Millionturf

guide des courses de chevaux

Samsung Autodose Welk Wasmiddel?

Samsung Autodose Welk Wasmiddel
Gebruik alleen wasverzachter. Gebruik geen wasmiddel in poedervorm.

Welk wasmiddel voor Samsung AutoDose?

In het kort –

Je wasgoed blijft langer mooi, doordat Autodose precies genoeg wasmiddel toevoegt. Met QuickDrive was je tot 2 keer sneller schoon. Wast zeer energiezuinig met energieklasse B.

Je hebt geen AddWash deur om vergeten wasgoed toe te voegen.

Het is vaak lastig in te schatten hoeveel wasmiddel je nodig hebt. Te veel wasmiddel gebruiken is zonde voor het milieu én voor je portemonnee. Een wasmachine met Autodose lost dit probleem voor je op. Deze bepaalt of je wasgoed een extra dosering of spoelbeurt nodig heeft. Zo is je kleding in één keer schoon en doe je langer met je fles wasmiddel. Ook blijft je wasgoed langer mooi. De wasmachine heeft 3 verschillende sensoren. De gewichtssensor weegt de was om te zien hoeveel kilo wasgoed in de trommel ligt. De waterniveausensor meet de hoeveelheid water in de wasmachine en bepaalt of er meer of minder water bij de was moet. Tot slot meet de troebelheidssensor met AI Wash hoe vuil het water is en past hier de duur van het programma op aan. Hoewel de wasmachine het meeste werk uit handen neemt, moet je één keer per maand de automatische dispenser bijvullen. De reservoirs hebben genoeg ruimte voor 16 wasbeurten. Dit is grof geschat voor ongeveer een maand aan wasgoed. Let er ook op dat je de reservoirs vult met vloeibaar wasmiddel. Waspoeder is niet gemakkelijk te doseren. De wasmachines van Samsung met Autodose beschikken ook over AI Control. Deze technologie onthoudt en personaliseert je wasbeurten. Via de SmartThings app adviseert het apparaat ook programma’s en geeft het onderhoudstips. De QuickDrive technologie wast je kleding 2 keer zo snel en met de AddWash deur voeg je een vergeten sok eenvoudig toe via de extra deur.

Welk wasmiddel in AutoDose?

Om het beste wasresultaat te bereiken, is het zaak precies genoeg wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Wanneer je te veel of juist te weinig wasmiddel gebruikt, kan je kleding namelijk onherstelbaar beschadigen. Zo kan onderdoseren ervoor zorgen dat je was vaal of grijs wordt.

Overdoseren kan er toe leiden dat de vezels van je kleding beschadigd raken en dus sneller slijten. Het resultaat is wasgoed dat zijn vorm en kleur verliest Gelukkig zijn er tegenwoordig wasmachines te koop die zelf uitrekenen hoeveel wasmiddel er nodig is om je wasgoed perfect schoon te krijgen én te beschermen! Liefde voor je kleding Kleding is voor de meeste mensen zoveel meer dan aan elkaar genaaide stukken stof.

Kleding draagt vaak ook speciale herinneringen met zich mee. Die jurk die je kocht voor die onvergetelijke vakantie of dat overhemd dat je droeg toen je dochter afstudeerde. Kleding is echter bedoeld om te dragen, niet om in de kast te laten hangen! Om je te helpen je kleding lekker schoon te krijgen, maar tegelijkertijd ook zo lang mogelijk mooi te houden, is het zaak je wasmiddel en wasverzachter goed te doseren.

In de praktijk komt het vooral vaak voor dat mensen te veel wasmiddel en wasverzachter toevoegen. Logisch, want het lijkt zo aannemelijk: meer wasmiddel betekent een schonere was. Helaas leidt het toevoegen van te veel wasmiddel en wasverzachter er echter juist toe dat je kleding sneller slijt Met de AEG-wasmachines met AutoDose-technologie zijn onderdoseren en overdoseren verleden tijd.

Met andere woorden: je hoeft je geen zorgen meer te maken over het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel of wasverzachter. De technologie zorgt er namelijk voor dat bij iedere wasbeurt precies de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt toegevoegd. Het enige wat jij hoeft te doen, is de compartimenten eens in de zoveel wasbeurten met jouw favoriete wasmiddel en wasverzachter te vullen.

 • De machine voegt vervolgens op het juiste moment de juiste afgemeten hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toe.
 • Dankzij deze slimme technologie, die onder meer kijkt naar de hoeveelheid was in de trommel, hoef je dus niet voor elke was opnieuw af te meten hoeveel wasmiddel en wasverzachter je toe moet voegen.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Anker Heb Ik Nodig?

De wasmachines met AEG AutoDose-technologie kunnen als enige tot de op de kilogram wasdoseren. Daarmee wordt bedoeld dat de hoeveelheid wasproduct tot op de kg wasgoed nauwkeurig afgemeten wordt. En dat is natuurlijk precies wat de technologie zo effectief maakt! Doordat de slimme doseertechnologie zo nauwkeurig kan doseren, wordt je kleding namelijk optimaal beschermd tegen kleurvervaging, krimpen en vroegtijdige slijtage. Je eigen favoriete wasmiddel Wasmachines met de AEG AutoDose-technologie zijn geschikt voor elk (vloeibaar) wasmiddel. Zodoende kun je dus ook gewoon je oude, vertrouwde wasmiddel en wasverzachter gebruiken. Voor specifieke wasmiddelen zoals waspoeder en impregneermiddel kun je gebruik maken van de handmatige compartimenten.

De wasmiddellade van de wasmachines is namelijk opgebouwd uit vier compartimenten. Maak je echter geen zorgen over verwarring: de lade is intuïtief ingedeeld. Je ziet in één oogopslag welke compartimenten voor autodosering gebruikt worden en welke bedoeld zijn voor handmatige dosering. Daarnaast is de lade goed schoon te maken.

Je haalt hem gemakkelijk uit de wasmachine, waarna je hem kunt afspoelen onder de kraan. Er zit namelijk geen elektronica in. De wasmachines met de AutoDose-technologie zijn ‘connected’. Dat betekent dat ze verbonden kunnen worden met de My AEG Care-app.

 • Door deze app te gebruiken, kun je bijvoorbeeld instellen wat voor soort kleding gewassen moet worden.
 • De app laat je wasmachine vervolgens weten wat het meest optimale programma is.
 • Dankzij de app heb je naast de 24 wasprogramma’s op de wasmachine nog toegang tot extra programma’s.
 • Je stelt bijvoorbeeld de intensiteit van het wasprogramma eenvoudig in en kunt heel eenvoudig schakelen tussen automatische en handmatige wasmiddeltoevoeging.

Zodoende voldoet je wasprogramma altijd aan je wasvoorkeuren! Bovendien laat de app je weten wanneer het wasmiddel en wasverzachter in de compartimenten bijna op zijn en dus weer bijgevuld moeten worden. Het nadeel van vloeibare tabletten Veel mensen verkiezen vloeibare wasmiddelen boven wasmiddelen in poedervorm. Vloeibare wasmiddelen hebben bijvoorbeeld het voordeel dat er niets achterblijft in de doseerlade en je wasmachine dus schoner blijft. Ook lost vloeibaar wasmiddel beter op dan poeder.

Welk wasmiddel gebruiken bij Idos?

Instellingen bij de test – Samsung Autodose Welk Wasmiddel Het i-Dos systeem is getest op de Siemens iQ800 iSensoric WMH6Y841NL. i-Dos werkt alleen met vloeibaar wasmiddel, We testen met Ariel Actilift. De keuze van het wasmiddel heeft natuurlijk ook effect op het schoonwassen. Met i-Dos zou je als gebruiker wasmiddel en daarmee ook water kunnen besparen.

 • Als je namelijk te veel doseert dan moet de machine meer water gebruiken om te spoelen.
 • Wel belangrijk is te beseffen dat de automatische dosering alleen de hoeveelheid wasmiddel automatisch aanpast voor de hoeveelheid was.
 • I-Dos past de dosering niet aan voor hoe vies de was is.
 • Standaard staat de machine ingesteld op wasmiddel voor licht verontreinigd wasgoed en wasverzachter voor normaal wasgoed.

Maar bij zwaar vervuild wasgoed kan je dus een andere instelling kiezen.

Kun je AutoDose uitzetten?

Stap 4: zet AutoDose uit – Wil je AutoDose liever uitzetten? Vul dan het achterste vak in de lade met wasmiddel, tot de gestippelde lijn in het vak. Daarna zet je in de instellingen AutoDose uit. Gebruik hiervoor de uitleg in de vorige stap.

Welk wasmiddel is het beste?

Bonte was – Uit de meest recente test op bonte was kwam Ariel Kleur & Stijl poeder het beste uit de test. Dit wasmiddel is het beste in het wegwassen van vlekken en voorkomen van vergrauwing. Ook houdt dit middel kleuren lang mooi. Wel blijven er resten achter op de kleding.

Hoe weet je welk wasmiddel je moet kiezen?

Kies het juiste wasmiddel – Gebruik voor wit of licht katoen een witwasmiddel, Voor gekleurde en donkere kleding gebruik je een wasmiddel voor bonte was, Voor fijne en/of wolwas gebruik je een speciaal wasmiddel. Voor zwarte was zijn er speciale zwartwasmiddelen.

Is er een verschil in wasmiddel?

Is het verschil tussen wasmiddel voor de witte, bonte en donkere was echt zo groot? – Er bestaan verschillende soorten wasmiddel, maar is dit een marketingtrucje of heeft het ook echt een functie? RTL nieuws meldt dat er wel degelijk een verschil is.

Aan wit wasmiddel is namelijk bleekmiddel toegevoegd. Dit geldt voor vloeibaar wasmiddel en waspoeder, maar in de poedervorm zit vaak veel meer bleek. Hierdoor blijft je witte wasgoed langer wit. Donkere of bonte kleding en bleek gaan uiteraard niet samen, omdat het de kleur kan aantasten. Je kleding kan hierdoor ook vaal worden.

Vloeibaar wasmiddel of poederwasmiddel: wat is beter?

Vous pourriez être intéressé :  Welk Kwartaal Is Het Nu?

Welk icoon wasmiddel?

Voorwas (I of 1) – Het kleinere vakje met een I of 1 is voor het voorwasmiddel. Sommige wasprogramma’s hebben geen voorwas, dus als je de voorwas overslaat, kun je dit vakje leeglaten. Voorwas is in principe alleen nodig bij heel vuile was. Als je wasgoed niet zo vuil is, kun je water en energie besparen door de voorwas over te slaan.

Waarom pakt mijn wasmachine geen wasverzachter meer?

Waarom wordt de wasverzachter niet meegenomen in het wasprogramma? | Samsung Nederland Als de wasverzachter niet wordt meegenomen dan zijn er vier mogelijke oorzaken. Hieronder zijn die mogelijkheden beschreven met passende oplossingen.1. De wasmachine staat niet waterpas. Samsung Autodose Welk Wasmiddel 2. Het wasmiddelenbakje is verstopt. Kijk of het wasmiddelenbakje verstopt is. Verwijder het wasmiddelenbakje en het blauwe hevelkapje. Spoel het bakje grondig schoon met warm water en zet vervolgens het hevelkapje en het wasmiddelbakje terug.3. Waterdruk op de wasmachine is onvoldoende.

 1. Controleer of de inlaatfilters verstopt zijn.
 2. Als de waterdruk die op de wasmachine staat onvoldoende is, loopt de wasverzachter niet door.1.
 3. Om de filters te controleren, draai je de waterkraan dicht.2.
 4. Verwijder de slangen voor koud en warm water, aan de achterkant van de wasmachine 3.
 5. Controleer de wateraanvoerslangen op knikken en te krappe bochten.4.

Gebruik een punt-tang of ander geschikt gereedschap om de filters te verwijderen. Reinig de filters en zet ze weer op hun plaats. Sluit tenslotte de slangen weer aan. Samsung Autodose Welk Wasmiddel Het vuilfilter controleren en reinigen Samsung Autodose Welk Wasmiddel 1. Open het klepje rechtsonder aan de voorkant van de wasmachine. Achter dit klepje vind je een grote en een kleine dop.2. Trek aan de kleine dop. Er komt hier nu een slang uit van ongeveer 20 cm.3. Plaats een bak voor de wasmachine en leg de slang in deze bak.4.

 • Laat het water wat uit deze slang komt in de bak lopen.
 • Als al het water uit de machine is gelopen, plaats je de kleine dop terug in de wasmachine.5.
 • Leg nu een handdoek voor de machine en trek aan de grote dop.
 • Dit is het filter.
 • Let op: er kan wat water uit de machine lopen.
 • Leg een handdoek zo voor de machine dat deze het vocht kan opvangen.6.

Maak het filter schoon en de ruimte waar het filter in zit.7. Controleer of de propeller achterin de filterruimte vrij kan draaien zonder dat deze geblokkeerd wordt door andere voorwerpen.8. Plaats vervolgens de grote dop weer terug in de wasmachine. Let op: Draai het filter stevig vast nadat deze gereinigd is.

Hoeveel azijn in de wasmachine?

Gebruik 250 ml gedistilleerde witte azijn voor elke 4 liter water in de wasmachine om resten wasmiddel te verwijderen. Azijn kan kalk uit het water verwijderen. Het ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn gebruiken.

Wat is AutoDose wasmachine?

Precieze dosering. Efficiënte verzorging. – Met AEG AutoDose hoef je je nooit meer af te vragen hoeveel wasmiddel je moet gebruiken. Dankzij deze intelligente technologie worden precies de juiste hoeveelheden wasmiddel en wasverzachter toegevoegd aan de wasbeurten, waardoor je kleding er na verloop van tijd mooi blijft uitzien.

 1. AutoDose neemt het giswerk weg met sensoren om de precieze hoeveelheid wasmiddel en -verzachter te berekenen, zodat exact de benodigde hoeveelheid voor elke lading wordt gebruikt.
 2. Bespaar tot 60% wasmiddel* — en maak je katoenen kleding langer bestand tegen scheuren.* *Gebaseerd op een interne test voor de gebruikte hoeveelheid wasmiddel voor 2kg lading met AutoDose in vergelijking met een gemiddelde handmatige dosering De slimme AutoDose-functie voorziet de wasmachine automatisch van de juist afgemeten hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, op het juiste moment.
Vous pourriez être intéressé :  Op Welk Niveau Vind Je Diamonds Minecraft?

De machine weegt je kleding in de trommel en bepaalt de perfecte hoeveelheid wasmiddel voor wel 20 wasbeurten! Door het denkwerk over de juiste dosering weg te nemen wordt jouw waservaring nog fijner en gemakkelijker gemaakt. AutoDose is niet alleen praktisch en moeiteloos, maar zorgt ook voor een betere verzorging van jouw kleding.

* gebaseerd op een gemiddelde hoeveelheid wasgoed (referentie JRC109033 EUR 28809 NL) Via de robuuste wasmiddellade kun je eenvoudig schakelen tussen automatische en handmatige wasmiddeltoevoeging. De vier grote compartimenten zijn gebruikersvriendelijk en maken bijvullen en reinigen een fluitje van een cent.1.

Compartiment voor (kleur)wasmiddel 2. Compartiment voor wasverzachter of wasmiddel* Om de dosering van compartimenten 1 en 2 in te stellen maak je gebruik van de My AEG Care-app of stel je dit direct in op het apparaat.3. Compartiment voor het handmatig doseren van waspoeder of specifieke wasmiddelen/toevoegingen (bijvoorbeeld impregneermiddel voor waterdichte materialen of kleding die extra zorg nodig heeft).

Het AutoDose systeem van AEG is voor elk (vloeibaar) wasmiddel geschikt, dus gebruik gewoon je favoriete, vertrouwde wasmiddel en wasverzachter in de AutoDose compartimenten. *Het instellen van het tweede compartiment doe je via de My AEG Care-app. Deze kun je bijvoorbeeld instellen voor het gebruik van een wasverzachter of tweede wasmiddel.

Ontdek de optimale wasverzorging op maat door je wasmachine te verbinden met de My AEG Care-app. De My AEG Care-app is ontworpen voor volledige assistentie bij het wassen. Pas de AutoDose-instellingen naadloos aan aan je wasgewoonten en ontvang meldingen om bij te vullen als het wasmiddel bijna op is.

Waarom is het beter om alleen wassen te doen met een wasmachine die voor meer dan de helft vol is?

Zuinige én schone was – De beladingsherkenning past inderdaad het energie- en waterverbruik aan, maar blijkt niet erg precies. Een halfgevulde trommel wast zeker zuiniger dan een volle. Maar vul je hem net iets over de helft, dan was je juist minder zuinig.

Waarom geen waspoeder?

Waspoeder – Waspoeder is echter vaak een stuk goedkoper dan vloeibaar wasmiddel en het laat een net iets frissere geur achter op je kleding. Daarentegen kan waspoeder op lage temperaturen zorgen voor vlekken omdat het middel niet goed genoeg oplost. Ook bevat het vaak bleekmiddel en kan je wasmachine hierdoor beschadigen.

Wat is Samsung Air Wash?

Samsung AirWash – Met het Samsung AirWash programma fris je je gedragen overhemd of broek nog even op voordat je ze aantrekt. De AirWash technologie verwijdert vervelende geurtjes, zoals sigarettenrook of oude parfum, met warme lucht uit je kleding. Je hoeft je outfit daardoor niet eerst met heet water en wasmiddel te wassen. Zo blijft je kleding langer mooi en trek je je favoriete shirt snel weer aan.

Waar moet de wasverzachter in Samsung wasmachine?

Wasverzachter (*) – Wasverzachter doe je in het vak met een ster of bloem. Dit is meestal het kleinste vak van de lade. Door wasverzachter te gebruiken, voelt je wasgoed zacht aan. Ook geeft het een frisse geur. Let erop dat je niet meer gebruikt dan aangegeven staat.

Hoe werkt add Wash Samsung?

Geschreven door Rowan 23 maart 2023 18.23 Samsung AddWash wasmachines hebben een extra deur waarmee je op elk moment vergeten wasgoed toevoegt. Je hoeft het programma alleen kort te pauzeren, het water spoelt niet weg. Zo bespaar je tijd en energie. Je leest hier hoe je een AddWash wasmachine gebruikt.

Wat is bubble Soak Samsung wasmachine?

De Bubble Soak-technologie helpt het wasmiddel goed in de vezels van het wasgoed door te laten dringen. Hierdoor worden zelfs hardnekkige vlekken verwijderd als chocolade, rode wijn of grasvlekken door het buitenspelen van de kinderen.