Veelgestelde vragen – In welk bakje doe je wasmiddel? Een wasmachine heeft een zeeplade met twee of drie bakjes. Wasmiddel doe je in het grootste bakje dat geen plastic klepje heeft, aangeduid met hoofdwas, nummer 2, II, een tobbe met twee streepjes, wash of laundry detergent.
Wat is voorwas? Voorwas is een optioneel extra deel aan het begin van een wasprogramma waarin de was geweekt wordt zodat vlekken er in de hoofdwas makkelijker uit gaan. Wat is hoofdwas? Hoofdwas is een vast onderdeel van elk wasprogramma en het gedeelte van het wasprogramma waar je wasmiddel voor gebruikt.
Hoeveel wasmiddel moet je gebruiken? Er staat op de verpakking aangegeven hoeveel milliliter wasmiddel je moet toevoegen, meestal 35ml wasmiddel voor gemiddeld vieze was en 50ml voor was met vlekken.
Waar moet wasmiddel in 1 of 2?
Als je gaat wassen dan kun je vloeibaar wasmiddel of waspoeder in trommel of bakje doen. Waar moet wasmiddel in lijkt een eenvoudige vraag, maar soms is het niet helemaal duidelijk welk wasmiddel in welk vakje hoort. Er zijn verschillende vakken in wasmachine bakjes, namelijk voor voorwas, hoofdwas en wasverzachter.
Voorwas is een extra programma op je wasmachine, dat je alleen gebruikt als er hardnekkige vlekken (zoals smeer of ontlasting) in je kleding zitten. De kleding wordt met dit programma geweekt, zodat in de hoofdwas de vlekken er makkelijker uit gaan. Hoofdwas is het normale wasprogramma, en wasverzachter kun je toevoegen als je van extra zachte was houdt.
Vaak staan er wasmachine tekens in het bakje: Romeins cijfer I voor voorwas, II voor hoofdwas en een bloemetje, zonnetje of sterretje voor wasverzachter. Als het niet duidelijk is aangegeven, dan kun je het opzoeken in de wasmachine handleiding. Wil je trouwens meer informatie over algemene wassymbolen? Hier vind je hun betekenis.
- Het meest gebruikte programma op de wasmachine is het hoofdwasprogramma.
- Vraag je je af in welk vakje wasmiddel moet, dan kun je ervan uitgaan dat het grootste vakje wasmiddelenlaatje met twee streepjes of het cijfer 2 voor de hoofdwas is bedoeld, dus daar doe je het hoofdwasmiddel in.
- Soms zit er een schuifje in het bakje.
Dit is bedoeld voor vloeibaar wasmiddel, anders loopt de vloeistof direct de machine in en dat is niet de bedoeling. De voorwas is een speciaal wasprogramma dat was met ernstige vlekken weekt. Je kunt hier speciaal voorwasmiddel voor kopen met enzymen die de vlekken aanpakt.
- Je doet het voorwas-middel in het bakje met één streepje of het cijfer 1.
- Wasverzachter heeft geen apart programma, het wordt aan het einde van de hoofdwascyclus toegevoegd om de was zachter en antistatisch te maken.
- Vraag je je af ‘In welk vakje moet wasverzachter?’ Meestal is dit het kleinste vakje in het wasmiddelenlaatje, het vakje met een zonnetje of een sterretje of bloemetje.
Bij twijfel kun je de vraag ‘waar moet wasverzachter in’ ook opzoeken in de handleiding van je wasmachine. Naast het wasmiddelenbakje, ook wel dispenser of verdeler genoemd, kun je ook een wasbolletje gebruiken. Je legt het wasbolletje rechtstreek op de was en vult het met vloeibaar wasmiddel of waspoeder.
Kun je wasmiddel en wasverzachter samen gebruiken?
Fout 2: wasverzachter versus wasmiddel – Is een wasverzachter hetzelfde als een wasmiddel? Absoluut niet. Zelfs in de verste verte niet. Hoewel de termen vaak door elkaar heen worden gebruikt, voeren de twee producten heel verschillende taken uit. Wasmiddelen richten zich op vlekken en maken kleding schoon door diep in de vezels te werken en vuil en vet te verwijderen.
Wasverzachters komen pas tijdens de allerlaatste spoelcyclus in actie, wanneer het reinigingsmiddel wordt weggespoeld. Tijdens deze cyclus wordt de statische hechting geneutraliseerd en worden stoffen zachter en kleurvaster. Tegelijkertijd worden ze ook beschermd tegen slijtage en wordt een frisse geur toegevoegd.
Je krijgt vlekken niet weg met een wasverzachter. Evenmin zal een wasmiddel stoffen verzachten.
Waar moet wasverzachter in AEG?
Oplossing –
- Reinig de wasmiddellade met warm water zoals beschreven in de handleiding.
- Kies het juiste vakje in de wasmiddellade voor het gebruik van wasverzachter.
- Vul het vakje van de wasverzachter niet boven het maximum wat aangegeven staat op de wasmiddellade.
- Doe de wasmiddellade niet te hard dicht.
- Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.
Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen
Wat is 3 in 1 wasmiddel?
Productbeschrijving – Het allereerste wasmiddel met drie compartimenten. Ariel 3in1 Pods heeft een uniek multi-compartiment design dat ervoor zorgt dat de sterke eigenschappen van de verschillende compartimenten gescheiden blijven tot dat de Pod de was bereikt.
Daardoor ontstaat er een supergeconcentreerde schoonmaakkracht.Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat het plastic omhulsel van de Pod compleet verdwijnt wanneer het in contact komt met water, waardoor de ingredienten om hardnekkige vlekken te verwijderen samenvloeien met het beste wasmiddel van Ariel.
En dit alles zonder wasmiddel te verspillen.BRBRHet eerste wasmiddel met drie compartimenten die voor drie verschillende acties zorgen.BRBR• 3in1 – wast schoon, verwijdert vlekken, laat stralenBR• De Pod combineert verschillende vloeibare wasmiddel ingredienten om zo tot het beste wasresultaat te komenBR• Door een Pod of een Tab te gebruiken in plaats van het gebruik van vloeibaarwasmiddel in de lade, kan je tot een kwart besparen van je wasmiddelBR• Regular
Welk vakje is voor de wasverzachter?
Wasverzachter (*) – Wasverzachter doe je in het vak met een ster of bloem. Dit is meestal het kleinste vak van de lade. Door wasverzachter te gebruiken, voelt je wasgoed zacht aan. Ook geeft het een frisse geur. Let erop dat je niet meer gebruikt dan aangegeven staat.
Wat is beter poeder of vloeibaar wasmiddel?
Beiden maken effectief schoon Bij korte wasjes kun je beter vloeibaar wasmiddel gebruiken omdat het sneller oplost. Dit voorkomt vlekken op je kleding. Ook wanneer je op lage temperatuur gaat wassen is wasmiddel een betere optie. Was je juist op hoge temperaturen, dan is waspoeder effectiever.
Kun je vloeibaar wasmiddel in de trommel doen?
Conclusie – Waspoeder kan je beter in het zeepbakje stoppen, behalve als er vaak of veel waspoeder achterblijft in de doseerla Vloeibare wasmiddelen kan je meestal het best in een wasbol gebruiken en dan rechtstreeks in de wastrommel op of tussen de was stoppen.
Hoeveel wasmiddel heb je echt nodig?
Hoe moet je je wasmiddel doseren? Geschreven door Rowan 6 december 2022 14.56 Voor elk soort was gebruik je een andere hoeveelheid wasmiddel. Hoeveel was je hebt en hoe vuil deze is, speelt hierbij een rol. De dosering hangt ook af van het type wasmiddel. Voor de juiste dosering kijk je daarom altijd naar het doseeradvies op de fles. Je leest hier hoe je je wasmiddel doseert. Hoeveel wasmiddel je nodig hebt, hangt van 3 dingen af:
Hoeveel was je hebt. Of je was licht, middelmatig of zwaar bevuild is. Wat de hardheid van het water is.
Hoe meer was je hebt, hoe meer wasmiddel er nodig is. Op een fles van 0,75 liter zit vaak een dop waar rond de 40 milliliter in past. Je gebruikt deze om je wasmiddel te doseren. Een volle dop is genoeg voor een halfvolle trommel was met een normale vuilgraad en een middelmatige waterhardheid. Om je was goed schoon te krijgen, gebruik je meer wasmiddel bij een zwaar bevuilde was. Bijvoorbeeld wanneer er wijn op je nieuwe overhemd zit. Of als je kinderen hebt die graag buitenspelen. Houd er wel rekening mee dat je was sneller vaal wordt wanneer je meer wasmiddel gebruikt. Voor een licht bevuilde was gebruik je bij voorkeur minder wasmiddel. Zo blijft je was langer mooi. Ook de hardheid van het water speelt een rol bij het doseren van je wasmiddel. Hoe meer kalk er in het leidingwater zit, hoe harder het water is. Je hebt dan meer wasmiddel nodig voor een schoon resultaat. Op de site van Waterhardheid.nl vind je de hardheid van het water binnen je gemeente. Om zeker te weten dat je was schoon wordt, neem je een wasmachine met automatische wasmiddeldosering. De wasmachine voegt automatisch de juiste dosering toe. Je gebruikt dan niet meer dan nodig. Dit bespaart wasmiddel en je was blijft langer mooi. Bovendien is het beter voor het milieu.
Hoe kan ik mijn was lekker laten ruiken?
Met dit goedkope middel ruikt jouw was altijd heerlijk Wasgoed dat net uit de wasmachine komt, is een van de lekkerste luchtjes in huis. Helaas komt de was soms ook wel eens muf uit de machine en ruikt het juist helemaal niet lekker. Gelukkig is er een goedkoop middeltje om dit op te lossen.
Het middel wat je hiervoor nodig hebt, heb je zelfs waarschijnlijk al in huis! Het enige wat je nodig hebt om je was weer heerlijk te laten ruiken, is een beetje gedistilleerde witte azijn. Doe hier een klein beetje van in de vakje waar je normaal je wasverzachter doet. Je gebruikt het dus in plaats van je wasverzachter.
Je was zal vervolgens heerlijk ruikend uit de trommel komen. Buiten het feit dat de azijn voor de lekkere geur van je kleding zorgt, heeft het nog meer voordelen. Het is namelijk ook goed voor je wasmachine. De azijn desinfecteert de machine waardoor er geen vieze geurtjes en schimmels in blijven zitten.
Wat mag je niet samen wassen?
Sorteren op kleur – Keer eerst je wasmand om om de gekleurde kleding eruit te vissen. Blauw, rood, oranje, roze en paars kan bij elkaar, Als het heel licht gekleurde kleding is, bijvoorbeeld zachte pastelkleuren, kun je de kleding beter bij de witte was doen.
Als de kleding donkerblauw, diep grijs of wijnrood is, kun je het beter bij de donkere was stoppen. Bekijk donkere was wassen voor meer instructies. Bonte was en witte was kun je beter niet bij elkaar doen. Witte kleding kan namelijk de kleuren van de bonte was overnemen. Stralend witte t-shirts komen dan licht roze de wasmachine uit als je ze bijvoorbeeld met een rode broek gewassen hebt.
Voor de witte was, kun je mijn artikel over witte kleding wassen bekijken.
Welke stand was je handdoeken?
Katoenprogramma: beddengoed en handdoeken – Voor al je katoenen was, zoals beddengoed en handdoeken, gebruik je het katoenprogramma. Kijk in het wasetiket op hoeveel graden het wasgoed mag. Om katoenen onderbroeken, beddengoed en handdoeken hygiënisch te wassen, kies je voor 60 graden Celsius.
Kun je azijn in de wasmachine doen?
Het zuur is te mild om kleding te beschadigen, maar het is sterk genoeg om de zeepresten en het meeste vuil op te lossen. Er zitten dus geen nare gevolgen of nadelen aan het toevoegen van azijn in de wasmachine. Een extra voordeel is natuurlijk dat het heel goedkoop is en dat het in elke supermarkt te vinden is.
Hoeveel azijn moet je bij de was doen?
Doen: schoonmaakazijn in de wasmachine als wasverzachter – Azijn verwijdert kalk uit het water. Dit ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn als wasverzachter gebruiken.
- Hoeveel azijn je gebruikt, hangt af van de hardheid van het water.
- Is het water in jouw regio zacht (voornamelijk in delen van Friesland en rond de Veluwe), dan is een klein scheutje voldoende.
- Voor hard water (bijvoorbeeld in Noord-Limburg en het rivierengebied) gebruik je ongeveer een koffiekopje azijn.
Een bijkomend voordeel: omdat het water nu zachter is, heb je ook meteen minder wasmiddel nodig!
Welk wasmiddel wanneer?
Kies het juiste wasmiddel – Gebruik voor wit of licht katoen een witwasmiddel, Voor gekleurde en donkere kleding gebruik je een wasmiddel voor bonte was, Voor fijne en/of wolwas gebruik je een speciaal wasmiddel. Voor zwarte was zijn er speciale zwartwasmiddelen.
Hoeveel pods bij de was?
Hoeveel capsules moet je gebruiken? – Voor een normale lading wasgoed (ongeveer 7 kilo) is één capsule voldoende. Maar als je een wasmachine met extra grote capaciteit hebt die 10+ kilo wasgoed tegelijk kan wassen (en je hebt deze helemaal gevuld), heb je twee capsules nodig.
Hoe gebruik je All in 1 pods?
Doe de capsule als eerste in de trommel en leg je wasgoed er bovenop. De machine wast je kleding goed schoon. Je gebruikt slechts één capsule per lading.
Welk bakje azijn wasmachine?
Omdat het dienst doet als vervanger voor wasverzachter, giet je azijn in het vakje voor wasverzachter. Het is wel belangrijk om te weten dat azijn de wasverzachter vervangt, maar niet het wasmiddel.
Hoeveel graden was je witte was?
Allerlei verschillende soorten textiel in huis kunnen wit zijn en wil je wassen. Beddengoed, handdoeken, tafelkleden en witte kleding. Dit artikel focust zich op witte kleding wassen. Andere soorten textiel kun je namelijk vaak beter heter wassen dan kleding. Witte was wassen en je kleding netjes en wit houden is niet lastig. Gebruik het stappenplan en de handige tips om ook jouw was stralend te krijgen!
Waarbij wasverzachter gebruiken?
Wat zijn wasverzachters en hoe werken ze? – Wasverzachters kun je gebruiken om wasgoed zachter en soepel te laten aanvoelen en om een lekkere geur aan je wasgoed te geven. Wasverzachters zorgen er ook voor dat je wasgoed van (zoals acryl, nylon en polyester) niet statisch geladen wordt en ze zorgen ervoor dat je je wasgoed makkelijker kan strijken.
Hoeveel wasmiddel heb je echt nodig?
Hoe moet je je wasmiddel doseren? Geschreven door Rowan 6 december 2022 14.56 Voor elk soort was gebruik je een andere hoeveelheid wasmiddel. Hoeveel was je hebt en hoe vuil deze is, speelt hierbij een rol. De dosering hangt ook af van het type wasmiddel. Voor de juiste dosering kijk je daarom altijd naar het doseeradvies op de fles. Je leest hier hoe je je wasmiddel doseert. Hoeveel wasmiddel je nodig hebt, hangt van 3 dingen af:
Hoeveel was je hebt. Of je was licht, middelmatig of zwaar bevuild is. Wat de hardheid van het water is.
Hoe meer was je hebt, hoe meer wasmiddel er nodig is. Op een fles van 0,75 liter zit vaak een dop waar rond de 40 milliliter in past. Je gebruikt deze om je wasmiddel te doseren. Een volle dop is genoeg voor een halfvolle trommel was met een normale vuilgraad en een middelmatige waterhardheid. Om je was goed schoon te krijgen, gebruik je meer wasmiddel bij een zwaar bevuilde was. Bijvoorbeeld wanneer er wijn op je nieuwe overhemd zit. Of als je kinderen hebt die graag buitenspelen. Houd er wel rekening mee dat je was sneller vaal wordt wanneer je meer wasmiddel gebruikt. Voor een licht bevuilde was gebruik je bij voorkeur minder wasmiddel. Zo blijft je was langer mooi. Ook de hardheid van het water speelt een rol bij het doseren van je wasmiddel. Hoe meer kalk er in het leidingwater zit, hoe harder het water is. Je hebt dan meer wasmiddel nodig voor een schoon resultaat. Op de site van Waterhardheid.nl vind je de hardheid van het water binnen je gemeente. Om zeker te weten dat je was schoon wordt, neem je een wasmachine met automatische wasmiddeldosering. De wasmachine voegt automatisch de juiste dosering toe. Je gebruikt dan niet meer dan nodig. Dit bespaart wasmiddel en je was blijft langer mooi. Bovendien is het beter voor het milieu.
Hoeveel wasmiddel moet er in een wasmachine?
Hoeveel wasmiddel moet ik gebruiken? De perfecte was. Uw browser is niet meer up-to-date. Voor een snel, veilig en optimaal gebruik van deze pagina, gelieve uw browser te updaten of een andere te gebruiken. Dezelfde vragen bij elke wasbeurt: Wat is teveel of te weinig wasmiddel voor perfect schone was? Hoeveel wasmiddel moet ik precies doseren om geen water of wasmiddel te verspillen, maar toch perfect schoon wasgoed te krijgen? In welk compartiment giet ik wasmiddel, wasverzachter of andere additieven? Hoe vaak heeft u zich deze vragen al eens gesteld? Ontdek de antwoorden om moeiteloos perfecte wasresultaten te behalen.
- Tot vandaag heb je het wasmiddel misschien steeds manueel gedoseerd voor een perfect schone was.
- Dat is niet verwonderlijk! Er zijn nogal wat dingen waarmee rekening moet worden gehouden om goede wasresultaten te behalen.
- Aan de achterkant van de wasmiddelfles vind je de instructies over de hoeveelheid wasmiddel die je moet gebruiken voor perfect schoon wasgoed.
Wij geven u een paar handige tips. De correcte hoeveelheid wasmiddel is gebaseerd op drie criteria: De lading wasgoed in de trommel wordt steeds gewogen. Voor een grotere lading heeft u meestal meer wasmiddel nodig dan voor een kleinere lading. Volg de instructies op de achterkant van de wasmiddelfles.
- U kunt de dop als doseerbol gebruiken.
- Zorg ervoor dat u de juiste dosering gebruikt.
- In het algemeen heeft een frontlader 35 ml wasmiddel nodig voor een normale vervuilingsgraad en een van zachte tot middelmatige waterhardheid.
- Leding met veel vlekken of vlekken die moeilijk te verwijderen zijn vereisen meer wasmiddel om perfect schoon te worden dan kleding die gedragen maar niet vuil is.
Bij sommige vlekken moet u ze misschien zelfs voorbehandelen. Laat ze bijvoorbeeld weken in zeep of breng ontvlekker aan. De waterhardheid is afhankelijk van de bron. Sommige gebieden hebben typisch “hard water” met meer kalk, terwijl andere gebieden eerder “zacht water” hebben met een laag kalkgehalte.
Voor uw was betekent dit dat u meer wasmiddel voor hard water en minder wasmiddel voor zacht water nodig heeft. Respecteer ook de informatie op uw wasmiddelfles of verpakking. Om te weten wat de waterhardheid in uw gebied is, neem contact op met uw lokale waterleverancier of controleer deze met teststrips.
Zo doseert u steeds de juiste hoeveelheid wasmiddel. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de wasmiddellade in uw wasmachine verschillende doseerkamers heeft? Weet u hoe u deze compartimenten op de juiste manier moet vullen? De meeste wasmachines met manuele dosering hebben drie verschillende doseerkamers : één grote en twee kleinere.
In het wasmiddelbakje van Bosch is het eerste compartiment voor het voorwasproduct (symbool I). De tweede doseerkamer is voor het wasmiddel voor de hoofdwas en ook voor ontkalker, bleekmiddel en ontvlekkers (Symbool II). De derde doseerkamer met het bloempictogram is voor wasverzachters. Zorg ervoor dat u de aangegeven maximale capaciteit in geen van de kamers overschrijdt.
Wij ontwikkelden i-DOS, het intelligent doseersysteem dat u toestaat om de wasmiddellade in één keer te vullen. Kies het Automatisch programma en laat het werk volledig over aan i-DOS. De sensoren in de trommel meten automatisch de exacte hoeveelheid wasmiddel en water die nodig is voor elke cyclus, zonder dat u het compartiment na elke wasbeurt opnieuw hoeft te vullen.
- Hierdoor kunt u tot 38% wasmiddel besparen** dankzij een automatische dosering tot op de milliliter nauwkeurig.
- Beoordelingen van gebruikers over i-DOS wasmachines, gepubliceerd op www.bosch-home.be 2018**Gemiddelde besparing van vloeibaar wasmiddel via vergelijking van een nauwkeurige doseertechnologie met manuele dosering.
International Journal of Consumer Studies 38 (2014), 265 f. Bonn University study, Auteurs : Anke Kruschwitz, Anja Karle, Angelika Schmitz en Rainer Stamminger MyBosch Registreer gratis en ontvang 10% korting op originele onderhoudsproducten, accessoires en onderdelen. Onze waarden Bij Bosch kies je voor Duitse precisie, kwaliteit & vakmanschap. Bosch-verkooppunt Op zoek naar advies van een expert? Zoek én vind een Bosch verkooppunt in jouw stad of gemeente! : Hoeveel wasmiddel moet ik gebruiken? De perfecte was.
Wat is het beste vloeibaar wasmiddel of poeder?
Beiden maken effectief schoon Bij korte wasjes kun je beter vloeibaar wasmiddel gebruiken omdat het sneller oplost. Dit voorkomt vlekken op je kleding. Ook wanneer je op lage temperatuur gaat wassen is wasmiddel een betere optie. Was je juist op hoge temperaturen, dan is waspoeder effectiever.
Hoeveel graden was je witte was?
Allerlei verschillende soorten textiel in huis kunnen wit zijn en wil je wassen. Beddengoed, handdoeken, tafelkleden en witte kleding. Dit artikel focust zich op witte kleding wassen. Andere soorten textiel kun je namelijk vaak beter heter wassen dan kleding. Witte was wassen en je kleding netjes en wit houden is niet lastig. Gebruik het stappenplan en de handige tips om ook jouw was stralend te krijgen!