Millionturf

guide des courses de chevaux

In Welk Vakje Moet Wasmiddel Samsung?

In Welk Vakje Moet Wasmiddel Samsung
II: de hoofdwas – Zitten je kleren niet enorm onder de vlekken, dan kies je alleen voor het hoofdwasprogramma. Het vakje in de wasmiddellade met de ‘II’ is het vakje voor de hoofdwas. Let op, als je een programma kiest met voorwas, doe je dus in beide vakjes wasmiddel! Het vakje voor de hoofdwas is ook te herkennen omdat het de grootste van de drie is, je stopt hier namelijk meer wasmiddel of waspoeder in dan bij de andere twee.

Waar moet wasmiddel in vakje?

Veelgestelde vragen – In welk bakje doe je wasmiddel? Een wasmachine heeft een zeeplade met twee of drie bakjes. Wasmiddel doe je in het grootste bakje dat geen plastic klepje heeft, aangeduid met hoofdwas, nummer 2, II, een tobbe met twee streepjes, wash of laundry detergent.

Wat is voorwas? Voorwas is een optioneel extra deel aan het begin van een wasprogramma waarin de was geweekt wordt zodat vlekken er in de hoofdwas makkelijker uit gaan. Wat is hoofdwas? Hoofdwas is een vast onderdeel van elk wasprogramma en het gedeelte van het wasprogramma waar je wasmiddel voor gebruikt.

Hoeveel wasmiddel moet je gebruiken? Er staat op de verpakking aangegeven hoeveel milliliter wasmiddel je moet toevoegen, meestal 35ml wasmiddel voor gemiddeld vieze was en 50ml voor was met vlekken.

Waar moet de wasverzachter in Samsung?

Wasverzachter (*) – Wasverzachter doe je in het vak met een ster of bloem. Dit is meestal het kleinste vak van de lade. Door wasverzachter te gebruiken, voelt je wasgoed zacht aan. Ook geeft het een frisse geur. Let erop dat je niet meer gebruikt dan aangegeven staat.

Hoe moet je wassen met waspoeder?

Waspoeder – Wanneer je gebruik maakt van wasmiddel in poedervorm, doe je deze altijd in het daarvoor bestemde laatje van je wasmachine. Als je het poeder namelijk in de trommel bij je was doet, concentreert zich het poeder te veel op één plek en wordt de rest van je was niet goed schoon.

  • In het laatje van je wasmachine zijn meerdere vakjes te zien met verschillende icoontjes.
  • Deze geven aan wat waar moet.
  • Om zeker te weten dat je het waspoeder in het juiste vakje doet, kun je het beste de handleiding van je wasmachine opzoeken.
  • Over het algemeen geldt dat je het wasmiddel voor de hoofdwas in het grootste vak doet.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Wasprogramma Handdoeken?

Waspoeder is vooral geschikt voor echt vuile was met bijvoorbeeld gras of wijnvlekken.

Welke was mag bij elkaar?

De was sorteren – Het meeste werk van de was doen, is misschien wel het sorteren van de was. Als wij de was sorteren zijn wij vaak te precies of juist te onzorgvuldig. Wij vertellen je hoe jij het beste de was kunt sorteren en waar jij op moet letten voordat jij je kleding gaat wassen.

Waarom moet je de was sorteren? Dat levert namelijk een aantal voordelen op. De wasmachines van AEG hebben specifieke wasprogramma’s die de beste zorg garanderen voor uw verschillende stoffen. Maar als je verschillende kleuren en stoffen mengt, dan verliezen de wasprogramma’s hun nut. Wollen truien kunnen krimpen en witte kleding kan verkleuren door die ene rode trui.

Het is belangrijk om bij delicate stoffen te controleren of ze in de wasmachine mogen, veel wasmachines hebben tegenwoordig ook wasprogramma’s die geschikt zijn voor een handwas, deze kleding kan je dan het beste apart wassen. Heb je nieuwe, gekleurde kleding gekocht, dan is het verstandig om deze eerst apart te wassen of kort te laten weken.

  1. De kleur van nieuwe kleding kan gaan uitlopen, als jij deze kleren tussen je andere wasgoed hebt liggen, dan kan dat funest zijn voor je was.
  2. Verder is het ook belangrijk om te kijken welke verschillende soorten stoffen jij wilt wassen.
  3. Gevoelige stoffen zoals wol en acryl kunnen namelijk hun vorm verliezen.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de temperatuur waarop jij je kleding wilt wassen. Sommige stoffen kunnen goed tegen hoge temperaturen, andere stoffen kunnen door een hoge temperatuur beschadigen, verkleuren of krimpen. Een kookwas is daarentegen alleen goed om af en toe je wasmachine te reinigen,

  1. Om al je stoffen en kleding zo lang mogelijk mooi te houden is het dus belangrijk om je was te sorteren, zodat jij al je wasgoed zo efficiënt en zorgvuldig mogelijk schoon kunt krijgen.
  2. Om al je kleding echt mooi te houden kan je zwarte kleding het beste apart wassen.
  3. De donkere kleding kan afgeven op lichte of witte kleding, waardoor je gekleurde of witte kleding grauw kan worden.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Schuurpapier?

Bovendien voorkom je dat je zwarte kleding vaal wordt en kan jij ervoor zorgen dat je zwarte kleding langer mooi blijft. Ook de zwarte was kan je wassen op een lage temperatuur van 30°C of 40°C en er zijn ook speciale wasmiddelen verkrijgbaar voor de zwarte was.

Wat is beter pods of wasmiddel?

Ieder product heeft namelijk zijn voor- en nadelen. Zo zijn waspods duurder in gebruik, maar wel handig voor wie geen zin heeft om de hoeveelheid wasmiddel af te meten. En als je veel gekleurde was hebt, gebruik je beter vloeibaar wasmiddel om de kleuren beter te behouden.

Hoeveel schepjes waspoeder?

Hoe moet je je wasmiddel doseren? Geschreven door Rowan 6 december 2022 14.56 Voor elk soort was gebruik je een andere hoeveelheid wasmiddel. Hoeveel was je hebt en hoe vuil deze is, speelt hierbij een rol. De dosering hangt ook af van het type wasmiddel. Voor de juiste dosering kijk je daarom altijd naar het doseeradvies op de fles. Je leest hier hoe je je wasmiddel doseert. Hoeveel wasmiddel je nodig hebt, hangt van 3 dingen af:

Hoeveel was je hebt. Of je was licht, middelmatig of zwaar bevuild is. Wat de hardheid van het water is.

Hoe meer was je hebt, hoe meer wasmiddel er nodig is. Op een fles van 0,75 liter zit vaak een dop waar rond de 40 milliliter in past. Je gebruikt deze om je wasmiddel te doseren. Een volle dop is genoeg voor een halfvolle trommel was met een normale vuilgraad en een middelmatige waterhardheid. Om je was goed schoon te krijgen, gebruik je meer wasmiddel bij een zwaar bevuilde was. Bijvoorbeeld wanneer er wijn op je nieuwe overhemd zit. Of als je kinderen hebt die graag buitenspelen. Houd er wel rekening mee dat je was sneller vaal wordt wanneer je meer wasmiddel gebruikt. Voor een licht bevuilde was gebruik je bij voorkeur minder wasmiddel. Zo blijft je was langer mooi. Ook de hardheid van het water speelt een rol bij het doseren van je wasmiddel. Hoe meer kalk er in het leidingwater zit, hoe harder het water is. Je hebt dan meer wasmiddel nodig voor een schoon resultaat. Op de site van Waterhardheid.nl vind je de hardheid van het water binnen je gemeente. Om zeker te weten dat je was schoon wordt, neem je een wasmachine met automatische wasmiddeldosering. De wasmachine voegt automatisch de juiste dosering toe. Je gebruikt dan niet meer dan nodig. Dit bespaart wasmiddel en je was blijft langer mooi. Bovendien is het beter voor het milieu.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Materiaal Dekbedovertrek?

Wat is universele wasmiddel?

Tot slot zijn er ook nog universele wasmiddelen. Het gaat dan vooral om vloeibare wasmiddelen die geen bleekmiddel maar wel optische heldermakers bevatten. Ze zijn bedoeld voor de witte was en makkelijker in gebruik dan een poederwasmiddel, maar zijn wat witkracht betreft minder krachtig.