ik ben in het bezit van een Opel Meriva met een trekhaak die ik kan loskoppelen de Opel daeler kon mij zelfs niet vertellen wat de kogeldruk was van deze trekhaak.

Ik gok het er dus maar op. *** Reactie van Hendrik4: Klopt, je moet de fietsendrager meewegen. Maar 20 kg is dan wel een heel zware, zelf heb ik een ubler fietsendrager, die weegt 12, 5 kg en is voor ebikes bedoeld.

 • ***
 • Reactie van asi: Wij hebben fietsen waar de batterij af kan, die doen we altijd in de auto.
 • ***

Reactie van huibert: Volgens mij is kogeldruk de druk verticaal op de kogel gemeten, een fietsendrager steekt uit, het zwaartepunt is dus (ver) achter de kogel en daardoor is sprake van een moment (kracht x arm). Afstand bevestigingspunt trekhaak tot kogel delen op afstand bevestigingspunt tot zwaartepunt drager met fietsen geeft dan volgens mij de factor waarmee het totaal gewicht vermenigvuldigd moet worden.

 • Dan ontstaat een totaal ander verhaal.
 • Reactie van quark: Dat de druk verticaal gemeten wordt en de fietsendrager overhangt heb ik na gevraagd, dit wordt door de politie RDW en verzekering niet zo gezien.
 • Ik zie heel veel kleinere auto’s rijden met 2 e bikes achter op.
 • Dus heel veel personen in overtreding die dit zelf niet eens weten.

In de winkels (ook niet bij de ANWB) word je hier op geattendeerd en geef je het zelf aan dan wordt het vaak gebagatelliseerd door de verkoper. Mijn Chevrolet Aveo ( vergelijkbaar met de Astra) heeft een kogeldruk van 44 kg. Wij hebben nu een trailer to bike aanhangwagen *** Reactie van selfkicker1: De vraag bovenaan is: Kan een electrische fiets op een gewone fietsdrager.

Hoe weet ik de maximale kogeldruk?

Tot Welk Gewicht Mag Een Fietsendrager Op Een Trekhaak Beladen Worden Kogeldruk vinden – De maximaal toegestane kogeldruk wordt door de autofabrikant bepaald en staat vermeld op het typeplaatje van de trekhaak, ook wel “vertical load” of “verticale kracht” genoemd, en in de voertuigpapieren van uw auto. Dit is niet het kentekenbewijs, maar dit zijn de documenten die bij uw auto horen. U vindt de juiste druk onder het kopje maximale verticale last. In het uitzonderlijke geval dat de maximale verticale last op uw typeplaatje verschilt van die in uw voertuigpapieren, zijn de gegevens in uw voertuigpapieren leidend. Gebruik onderstaande tool om de kogeldruk van uw auto te vinden.* Merk Merk ALFA ROMEO AUDI BMW CHEVROLET CHRYSLER CITROËN DACIA DAEWOO DAIHATSU DODGE FIAT FORD HONDA HYUNDAI INFINITI ISUZU IVECO JAGUAR JEEP KIA LANCIA LAND ROVER LDV LEXUS MAZDA MERCEDES-BENZ MG MINI MITSUBISHI NISSAN OPEL PEUGEOT PORSCHE RENAULT ROVER SAAB SEAT SKODA SMART SSANGYONG SUBARU SUZUKI TOYOTA VAUXHALL VOLVO VW Model Model – GIULIA GIULIETTA GT MITO STELVIO 147 156 156 Sportwagon 159 159 Sportwagon 166 – A1 A1 Sportback A3 A3 Cabriolet A3 Sportback A4 A4 Allroad A4 Avant A4 Cabriolet A5 A5 Cabriolet A5 Sportback A6 A6 Allroad A6 Avant A7 ALLROAD E-TRON Q2 Q3 Q5 Q7 – 1 Coupe X1 X2 X3 X4 X5 X6 X7 i3 iX3 1 2 Active Tourer 2 Cabriolet 2 Compact 2 Coupe 2 Gran Coupe 2 Gran Tourer 3 Cabriolet 3 3 Coupé 3 Gran Turismo 3 Touring 4 Cabriolet 4 Coupé 4 Gran Coupe 5 Touring 5 6 Gran Turismo 7 – AVEO AVEO / KALOS Hatchback AVEO / KALOS Sedan CAPTIVA CRUZE Hatchback CRUZE Sedan CRUZE Stationwagen EPICA KALOS LACETTI MALIBU MATIZ NUBIRA ORLANDO SPARK TACUMA TRANS SPORT TRAX VOLT – 300C 300C Touring GRAND VOYAGER PT CRUISER PT CRUISER Cabriolet SEBRING SEBRING Cabriolet VOYAGER VOYAGER / GRAND VOYAGER YPSILON – 2 CV BERLINGO BERLINGO / BERLINGO FIRST BERLINGO MULTISPACE C-CROSSER C1 C15 C2 C3 C3 AIRCROSS C3 Picasso C3 Pluriel C4 C4 AIRCROSS C4 CACTUS C4 Coupé C4 Grand Picasso C4 Picasso C4 SPACETOURER C5 C5 AIRCROSS C5 Break C8 DS3 DS4 DS5 EVASION GRAND C4 SPACETOURER JUMPER JUMPY NEMO SAXO SPACETOURER XANTIA XANTIA Break XSARA XSARA Coupé XSARA PICASSO – DOKKER DOKKER Express DUSTER LODGY LOGAN LOGAN Express LOGAN MCV LOGAN Pick-up SANDERO – KALOS LACETTI NEXIA NUBIRA REXTON TACUMA – CUORE HIJET Bestelwagen HIJET Open laadbak/ Chassis MATERIA SIRION TERIOS – AVENGER CALIBER CARAVAN JOURNEY NITRO RAM – 500 500 C 500L 500L Trekking 500X 500X Sport 500e BRAVO CROMA DOBLO DOBLO CARGO DUCATO FIORINO FREEMONT FULLBACK GRANDE PUNTO IDEA MAREA MULTIPLA PALIO PANDA PUNTO PUNTO EVO QUBO SCUDO SEDICI STILO STILO Multi Wagon TALENTO TIPO TIPO Cross TIPO Sedan TIPO Stationwagen ULYSSE – B-MAX C-MAX ECOSPORT EDGE FIESTA FOCUS FOCUS C-MAX FOCUS Sedan FOCUS Stationwagen FUSION GALAXY GRAND C-MAX KA KUGA MAVERICK MONDEO MONDEO Sedan MONDEO Stationwagen PUMA RANGER S-MAX TOURNEO CONNECT TOURNEO CONNECT / GRAND TOURNEO CONNECT TOURNEO COURIER TOURNEO CUSTOM TRANSIT TRANSIT CONNECT TRANSIT COURIER TRANSIT CUSTOM TRANSIT TOURNEO – ACCORD ACCORD Hatchback ACCORD Tourer CIVIC CIVIC Sedan CIVIC Tourer CR-V FR-V HR-V INSIGHT JAZZ STREAM e – ACCENT ACCENT Sedan ATOS ATOS PRIME ELANTRA ELANTRA Sedan EXCEL GETZ GRAND SANTA FÉ GRANDEUR H-1 H100 H200 H300 H350 HIGHWAY VAN IONIQ KONA MATRIX SANTA FE SANTA FÉ SONATA TERRACAN TRAJET TUCSON i10 i20 i20 ACTIVE i30 i30 Fastback i30 Hatchback i30 Stationwagen i40 ix20 ix35 ix55 – FX QX70 – D-MAX – DAILY – E-PACE F-PACE I-PACE S-TYPE X-TYPE X-TYPE Stationwagen XE XF XJ – CHEROKEE COMMANDER COMPASS GRAND CHEROKEE PATRIOT RENEGADE WRANGLER – CARENS CARNIVAL CARNIVAL / GRAND CARNIVAL CEED CEED SW CEED Sportswagon CERATO CERATO Sedan MAGENTIS MOHAVE NIRO OPTIMA OPTIMA Sportswagon PICANTO PRO CEE’D PROCEED RIO RIO Sedan SHUMA SHUMA Sedan SORENTO SOUL SPORTAGE STONIC VENGA XCEED – DELTA FLAVIA MUSA PHEDRA THEMA VOYAGER Y YPSILON ZETA – DEFENDER DISCOVERY DISCOVERY SPORT FREELANDER FREELANDER 2 RANGE ROVER RANGE ROVER EVOQUE RANGE ROVER EVOQUE Cabriolet RANGE ROVER SPORT – V80 – CT GS IS LX RX UX – 2 3 3 Hatcback 3 Sedan 323 F 6 Hatchback 6 Sedan 6 Stationwagen 626 Hatchback 626 Sedan B-SERIE BT-50 CX-3 CX-30 CX-5 DEMIO MPV MX-30 PREMACY TRIBUTE XEDOS 6 5 6 121 – A-KLASSE A-KLASSE Sedan B-KLASSE C-KLASSE Coupé C-KLASSE Sedan C-KLASSE Stationwagen CITAN CLA Coupé CLA Stationwagen CLK Cabriolet CLK Coupé E-KLASSE Cabriolet E-KLASSE Coupé E-KLASSE Sedan E-KLASSE Stationwagen G-KLASSE GL-KLASSE GLA GLA-KLASSE GLB GLC GLE GLK-KLASSE M-KLASSE R-KLASSE S-KLASSE SPRINTER 2-t SPRINTER 3 SPRINTER 3-t SPRINTER 4 SPRINTER 4-t SPRINTER 5-t V-KLASSE VANEO VIANO VITO VITO / MIXTO X-KLASSE 123 124 – MG EHS MG HS MG ZR MG ZS MG ZT – MINI MINI COUNTRYMAN MINI Cabriolet MINI PACEMAN – ASX ASX Van CARISMA Hatchback CARISMA Sedan COLT COLT PLUS ECLIPSE CROSS GALANT GRANDIS L200 L200 / TRITON LANCER Hatchback LANCER Sedan LANCER Stationwagen OUTLANDER OUTLANDER II Van OUTLANDER III Van PAJERO PAJERO CLASSIC PAJERO PININ PAJERO SPORT PAJERO SPORT VAN SPACE RUNNER SPACE STAR SPACE WAGON – ALMERA Hatchback ALMERA Sedan ALMERA TINO CABSTAR INTERSTAR JUKE KUBISTAR LEAF MICRA MICRA C+C MURANO NAVARA NOTE NP300 NAVARA NP300 PICKUP NV200 NV200 / EVALIA NV250 NV300 NV400 PATHFINDER PATROL PATROL GR PICK UP PIXO PRIMASTAR PRIMERA Hatchback PRIMERA Sedan PRIMERA Stationwagen PULSAR QASHQAI QASHQAI / QASHQAI +2 SERENA TERRANO II TERRANO II Van TIIDA Hatchback TIIDA Sedan X-TRAIL – ADAM AGILA AMPERA ANTARA ASTRA Coupé ASTRA Hatchback ASTRA Sedan ASTRA Stationwagen COMBO CORSA CROSSLAND X / CROSSLAND FRONTERA GRANDLAND X INSIGNIA Country Tourer INSIGNIA Hatchback INSIGNIA Sedan INSIGNIA Sports Tourer KARL MERIVA MOKKA MOKKA / MOKKA X MOVANO OMEGA SIGNUM SINTRA VECTRA Hatchback VECTRA Sedan VECTRA Stationwagen VIVARO ZAFIRA ZAFIRA / ZAFIRA FAMILY ZAFIRA LIFE ZAFIRA TOURER – 106 106 Van 107 108 206 SW 206+ 206 206 CC 207 SW 207 207 CC 208 306 Bestelwagen/Bus 306 Cabriolet 306 Hatchback 306 Sedan 306 Stationwagen 307 Hatchback 307 SW 307 Stationwagen 308 Hatchback 308 SW 405 406 Coupé 406 Sedan 406 Stationwagen 407 Coupé 407 Sedan 407 Stationwagen 508 Hatchback 508 SW 508 Sedan BIPPER BIPPER Tepee BOXER EXPERT EXPERT Tepee PARTNER PARTNER Tepee RIFTER TRAVELLER 607 806 807 1007 2008 3008 4007 4008 5008 – CAYENNE MACAN – ALASKAN CAPTUR CLIO Hatchback CLIO Hatchback/Van CLIO Stationwagen DUSTER ESPACE GRAND SCÉNIC KADJAR KANGOO KANGOO / GRAND KANGOO KANGOO BE BOP KOLEOS LAGUNA Hatchback LAGUNA Stationwagen LOGAN EXPRESS LOGAN Sedan LOGAN Stationwagen MASTER MEGANE Cabriolet MEGANE Coupé MEGANE Hatchback MEGANE MPV MEGANE Sedan MEGANE Stationwagen MODUS / GRAND MODUS SAFRANE SANDERO/STEPWAY SCÉNIC TALISMAN Sedan TALISMAN Stationwagen TRAFIC TRAFIC II TWINGO ZOE – 25 200 Coupé 200 Hatchback 400 Hatchback 400 Sedan 45 Hatchback 45 Sedan 75 Sedan 75 Stationwagen 600 – 9-3 Cabriolet 9-3 Hatchback 9-3 Sedan 9-3 Stationwagen 9-5 Sedan 9-5 Stationwagen 900 Coupé 900 Hatchback – ALHAMBRA ALTEA ALTEA XL ARONA AROSA ATECA CORDOBA Sedan CORDOBA Stationwagen EXEO Sedan EXEO Stationwagen IBIZA Coupé IBIZA Hatchback IBIZA Stationwagen INCA LEON Coupé LEON Hatchback LEON Stationwagen Mii TARRACO TOLEDO Hatchback TOLEDO MPV TOLEDO Sedan – CITIGO E-CITIGO FABIA Bestelwagen/Bus FABIA Hatchback FABIA Sedan FABIA Stationwagen KAMIQ KAROQ KODIAQ OCTAVIA Hatchback OCTAVIA Stationwagen RAPID RAPID Spaceback ROOMSTER SCALA SUPERB Hatchback SUPERB Sedan SUPERB Stationwagen YETI – FORFOUR – ACTYON SPORTS KORANDO KYRON MUSSO REXTON REXTON / REXTON II REXTON Sports REXTON W / REXTON RODIUS TIVOLI – FORESTER IMPREZA Hatchback IMPREZA Sedan IMPREZA Stationwagen JUSTY LEGACY OUTBACK LEGACY Sedan LEGACY Stationwagen LEVORG OUTBACK TREZIA XV – ACROSS ALTO BALENO Hatchback BALENO Stationwagen CELERIO GRAND VITARA IGNIS JIMNY KIZASHI LIANA Sedan LIANA Stationwagen SPLASH SWACE SWIFT SX4 Hatchback SX4 S-Cross SX4 Sedan VITARA WAGON R WAGON R+ X-90 – AURIS Hatchback AURIS Stationwagen AURIS VAN AVENSIS Hatchback AVENSIS Sedan AVENSIS Stationwagen AVENSIS VERSO AYGO C-HR CAMRY CARINA E Hatchback CARINA E Sedan COROLLA Hatchback COROLLA Liftback COROLLA MPV COROLLA Sedan COROLLA Stationwagen HIACE HIACE / COMMUTER HILUX LAND CRUISER 100 LAND CRUISER 200 LAND CRUISER 90 LAND CRUISER PRADO PREVIA PRIUS PRIUS PLUS PROACE PROACE CITY PROACE CITY VERSO RAV 4 STARLET URBAN CRUISER VERSO VERSO S YARIS YARIS VERSO – ADAM AGILA ANTARA ASTRA Coupé ASTRA Hatchback ASTRA Sedan ASTRA Stationwagen COMBO COMBO TOUR CORSA Hatchback CROSSLAND X FRONTERA GRANDLAND X INSIGNIA Country Tourer INSIGNIA Hatchback INSIGNIA Sedan INSIGNIA Sports Tourer MERIVA MOKKA MOKKA / MOKKA X MOVANO OMEGA SIGNUM VECTRA Hatchback VECTRA Sedan VECTRA Stationwagen VIVARO VIVARO LIFE ZAFIRA – C30 C70 Cabriolet C70 Coupé S40 S60 S70 S80 S90 V40 V50 V60 V70 V90 XC40 XC60 XC60 II XC70 XC90 850 – AMAROK BEETLE BORA CADDY CC CRAFTER CRAFTER 30-35 CRAFTER 30-50 FOX GOLF ALLTRACK GOLF Cabriolet GOLF Hatchback GOLF PLUS GOLF SPORTSVAN GOLF Stationwagen ID.3 ID.4 JETTA KEVER LT 28-35 LT 28-46 LUPO MULTIVAN NEW BEETLE PASSAT ALLTRACK PASSAT Sedan PASSAT Stationwagen POLO Hatchback POLO Sedan POLO Stationwagen SHARAN T-CROSS T-ROC T-ROC Cabriolet TIGUAN TIGUAN ALLSPACE TOUAREG TOURAN TRANSPORTER TRANSPORTER / CARAVELLE UP! label.buildyear label.buildyear 0 2015 -> 0 2010 -> 0 2003 -> 2010 0 2008 -> 0 2016 -> 0 2000 -> 2010 0 1997 -> 2005 0 1997 -> 2006 0 2005 -> 2012 0 2005 -> 2012 0 1998 -> 2007 0 0 2010 -> 2018 0 2011 -> 2018 0 1996 -> 2003 2003 -> 2013 2013 -> 0 2013 -> 0 2004 -> 2012 2012 -> 2019 2019 -> 0 1994 -> 2001 2000 -> 2005 2004 -> 2008 2007 -> 2015 2015 -> 0 2009 -> 2016 2016 -> 0 1994 -> 2002 2000 -> 2005 2004 -> 2008 2007 -> 2015 2015 -> 0 2002 -> 2009 0 2007 -> 2017 0 2009 -> 2017 0 2007 -> 2017 2016 -> 0 1997 -> 2005 2004 -> 2011 2010 -> 2018 2018 -> 0 2012 -> 2018 0 1997 -> 2005 2004 -> 2011 2011 -> 2018 2018 -> 0 2010 -> 2018 2017 -> 0 2000 -> 2005 0 2018 -> 0 2016 -> 0 2011 -> 2018 2018 -> 0 2008 -> 2017 2016 -> 0 2006 -> 2016 2015 -> 0 0 2006 -> 2013 0 2009 -> 2015 2014 -> 0 2017 -> 0 2003 -> 2011 2010 -> 2017 2017 -> 0 2013 -> 2018 2018 -> 0 2000 -> 2006 2006 -> 2013 2013 -> 2018 2018 -> 0 2014 -> 2019 0 2019 -> 0 2013 -> 0 2020 -> 0 2003 -> 2013 2011 -> 2019 2019 -> 0 2013 -> 0 2014 -> 0 2001 -> 2005 0 2012 -> 0 2019 -> 0 2014 -> 0 1993 -> 1999 0 1990 -> 1998 1997 -> 2005 2004 -> 2012 2011 -> 2018 2018 -> 0 1991 -> 1999 1998 -> 2006 0 2012 -> 0 1994 -> 1999 1999 -> 2005 2004 -> 2012 2012 -> 2019 2019 -> 0 2013 -> 0 2013 -> 0 2014 -> 0 1991 -> 1996 1996 -> 2004 2004 -> 2010 2009 -> 2017 2017 -> 0 1995 -> 2003 2001 -> 2010 2009 -> 2016 2016 -> 0 2017 -> 0 1994 -> 2001 0 0 2011 -> 0 2003 -> 2008 2006 -> 0 2005 -> 0 2006 -> 0 2010 -> 0 2009 -> 0 2012 -> 0 2004 -> 0 2005 -> 0 2003 -> 0 2012 -> 0 2005 -> 0 2005 -> 2011 0 2010 -> 0 2009 -> 0 2005 -> 0 1996 -> 2005 0 2012 -> 0 2011 -> 0 0 2004 -> 2010 2010 -> 0 2004 -> 2010 0 2007 -> 0 2000 -> 2010 0 2000 -> 2010 0 2006 -> 2010 0 2007 -> 2010 0 1999 -> 2008 0 1995 -> 2001 0 2011 -> 0 0 1963 -> 1991 0 2008 -> 2018 2018 -> 0 1996 -> 2011 0 2008 -> 0 2007 -> 0 2005 -> 2014 2014 -> 0 1984 -> 2006 0 2003 -> 2017 0 2002 -> 2009 2009 -> 2016 2016 -> 0 2017 -> 0 2009 -> 0 2003 -> 0 2004 -> 2014 2009 -> 2020 2020 -> 0 2010 -> 0 2014 -> 0 2004 -> 2013 0 2006 -> 2013 2013 -> 0 2006 -> 2015 2013 -> 0 2018 -> 0 2001 -> 2005 2004 -> 2008 2008 -> 0 2018 -> 0 2001 -> 2004 2004 -> 2008 2008 -> 0 2002 -> 0 2009 -> 2016 0 2011 -> 2015 0 2011 -> 2015 0 1994 -> 2002 0 2018 -> 0 1994 -> 2002 2002 -> 2006 2002 -> 2006 2006 -> 0 1994 -> 2006 2007 -> 2016 2016 -> 0 2008 -> 0 1996 -> 2004 0 2016 -> 0 1993 -> 1998 1998 -> 2003 0 1995 -> 2003 0 1997 -> 2005 0 1998 -> 2005 0 1999 -> 2012 0 0 2012 -> 0 2012 -> 0 2010 -> 2018 2017 -> 0 2012 -> 0 2004 -> 2012 2012 -> 0 2009 -> 0 2007 -> 2013 2013 -> 0 2008 -> 0 2008 -> 2012 2012 -> 0 0 2002 -> 0 2002 -> 0 1995 -> 1997 0 2003 -> 0 2002 -> 0 2000 -> 0 0 2006 -> 0 1991 -> 2005 0 1992 -> 1998 0 2006 -> 0 2005 -> 0 1997 -> 2006 2005 -> 0 0 2007 -> 2014 0 2006 -> 0 2000 -> 2007 0 2008 -> 0 2006 -> 2012 0 1995 -> 2005 0 0 2007 -> 0 2009 -> 0 2012 -> 0 2012 -> 0 2014 -> 0 2019 -> 0 2020 -> 0 1995 -> 2001 2006 -> 0 2005 -> 0 2000 -> 2010 2010 -> 0 2010 -> 0 1994 -> 2002 2002 -> 2006 2006 -> 0 2007 -> 0 2011 -> 0 2016 -> 0 2005 -> 2013 0 2003 -> 0 1996 -> 2007 0 1999 -> 2010 0 1996 -> 0 1980 -> 2004 2004 -> 2012 2012 -> 0 1993 -> 1999 1999 -> 2012 2012 -> 0 2008 -> 0 2008 -> 0 1996 -> 2006 2007 -> 0 2006 -> 2014 0 2001 -> 2010 0 2003 -> 2008 0 2016 -> 0 2016 -> 0 2020 -> 0 2015 -> 0 2016 -> 0 1994 -> 2002 2002 -> 2011 0 0 2012 -> 0 2007 -> 2010 2010 -> 0 2011 -> 0 2016 -> 0 1995 -> 2001 2001 -> 2008 2008 -> 2017 2017 -> 0 1998 -> 2004 2004 -> 2010 2010 -> 2018 2018 -> 0 2003 -> 2007 0 2005 -> 2010 2010 -> 0 1999 -> 2004 2004 -> 2010 2010 -> 2018 2018 -> 0 2002 -> 2012 0 1995 -> 2006 2006 -> 2015 2015 -> 0 2010 -> 0 2008 -> 2016 0 2008 -> 2012 2012 -> 2019 2019 -> 0 1993 -> 1998 1996 -> 1998 2001 -> 0 1993 -> 1996 1996 -> 2000 2000 -> 2007 2007 -> 2015 2014 -> 0 1993 -> 1996 1996 -> 2000 2000 -> 2007 2007 -> 2015 0 1993 -> 1996 1996 -> 2000 2000 -> 2007 2007 -> 2015 2014 -> 0 2019 -> 0 1997 -> 2005 2005 -> 2012 2011 -> 0 2006 -> 2014 2015 -> 0 2002 -> 2013 0 2013 -> 0 2014 -> 0 2012 -> 0 1994 -> 2000 2000 -> 2006 2006 -> 2014 2013 -> 0 2002 -> 2013 2013 -> 0 2014 -> 0 2012 -> 0 2006 -> 2014 0 0 1997 -> 2003 2002 -> 2008 2008 -> 0 1999 -> 2002 0 2003 -> 2008 2008 -> 0 1991 -> 1995 1995 -> 2001 2001 -> 2006 2005 -> 2012 2012 -> 0 2005 -> 0 2014 -> 0 1995 -> 2002 2001 -> 2007 2006 -> 2012 2012 -> 2016 2016 -> 0 2004 -> 0 1999 -> 2014 2014 -> 0 2009 -> 0 2001 -> 2008 2007 -> 2013 2013 -> 2020 2020 -> 0 2001 -> 0 2019 -> 0 0 2005 -> 2010 0 2005 -> 2012 0 1997 -> 0 1997 -> 0 2000 -> 2006 0 2000 -> 2006 0 1999 -> 2012 0 2001 -> 2011 0 2013 -> 0 2003 -> 2012 0 2000 -> 2006 2007 -> 0 2004 -> 0 1997 -> 2008 0 2007 -> 0 2015 -> 0 2000 -> 2004 0 2016 -> 0 2017 -> 0 2001 -> 2010 0 2018 -> 0 2000 -> 2006 2005 -> 2015 2012 -> 0 1998 -> 2005 2004 -> 2012 0 2001 -> 2008 0 2000 -> 2008 0 2004 -> 2015 2015 -> 2020 2020 -> 0 2007 -> 2013 2013 -> 2019 2019 -> 0 2008 -> 2014 2014 -> 0 2015 -> 0 2011 -> 2013 2013 -> 2016 2016 -> 0 2017 -> 0 2007 -> 2012 0 2007 -> 2012 2017 -> 0 2011 -> 0 2010 -> 0 2009 -> 0 2006 -> 0 0 2008 -> 0 2013 -> 0 0 2002 -> 2012 2012 -> 2019 2019 -> 0 0 1997 -> 2009 2006 -> 2011 2011 -> 2014 2014 -> 0 0 2017 -> 0 2015 -> 0 2018 -> 0 1998 -> 2008 0 2001 -> 2009 0 2003 -> 2009 0 2015 -> 0 2008 -> 2015 0 1994 -> 1999 2003 -> 2009 0 0 1983 -> 2001 2001 -> 2008 2007 -> 2013 2013 -> 0 2005 -> 2010 0 2006 -> 2016 2016 -> 0 1991 -> 1999 1998 -> 2005 2004 -> 2011 2010 -> 0 2007 -> 2017 0 2014 -> 0 1996 -> 2008 2006 -> 2017 2017 -> 0 0 1999 -> 2002 2002 -> 2006 2006 -> 2013 2013 -> 0 1998 -> 2001 1999 -> 2007 0 2005 -> 0 2006 -> 2012 2012 -> 2018 2018 -> 0 2007 -> 2012 0 2012 -> 2018 2018 -> 0 2004 -> 0 2004 -> 2009 0 2001 -> 2005 2005 -> 0 2007 -> 0 2016 -> 0 2010 -> 2015 2015 -> 0 2016 -> 0 2004 -> 2011 2011 -> 2017 2017 -> 0 2008 -> 2013 2013 -> 2018 0 2018 -> 0 2000 -> 2006 2005 -> 2011 2011 -> 2017 2017 -> 0 2000 -> 2006 2005 -> 0 1996 -> 2001 2001 -> 2007 0 1996 -> 2001 0 2002 -> 2009 2009 -> 2015 2015 -> 0 2009 -> 2014 2014 -> 2019 2019 -> 0 1994 -> 2005 2004 -> 2008 2009 -> 2015 2015 -> 0 2017 -> 0 2010 -> 0 2019 -> 0 0 2008 -> 2014 0 2012 -> 2014 0 2004 -> 2012 0 2002 -> 2010 0 2011 -> 2014 0 2011 -> 2014 0 1995 -> 2003 0 2003 -> 2011 2011 -> 0 1995 -> 2003 0 0 1990 -> 2016 0 1989 -> 1998 1998 -> 2004 2004 -> 2009 2009 -> 2018 0 2014 -> 0 1998 -> 2006 0 2006 -> 2015 0 1969 -> 1996 1994 -> 2002 2002 -> 2012 0 2011 -> 2019 2018 -> 0 2015 -> 2019 0 2005 -> 2013 2013 -> 0 0 2013 -> 2015 2015 -> 0 0 2010 -> 0 2005 -> 2012 0 1999 -> 2005 0 2007 -> 0 1998 -> 2003 2003 -> 2008 2008 -> 2015 0 2018 -> 0 0 2003 -> 2007 2007 -> 2015 2014 -> 0 1999 -> 2009 0 2008 -> 2014 2013 -> 2018 2018 -> 0 2008 -> 2014 2013 -> 2018 2018 -> 0 1998 -> 2004 0 2002 -> 2008 2007 -> 2013 0 2002 -> 2008 2007 -> 2013 0 2002 -> 2008 2007 -> 2013 2012 -> 0 1997 -> 2002 0 1997 -> 2002 0 1998 -> 2008 0 2006 -> 2015 2011 -> 0 2015 -> 0 2019 -> 0 2011 -> 2017 2016 -> 0 1996 -> 2003 0 1988 -> 1999 1999 -> 2006 0 2020 -> 0 1999 -> 2005 0 2000 -> 2008 0 1992 -> 1999 0 2005 -> 2010 2010 -> 0 2012 -> 0 1996 -> 2003 0 0 1997 -> 2005 2004 -> 2012 2012 -> 2018 2018 -> 0 2018 -> 0 2005 -> 2011 2011 -> 2018 2018 -> 0 2011 -> 0 1993 -> 2000 2000 -> 2007 2007 -> 2015 2013 -> 0 1996 -> 2001 2001 -> 2007 2007 -> 2014 2014 -> 0 2012 -> 0 2013 -> 2019 2019 -> 0 2015 -> 2019 2019 -> 0 1998 -> 2002 0 1997 -> 2003 0 1993 -> 1998 0 1993 -> 1997 0 1993 -> 1996 1995 -> 2003 2002 -> 2009 2009 -> 2016 2016 -> 0 1996 -> 2003 2003 -> 2009 2009 -> 2016 2016 -> 2017 -> 0 1990 -> 0 2012 -> 2015 0 2020 -> 0 2013 -> 0 2019 -> 0 2015 -> 0 2015 -> 2018 2018 -> 0 2008 -> 2015 0 1998 -> 2005 2005 -> 2012 2011 -> 2015 0 2005 -> 2017 0 1998 -> 2005 0 1995 -> 2006 0 5-t 0 1995 -> 2012 2006 -> 2018 2018 -> 0 6-t 0 1996 -> 2006 2018 -> 0 2001 -> 2006 2006 -> 0 1996 -> 2003 2014 -> 0 2002 -> 2005 0 2003 -> 0 1996 -> 2003 2003 -> 0 2003 -> 0 2017 -> 2020 0 1976 -> 1985 0 1984 -> 1993 0 0 2020 -> 0 2018 -> 0 2001 -> 2005 0 2017 -> 0 2001 -> 2005 0 0 2001 -> 2006 2005 -> 2014 0 2010 -> 2016 0 2004 -> 2008 0 2012 -> 2016 0 0 2009 -> 0 2010 -> 0 1995 -> 2006 0 1996 -> 2006 0 2002 -> 2012 0 2004 -> 0 2017 -> 0 1996 -> 2003 0 2003 -> 2011 0 1996 -> 2011 2015 -> 2019 2019 -> 0 2004 -> 2016 2014 -> 0 2007 -> 0 2000 -> 2013 2007 -> 0 2003 -> 2008 0 2001 -> 2008 2006 -> 2012 2010 -> 0 2006 -> 2012 0 2013 -> 0 1990 -> 2001 1999 -> 2007 2000 -> 2006 2006 -> 0 2001 -> 0 1999 -> 2007 0 1996 -> 2008 2008 -> 0 1999 -> 2008 0 1991 -> 1999 0 1998 -> 2004 0 1998 -> 2004 0 0 2000 -> 0 2000 -> 0 1998 -> 2006 0 1992 -> 2011 2006 -> 2013 0 2002 -> 2003 -> 0 2010 -> 2019 -> 0 2003 -> 2003 -> 2009 0 2010 -> 2017 -> 0 1992 -> 2007 2002 -> 2010 2010 -> 2016 -> 0 2005 -> 0 2002 -> 2009 2007 -> 2014 0 1997 -> 2015 -> 0 2005 -> 2013 2012 -> 0 2004 -> 2008 -> 2014 -> 0 2008 -> 0 2010 -> 0 2010 -> 0 2019 -> 0 2016 -> 0 2011 -> 0 2005 -> 0 2010 -> 0 1997 -> 0 1997 -> 0 2009 -> 0 2001 -> 0 1996 -> 2002 2002 -> 0 1996 -> 2001 0 1996 -> 2002 2002 -> 0 2012 -> 0 2013 -> 0 2006 -> 2014 0 1991 -> 2001 0 1992 -> 2007 0 1998 -> 2007 0 2006 -> 2011 2010 -> 0 2004 -> 2013 0 2001 -> 2013 2007 -> 2018 2013 -> 0 0 2012 -> 2019 0 2000 -> 2007 2008 -> 2014 0 2011 -> 2015 0 2006 -> 0 2000 -> 2005 0 1991 -> 1998 1998 -> 2009 2004 -> 2014 2005 -> 2010 2009 -> 2015 2015 -> 0 1998 -> 2009 2012 -> 0 1991 -> 1998 1998 -> 2004 2004 -> 2014 2010 -> 2015 2015 -> 0 2001 -> 2001 -> 2011 2012 -> 2018 -> 0 1993 -> 2002 1994 -> 2001 2000 -> 2009 2006 -> 2014 2014 -> 2019 -> 0 2017 -> 0 1998 -> 2004 0 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2008 -> 2017 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2008 -> 2017 2017 -> 0 2015 -> 2019 0 2003 -> 2010 2010 -> 2017 0 2020 -> 0 2012 -> 0 1998 -> 1999 -> 2010 -> 0 1994 -> 2003 0 2003 -> 2008 0 1996 -> 1999 0 1995 -> 2003 2002 -> 2009 0 1995 -> 2004 2002 -> 2009 0 1996 -> 2003 2003 -> 2009 0 2001 -> 2014 -> 2019 -> 0 1999 -> 2005 2005 -> 2015 0 2005 -> 2019 0 2019 -> 0 2011 -> 0 0 1996 -> 2005 0 1996 -> 2001 0 2005 -> 2014 0 2014 -> 0 2002 -> 0 2009 -> 2013 0 1998 -> 2012 0 2000 -> 2008 0 2007 -> 2013 0 2006 -> 2006 -> 2015 0 2007 -> 2015 0 2012 -> 2019 -> 0 1993 -> 2002 0 1994 -> 2002 0 1993 -> 2003 0 1993 -> 2003 0 1994 -> 2002 0 2000 -> 2012 0 2002 -> 2009 0 2002 -> 2009 0 2007 -> 2016 2013 -> 0 2007 -> 2014 2014 -> 0 1992 -> 1998 0 1997 -> 2005 0 1995 -> 2005 0 1996 -> 2004 0 2005 -> 0 2004 -> 2011 0 2004 -> 2011 0 2018 -> 0 2010 -> 2018 2018 -> 0 2010 -> 2018 0 2008 -> 0 2008 -> 0 1994 -> 2002 1994 -> 2005 2001 -> 2005 -> 2006 -> 0 1995 -> 2006 1995 -> 2008 2007 -> 2016 -> 0 2007 -> 0 1996 -> 1996 -> 2015 2008 -> 2018 -> 0 2008 -> 0 2018 -> 0 2016 -> 0 2000 -> 0 1994 -> 2002 0 2002 -> 0 2005 -> 0 2013 -> 2019 -> 0 2009 -> 2017 2016 -> 0 2007 -> 2013 0 2012 -> 0 2009 -> 2017 2016 -> 0 0 2002 -> 2010 2010 -> 0 2014 -> 0 0 2016 -> 0 2013 -> 2020 -> 0 1998 -> 2016 2005 -> 2014 2012 -> 2019 -> 0 1998 -> 0 2007 -> 2013 -> 0 2011 -> 0 1996 -> 2002 2002 -> 2015 -> 0 2004 -> 2009 2009 -> 2016 -> 0 2015 -> 0 1997 -> 2008 -> 0 2008 -> 0 2009 -> 0 2008 -> 2016 -> 0 2001 -> 2007 2007 -> 2015 0 2001 -> 2007 2007 -> 2015 0 2007 -> 0 2004 -> 0 2007 -> 0 1998 -> 2010 -> 2011 -> 0 2003 -> 2010 0 2008 -> 0 1995 -> 2004 2001 -> 2012 2008 -> 2015 -> 0 1996 -> 2001 0 2003 -> 0 1999 -> 2003 2003 -> 2012 2008 -> 2016 -> 0 2004 -> 0 1992 -> 1997 1996 -> 2000 0 2007 -> 0 1999 -> 2010 2003 -> 2010 2008 -> 2016 -> 0 2015 -> 0 2016 -> 0 2014 -> 0 2001 -> 0 1993 -> 2012 2007 -> 2014 -> 0 2012 -> 0 0 1999 -> 2006 0 1992 -> 1999 0 1995 -> 2000 0 1995 -> 2000 0 1995 -> 2000 0 2000 -> 2005 0 2000 -> 2005 0 1999 -> 2005 0 2001 -> 2006 0 1993 -> 2000 0 0 2003 -> 2015 0 1998 -> 2003 0 2002 -> 2015 0 2005 -> 2015 0 1997 -> 2009 2010 -> 2012 0 1998 -> 2009 0 1993 -> 1999 0 1993 -> 1999 0 0 1996 -> 2010 2010 -> 0 2004 -> 0 2006 -> 0 2017 -> 0 1997 -> 2004 0 2016 -> 0 1993 -> 2002 1999 -> 2002 2002 -> 2009 0 1996 -> 2002 1999 -> 2002 0 2008 -> 2013 0 2009 -> 2013 0 2008 -> 2018 0 2002 -> 2009 2008 -> 2017 2017 -> 0 2010 -> 2016 0 1995 -> 2003 0 2013 -> 0 1999 -> 2006 2005 -> 2013 2012 -> 2019 -> 0 2012 -> 2020 -> 0 2011 -> 0 2018 -> 0 1991 -> 1999 2012 -> 2019 0 2004 -> 2009 0 1998 -> 2006 0 0 2011 -> 2019 0 2019 -> 0 2000 -> 2007 0 1999 -> 2008 2006 -> 2014 2014 -> 0 1999 -> 2007 0 2000 -> 2007 2007 -> 2014 2014 -> 0 2019 -> 0 2017 -> 0 2016 -> 0 1996 -> 2010 2004 -> 2013 2012 -> 2020 -> 0 1998 -> 2010 2004 -> 2013 2012 -> 2019 -> 0 2012 -> 2019 0 2012 -> 2019 0 2006 -> 2015 2007 -> 2015 0 2019 -> 0 2008 -> 2015 2015 -> 0 2001 -> 2008 0 2009 -> 2015 2015 -> 0 2009 -> 2017 0 0 2004 -> 2006 0 0 2005 -> 2012 -> 0 2010 -> 0 2005 -> 0 1993 -> 2007 2018 -> 0 2017 -> 0 2002 -> 0 2018 -> 0 2012 -> 0 2005 -> 0 2015 -> 0 0 1997 -> 2002 2002 -> 2012 2007 -> 2012 -> 0 2007 -> 2014 0 1992 -> 2001 1999 -> 2009 0 1992 -> 2000 2000 -> 2008 0 1995 -> 2003 2003 -> 2007 -> 0 1996 -> 1999 0 2009 -> 0 1994 -> 1999 1998 -> 2003 2003 -> 2009 2008 -> 2014 0 2015 -> 0 1998 -> 2003 2003 -> 2010 2009 -> 2014 -> 0 2010 -> 0 2011 -> 0 0 2020 -> 0 2004 -> 2009 2009 -> 0 2016 -> 0 1995 -> 2005 0 2014 -> 0 1998 -> 2005 1998 -> 2006 2005 -> 0 2000 -> 2005 2003 -> 2016 -> 0 1998 -> 2018 -> 0 2010 -> 0 2001 -> 0 2001 -> 2007 0 2008 -> 0 2020 -> 0 2005 -> 2010 -> 2017 -> 0 2006 -> 0 2013 -> 0 2007 -> 0 1988 -> 2002 2015 -> 0 2002 -> 2012 0 2000 -> 0 1995 -> 1997 0 0 2006 -> 2012 2012 -> 2018 0 2013 -> 2018 0 2013 -> 2018 0 1997 -> 2003 2003 -> 2008 0 1997 -> 2003 2003 -> 2008 2008 -> 2018 0 1997 -> 2003 2003 -> 2008 2009 -> 2018 0 2001 -> 2011 0 2005 -> 2014 2014 -> 0 2016 -> 0 2001 -> 2006 0 1992 -> 1997 0 1992 -> 1997 0 1997 -> 2002 2001 -> 2007 2018 -> 0 1997 -> 2002 0 2001 -> 2007 2004 -> 2009 0 1995 -> 2002 2000 -> 2008 2006 -> 2019 -> 0 1997 -> 2001 2001 -> 2008 2019 -> 0 1995 -> 2012 2004 -> 2019 0 2004 -> 2019 0 2004 -> 2005 -> 2015 -> 0 1998 -> 2008 0 2007 -> 0 1995 -> 0 2002 -> 2010 2009 -> 0 2000 -> 2006 0 2000 -> 2004 2003 -> 2009 2008 -> 2015 -> 0 2011 -> 0 2013 -> 2016 2016 -> 0 2019 -> 0 2019 -> 0 1994 -> 2000 1997 -> 2000 2000 -> 2005 2005 -> 2014 2012 -> 2018 -> 0 1989 -> 1996 1996 -> 1999 0 2007 -> 2016 0 2009 -> 2018 0 2010 -> 2016 0 1999 -> 2005 2005 -> 2014 2010 -> 2013 -> 2020 -> 0 1999 -> 2005 0 0 2012 -> 2019 0 2000 -> 2008 2008 -> 2014 0 2006 -> 0 2000 -> 2005 0 1998 -> 2005 2004 -> 2009 2005 -> 2010 2009 -> 2015 2015 -> 0 1998 -> 2005 2012 -> 2015 0 1991 -> 1998 1998 -> 2005 2004 -> 2012 2010 -> 2015 2015 -> 0 2001 -> 2012 2011 -> 2018 -> 0 2001 -> 2012 0 1992 -> 2000 2000 -> 2007 2006 -> 2014 2014 -> 2019 -> 0 2017 -> 0 1998 -> 2004 0 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2008 -> 2017 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2008 -> 2017 2017 -> 0 2003 -> 2010 2010 -> 0 2020 -> 0 2012 -> 0 1998 -> 2010 2010 -> 0 1993 -> 2003 0 2003 -> 2008 0 2002 -> 2009 0 2000 -> 2008 0 2003 -> 2009 0 2001 -> 2014 2014 -> 0 2019 -> 0 1998 -> 2005 2005 -> 2014 2011 -> 2018 0 0 2006 -> 2013 0 1998 -> 2005 0 1997 -> 2002 0 1995 -> 2004 2003 -> 2012 0 2000 -> 2010 2010 -> 2018 0 1996 -> 2000 0 1998 -> 2008 2006 -> 2016 0 2016 -> 0 1995 -> 2004 2012 -> 0 2003 -> 2012 0 2010 -> 2018 2018 -> 0 1995 -> 2000 1999 -> 2008 2007 -> 2016 0 2016 -> 0 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2017 -> 0 2007 -> 2016 0 2002 -> 2015 2014 -> 0 1992 -> 1997 0 0 2010 -> 0 2011 -> 2019 0 1998 -> 2013 1999 -> 2005 0 1995 -> 2004 1996 -> 2000 2004 -> 2015 2015 -> 2020 -> 0 2011 -> 2016 0 2016 -> 0 2006 -> 2016 0 2006 -> 2016 0 2003 -> 2015 0 2014 -> 0 1993 -> 1998 0 1991 -> 1998 1997 -> 2007 2003 -> 2010 2008 -> 2014 2012 -> 2019 -> 0 2004 -> 2013 0 2014 -> 0 1993 -> 1999 1999 -> 2006 2007 -> 2009 2009 -> 2014 2013 -> 2020 -> 0 2019 -> 0 2020 -> 0 2004 -> 2013 2008 -> 0 1947 -> 2003 0 1996 -> 2006 0 1996 -> 2006 0 1998 -> 2005 0 2003 -> 2015 2015 -> 0 1998 -> 2010 2002 -> 2011 0 2012 -> 2014 0 1996 -> 2001 2000 -> 2005 2005 -> 2010 2010 -> 2015 2014 -> 0 1997 -> 2001 2000 -> 2005 2005 -> 2011 2010 -> 2015 2014 -> 0 1994 -> 1999 1999 -> 2001 2001 -> 2014 2009 -> 2017 -> 0 1995 -> 2009 0 1997 -> 2001 0 1995 -> 2010 2010 -> 0 2018 -> 0 2017 -> 0 2019 -> 0 2007 -> 2018 2016 -> 0 2017 -> 0 2002 -> 2013 2010 -> 2018 2017 -> 0 2003 -> 2010 2010 -> 2015 2015 -> 0 1990 -> 2003 1990 -> 2004 2003 -> 2003 -> 2015 2015 -> 2019 -> 0 2015 -> 0 2011 -> 0 * Wij hebben ons best gedaan de informatie zo accuraat mogelijk te maken. De kogeldruk/verticale last die in uw autopapieren staan zijn altijd leidend. Wij adviseren die ook altijd te raadpleden.

Vous pourriez être intéressé :  Ipad 6e Generatie Welk Jaar?

Hoeveel kilo mag er achterop een elektrische fiets?

Wat is het maximale draaggewicht voor de bagagedrager? – De bagagedrager moet minimaal op 27 kilo getest worden en dat betekent dat het kinderzitje mét kind maximaal 27 kilo mag wegen. De meeste fabrikanten stellen dat het kind achterop tot 22 kilo mag wegen en voorop tot 15 kilo.

Hoeveel kogeldruk mag een trekhaak hebben?

Kogeldruk op de trekhaak: wat is dit en hoe werkt het? – Met kogeldruk op de trekhaak wordt ook wel het maximale verticale gewicht bedoeld dat op de trekhaak mag rusten. Dit wordt ook wel uitgedrukt in kilogram. De kogeldruk die door de trekhaakfabrikant wordt bepaald en als S-waarde wordt aangegeven, mag niet te hoog zijn.

De maximale verticale kogeldruk is per auto verschillend, maar is ook per trekhaak fabrikant verschillend. De S-waarde ligt doorgaans tussen de 32 en 100 kilogram. Hoeveel kogeldruk uw auto heeft, kun je eenvoudig zelf opzoeken. De kogeldruk staat namelijk aangegeven op het typeplaatje van de trekhaak.

Je kunt de kogeldruk ook vinden onder de noemer vertical load of verticale kracht.

Hoe snel mag je rijden met fietsendrager?

Antwoord van Jos – ANWB Expert U vraagt of er een maximum snelheid geldt wanneer er een fietsdrager aangekoppeld is. Een fietsendrager wordt niet gezien als aanhanger. Er geldt dus gewóón de maximumsnelheid die voor een personenauto’s van toepassing is.

Welke fietsendrager mag niet meer?

Verboden fietsendrager U bent aangehouden door de politie omdat uw fietsendrager niet toegestaan zou zijn. U heeft hierover een aantal vragen. De fietsendrager zonder lichten en kenteken is niet per definitie illegaal. Het gaat erom dat het kenteken en de autoverlichting goed zichtbaar moeten zijn.

In het geval dat het zicht op het nummerbord en de verlichting wordt geblokkeerd, wordt aangeraden gebruik te maken van een los verkrijgbare lichtbalk van Thule. In Artikel 5.2.1lid 5 van de Regeling voertuigen staat dat het kenteken goed leesbaar moet zijn en dat de kentekenplaten niet afgeschermd mogen zijn.

Ook de eisen voor de lichten van de personenauto vindt u in de regeling Voertuigen. Hoeveel de boete precies zal zijn, kan ik niet precies zeggen. In het geval van ondeugdelijke verlichting bedraagt de boete € 140. Mogelijk wordt er ook een boete gegeven voor het niet goed zichtbare kenteken.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Wasmiddel Ruikt Het Lekkerst?

Wat is de beste fietsendrager voor 2 elektrische fietsen?

De XLC Azura 2.0 is de beste fietsendrager voor ebike – Cijfer: 8.7 Prijs: €499 Deze XLC Azura Led 2.0 ebike fietsendrager is de beste. Hij komt meteen gebruiksklaar uit de doos. Dus je hoeft de gebruikshandleiding er niet eens bij te pakken, je vouwt hem gewoon uit en je kunt je ebikes erop zetten. Het gebruiksgemak is ideaal! Hij is eenvoudig te kantelen met je voet zodat je achterklep altijd simpel open kan, hoeveel fietsen je ook mee hebt. Je kunt dus onderweg gewoon in je auto zonder je fietsen eraf te hoeven tillen, wat veel gedoe en tilwerk scheelt. Daarnaast is hij opvouwbaar zodat je de lichtgewicht XLC drager op locatie snel en veilig in je auto kunt opbergen en daarna lekker op pad kan gaan.

Belastbaar tot 60 kilo, dus geschikt voor 2 E-bikes Zeer klein opvouwbaar (tot een afmeting van 50x25x70 cm) en past daarom in elke auto Hij komt meteen gebruiksklaar uit de doos. Je kunt hem dus direct gebruiken zonder gedoe Betrouwbare en makkelijke montage

Wat gebeurt er met het energieverbruik als je met een fietsendrager rijdt?

Dit kost een fietsendrager of aanhanger aan extra stroomverbruik Tot Welk Gewicht Mag Een Fietsendrager Op Een Trekhaak Beladen Worden Skoda Enyaq iV heeft een maximale dakbelasting van 80 kilogram. (Afbeelding: Autovisie) Nederlanders staan bekend als fervente fietsers en caravantrekkers, maar niet speciaal voor het buurland onderzocht het Duitse ADAC wat het rijden met een elektrische auto én fietsendrager of aanhanger aan extra stroom kost.

 • Dat het stroomverbruik hoger ligt, mag duidelijk zijn.
 • De vraag is hoeveel hoger? Als je met wat voor auto dan ook een aanhanger meesleept, zal het verbruik altijd toenemen.
 • Er is al een verschil meetbaar zodra je met geopend raam rondrijdt.
 • Of met een geopend kanteldak.
 • Zelfs een rode zakdoek aan de buitenspiegel heeft al effect op het verbruik van een auto.

In het laatste geval wordt de luchtstroom onderbroken, zoals dat ook het geval is met geopende ramen en kanteldak. In het geval van de fietsendrager en aanhanger ligt het gewicht hoger. De motor moet een hogere massa voortbewegen en dat kost energie. Ja, ook wanneer je met vijf man in de auto zit, zie je het stroomverbruik toenemen en de actieradius afnemen.

Hoe klemt een fietsendrager op de trekhaak?

De bout van de fietsendrager klemt vast op dit platte vlak van de trekhaakkogel. Omdat de onderkant van de bout onder het oppervlak van de kogel zit, kan de trekhaak alleen nog maar draaien in het horizontale vlak. Dit wordt voorkomen door de bout stevig aan te draaien.

Hoeveel fietsen op trekhaak?

De populairste variant is de fietsendrager op de trekhaak. Er zijn fietsdragers die tot vier fietsen kunnen meenemen. Je moet wel letten op de maximale kogeldruk voor je auto. Die is nooit hoger dan 75 kilo (vaak zelfs minder, zoek ‘m snel op door op de homepage van deze site je kenteken in te vullen).

Welke fietsendrager past op mijn trekhaak?

Kan de fietsendragerhaak mijn e-bikes dragen? – Dit hangt af van de maximale kogeldruk die de autofabrikant voor uw auto heeft bepaald. Deze kogeldruk heet ook wel ‘verticale last’ en is het gewicht dat op de trekhaak geplaatst mag worden. Deze waarde verschilt per voertuig en trekhaak.

Meestal zal de kogeldruk/verticale last van de auto overeenkomen met dat van de (fietsendrager) trekhaak. Wanneer dit niet zo is, moet u het laagste van de twee waarden aanhouden. Het gewicht van uw fietsendrager en fietsen bij elkaar opgeteld mag niet hoger zijn dan de kogeldruk/verticale last. Let bij de aanschaf van een fietsendrager dus op het gewicht van de fietsendrager en of de fietsendrager e-bikes kan dragen.

Tip: demonteer de accu’s van uw e-bikes voordat u de fietsen gaat vervoeren op de fietsendrager, dit scheelt gewicht.

Welke auto heeft een kogeldruk van 75 kg?

75 kg kogeldruk – 75 kilogram kogedruk is pas gemeengoed in een klasse groter, in het zogenaamde C-segment waarin de Focus, Captur, Mégane en 308 zitten. Auto’s uit het B-segment met 75 kilogram kogeldruk zijn er wel, de nieuwste en zijn op dit punt onderscheidend.

Kan een trekhaak breken?

Trekhaak en kogeldruk U heeft een vraag over de kogeldruk van uw Toyota. Formeel is het overschrijden van de kogeldruk strafbaar. Daar bestaat geen coulante marge voor. Dat men bij een eventuele controle een bepaalde marge hanteert zou best kunnen, maar mag zeker niet het uitgangspunt zijn en staat ook nergens.

 1. Het gehele verhaal omtrent kogeldruk op de betreffende website is overigens onjuist.
 2. Een trekhaak zal bij overschrijding niet verbuigen of zelfs afbreken.
 3. De toegestane kogeldruk zegt feitelijk ook niets over de sterkte van de trekhaak maar is vastgesteld door de autofabrikant.
 4. Met 5 kilo overschrijding zal er met de trekhaak écht niets gebeuren.

Maar zoals gezegd ben je formeel met een kilo te veel al in overtreding. Ik wil overigens benadrukken dat enige controle op kogeldruk in relatie tot fietsdragers er in de praktijk feitelijk niet is. Wanneer een drager deugdelijk gemonteerd is inclusief fietsen, is de veiligheid niet in het geding.

Bij een te hoge kogeldruk kan een verzekeraar wel vervelend doen wanneer er een relatie is met een te hoge kogeldruk maar dat lijkt me dan een heel uitzonderlijke situatie. De praktijk laat zien dat veel fietsen met vermoedelijk een te hoge kogeldruk worden vervoerd. De politie lijkt coulant te zijn en er geen aandacht te besteden.

Vermoedelijk omdat is gebleken dat de veiligheid niet in het geding is. En de trekhaak zal zeker niet breken. Maar bij de letter van de wet mag het dus eigenlijk niet. : Trekhaak en kogeldruk

Welke auto heeft een kogeldruk van 100 kg?

Uitgebreide review – De Nissan Qashqai is de twee-eiige broer van de Renault Kadjar. In de basis zijn de auto’s hetzelfde, al zijn er tal van verschillen. Zo is de Nissan Qashqai een stukje korter en smaller dan de Fransman. En vanzelfsprekend is het design van het Japanse model compleet anders.

De Qashqai is er bovendien met vierwielaandrijving. Dat is een écht pluspunt als je de SUV als caravantrekker inzet. Het trekvermogen is met 1.400 kilo fors, terwijl de sterkste Qashqai zelfs voor een paardentrailer van 1.800 kilo zijn hand niet omdraait. Dankzij een kogeldruk van maar liefst 100 kilo, schopt de Nissan het met gemak tot deze lijst.

Net als bij de Renault Kadjar is er genoeg been- en hoofdruimte voor volwassen passagiers voor en achter. Vijf koffers passen daar dan nog achter. Laat je de achterbank onbezet dan kun je ‘m neerklappen om vervolgens 15 koffers in de kofferbak te zetten.

 1. De Nissan Qashqai is als Japanse auto high-tech.
 2. Bijzonder is de bochtenverlichting.
 3. Een bocht wordt zo in zijn geheel verlicht, niet alleen het eerst deel.
 4. Veilig! Verkeersbordherkenning is eveneens heel handig.
 5. Zo zie je nooit meer een snelheidslimiet over het hoofd.
 6. Achterpassagiers smelten weg – figuurlijk dan – bij de stoelverwarming en de USB A én C-aansluitingen achterin.

Je smartphone of tablet heeft zo altijd een volle batterij. Bynco is dé plek waar je zonder risico’s een occasion koopt. Wij nemen namelijk alle risico’s van jou over. Geïnteresseerd in een Nissan Qashqai, zonder aankooprisico’s?

Hoeveel kogeldruk mag een trekhaak hebben?

Kogeldruk op de trekhaak: wat is dit en hoe werkt het? – Met kogeldruk op de trekhaak wordt ook wel het maximale verticale gewicht bedoeld dat op de trekhaak mag rusten. Dit wordt ook wel uitgedrukt in kilogram. De kogeldruk die door de trekhaakfabrikant wordt bepaald en als S-waarde wordt aangegeven, mag niet te hoog zijn.

De maximale verticale kogeldruk is per auto verschillend, maar is ook per trekhaak fabrikant verschillend. De S-waarde ligt doorgaans tussen de 32 en 100 kilogram. Hoeveel kogeldruk uw auto heeft, kun je eenvoudig zelf opzoeken. De kogeldruk staat namelijk aangegeven op het typeplaatje van de trekhaak.

Je kunt de kogeldruk ook vinden onder de noemer vertical load of verticale kracht.

Hoeveel mag je trekken met trekhaak?

Aanhanger trekken met rijbewijs BE – Heeft u rijbewijs BE? Dan mag u met een auto:

een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen); onder bepaalde voorwaarden een aanhanger of oplegger trekken van meer dan 3.500 kg (lege gewicht + laadvermogen).

Let op: De regels voor rijbewijs BE zijn in 2013 veranderd. Heeft u het rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Dan gelden voor u andere regels. U mag iedere aanhanger of oplegger gebruiken. Er is geen grens aan het lege gewicht + laadvermogen. Let wel op dat uw trekhaak het gewicht aan kan.

Hoeveel mag ik trekken met trekhaak?

Typekeuring – De trekhaak moet een typekeuring hebben. Dit staat op het typeplaatje van uw trekhaak. Ontbreekt het typeplaatje, dan mag u alleen een aanhangwagen trekken die inclusief de lading niet meer weegt dan 750 kg. Bovendien mag uw aanhangwagen inclusief lading niet meer wegen dan uw trekkende auto op dat moment weegt.

Hoe weet ik de maximale kogeldruk?

Tot Welk Gewicht Mag Een Fietsendrager Op Een Trekhaak Beladen Worden Kogeldruk vinden – De maximaal toegestane kogeldruk wordt door de autofabrikant bepaald en staat vermeld op het typeplaatje van de trekhaak, ook wel “vertical load” of “verticale kracht” genoemd, en in de voertuigpapieren van uw auto. Dit is niet het kentekenbewijs, maar dit zijn de documenten die bij uw auto horen. U vindt de juiste druk onder het kopje maximale verticale last. In het uitzonderlijke geval dat de maximale verticale last op uw typeplaatje verschilt van die in uw voertuigpapieren, zijn de gegevens in uw voertuigpapieren leidend. Gebruik onderstaande tool om de kogeldruk van uw auto te vinden.* Merk Merk ALFA ROMEO AUDI BMW CHEVROLET CHRYSLER CITROËN DACIA DAEWOO DAIHATSU DODGE FIAT FORD HONDA HYUNDAI INFINITI ISUZU IVECO JAGUAR JEEP KIA LANCIA LAND ROVER LDV LEXUS MAZDA MERCEDES-BENZ MG MINI MITSUBISHI NISSAN OPEL PEUGEOT PORSCHE RENAULT ROVER SAAB SEAT SKODA SMART SSANGYONG SUBARU SUZUKI TOYOTA VAUXHALL VOLVO VW Model Model – GIULIA GIULIETTA GT MITO STELVIO 147 156 156 Sportwagon 159 159 Sportwagon 166 – A1 A1 Sportback A3 A3 Cabriolet A3 Sportback A4 A4 Allroad A4 Avant A4 Cabriolet A5 A5 Cabriolet A5 Sportback A6 A6 Allroad A6 Avant A7 ALLROAD E-TRON Q2 Q3 Q5 Q7 – 1 Coupe X1 X2 X3 X4 X5 X6 X7 i3 iX3 1 2 Active Tourer 2 Cabriolet 2 Compact 2 Coupe 2 Gran Coupe 2 Gran Tourer 3 Cabriolet 3 3 Coupé 3 Gran Turismo 3 Touring 4 Cabriolet 4 Coupé 4 Gran Coupe 5 Touring 5 6 Gran Turismo 7 – AVEO AVEO / KALOS Hatchback AVEO / KALOS Sedan CAPTIVA CRUZE Hatchback CRUZE Sedan CRUZE Stationwagen EPICA KALOS LACETTI MALIBU MATIZ NUBIRA ORLANDO SPARK TACUMA TRANS SPORT TRAX VOLT – 300C 300C Touring GRAND VOYAGER PT CRUISER PT CRUISER Cabriolet SEBRING SEBRING Cabriolet VOYAGER VOYAGER / GRAND VOYAGER YPSILON – 2 CV BERLINGO BERLINGO / BERLINGO FIRST BERLINGO MULTISPACE C-CROSSER C1 C15 C2 C3 C3 AIRCROSS C3 Picasso C3 Pluriel C4 C4 AIRCROSS C4 CACTUS C4 Coupé C4 Grand Picasso C4 Picasso C4 SPACETOURER C5 C5 AIRCROSS C5 Break C8 DS3 DS4 DS5 EVASION GRAND C4 SPACETOURER JUMPER JUMPY NEMO SAXO SPACETOURER XANTIA XANTIA Break XSARA XSARA Coupé XSARA PICASSO – DOKKER DOKKER Express DUSTER LODGY LOGAN LOGAN Express LOGAN MCV LOGAN Pick-up SANDERO – KALOS LACETTI NEXIA NUBIRA REXTON TACUMA – CUORE HIJET Bestelwagen HIJET Open laadbak/ Chassis MATERIA SIRION TERIOS – AVENGER CALIBER CARAVAN JOURNEY NITRO RAM – 500 500 C 500L 500L Trekking 500X 500X Sport 500e BRAVO CROMA DOBLO DOBLO CARGO DUCATO FIORINO FREEMONT FULLBACK GRANDE PUNTO IDEA MAREA MULTIPLA PALIO PANDA PUNTO PUNTO EVO QUBO SCUDO SEDICI STILO STILO Multi Wagon TALENTO TIPO TIPO Cross TIPO Sedan TIPO Stationwagen ULYSSE – B-MAX C-MAX ECOSPORT EDGE FIESTA FOCUS FOCUS C-MAX FOCUS Sedan FOCUS Stationwagen FUSION GALAXY GRAND C-MAX KA KUGA MAVERICK MONDEO MONDEO Sedan MONDEO Stationwagen PUMA RANGER S-MAX TOURNEO CONNECT TOURNEO CONNECT / GRAND TOURNEO CONNECT TOURNEO COURIER TOURNEO CUSTOM TRANSIT TRANSIT CONNECT TRANSIT COURIER TRANSIT CUSTOM TRANSIT TOURNEO – ACCORD ACCORD Hatchback ACCORD Tourer CIVIC CIVIC Sedan CIVIC Tourer CR-V FR-V HR-V INSIGHT JAZZ STREAM e – ACCENT ACCENT Sedan ATOS ATOS PRIME ELANTRA ELANTRA Sedan EXCEL GETZ GRAND SANTA FÉ GRANDEUR H-1 H100 H200 H300 H350 HIGHWAY VAN IONIQ KONA MATRIX SANTA FE SANTA FÉ SONATA TERRACAN TRAJET TUCSON i10 i20 i20 ACTIVE i30 i30 Fastback i30 Hatchback i30 Stationwagen i40 ix20 ix35 ix55 – FX QX70 – D-MAX – DAILY – E-PACE F-PACE I-PACE S-TYPE X-TYPE X-TYPE Stationwagen XE XF XJ – CHEROKEE COMMANDER COMPASS GRAND CHEROKEE PATRIOT RENEGADE WRANGLER – CARENS CARNIVAL CARNIVAL / GRAND CARNIVAL CEED CEED SW CEED Sportswagon CERATO CERATO Sedan MAGENTIS MOHAVE NIRO OPTIMA OPTIMA Sportswagon PICANTO PRO CEE’D PROCEED RIO RIO Sedan SHUMA SHUMA Sedan SORENTO SOUL SPORTAGE STONIC VENGA XCEED – DELTA FLAVIA MUSA PHEDRA THEMA VOYAGER Y YPSILON ZETA – DEFENDER DISCOVERY DISCOVERY SPORT FREELANDER FREELANDER 2 RANGE ROVER RANGE ROVER EVOQUE RANGE ROVER EVOQUE Cabriolet RANGE ROVER SPORT – V80 – CT GS IS LX RX UX – 2 3 3 Hatcback 3 Sedan 323 F 6 Hatchback 6 Sedan 6 Stationwagen 626 Hatchback 626 Sedan B-SERIE BT-50 CX-3 CX-30 CX-5 DEMIO MPV MX-30 PREMACY TRIBUTE XEDOS 6 5 6 121 – A-KLASSE A-KLASSE Sedan B-KLASSE C-KLASSE Coupé C-KLASSE Sedan C-KLASSE Stationwagen CITAN CLA Coupé CLA Stationwagen CLK Cabriolet CLK Coupé E-KLASSE Cabriolet E-KLASSE Coupé E-KLASSE Sedan E-KLASSE Stationwagen G-KLASSE GL-KLASSE GLA GLA-KLASSE GLB GLC GLE GLK-KLASSE M-KLASSE R-KLASSE S-KLASSE SPRINTER 2-t SPRINTER 3 SPRINTER 3-t SPRINTER 4 SPRINTER 4-t SPRINTER 5-t V-KLASSE VANEO VIANO VITO VITO / MIXTO X-KLASSE 123 124 – MG EHS MG HS MG ZR MG ZS MG ZT – MINI MINI COUNTRYMAN MINI Cabriolet MINI PACEMAN – ASX ASX Van CARISMA Hatchback CARISMA Sedan COLT COLT PLUS ECLIPSE CROSS GALANT GRANDIS L200 L200 / TRITON LANCER Hatchback LANCER Sedan LANCER Stationwagen OUTLANDER OUTLANDER II Van OUTLANDER III Van PAJERO PAJERO CLASSIC PAJERO PININ PAJERO SPORT PAJERO SPORT VAN SPACE RUNNER SPACE STAR SPACE WAGON – ALMERA Hatchback ALMERA Sedan ALMERA TINO CABSTAR INTERSTAR JUKE KUBISTAR LEAF MICRA MICRA C+C MURANO NAVARA NOTE NP300 NAVARA NP300 PICKUP NV200 NV200 / EVALIA NV250 NV300 NV400 PATHFINDER PATROL PATROL GR PICK UP PIXO PRIMASTAR PRIMERA Hatchback PRIMERA Sedan PRIMERA Stationwagen PULSAR QASHQAI QASHQAI / QASHQAI +2 SERENA TERRANO II TERRANO II Van TIIDA Hatchback TIIDA Sedan X-TRAIL – ADAM AGILA AMPERA ANTARA ASTRA Coupé ASTRA Hatchback ASTRA Sedan ASTRA Stationwagen COMBO CORSA CROSSLAND X / CROSSLAND FRONTERA GRANDLAND X INSIGNIA Country Tourer INSIGNIA Hatchback INSIGNIA Sedan INSIGNIA Sports Tourer KARL MERIVA MOKKA MOKKA / MOKKA X MOVANO OMEGA SIGNUM SINTRA VECTRA Hatchback VECTRA Sedan VECTRA Stationwagen VIVARO ZAFIRA ZAFIRA / ZAFIRA FAMILY ZAFIRA LIFE ZAFIRA TOURER – 106 106 Van 107 108 206 SW 206+ 206 206 CC 207 SW 207 207 CC 208 306 Bestelwagen/Bus 306 Cabriolet 306 Hatchback 306 Sedan 306 Stationwagen 307 Hatchback 307 SW 307 Stationwagen 308 Hatchback 308 SW 405 406 Coupé 406 Sedan 406 Stationwagen 407 Coupé 407 Sedan 407 Stationwagen 508 Hatchback 508 SW 508 Sedan BIPPER BIPPER Tepee BOXER EXPERT EXPERT Tepee PARTNER PARTNER Tepee RIFTER TRAVELLER 607 806 807 1007 2008 3008 4007 4008 5008 – CAYENNE MACAN – ALASKAN CAPTUR CLIO Hatchback CLIO Hatchback/Van CLIO Stationwagen DUSTER ESPACE GRAND SCÉNIC KADJAR KANGOO KANGOO / GRAND KANGOO KANGOO BE BOP KOLEOS LAGUNA Hatchback LAGUNA Stationwagen LOGAN EXPRESS LOGAN Sedan LOGAN Stationwagen MASTER MEGANE Cabriolet MEGANE Coupé MEGANE Hatchback MEGANE MPV MEGANE Sedan MEGANE Stationwagen MODUS / GRAND MODUS SAFRANE SANDERO/STEPWAY SCÉNIC TALISMAN Sedan TALISMAN Stationwagen TRAFIC TRAFIC II TWINGO ZOE – 25 200 Coupé 200 Hatchback 400 Hatchback 400 Sedan 45 Hatchback 45 Sedan 75 Sedan 75 Stationwagen 600 – 9-3 Cabriolet 9-3 Hatchback 9-3 Sedan 9-3 Stationwagen 9-5 Sedan 9-5 Stationwagen 900 Coupé 900 Hatchback – ALHAMBRA ALTEA ALTEA XL ARONA AROSA ATECA CORDOBA Sedan CORDOBA Stationwagen EXEO Sedan EXEO Stationwagen IBIZA Coupé IBIZA Hatchback IBIZA Stationwagen INCA LEON Coupé LEON Hatchback LEON Stationwagen Mii TARRACO TOLEDO Hatchback TOLEDO MPV TOLEDO Sedan – CITIGO E-CITIGO FABIA Bestelwagen/Bus FABIA Hatchback FABIA Sedan FABIA Stationwagen KAMIQ KAROQ KODIAQ OCTAVIA Hatchback OCTAVIA Stationwagen RAPID RAPID Spaceback ROOMSTER SCALA SUPERB Hatchback SUPERB Sedan SUPERB Stationwagen YETI – FORFOUR – ACTYON SPORTS KORANDO KYRON MUSSO REXTON REXTON / REXTON II REXTON Sports REXTON W / REXTON RODIUS TIVOLI – FORESTER IMPREZA Hatchback IMPREZA Sedan IMPREZA Stationwagen JUSTY LEGACY OUTBACK LEGACY Sedan LEGACY Stationwagen LEVORG OUTBACK TREZIA XV – ACROSS ALTO BALENO Hatchback BALENO Stationwagen CELERIO GRAND VITARA IGNIS JIMNY KIZASHI LIANA Sedan LIANA Stationwagen SPLASH SWACE SWIFT SX4 Hatchback SX4 S-Cross SX4 Sedan VITARA WAGON R WAGON R+ X-90 – AURIS Hatchback AURIS Stationwagen AURIS VAN AVENSIS Hatchback AVENSIS Sedan AVENSIS Stationwagen AVENSIS VERSO AYGO C-HR CAMRY CARINA E Hatchback CARINA E Sedan COROLLA Hatchback COROLLA Liftback COROLLA MPV COROLLA Sedan COROLLA Stationwagen HIACE HIACE / COMMUTER HILUX LAND CRUISER 100 LAND CRUISER 200 LAND CRUISER 90 LAND CRUISER PRADO PREVIA PRIUS PRIUS PLUS PROACE PROACE CITY PROACE CITY VERSO RAV 4 STARLET URBAN CRUISER VERSO VERSO S YARIS YARIS VERSO – ADAM AGILA ANTARA ASTRA Coupé ASTRA Hatchback ASTRA Sedan ASTRA Stationwagen COMBO COMBO TOUR CORSA Hatchback CROSSLAND X FRONTERA GRANDLAND X INSIGNIA Country Tourer INSIGNIA Hatchback INSIGNIA Sedan INSIGNIA Sports Tourer MERIVA MOKKA MOKKA / MOKKA X MOVANO OMEGA SIGNUM VECTRA Hatchback VECTRA Sedan VECTRA Stationwagen VIVARO VIVARO LIFE ZAFIRA – C30 C70 Cabriolet C70 Coupé S40 S60 S70 S80 S90 V40 V50 V60 V70 V90 XC40 XC60 XC60 II XC70 XC90 850 – AMAROK BEETLE BORA CADDY CC CRAFTER CRAFTER 30-35 CRAFTER 30-50 FOX GOLF ALLTRACK GOLF Cabriolet GOLF Hatchback GOLF PLUS GOLF SPORTSVAN GOLF Stationwagen ID.3 ID.4 JETTA KEVER LT 28-35 LT 28-46 LUPO MULTIVAN NEW BEETLE PASSAT ALLTRACK PASSAT Sedan PASSAT Stationwagen POLO Hatchback POLO Sedan POLO Stationwagen SHARAN T-CROSS T-ROC T-ROC Cabriolet TIGUAN TIGUAN ALLSPACE TOUAREG TOURAN TRANSPORTER TRANSPORTER / CARAVELLE UP! label.buildyear label.buildyear 0 2015 -> 0 2010 -> 0 2003 -> 2010 0 2008 -> 0 2016 -> 0 2000 -> 2010 0 1997 -> 2005 0 1997 -> 2006 0 2005 -> 2012 0 2005 -> 2012 0 1998 -> 2007 0 0 2010 -> 2018 0 2011 -> 2018 0 1996 -> 2003 2003 -> 2013 2013 -> 0 2013 -> 0 2004 -> 2012 2012 -> 2019 2019 -> 0 1994 -> 2001 2000 -> 2005 2004 -> 2008 2007 -> 2015 2015 -> 0 2009 -> 2016 2016 -> 0 1994 -> 2002 2000 -> 2005 2004 -> 2008 2007 -> 2015 2015 -> 0 2002 -> 2009 0 2007 -> 2017 0 2009 -> 2017 0 2007 -> 2017 2016 -> 0 1997 -> 2005 2004 -> 2011 2010 -> 2018 2018 -> 0 2012 -> 2018 0 1997 -> 2005 2004 -> 2011 2011 -> 2018 2018 -> 0 2010 -> 2018 2017 -> 0 2000 -> 2005 0 2018 -> 0 2016 -> 0 2011 -> 2018 2018 -> 0 2008 -> 2017 2016 -> 0 2006 -> 2016 2015 -> 0 0 2006 -> 2013 0 2009 -> 2015 2014 -> 0 2017 -> 0 2003 -> 2011 2010 -> 2017 2017 -> 0 2013 -> 2018 2018 -> 0 2000 -> 2006 2006 -> 2013 2013 -> 2018 2018 -> 0 2014 -> 2019 0 2019 -> 0 2013 -> 0 2020 -> 0 2003 -> 2013 2011 -> 2019 2019 -> 0 2013 -> 0 2014 -> 0 2001 -> 2005 0 2012 -> 0 2019 -> 0 2014 -> 0 1993 -> 1999 0 1990 -> 1998 1997 -> 2005 2004 -> 2012 2011 -> 2018 2018 -> 0 1991 -> 1999 1998 -> 2006 0 2012 -> 0 1994 -> 1999 1999 -> 2005 2004 -> 2012 2012 -> 2019 2019 -> 0 2013 -> 0 2013 -> 0 2014 -> 0 1991 -> 1996 1996 -> 2004 2004 -> 2010 2009 -> 2017 2017 -> 0 1995 -> 2003 2001 -> 2010 2009 -> 2016 2016 -> 0 2017 -> 0 1994 -> 2001 0 0 2011 -> 0 2003 -> 2008 2006 -> 0 2005 -> 0 2006 -> 0 2010 -> 0 2009 -> 0 2012 -> 0 2004 -> 0 2005 -> 0 2003 -> 0 2012 -> 0 2005 -> 0 2005 -> 2011 0 2010 -> 0 2009 -> 0 2005 -> 0 1996 -> 2005 0 2012 -> 0 2011 -> 0 0 2004 -> 2010 2010 -> 0 2004 -> 2010 0 2007 -> 0 2000 -> 2010 0 2000 -> 2010 0 2006 -> 2010 0 2007 -> 2010 0 1999 -> 2008 0 1995 -> 2001 0 2011 -> 0 0 1963 -> 1991 0 2008 -> 2018 2018 -> 0 1996 -> 2011 0 2008 -> 0 2007 -> 0 2005 -> 2014 2014 -> 0 1984 -> 2006 0 2003 -> 2017 0 2002 -> 2009 2009 -> 2016 2016 -> 0 2017 -> 0 2009 -> 0 2003 -> 0 2004 -> 2014 2009 -> 2020 2020 -> 0 2010 -> 0 2014 -> 0 2004 -> 2013 0 2006 -> 2013 2013 -> 0 2006 -> 2015 2013 -> 0 2018 -> 0 2001 -> 2005 2004 -> 2008 2008 -> 0 2018 -> 0 2001 -> 2004 2004 -> 2008 2008 -> 0 2002 -> 0 2009 -> 2016 0 2011 -> 2015 0 2011 -> 2015 0 1994 -> 2002 0 2018 -> 0 1994 -> 2002 2002 -> 2006 2002 -> 2006 2006 -> 0 1994 -> 2006 2007 -> 2016 2016 -> 0 2008 -> 0 1996 -> 2004 0 2016 -> 0 1993 -> 1998 1998 -> 2003 0 1995 -> 2003 0 1997 -> 2005 0 1998 -> 2005 0 1999 -> 2012 0 0 2012 -> 0 2012 -> 0 2010 -> 2018 2017 -> 0 2012 -> 0 2004 -> 2012 2012 -> 0 2009 -> 0 2007 -> 2013 2013 -> 0 2008 -> 0 2008 -> 2012 2012 -> 0 0 2002 -> 0 2002 -> 0 1995 -> 1997 0 2003 -> 0 2002 -> 0 2000 -> 0 0 2006 -> 0 1991 -> 2005 0 1992 -> 1998 0 2006 -> 0 2005 -> 0 1997 -> 2006 2005 -> 0 0 2007 -> 2014 0 2006 -> 0 2000 -> 2007 0 2008 -> 0 2006 -> 2012 0 1995 -> 2005 0 0 2007 -> 0 2009 -> 0 2012 -> 0 2012 -> 0 2014 -> 0 2019 -> 0 2020 -> 0 1995 -> 2001 2006 -> 0 2005 -> 0 2000 -> 2010 2010 -> 0 2010 -> 0 1994 -> 2002 2002 -> 2006 2006 -> 0 2007 -> 0 2011 -> 0 2016 -> 0 2005 -> 2013 0 2003 -> 0 1996 -> 2007 0 1999 -> 2010 0 1996 -> 0 1980 -> 2004 2004 -> 2012 2012 -> 0 1993 -> 1999 1999 -> 2012 2012 -> 0 2008 -> 0 2008 -> 0 1996 -> 2006 2007 -> 0 2006 -> 2014 0 2001 -> 2010 0 2003 -> 2008 0 2016 -> 0 2016 -> 0 2020 -> 0 2015 -> 0 2016 -> 0 1994 -> 2002 2002 -> 2011 0 0 2012 -> 0 2007 -> 2010 2010 -> 0 2011 -> 0 2016 -> 0 1995 -> 2001 2001 -> 2008 2008 -> 2017 2017 -> 0 1998 -> 2004 2004 -> 2010 2010 -> 2018 2018 -> 0 2003 -> 2007 0 2005 -> 2010 2010 -> 0 1999 -> 2004 2004 -> 2010 2010 -> 2018 2018 -> 0 2002 -> 2012 0 1995 -> 2006 2006 -> 2015 2015 -> 0 2010 -> 0 2008 -> 2016 0 2008 -> 2012 2012 -> 2019 2019 -> 0 1993 -> 1998 1996 -> 1998 2001 -> 0 1993 -> 1996 1996 -> 2000 2000 -> 2007 2007 -> 2015 2014 -> 0 1993 -> 1996 1996 -> 2000 2000 -> 2007 2007 -> 2015 0 1993 -> 1996 1996 -> 2000 2000 -> 2007 2007 -> 2015 2014 -> 0 2019 -> 0 1997 -> 2005 2005 -> 2012 2011 -> 0 2006 -> 2014 2015 -> 0 2002 -> 2013 0 2013 -> 0 2014 -> 0 2012 -> 0 1994 -> 2000 2000 -> 2006 2006 -> 2014 2013 -> 0 2002 -> 2013 2013 -> 0 2014 -> 0 2012 -> 0 2006 -> 2014 0 0 1997 -> 2003 2002 -> 2008 2008 -> 0 1999 -> 2002 0 2003 -> 2008 2008 -> 0 1991 -> 1995 1995 -> 2001 2001 -> 2006 2005 -> 2012 2012 -> 0 2005 -> 0 2014 -> 0 1995 -> 2002 2001 -> 2007 2006 -> 2012 2012 -> 2016 2016 -> 0 2004 -> 0 1999 -> 2014 2014 -> 0 2009 -> 0 2001 -> 2008 2007 -> 2013 2013 -> 2020 2020 -> 0 2001 -> 0 2019 -> 0 0 2005 -> 2010 0 2005 -> 2012 0 1997 -> 0 1997 -> 0 2000 -> 2006 0 2000 -> 2006 0 1999 -> 2012 0 2001 -> 2011 0 2013 -> 0 2003 -> 2012 0 2000 -> 2006 2007 -> 0 2004 -> 0 1997 -> 2008 0 2007 -> 0 2015 -> 0 2000 -> 2004 0 2016 -> 0 2017 -> 0 2001 -> 2010 0 2018 -> 0 2000 -> 2006 2005 -> 2015 2012 -> 0 1998 -> 2005 2004 -> 2012 0 2001 -> 2008 0 2000 -> 2008 0 2004 -> 2015 2015 -> 2020 2020 -> 0 2007 -> 2013 2013 -> 2019 2019 -> 0 2008 -> 2014 2014 -> 0 2015 -> 0 2011 -> 2013 2013 -> 2016 2016 -> 0 2017 -> 0 2007 -> 2012 0 2007 -> 2012 2017 -> 0 2011 -> 0 2010 -> 0 2009 -> 0 2006 -> 0 0 2008 -> 0 2013 -> 0 0 2002 -> 2012 2012 -> 2019 2019 -> 0 0 1997 -> 2009 2006 -> 2011 2011 -> 2014 2014 -> 0 0 2017 -> 0 2015 -> 0 2018 -> 0 1998 -> 2008 0 2001 -> 2009 0 2003 -> 2009 0 2015 -> 0 2008 -> 2015 0 1994 -> 1999 2003 -> 2009 0 0 1983 -> 2001 2001 -> 2008 2007 -> 2013 2013 -> 0 2005 -> 2010 0 2006 -> 2016 2016 -> 0 1991 -> 1999 1998 -> 2005 2004 -> 2011 2010 -> 0 2007 -> 2017 0 2014 -> 0 1996 -> 2008 2006 -> 2017 2017 -> 0 0 1999 -> 2002 2002 -> 2006 2006 -> 2013 2013 -> 0 1998 -> 2001 1999 -> 2007 0 2005 -> 0 2006 -> 2012 2012 -> 2018 2018 -> 0 2007 -> 2012 0 2012 -> 2018 2018 -> 0 2004 -> 0 2004 -> 2009 0 2001 -> 2005 2005 -> 0 2007 -> 0 2016 -> 0 2010 -> 2015 2015 -> 0 2016 -> 0 2004 -> 2011 2011 -> 2017 2017 -> 0 2008 -> 2013 2013 -> 2018 0 2018 -> 0 2000 -> 2006 2005 -> 2011 2011 -> 2017 2017 -> 0 2000 -> 2006 2005 -> 0 1996 -> 2001 2001 -> 2007 0 1996 -> 2001 0 2002 -> 2009 2009 -> 2015 2015 -> 0 2009 -> 2014 2014 -> 2019 2019 -> 0 1994 -> 2005 2004 -> 2008 2009 -> 2015 2015 -> 0 2017 -> 0 2010 -> 0 2019 -> 0 0 2008 -> 2014 0 2012 -> 2014 0 2004 -> 2012 0 2002 -> 2010 0 2011 -> 2014 0 2011 -> 2014 0 1995 -> 2003 0 2003 -> 2011 2011 -> 0 1995 -> 2003 0 0 1990 -> 2016 0 1989 -> 1998 1998 -> 2004 2004 -> 2009 2009 -> 2018 0 2014 -> 0 1998 -> 2006 0 2006 -> 2015 0 1969 -> 1996 1994 -> 2002 2002 -> 2012 0 2011 -> 2019 2018 -> 0 2015 -> 2019 0 2005 -> 2013 2013 -> 0 0 2013 -> 2015 2015 -> 0 0 2010 -> 0 2005 -> 2012 0 1999 -> 2005 0 2007 -> 0 1998 -> 2003 2003 -> 2008 2008 -> 2015 0 2018 -> 0 0 2003 -> 2007 2007 -> 2015 2014 -> 0 1999 -> 2009 0 2008 -> 2014 2013 -> 2018 2018 -> 0 2008 -> 2014 2013 -> 2018 2018 -> 0 1998 -> 2004 0 2002 -> 2008 2007 -> 2013 0 2002 -> 2008 2007 -> 2013 0 2002 -> 2008 2007 -> 2013 2012 -> 0 1997 -> 2002 0 1997 -> 2002 0 1998 -> 2008 0 2006 -> 2015 2011 -> 0 2015 -> 0 2019 -> 0 2011 -> 2017 2016 -> 0 1996 -> 2003 0 1988 -> 1999 1999 -> 2006 0 2020 -> 0 1999 -> 2005 0 2000 -> 2008 0 1992 -> 1999 0 2005 -> 2010 2010 -> 0 2012 -> 0 1996 -> 2003 0 0 1997 -> 2005 2004 -> 2012 2012 -> 2018 2018 -> 0 2018 -> 0 2005 -> 2011 2011 -> 2018 2018 -> 0 2011 -> 0 1993 -> 2000 2000 -> 2007 2007 -> 2015 2013 -> 0 1996 -> 2001 2001 -> 2007 2007 -> 2014 2014 -> 0 2012 -> 0 2013 -> 2019 2019 -> 0 2015 -> 2019 2019 -> 0 1998 -> 2002 0 1997 -> 2003 0 1993 -> 1998 0 1993 -> 1997 0 1993 -> 1996 1995 -> 2003 2002 -> 2009 2009 -> 2016 2016 -> 0 1996 -> 2003 2003 -> 2009 2009 -> 2016 2016 -> 2017 -> 0 1990 -> 0 2012 -> 2015 0 2020 -> 0 2013 -> 0 2019 -> 0 2015 -> 0 2015 -> 2018 2018 -> 0 2008 -> 2015 0 1998 -> 2005 2005 -> 2012 2011 -> 2015 0 2005 -> 2017 0 1998 -> 2005 0 1995 -> 2006 0 5-t 0 1995 -> 2012 2006 -> 2018 2018 -> 0 6-t 0 1996 -> 2006 2018 -> 0 2001 -> 2006 2006 -> 0 1996 -> 2003 2014 -> 0 2002 -> 2005 0 2003 -> 0 1996 -> 2003 2003 -> 0 2003 -> 0 2017 -> 2020 0 1976 -> 1985 0 1984 -> 1993 0 0 2020 -> 0 2018 -> 0 2001 -> 2005 0 2017 -> 0 2001 -> 2005 0 0 2001 -> 2006 2005 -> 2014 0 2010 -> 2016 0 2004 -> 2008 0 2012 -> 2016 0 0 2009 -> 0 2010 -> 0 1995 -> 2006 0 1996 -> 2006 0 2002 -> 2012 0 2004 -> 0 2017 -> 0 1996 -> 2003 0 2003 -> 2011 0 1996 -> 2011 2015 -> 2019 2019 -> 0 2004 -> 2016 2014 -> 0 2007 -> 0 2000 -> 2013 2007 -> 0 2003 -> 2008 0 2001 -> 2008 2006 -> 2012 2010 -> 0 2006 -> 2012 0 2013 -> 0 1990 -> 2001 1999 -> 2007 2000 -> 2006 2006 -> 0 2001 -> 0 1999 -> 2007 0 1996 -> 2008 2008 -> 0 1999 -> 2008 0 1991 -> 1999 0 1998 -> 2004 0 1998 -> 2004 0 0 2000 -> 0 2000 -> 0 1998 -> 2006 0 1992 -> 2011 2006 -> 2013 0 2002 -> 2003 -> 0 2010 -> 2019 -> 0 2003 -> 2003 -> 2009 0 2010 -> 2017 -> 0 1992 -> 2007 2002 -> 2010 2010 -> 2016 -> 0 2005 -> 0 2002 -> 2009 2007 -> 2014 0 1997 -> 2015 -> 0 2005 -> 2013 2012 -> 0 2004 -> 2008 -> 2014 -> 0 2008 -> 0 2010 -> 0 2010 -> 0 2019 -> 0 2016 -> 0 2011 -> 0 2005 -> 0 2010 -> 0 1997 -> 0 1997 -> 0 2009 -> 0 2001 -> 0 1996 -> 2002 2002 -> 0 1996 -> 2001 0 1996 -> 2002 2002 -> 0 2012 -> 0 2013 -> 0 2006 -> 2014 0 1991 -> 2001 0 1992 -> 2007 0 1998 -> 2007 0 2006 -> 2011 2010 -> 0 2004 -> 2013 0 2001 -> 2013 2007 -> 2018 2013 -> 0 0 2012 -> 2019 0 2000 -> 2007 2008 -> 2014 0 2011 -> 2015 0 2006 -> 0 2000 -> 2005 0 1991 -> 1998 1998 -> 2009 2004 -> 2014 2005 -> 2010 2009 -> 2015 2015 -> 0 1998 -> 2009 2012 -> 0 1991 -> 1998 1998 -> 2004 2004 -> 2014 2010 -> 2015 2015 -> 0 2001 -> 2001 -> 2011 2012 -> 2018 -> 0 1993 -> 2002 1994 -> 2001 2000 -> 2009 2006 -> 2014 2014 -> 2019 -> 0 2017 -> 0 1998 -> 2004 0 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2008 -> 2017 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2008 -> 2017 2017 -> 0 2015 -> 2019 0 2003 -> 2010 2010 -> 2017 0 2020 -> 0 2012 -> 0 1998 -> 1999 -> 2010 -> 0 1994 -> 2003 0 2003 -> 2008 0 1996 -> 1999 0 1995 -> 2003 2002 -> 2009 0 1995 -> 2004 2002 -> 2009 0 1996 -> 2003 2003 -> 2009 0 2001 -> 2014 -> 2019 -> 0 1999 -> 2005 2005 -> 2015 0 2005 -> 2019 0 2019 -> 0 2011 -> 0 0 1996 -> 2005 0 1996 -> 2001 0 2005 -> 2014 0 2014 -> 0 2002 -> 0 2009 -> 2013 0 1998 -> 2012 0 2000 -> 2008 0 2007 -> 2013 0 2006 -> 2006 -> 2015 0 2007 -> 2015 0 2012 -> 2019 -> 0 1993 -> 2002 0 1994 -> 2002 0 1993 -> 2003 0 1993 -> 2003 0 1994 -> 2002 0 2000 -> 2012 0 2002 -> 2009 0 2002 -> 2009 0 2007 -> 2016 2013 -> 0 2007 -> 2014 2014 -> 0 1992 -> 1998 0 1997 -> 2005 0 1995 -> 2005 0 1996 -> 2004 0 2005 -> 0 2004 -> 2011 0 2004 -> 2011 0 2018 -> 0 2010 -> 2018 2018 -> 0 2010 -> 2018 0 2008 -> 0 2008 -> 0 1994 -> 2002 1994 -> 2005 2001 -> 2005 -> 2006 -> 0 1995 -> 2006 1995 -> 2008 2007 -> 2016 -> 0 2007 -> 0 1996 -> 1996 -> 2015 2008 -> 2018 -> 0 2008 -> 0 2018 -> 0 2016 -> 0 2000 -> 0 1994 -> 2002 0 2002 -> 0 2005 -> 0 2013 -> 2019 -> 0 2009 -> 2017 2016 -> 0 2007 -> 2013 0 2012 -> 0 2009 -> 2017 2016 -> 0 0 2002 -> 2010 2010 -> 0 2014 -> 0 0 2016 -> 0 2013 -> 2020 -> 0 1998 -> 2016 2005 -> 2014 2012 -> 2019 -> 0 1998 -> 0 2007 -> 2013 -> 0 2011 -> 0 1996 -> 2002 2002 -> 2015 -> 0 2004 -> 2009 2009 -> 2016 -> 0 2015 -> 0 1997 -> 2008 -> 0 2008 -> 0 2009 -> 0 2008 -> 2016 -> 0 2001 -> 2007 2007 -> 2015 0 2001 -> 2007 2007 -> 2015 0 2007 -> 0 2004 -> 0 2007 -> 0 1998 -> 2010 -> 2011 -> 0 2003 -> 2010 0 2008 -> 0 1995 -> 2004 2001 -> 2012 2008 -> 2015 -> 0 1996 -> 2001 0 2003 -> 0 1999 -> 2003 2003 -> 2012 2008 -> 2016 -> 0 2004 -> 0 1992 -> 1997 1996 -> 2000 0 2007 -> 0 1999 -> 2010 2003 -> 2010 2008 -> 2016 -> 0 2015 -> 0 2016 -> 0 2014 -> 0 2001 -> 0 1993 -> 2012 2007 -> 2014 -> 0 2012 -> 0 0 1999 -> 2006 0 1992 -> 1999 0 1995 -> 2000 0 1995 -> 2000 0 1995 -> 2000 0 2000 -> 2005 0 2000 -> 2005 0 1999 -> 2005 0 2001 -> 2006 0 1993 -> 2000 0 0 2003 -> 2015 0 1998 -> 2003 0 2002 -> 2015 0 2005 -> 2015 0 1997 -> 2009 2010 -> 2012 0 1998 -> 2009 0 1993 -> 1999 0 1993 -> 1999 0 0 1996 -> 2010 2010 -> 0 2004 -> 0 2006 -> 0 2017 -> 0 1997 -> 2004 0 2016 -> 0 1993 -> 2002 1999 -> 2002 2002 -> 2009 0 1996 -> 2002 1999 -> 2002 0 2008 -> 2013 0 2009 -> 2013 0 2008 -> 2018 0 2002 -> 2009 2008 -> 2017 2017 -> 0 2010 -> 2016 0 1995 -> 2003 0 2013 -> 0 1999 -> 2006 2005 -> 2013 2012 -> 2019 -> 0 2012 -> 2020 -> 0 2011 -> 0 2018 -> 0 1991 -> 1999 2012 -> 2019 0 2004 -> 2009 0 1998 -> 2006 0 0 2011 -> 2019 0 2019 -> 0 2000 -> 2007 0 1999 -> 2008 2006 -> 2014 2014 -> 0 1999 -> 2007 0 2000 -> 2007 2007 -> 2014 2014 -> 0 2019 -> 0 2017 -> 0 2016 -> 0 1996 -> 2010 2004 -> 2013 2012 -> 2020 -> 0 1998 -> 2010 2004 -> 2013 2012 -> 2019 -> 0 2012 -> 2019 0 2012 -> 2019 0 2006 -> 2015 2007 -> 2015 0 2019 -> 0 2008 -> 2015 2015 -> 0 2001 -> 2008 0 2009 -> 2015 2015 -> 0 2009 -> 2017 0 0 2004 -> 2006 0 0 2005 -> 2012 -> 0 2010 -> 0 2005 -> 0 1993 -> 2007 2018 -> 0 2017 -> 0 2002 -> 0 2018 -> 0 2012 -> 0 2005 -> 0 2015 -> 0 0 1997 -> 2002 2002 -> 2012 2007 -> 2012 -> 0 2007 -> 2014 0 1992 -> 2001 1999 -> 2009 0 1992 -> 2000 2000 -> 2008 0 1995 -> 2003 2003 -> 2007 -> 0 1996 -> 1999 0 2009 -> 0 1994 -> 1999 1998 -> 2003 2003 -> 2009 2008 -> 2014 0 2015 -> 0 1998 -> 2003 2003 -> 2010 2009 -> 2014 -> 0 2010 -> 0 2011 -> 0 0 2020 -> 0 2004 -> 2009 2009 -> 0 2016 -> 0 1995 -> 2005 0 2014 -> 0 1998 -> 2005 1998 -> 2006 2005 -> 0 2000 -> 2005 2003 -> 2016 -> 0 1998 -> 2018 -> 0 2010 -> 0 2001 -> 0 2001 -> 2007 0 2008 -> 0 2020 -> 0 2005 -> 2010 -> 2017 -> 0 2006 -> 0 2013 -> 0 2007 -> 0 1988 -> 2002 2015 -> 0 2002 -> 2012 0 2000 -> 0 1995 -> 1997 0 0 2006 -> 2012 2012 -> 2018 0 2013 -> 2018 0 2013 -> 2018 0 1997 -> 2003 2003 -> 2008 0 1997 -> 2003 2003 -> 2008 2008 -> 2018 0 1997 -> 2003 2003 -> 2008 2009 -> 2018 0 2001 -> 2011 0 2005 -> 2014 2014 -> 0 2016 -> 0 2001 -> 2006 0 1992 -> 1997 0 1992 -> 1997 0 1997 -> 2002 2001 -> 2007 2018 -> 0 1997 -> 2002 0 2001 -> 2007 2004 -> 2009 0 1995 -> 2002 2000 -> 2008 2006 -> 2019 -> 0 1997 -> 2001 2001 -> 2008 2019 -> 0 1995 -> 2012 2004 -> 2019 0 2004 -> 2019 0 2004 -> 2005 -> 2015 -> 0 1998 -> 2008 0 2007 -> 0 1995 -> 0 2002 -> 2010 2009 -> 0 2000 -> 2006 0 2000 -> 2004 2003 -> 2009 2008 -> 2015 -> 0 2011 -> 0 2013 -> 2016 2016 -> 0 2019 -> 0 2019 -> 0 1994 -> 2000 1997 -> 2000 2000 -> 2005 2005 -> 2014 2012 -> 2018 -> 0 1989 -> 1996 1996 -> 1999 0 2007 -> 2016 0 2009 -> 2018 0 2010 -> 2016 0 1999 -> 2005 2005 -> 2014 2010 -> 2013 -> 2020 -> 0 1999 -> 2005 0 0 2012 -> 2019 0 2000 -> 2008 2008 -> 2014 0 2006 -> 0 2000 -> 2005 0 1998 -> 2005 2004 -> 2009 2005 -> 2010 2009 -> 2015 2015 -> 0 1998 -> 2005 2012 -> 2015 0 1991 -> 1998 1998 -> 2005 2004 -> 2012 2010 -> 2015 2015 -> 0 2001 -> 2012 2011 -> 2018 -> 0 2001 -> 2012 0 1992 -> 2000 2000 -> 2007 2006 -> 2014 2014 -> 2019 -> 0 2017 -> 0 1998 -> 2004 0 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2008 -> 2017 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2008 -> 2017 2017 -> 0 2003 -> 2010 2010 -> 0 2020 -> 0 2012 -> 0 1998 -> 2010 2010 -> 0 1993 -> 2003 0 2003 -> 2008 0 2002 -> 2009 0 2000 -> 2008 0 2003 -> 2009 0 2001 -> 2014 2014 -> 0 2019 -> 0 1998 -> 2005 2005 -> 2014 2011 -> 2018 0 0 2006 -> 2013 0 1998 -> 2005 0 1997 -> 2002 0 1995 -> 2004 2003 -> 2012 0 2000 -> 2010 2010 -> 2018 0 1996 -> 2000 0 1998 -> 2008 2006 -> 2016 0 2016 -> 0 1995 -> 2004 2012 -> 0 2003 -> 2012 0 2010 -> 2018 2018 -> 0 1995 -> 2000 1999 -> 2008 2007 -> 2016 0 2016 -> 0 2017 -> 0 2008 -> 2017 0 2017 -> 0 2007 -> 2016 0 2002 -> 2015 2014 -> 0 1992 -> 1997 0 0 2010 -> 0 2011 -> 2019 0 1998 -> 2013 1999 -> 2005 0 1995 -> 2004 1996 -> 2000 2004 -> 2015 2015 -> 2020 -> 0 2011 -> 2016 0 2016 -> 0 2006 -> 2016 0 2006 -> 2016 0 2003 -> 2015 0 2014 -> 0 1993 -> 1998 0 1991 -> 1998 1997 -> 2007 2003 -> 2010 2008 -> 2014 2012 -> 2019 -> 0 2004 -> 2013 0 2014 -> 0 1993 -> 1999 1999 -> 2006 2007 -> 2009 2009 -> 2014 2013 -> 2020 -> 0 2019 -> 0 2020 -> 0 2004 -> 2013 2008 -> 0 1947 -> 2003 0 1996 -> 2006 0 1996 -> 2006 0 1998 -> 2005 0 2003 -> 2015 2015 -> 0 1998 -> 2010 2002 -> 2011 0 2012 -> 2014 0 1996 -> 2001 2000 -> 2005 2005 -> 2010 2010 -> 2015 2014 -> 0 1997 -> 2001 2000 -> 2005 2005 -> 2011 2010 -> 2015 2014 -> 0 1994 -> 1999 1999 -> 2001 2001 -> 2014 2009 -> 2017 -> 0 1995 -> 2009 0 1997 -> 2001 0 1995 -> 2010 2010 -> 0 2018 -> 0 2017 -> 0 2019 -> 0 2007 -> 2018 2016 -> 0 2017 -> 0 2002 -> 2013 2010 -> 2018 2017 -> 0 2003 -> 2010 2010 -> 2015 2015 -> 0 1990 -> 2003 1990 -> 2004 2003 -> 2003 -> 2015 2015 -> 2019 -> 0 2015 -> 0 2011 -> 0 * Wij hebben ons best gedaan de informatie zo accuraat mogelijk te maken. De kogeldruk/verticale last die in uw autopapieren staan zijn altijd leidend. Wij adviseren die ook altijd te raadpleden.