Millionturf

guide des courses de chevaux

Naar Welk Land Kun Je Makkelijk Emigreren?

Naar Welk Land Kun Je Makkelijk Emigreren
Als we alle bovenstaande factoren combineren, is dit onze top 10 van landen om in te emigreren.

 • Zwitserland.
 • Luxemburg.
 • Noorwegen.
 • IJsland.
 • Nederland.
 • Finland.
 • Denemarken.
 • Zweden.

Meer items

Waarheen emigreren De meeste Nederlanders?

Regelmatig wordt er binnen Nederland en wereldwijd door allerlei partijen onderzoek gedaan naar rankings van landen als het gaat om emigratie. Uiteraard variëren deze rankings wat per jaar, maar er is vaak wel een rode draad te zien. Hieronder enkele indicaties: Algemeen:

Van de emigranten die in Nederland geboren zijn, verhuist het grootste deel naar België (bijna 15%) of Duitsland (ruim 10%). Ook Spanje en Groot-Brittannië zijn populaire vestigingslanden. Bij emigranten met een tweede generatie-migratieachtergrond staan Turkije en Polen ook in de top 10. Deze landen zijn minder populair onder emigranten met een Nederlandse achtergrond.Laat je de aan Nederland grenzende landen buiten beschouwing, dan scoren onder Nederlanders de volgende landen hoog als bestemmingsland: Frankrijk – Verenigde Staten – Verenigd Koninkrijk – Spanje – Nederlandse Antillen – Australië – Canada – Zwitserland – Nieuw-Zeeland – Italië.Zuid-Europese landen als Spanje – Italië – Portugal – Frankrijk zijn vooral bij 50+’ers in trek.Wereldwijde emigratie (bestemmingsland, ook niet-Nederlanders): Verenigde Staten – Duitsland – Russische Federatie – Saoedi-Arabië – Verenigd Koninkrijk – Verenigde Arabische Emiraten – Canada – Frankrijk – Australië – Spanje.

Naar specifieke thema’s: (combi van) Veiligheid/stabiliteit, kracht van de economie en gezondheid/leefklimaat

Noorwegen – Zweden – Nieuw-Zeeland – Ierland – Finland – Denemarken – Canada – Oostenrijk – IJsland – Duitsland

Liefde/bij een lokale partner (gaan) wonen (bestemmingsland)

Peru – Griekenland – Filipijnen – Finland – Roemenië – Argentinië – Brazilië – Colombia – Thailand – Polen & Ecuador (blijkt uit een onderzoek onder ruim 14.000 expats en emigranten)

Kwaliteit van leven

Canada – Zweden – Denemarken – Australië – Noorwegen – Zwiterland – Finland – Nederland – Nieuw-Zeeland – Duitsland

Acceptatie (/veiligheid)

IJsland – Oostenrijk – Canada – Nieuw-Zeeland – Duitsland – Zweden – V.S – Australië – Nederland – Noorwegen

Goed georganiseerd onderwijssysteem

Canada – Groot-Brittannië – Duitsland – Australië – Frankrijk – Zwiterland – Verenigde Staten – Zweden – Denemarken – Japan

Goede omstandigheden om kinderen op te voeden

Zweden – Denemarken – Noorwegen – Finland – Canada – Zwitserland – Nederland – Australië – Nieuw-Zeeland – Oostenrijk

Goede omstandigheden voor vrouwen om te wonen

Zweden – Denemarken – Noorwegen – Nederland – Canada – Finland – Zwitserland – Australië – Oostenrijk – Nieuw-Zeeland

Goed investeringsklimaat

Maleisië – Singapore – Tsjechië – Denemarken – Polen – India – Thailand – Israel – Qatar – Indonesië

Goede mogelijkheden om een carrière te starten

Rusland – Verenigde Arabische Emiraten – Turkije – Qatar – Frankrijk – Italië – Groot-Brittannië – China – Hongarije – Saudi-Arabië

Goede woon- en leefomstandigheden voor ouderen (gezondheid)

Spanje – Italië – Frankrijk – Oostenrijk – Portugal: bekend als vakantieland – bekende cultuur en taal – niet te ver van Nederland – zelfde valuta

Goede omstandigheden voor ondernemers

Thailand – China – Maleisië – India – Indonesië – Singapore – Verenigde Staten – Filipijnen – Vietnam – Canada

Goede omstandigheden voor milieubewust, duurzaam leven

Zweden – Zwitserland – Finland – Noorwegen – Japan – Duitsland – Denemarken – Canada – Nederland – Australië

Specifieke programma’s voor expats en emigranten (goed vestigingsklimaat, flexibele regelgeving)

Europa (Cross Border), Scandinavische landen (bv. Emigration Express to Sweden), Canada (Express Entry), Australië (Global Talent Program), Nieuw Zeeland (Jobs Down Under).

Vaak is in de onderzoeken binnen de thema’s gekeken naar een combinatie van meerdere factoren en criteria waarop landen beoordeeld zijn. Zo is bij de carrière ranking gekeken naar onder andere arbeidsmarkt, economische stabiliteit, ondernemingsgezindheid, inkomensgelijkheid, innovatieve karakter, mate van progressiviteit.  Chapters Tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp, ben je ingelogd dan kun je in de notes (comments) je aantekeningen maken die alleen voor jou zichtbaar zijn en blijven”>  Teksten & Informatie  JoHo ‘chapter ‘pagina Wat vind je op een JoHo ‘chapter’ pagina?

  JoHo chapters zijn tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp

Crossroad: volgen

Via een beperkt aantal geselecteerde webpagina’s kan je verder reizen op de JoHo website

Crossroad: kiezen

Via alle aan het chapter verbonden webpagina’s kan je verder lezen in een volgend hoofdstuk of tekstonderdeel.

F ootprints: bewaren

Je kunt deze pagina bewaren in je persoonlijke lijsten zoals: je eigen paginabundel, je to-do-list, je checklist of bijvoorbeeld je meeneem(pack)lijst. Je vindt jouw persoonlijke lijsten onderaan vrijwel elke webpagina of op je userpageDit is een service voor JoHo donateurs en abonnees.

Abonnement: nemen

Hier kun je naar de pagina om je aan te sluiten bij JoHo, JoHo te steunen en zelf en volledig gebruik te kunnen maken van alle teksten en tools.

Abonnement: checken

Hier vind je wat jouw status is als JoHo donateur of abonnee

Aantekeningen: maken

Dit is een service voor wie bij JoHo is aangesloten. Je kunt zelf online aantekeningen maken en bewaren, je eigen antwoorden geven op tests, of bijvoorbeeld checklists samenstellen.De aantekeningen verschijnen direct op de pagina en zijn alleen voor jou zichtbaar De aantekeningen zijn zichtbaar op de betrokken webpagine en op je eigen userpage.

Prints: maken

Dit is een service voor wie bij JoHo is aangesloten. Wil je een tekst overzichtelijk printen, gebruik dan deze knop.

Wat is het beste land ter wereld om te wonen?

Wellicht zal iedereen anders antwoorden op deze vraag. Doch als we het Human Development Report van de Verenigde Naties mogen geloven, springt één land eruit ten opzichte van de rest. En dat al voor de 12de keer intussen! Je leest het goed, intussen voor de 12de keer prijkt Noorwegen helemaal bovenaan als ‘s werelds beste land om te leven, met een score van maar liefst 94,4%.

Zij lieten naar verluidt de beste score optekenen op het gebied van levensverwachting, onderwijs en levensstandaard. Wist je bijvoorbeeld dat de Noorse bevolking een gemiddelde levensverwachting van 81,6 jaar heeft? Het succes van het Scandinavische land is trouwens te wijten aan een paar factoren, zoals de olierijkdom, een sterk gezondheidssysteem, een prachtige natuur die talrijke toeristen trekt én een sterke overheid.

Zo bedraagt het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking 64.922 euro. Top 10 van beste landen om in te leven, anno 2015 Noorwegen 94,4% Australië 93,5% Zwitserland 93% Denemarken 92,2% Nederland 91,6% Duitsland 91,6% Ierland 91,6% Verenigde Staten 91,5% Canada 91,3% Nieuw-Zeeland 91,3% Singapore 91,2% En België? België valt net buiten de top 20, dus zo slecht doen wij het nu ook weer niet.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Dekbed Is Het Beste?

Wat is het goedkoopste land om in te wonen?

De top vijf van de goedkoopste landen bestaat uit Aziatische en Afrikaanse landen: India kaapt de eerste plaats weg, gevolgd door Nepal, Pakistan, Tunesië en Algerije. De landen die je bankrekening het snelst zullen doen leeglopen zijn Zwitserland, Noorwegen, Venezuela, Ijsland en Denemarken.

Kan ik zomaar in Portugal gaan wonen?

4. Kan ik zomaar naar Portugal verhuizen? Ja, als Nederlander/Belg ben je vrij om naar een ander land in de Europese Unie te verhuizen. Je bent namelijk een EU-burger en als inwoner van de EU heb je geen werkvergunning of visum nodig om te kunnen wonen en werken in Portugal.

Wat is het beste land in Europa om te wonen?

Top 8 meest gunstige landen in Europa om te wonen Indien je van plan bent om in het buitenland te wonen en te werken, is het raadzaam om eerst research te doen. Je hebt naar alle waarschijnlijkheid ook vragen aangaande medische zorg, veiligheid, levensverwachting en andere zaken die je wilt beschouwen.

 1. Wij zullen aan de hand van internationale standaarden en onderzoek een lijst samenstellen van Europese landen waar je het meest gunstig kunt gaan wonen.
 2. De Verenigde Naties brengt elk jaar een rapport uit, genaamd Human Development.200 landen worden beoordeeld op basis van zaken zoals gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid, inkomen, levensverwachting, verschil tussen mannen en vrouwen en zo komt de lijst tot stand.

Uiteraard komen er ook een aantal Europese landen in voor. De lijst werd dit jaar gepubliceerd in maart 2018. Hoe hoog staat het land waar jij misschien naar toe wilt verhuizen? De absolute nummer van 1 van de wereld, al 13 jaren achter elkaar, is Noorwegen.

 1. Volgens de statistieken scoort dit land het best op gebieden zoals de levensverwachting (82 jaar), levensstandaard en onderwijs.
 2. Zowel het niveau van het onderwijs als van de gezondheidszorg is heel hoog.
 3. Verder is het algemeen bekend dat de kosten voor levensonderhoud ook hoog zijn, maar die worden dankzij de sociale voorzieningen gecompenseerd.

Op nummer 3 van de wereld en nummer 2 van Europa staat Zwitserland. Hier moet het leven in de Alpen lekker zijn; want men is er gezond, heeft weinig kans om besmet te raken met bepaalde ziekten en wordt men dankzij de gunstige omstandigheden lekker oud: gemiddeld 83.

Ook hier zijn de kosten voor levensonderhoud hoog, maar die worden dan weer gecompenseerd door de hoge lonen en de redelijke minimumsalarissen. Op nummer 3 staat een heel wijs volk, de Duitsers. Meer dan 96% heeft middelbaar onderwijs genoten en de universiteit is er gratis voor zowel burgers als internationale studenten.

Volgens veel lijsten zijn de kosten voor levensonderhoud in Duitsland ook veel lager vergeleken met buurlanden. Alleen in Tsjechië en Polen zou men minder betalen voor diensten en goederen. Verder is het daar makkelijker om aan een woning te komen. De top 5 voor Europa wordt verder vervolgd met Denemarken op nummer 4.

 • Dit land wordt vaak door vrouwenorganisaties geprezen wegens de lage inkomensongelijkheid.
 • Met een verschil tussen mannen en vrouwen van 7.8% voor een voltijdse baan.
 • Vergeleken met bijvoorbeeld de Verenigde Staten bedraagt de kloof 17.9%.
 • Ook op andere gebieden doet dit land het natuurlijk goed.
 • Verder zijn Denen vaak gelukkig en heerst er een redelijk gebalanceerd leven.

Ons land doet het met nummer 5 ook niet slecht, maar aangezien de focus op het buitenland ligt, vervolgen we met IJsland. Ze mogen wel het dunbevolktste land zijn van Europa, maar deze kleine bevolkingsgroep wordt wel heel oud. Dankzij goede levensstandaarden worden zij gemiddeld 82.7 jaar.

Verder doet het land het ook goed op internationale veiligheidsindexen. De kosten voor levensonderhoud zijn ook hier aan de hogere kant. Er zijn meer Europese landen die het goed doen op de wereldranglijst van de Verenigde Naties. Een van hen is Ierland. Het land is veilig en heeft een gemiddeld geweldcijfer van 1.1 per 100.000 inwoners, volgens de meest recente lijsten.

Hierdoor is Ierland een van de veiligste landen op de wereld. Verder heeft het land een goede economie waardoor de prijzen hier behoorlijk hoog zijn. Liechtenstein is een klein, Duitssprekend land. Ook in deze kleine staat zijn de levensomstandigheden gunstig.

 • Hier heeft men bijvoorbeeld een gemiddeld inkomen per jaar van 63.000 euro.
 • Verder is het, vanwege de zeer kleine oppervlakte van het land, erg moeilijk voor buitenlanders om er grond te kopen.
 • Dit komt door de voorwaarden die er gesteld worden.
 • Liechtenstein is hoe dan ook een prachtig land met hele goede levensstandaarden.

Zweden is ook zo een welvarend land met goede levensstandaarden. De levensverwachting is 82.3 jaar en er is sociale zekerheid. Verder zou het land niet zo duur zijn als er vaak wordt beweerd. De prijsverschillen zijn in vergelijking met Nederland niet zo groot.

Waar kun je nog rustig wonen?

Uitblinkers – De veiligste gemeenten liggen in Overijssel: Tubbergen, Dalfsen en Dinkelland hebben de minste criminaliteit. Juist de chique gemeenten met veel villawijken scoren goed op natuur. Wassenaar, Rozendaal en Bloemendaal zijn hier de uitblinkers. Amsterdam, Roermond en Maastricht hebben juist veel winkels en horeca.

Waar wonen Nederlanders het liefst?

Hier wonen Nederlanders het liefst (en hier niet) Amsterdam is de beste stad van Nederland om te wonen, gevolgd door Utrecht en Delft. Dat zegt vastgoedadviseur JLL, die vandaag een ranglijst van grote Nederlandse gemeenten heeft uitgebracht. Nederland telt 355 gemeenten.

Wat is het veiligste land om te leven?

1. IJsland | GPI score: 1.078 – De scores van IJsland blijven onverminderd sterk. IJsland is en blijft voor het 12e jaar op rij (sinds 2008) het meest veilige land van Europa en zelfs ter wereld. Tegelijkertijd is IJsland sinds de economische crisis van 2008 één van de gezondste landen financieel gezien en ziet het land jaar op jaar een flinke stijging in het aantal toeristen wat het land bezoekt. IJsland, het veiligste land van Europa en tevens de wereld. Sappig detail : IJsland is het enige land ter wereld wat de misdadige praktijken voorafgaand en tijdens de economische crisis in 2008, daadwerkelijk bestraft heeft. Verschillende topmannen in de bankenwereld zijn veroordeeld en langdurig achter de tralies gezet.

Vous pourriez être intéressé :  In Welk Werelddeel Ligt Australi?

Er zijn vervolgens ook wetten aangenomen die voorkomen dat in zowel het bedrijfsleven als de politiek alleen mannen de ‘boardrooms’ besturen. Het is wettelijk bepaald dat minimaal 40% van elke hoge functie in het land bekleed dient te worden door vrouwen. Volgens velen is deze wet de grondlegger van het succes van IJsland de afgelopen 12 jaar.

Documentairemaker Michael Moore ging in 2016 op bezoek in IJsland en sprak met enkele hooggeplaatste vrouwen over de crisis en de positieve veranderingen die het land heeft doorgemaakt. Het hele stuk ‘Women of Iceland’ (van 15 minuten) is absoluut het bekijken waard.

Welk land in Europa is het goedkoopst om te leven?

Moldavië Het allergoedkoopste Europese land om een huis te kopen? Dat is Moldavië! Deze voormalige Sovjetstaat ligt tussen Oekraïne en Roemenië en er wonen in het hele land ongeveer evenveel mensen als in West- en Oost-Vlaanderen samen.

Wat is goedkoopste land ter wereld?

India is het goedkoopste land ter wereld met een CPI van 26,27.

Waar zijn de huizen nog betaalbaar?

Een betaalbare woning vinden in Nederland – In de afgelopen jaren stond het nieuws vol met berichten over de oververhitte woningmarkt. Er waren meer mensen op zoek naar een woning dan dat er woningen waren, waardoor de prijzen omhoogschoten. Dit gold voor zowel de koop- als huurmarkt.

 1. Toch klopt dat beeld niet helemaal.
 2. Wanneer je bijvoorbeeld een website zoals bekijkt, kun je zien dat de prijzen in de grote steden aanzienlijk hoger liggen dan daarbuiten.
 3. Onderzoek van een grote Nederlandse nieuwszender heeft aangetoond dat er zeker nog wel een aantal gemeenten zijn waar je een betaalbare woning kunt vinden.

Deze lijst wordt aangevoerd door het Groningse Pekela, maar ook in Heerlen, Almelo, Veendam en Den Helder zijn woningen nog betaalbaar. Natuurlijk is er ook een lijstje wat aangeeft waar wonen het duurste is. Op dit moment staan de duurste woningen in Bloemendaal, Blaricum en Laren.

 • Ook in Wassenaar, Heemstede, Rozendaal, Landsmeer en De Bilt is het moeilijk om betaalbare woningen te vinden.
 • Dit is op basis van de koopwoningen die in deze steden worden aangeboden.
 • Voor iedereen die op zoek is naar een huurwoning ziet dat lijstje er iets anders uit; in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht liggen de huren het hoogst.

Dit is natuurlijk niet zo gek, want in deze steden is er ook veel vraag naar huurwoningen. Hoofdkantoren van grote bedrijven zijn in deze steden gevestigd, waardoor veel mensen een plek zoeken om dicht bij hun werk te wonen. Ook speelt het mee dat er in de grote steden nu eenmaal meer te beleven is dan daarbuiten, waardoor voornamelijk jonge professionals worden aangetrokken.

Zij willen ook na hun afstuderen nog even in hun studentenstad blijven hangen en gaan meestal pas op zoek naar een woning buiten de stad als ze een gezin willen stichten. Gemiddeld betalen huurders in Nederland zo’n €1.184 per maand, wat alweer 4,3% hoger is dan in het afgelopen jaar. Eengezinswoningen zijn daarbij gek genoeg iets goedkoper dan appartementen.

In de grote steden liggen deze prijzen nog, Zo mag je er in Amsterdam op rekenen dat je ongeveer €17 per vierkante meter zult afrekenen.

Wat vinden Portugezen van Nederlanders?

Inhoud sopgave van deze pagina: – Portugal staat bij veel Nederlanders bekend als een geschikte vakantiebestemming. De zon schijnt, vooral in het zuiden, volop en dankzij de invloed van de Atlantische Oceaan zijn de temperaturen in grote delen van het land ‘s zomers beter te verdragen dan in buurland Spanje.

Het is vreemd te bedenken dat Portugal tot 1974 een dictatuur was. Twaalf jaar later (in 1986) trad Portugal toe tot wat toen nog de EEG heette. Dat is dus nog sneller dan de toetreding van bijvoorbeeld Polen, dat tot 1989 een dictatuur was en in 2004, 15 jaar later, lid werd van de EU. Er is een tijd geweest dat Portugal een van de rijkste landen ter wereld was.

Rond de 15e eeuw heerste Portugal, samen met Spanje, over de wereldzeeën. In alle werelddelen eigende de Portugezen zich hele landen toe. Welke landen dat geweest zijn, is vaak nog makkelijk terug te zien aan de taal die de lokale bevolking spreekt. En er zijn op de wereld heel wat mensen die Portugees als moedertaal hebben: grofweg zo’n 180 miljoen.

Van alle Europese talen worden Engels en Spaans vaker gesproken. Meer dan 300 miljoen mensen hebben deze twee talen als moedertaal. Portugees wordt door twee keer zoveel mensen als moedertaal gesproken dan Frans. Goed, terug naar de Portugese ex-koloniën die je dus zo makkelijk kunt herkennen aan het feit dat er nog steeds Portugees gesproken wordt.

In Zuid-Amerika waren dat Brazilië en Frans Guyana, in Afrika de Azoren (nog steeds een overzees gebiedsdeel), Angola, Mozambique, de Kaapverdische eilanden, Guinee Bissau, de Goudkust (nu een deel van Ghana), het eiland Zanzibar en een lange lijst aan belangrijke havensteden.

 • In Azië had Portugal het lange tijd voor het zeggen op Ceylon (nu Sri Lanka), in Macao (nu China), een aantal eilanden die nu tot Indonesië behoren en een serie belangrijke havensteden aan de kust van India.
 • De koloniën brachten Portugal rijkdom maar maakten het land uiteindelijk compleet afhankelijk van de grondstoffen uit de koloniën.

In de jaren zestig braken in de koloniën massale opstanden en zelfs oorlogen uit. Tot zijn dood in 1968 probeerde dictator Salazar de koloniën binnenboord te houden, maar dat kostte Portugal zoveel geld dat in 1975 werd besloten alle koloniën onafhankelijk te laten worden.

 1. Portugal zelf had zich altijd geconcentreerd op traditionele landbouw en door de onafhankelijkheid van de koloniën veranderde het land van een wereldmacht tot het brekebeentje van Europa.
 2. Mede met dank aan het EU-lidmaatschap heeft Portugal inmiddels een flinke inhaalslag kunnen maken.
 3. Onder andere omdat Portugal jarenlang netto- ontvanger van EU gelden is geweest.

De grote Portugese steden hebben het EK voetbal in 2004 aangegrepen om nieuwe wegen aan te leggen en het openbaar vervoer te moderniseren.

Hoeveel geld heb je nodig om in Portugal te leven?

Huurprijzen van appartementen – Wonen en werken in Portugal heeft veel voordelen. Zo geniet je in Portugal van een hoge levensstandaard en lage kosten van levensonderhoud. Je kunt in Portugal al een heel leuk leven hebben van slechts €750-€1000 per maand! Het huren van een appartement in Portugal is dan ook redelijk goedkoop.

 • Wanneer jij besluit om in Porto of Coimbra te gaan wonen, ben je namelijk maar zo’n €400 per maand kwijt aan je appartement.
 • Wil jij liever in de bruisende hoofdstad van Portugal gaan wonen? Ook geen probleem, want hier kun je al een appartement met één slaapkamer huren voor maar €650 per maand.
 • Besluit je om een appartement in Lissabon te kopen, dan betaal je dus ook een relatief lage hypotheek.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Instrument Werd Oorspronkelijk Voor Signalen Gebruikt?

In een aantal dorpjes in het binnenland van Portugal kun je zelfs een huis kopen voor de prijs van een nieuwe auto. Spotgoedkoop dus!

Kun je zomaar in Spanje gaan wonen?

Kun je zomaar in Spanje gaan wonen? – Ja, dat kan. Als inwoner van de EU heb je het recht om in ieder land van de Europese Unie te gaan wonen. Heb je de Nederlandse nationaliteit (of die van een ander EU-land), dan kun je dus in Spanje gaan wonen. Als je langer dan 6 maanden per jaar in Spanje woont, dan moet je je daar inschrijven. Dit word ‘residencia’ genoemd.

Kun je zomaar in Zweden gaan wonen?

FAQ – Kan je zomaar naar Zweden emigreren? Nee, zoals eerder vermeld moet je een aantal belangrijke zaken goed op orde hebben. Je moet een verblijfsrecht regelen, hiervoor moet je aantonen dat je staat bent om jezelf te kunnen onderhouden. Naast het verblijfsrecht moet je ook jouw persoonsnummer aanvragen.

 • Dit persoonsnummer wordt voor alles gebruikt in Zweden.
 • Van verzekeringen tot het ophalen van een pakketje, zelf als je iets wilt bestellen online.
 • Om een persoonsnummer aan te kunnen vragen, heb je de volgende documenten nodig: – Een geldig identiteitsbewijs.
 • Documenten die aantonen dat je verblijfsrecht hebt.

– De geboorteaktes van jouw kinderen (indien je kinderen hebt). – De akte van de burgerlijke stand. Waarmee betalen ze in Zweden? In Zweden betalen ze met de Zweedse kroon. Dit is het officiële betaalmiddel in Zweden. Je kunt er niet met de euro betalen.

 1. Het is aan te raden om naar de wisselkoers van de Zweedse kronen te kijken voordat je emigreert naar Zweden.
 2. Is het duur om in Zweden te wonen? Het leven in Zweden is iets duurder, dan het leven in Nederland.
 3. Dit komt vooral omdat de prijs van levensmiddelen in Zweden hoger ligt dan in Nederland.
 4. Over het algemeen betaal je dus meer voor alledaagse producten.

Het gebruik van voertuigen of openbaar vervoer zijn daarentegen een stuk goedkoper dan in Nederland. Net als de vaste lasten. Zo zijn elektriciteit, water en gas, in Zweden ongeveer de helft goedkoper dan in Nederland. Zo is wonen in Zweden maar iets duurder, maar het gemiddelde salaris in Zweden ligt wel weer hoger dan in Nederland.

Waar zijn de huizen het goedkoopst in Europa?

Goedkoopste woningen in Europa De prijzen van huizen swingen in Nederland de pan uit, onbetaalbaar voor velen. Almaar meer Nederlanders gaan dan ook op zoek naar de beter betaalbare woningen buiten Nederland. Liefst in Europa en als het even kan ook nog in de EU.

En eventueel ook in een wat beter klimaat met gezonde lucht. Maar loont het ook de moeite om in een ander Europees land een huisje te zoeken? Het land waar je in Europa de goedkoopste huizen kan vinden is ongetwijfeld Bulgarije. Een heel mooi land overigens met nog bijzonder veel ongerepte natuur. En van Bulgarije weten wij wel wat! Speciaal voor jou hebben wij een bijzonder mooi aanbod aan goedkope woningen beschikbaar die u op volgende link kan bekijken: “”.

Naast de aankoopprijs en de eventuele renovatiekosten speelt de plaatselijke kost voor levensonderhoud natuurlijk ook een rol. Dit is dan precies ook meteen de sterkste troef die Bulgarije je te bieden heeft: lage belastingen en lage onderhoudskosten.

 • Uitkeringen worden in Bulgarije bijvoorbeeld niet belast.
 • Ook zijn de belastingen op vastgoed en andere zaken ontzettend veel lager dan in Nederland.
 • Er zijn ook helemaal niet zo veel belastingen te betalen omdat ze gewoon niet bestaan of niet van toepassing zijn.
 • Ook het budget dat benodigd is om te voorzien in de behoeften van een degelijk dagelijks leven ligt ontzettend veel lager.

Eens een restaurantje bezoeken vreet niet uw halve budget op! Straffer nog, wekelijks of meermaals per week uitstapjes doen is perfect mogelijk. Ook het klimaat in Bulgarije valt reuze mee. Lange warme zomers afgewisseld met korte koude winters. Het kan dan al wel eens een beetje kouder zijn in de winter maar het duurt slechts een paar weken.

Waar wonen de meeste Nederlanders in Europa?

België telt de meeste Nederlanders.

Waar wonen de meeste immigranten?

Waar wonen de niet-westerse allochtonen in Nederland? Waar wonen de niet-westerse allochtonen in Nederland? De niet-westerse allochtonen zijn zeer over Nederland verspreid. De meeste allochtonen wonen in het westen. Van alle inwoners in Nederland woont ruim 12,5% in één van de vier grote steden,, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. : Waar wonen de niet-westerse allochtonen in Nederland?

Waar zitten de meeste expats?

Vooral in de Randstad – De meesten wonen en werken in de Randstad waar de grote internationaal georiënteerde bedrijven gevestigd zijn. De buitenlandse kenniswerkers zijn te vinden in universiteitssteden als Groningen, Wageningen, Utrecht, Enschede, Nijmegen, Eindhoven en Maastricht.

Waar wonen de meeste Nederlanders in Nederland?

De gemeente Hagfors in Värmland staat met stip op nummer I met 19 Nederlanders op elke 1000 inwoners (totaal ruim 10,000 inwoners), gevolgd door Munkfors (18), Åsele (11), Torsby (10), Storfors (10), Hällefors (9), Tingsryd (8), Ljusnarsberg (7), Sunne (7) en Bräcke (7).

Waarom emigreren steeds meer Nederlanders naar het buitenland?

10 Redenen om te emigreren – Eind 2014 emigreerde ik naar Colombia en nog geen seconde heb ik spijt gehad. Er zijn vele redenen die ik kan noemen waarom emigreren geweldig is. Dit mis ik bijvoorbeeld totaal niet uit Nederland, En emigreren heeft me deze 5 levenslessen opgeleverd.

 • De meeste Nederlanders emigreren vanwege de verharding van de samenleving, het Nederlandse klimaat, de tegenvallende politieke situatie, een beter toekomstperspectief in een ander land, voor werk of vanwege de behoefte aan meer rust en natuur.
 • Hier vind je trouwens vele cijfers over emigreren uit Nederland en België.

Maar er zijn meer redenen om te emigreren. Lees hier de voor mij 10 belangrijkste op een rijtje.