Millionturf

guide des courses de chevaux

In Welk Land Is Goud Het Goedkoopst?

In Welk Land Is Goud Het Goedkoopst
Turks goud – ‘Turks goud’, heeft u wel eens van deze term gehoord? Misschien heeft u zelf wel eens goud gekocht in Turkije. Men spreekt wel eens over Turks goud, dat is goud wat roder of geler lijkt. U treft veel van dit soort goud in gouden sieraden aan bij juweliers in Turkije of zelfs op de Grote Bazaar in Istanbul.

 1. Wanneer u denkt aan goud kopen in Turkije, denkt u vast ook dat het goedkoper is.
 2. Dat is in het geval van juwelen vaak ook zo.
 3. Goud zit in de cultuur van de Turken, waardoor er genoeg aanbod is en veel onderlinge concurrentie tussen goudhandelaren en juweliers, alsmede lagere arbeidskosten.
 4. Doordat er wat kleurverschil tussen gouden juwelen zit en de prijs vaak lager is, doet dit veel mensen twijfelen aan de zuiverheid van het goud dat men in Turkije koopt.

Juwelen zijn echter niet, zoals baargoud bij GoldRepublic, van 99,99% goud, maar vaak van een lager karaat. Dat betekent dat goud met andere metalen wordt gemengd. Afhankelijk van welke metalen er worden gebruikt, valt de kleur van gouden juwelen anders uit.

Welk land beste goud kopen?

Dubai is een van de beste plekken ter wereld om goud te kopen. Goud wordt verhandeld als basisproduct en de prijs ervan schommelt voortdurend.

Is goud goedkoper in het buitenland?

Goud heeft een wereldprijs. Als gouden sieraden in het buitenland goedkoper zijn zit dat verschil vaak in het lagere loon bij de productie daar. Het is dus goed mogelijk om goedkopere gouden voorwerpen te vinden in het buitenland, zolang het bewerkt is. Bij een goudstaaf gaat het niet op.

Is goud overal hetzelfde?

Is de goudprijs overal hetzelfde? – Goud wordt over de hele wereld verhandeld en gebruikt voor investeringsdoeleinden, het maken van sieraden en als ruilmiddel. Omdat een ounce goud overal hetzelfde weegt, is de spot goudprijs theoretisch overal hetzelfde,

 • Uiteraard kunnen verschillende valutawaarden een effect hebben op goud.
 • Daarnaast kunnen ook de premies op goud per aanbieder verschillen.
 • Met behulp van de spotprijs van goud kan het gele metaal overal met elke valuta worden gekocht.
 • Als de spotprijs van goud bijvoorbeeld $60 per gram is en u op zoek was naar goud in Japan, kunt u met Japanse yen de benodigde valutaconversie berekenen om goud te kopen.

Goud wordt over de hele wereld verhandeld. Daarom is de goudprijs altijd in beweging, Enkele van de belangrijkste knooppunten voor goudhandel zijn de VS, Londen, Zürich en India. De spotgoudmarkt is in wezen altijd open. Houd er rekening mee dat fysiek goud doorgaans wordt gekocht voor een premie boven de spot.

Is goud in Thailand goedkoper?

Voordelen van Thaise gouden sieraden – Thaise gouden sieraden hebben een aantal voordelen ten opzichte van Westers goud:

Duurzaamheid : Veel westerlingen denken 18K of 14K de beste zuiverheid is voor sieraden. Men denkt dat door een hoger karaat, het goud te zacht wordt. Echter, in de praktijk kunnen bepaalde soorten gouden sieraden, zoals kettingen, uitstekend worden vervaardigd in 23k goud. Een hoger karaat betekent ook meer duurzaamheid. Thaise sieraden met een hoog goudgehalte kunnen dagelijks gedragen worden zonder dat de kwaliteit verminderd. Bijzondere kleur : Thaise gouden sieraden met een 23k zuiverheid geeft een sublieme schittering en een intense gele kleur. Sieraden met minder goud zijn vaak lichtgeel of groen geel. Goede verkoopprijs : Thai kiezen er vaak voor om een deel van hun geld te investeren in gouden ornamenten omdat deze gemakkelijk verkocht kunnen worden. Iedere Thaise goudwinkel is bereid gouden ornamenten op te kopen voor een goede prijs. Thaise goudwinkels kopen bij voorkeur 23k gouden sieraden op. Hiervan staat de zuiverheid vast. Bij sieraden met een lagere zuiverheid (18k of 14k) zal de geboden prijs een stuk lager zijn. Het kost namelijk meer om het goud te scheiden van de andere edelmetalen. Over het algemeen krijgen klanten de beste prijs wanneer ze het goud verkopen aan de winkels, waar het goud ook aangeschaft is. Goede belegging : Goud wordt in de meeste Aziatische landen beschouwd als waardevast en gemakkelijk te verhandelen. De prijzen van goud op de wereldmarkt zijn de laatste jaren flink gestegen. De aankoop van goud of juwelen kan daarom een goede investering zijn. Lage prijzen : Thaise gouden sieraden bevatten meer puur goud, maar zijn vergeleken met de prijs in het Westen een stuk goedkoper. Normaal gesproken zijn de prijzen van de Thaise gouden sieraden niet hoger dan 5% van de internationale goudprijs. Terwijl de prijzen van de westerse gouden sieraden ongeveer 40% boven de goudprijs liggen. De reden hiervan is dat Thaise sieraden sinds lange tijd werden gezien als inferieur, ten opzichte van westerse sieraden. Het prijsverschil van 35% betaal je voor het ontwerp en het vakmanschap van een westerse goudsmid. Echter, steeds meer Thaise ambachtslieden kunnen prachtige ontwerpen maken die vergelijkbaar zijn met de stijlen in het westen. Gezien de lagere loonkosten van een Thaise goudsmid, kan een Thais gouden sieraad aanmerkelijk goedkoper worden aangeschaft.

Aantal keren gelezen: 2.049 : Goud in Thailand: zuiver en gewild

Is goud kopen in Turkije goedkoper?

Goud afkomstig uit Turkije – Bij goud kopen in Turkije, zoals met gouden sieraden, kan u een stuk voordeliger uitkomen. De arbeids-en vervoerskosten liggen immers een stuk lager dan in Nederland. Over het algemeen wordt er veel geelkoper met goud gemengd in plaats van met brons of koper, waardoor een gouden sieraad wat geler oogt.

 • Goud in pure vorm (999,9 of 24 karaat) is te zacht om sieraden van te maken,
 • Hierdoor worden gouden sieraden vaak gemengd met andere metalen om het sterker te maken voor de legering.
 • Vaak treft u gouden sieraden aan van 14 karaat (58,5%) goud.
 • Araat goud geeft aan hoeveel fijngoud er in een sieraad of object is verwerkt.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Land Heeft De Meeste Eilanden?

In Nederland geldt een keuringsplicht waardoor goud en zilver verplicht een stempel hebben waarop staat hoeveel karaat iets is. In Turkije is een stempel waarop staat hoeveel karaat iets is niet verplicht. Dit betekent overigens niet dat het goud dat u aankoopt niet echt is.

Hoeveel goud mag je in huis hebben?

Hoeveel contant geld mag ik thuis bewaren? In Nederland geldt er geen limiet voor de hoeveelheid geld die u in huis mag hebben. Contante bedragen boven de €560 euro moet u wel opgeven bij uw belastingaangifte. Dit is €1120 als u een fiscale partner heeft.

Is Surinaams goud goedkoper?

Surinaams goud is duurder? – Nee! Goud is goud en is daarom evenveel waard. Het is een misvatting dat elk Surinaams sieraad gemaakt wordt van goud dat uit de grond in Suriname komt. Ook Nederlandse juweliers (zoals wij ;)) zijn in staat om Surinaams gouden sieraden te maken die identiek zijn aan sieraden die in Suriname gekocht worden.

Hoeveel kost goud in Duitsland?

Waarde goud, wat is de goudprijs, maximale goudprijs

Muntgoud 21,6 krt Gewicht € 48,11 per gram
20 Mark Duitsland 7,96 gram € 382,97 per stuk
Souvereign Engeland 7,99 gram € 384,41 per stuk
20 Kroner D-marken 8,96 gram € 431,08 per stuk
$100 Canada 16,96 gram € 815,98 per stuk

Wat kost een gram goud in Turkije?

Type Rate
Actuele goudprijs per gram 1.260,46 TL

Waar kan goud niet tegen?

Zeer gewaardeerd. Het kan niet oxideren, daarom wordt goud soms ‘de koning der metalen’ genoemd.

Waarom goud bewaren in Zwitserland?

+ Veilig en verzekerd opgeslagen buiten de EU in Zwitserland (Zürich). + 100% gealloceerd (juridisch eigenaar van specifiek goud, met serienummer) + Hoogste kwaliteit, enkel LBMA geaccrediteerd goud. + Beste locatie qua veiligheid! + Grootste liquiditeit, makkelijk weer te verhandelen.

Hoeveel karaat is Turks goud?

In Nederland is het gebruikelijk om 14 karaat goud te gebruiken, waar ze in Turkije, Marokko en Suriname vaak 18 karaat en hoger goud verwerken in hun sieraden.

Waar is goud het duurst?

Karaat goud: wat is het precies en wat is het verschil in karaat? U heeft gouden sieraden en wilt graag weten hoeveel karaat goud ze zijn en wat karaat goud precies inhoud? De waarde van uw gouden sieraden is sterk afhankelijk van de hoogte van het karaat goud.

8 karaat: 33,3% zuiver goud (aangeduid met 333) 14 karaat: 58,5% zuiver goud (aangeduid met 585) 18 karaat: 75,0% zuiver goud (aangeduid met 750) 20 karaat: 83,3% zuiver goud (aangeduid met 833) 21,6 karaat: 90,0% zuiver goud (aangeduid met 900) 22 karaat: 91,6% zuiver goud (aangeduid met 916) 24 karaat: 99,99% zuiver goud (aageduid met 999)

In Welk Land Is Goud Het Goedkoopst Onderstaand ziet u onze actuele inkoopprijzen per karaat goud per gram. Dit is wat wij momenteel betalen wanneer u uw goud aan ons verkoopt. Hiermee kunt u de waarde van uw gouden sieraden en/of voorwerpen berekenen. Per 08-06-2023 om 20:33

Karaat goud 1-25 gram 25+ gram
8 karaat € 16,04 per gram € 17,04 per gram
14 karaat € 30,31 per gram € 31,31 per gram
18 karaat € 39,14 per gram € 40,14 per gram
20 karaat € 43,58 per gram € 44,58 per gram
21,6 karaat € 47,17 per gram € 48,17 per gram
23,6 karaat € 51,61 per gram € 52,61 per gram

Heeft u minder dan 25 gram sloopgoud dan geldt de prijs in de linker kolom, heeft u meer dan 25 gram sloopgoud dan geldt de prijs in de rechter kolom. In Nederland is het overgrote deel van alle gouden sieraden gemaakt van 14 karaat goud, gevolgd door gouden sieraden die gemaakt zijn van 18 karaat.

Is het verstandig goud te kopen?

Voor- en nadelen van beleggen in goud – Goud is een redelijk veilige belegging. Goud wordt gezien als een vrij veilige belegging, omdat de prijs van goud niet opeens heel sterk zal dalen of stijgen. Dit is bijvoorbeeld heel anders bij een beleggingsproduct als bitcoins,

 1. Het voordeel van beleggen in goud is dat het kopen van goud uw vermogen bescherming biedt tegen de invloeden van inflatie.
 2. Bovendien zal goud nooit zijn waarde volledig verliezen.
 3. Nadeel van beleggen in goud is dat u doorgaans niet heel snel veel rendement kunt genereren als u goud koopt.
 4. Daarom wordt beleggen in goud ook wel gezien als een belegging voor de langere termijn.

Een andere reden die beleggers hebben om niet in goud te beleggen, is omdat de waarde van goud niet vast te stellen is. Dit maakt het product onzeker. Daarnaast wordt er geen dividend of rente uitgekeerd bij goud, wat bij andere beleggingsproducten wel het geval is.

Wat kost goud in Griekenland?

De juwelen- en diamantmarkt in Griekenland De juwelen- en diamantenmarkt in Griekenland De opkomende prijsstabilisatie van grondstoffen (goud, edelmetalen, diamanten, enz.), de stabilisatie van de Griekse economie en het verwachte nieuwe recordaantal bezoekende toeristen, dragen bij tot een gunstiger klimaat voor de Griekse juwelenmarkt, een industrie die een traditie van duizenden jaren heeft.

Productie en detailhandel Op basis van gegevens en schattingen van de exploitanten van de juwelenmarkt zijn er ongeveer 2.300 goudsmeden in Griekenland en 7.500 goudsmedenwinkels met 40.000 directe en indirecte werknemers. Het marktaandeel van lokaal gemaakte sieraden daalt, maar is nog goed voor ongeveer 40% van het markttotaal, terwijl de resterende 60% (legaal en illegaal) geïmporteerde sieraden zijn.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Fruit Is Goed Voor De Darmen?

De Griekse productie wordt met problemen geconfronteerd, maar desondanks ontwikkelen sommige Griekse merken zich toch internationaal sterk. Deze internationale aanwezigheid moedigt bedrijven aan tot het aanhouden van hoge groeipercentages, ondanks de matige prestaties van de Griekse markt, vooral tijdens de crisis.

Toch zijn de berichten ook positief voor de binnenlandse markt, waar de sieradenindustrie zich na een periode van recessie lijkt te herstellen.2017 was het eerste jaar sinds het begin van de crisis dat grote juweliers enkele signalen van herstel zagen in hun financiële indicatoren. Het consumentenvertrouwen begint terug te keren in de sector, die niet voorziet in onmiddellijke behoeften, maar zoals bedrijfsleiders benadrukken, het gaat vooral om entertainment en persoonlijke tevredenheid.

De uitbreiding van het toeristenseizoen en de komst van toeristen die meer spenderen, biedt kansen voor lokale producenten en dit vooral in de categorie fijne sieraden. Hoewel het aandeel van Griekenland in de internationale juwelenmarkt minder dan 1% bedraagt, behoort het land nog tot de top tien van landen op de productiviteitsranglijst.

 • Dat geeft aan dat Griekenland erkend wordt als een belangrijke speler op de internationale juwelenmarkt wat juweelontwerpen betreft.
 • Marktspelers wijzen er inderdaad op dat het grootste deel van de export van Griekse sieraden geregistreerd wordt als verkoop op de interne markt, zoals verkoop aan buitenlandse toeristen die Griekenland bezoeken.

De lokale verkoop is goed voor ongeveer 80% van de jaarlijkse omzet van juweliers, op basis van onofficiële schattingen (bron ). Uitdagingen waarmee de Griekse diamantenmarkt geconfronteerd wordt:

Overmatige belastingen: het laagste inkomen in de Europese Unie wordt ten laste gebracht van de netto-eindwaarde van het product met een bruto belasting van ongeveer 35% voor 1.000 euro of meer, vanwege belastingen op luxegoederen en btw. Gebrek aan financieringsinstrumenten: voor een goudproductie voor exportdoeleinden is ongeveer 2,5 tot 3 kg goud vereist met een prijs van ongeveer 39,50 euro voor 24 karaat. Als er dus geen financiering en liquiditeit op de markt is, is het moeilijk voor iemand om te investeren. Verhoogde criminaliteit, omdat juweliers gemakkelijke en gegeerde doelwitten zijn. Het volledige onvermogen van de staat om de industrie te organiseren en professionals te ondersteunen zodat Griekenland inkomsten kan genereren en de sector een substantiëlere bijdrage aan het bbp kan leveren ( met Aggelika Mavridou, gemmoloog – diamantspecialist, hoofd van Gallery Diamond).

Kansen voor de sector De is een belangrijke ontmoetingsplek voor professionals in deze sector en vindt elk jaar in het voorjaar plaats. Laboratoria, fabrikanten, importeurs, agenten en ontwerpers komen samen om hun juwelen en innovaties tentoon te stellen.

De belangrijkste categorieën die aan bod komen tijdens deze beurs zijn juwelen, horloges, edelstenen, verpakking, machines en gereedschap. Er zijn ook exposanten uit het buitenland aanwezig. Door de verscheidenheid van deelnemers en bezoekers is het de ideale plek om te netwerken en een mogelijke samenwerkingen te creëren.

: De juwelen- en diamantmarkt in Griekenland

Hoeveel kost goud in Thailand?

Goudkoorts in Thailand: 1 Baht goud = ฿29.400.

Wat is de waarde van 1 gram goud?

Hoe komt de goudprijs tot stand? – De goudkoers is een fictieve waarde op diverse beurzen in de wereld, voornamelijk de beurzen voor grondstoffen en edelmetalen in Londen en New York. Het gaat om een markt die constant in beweging is. De prijs van goud of zilver op deze markten wordt vaak per kilogram berekend, maar ook wel per gram of per zogenaamde troy ounce, wat gelijk staat aan ongeveer 31 gram.

 1. De prijs van edelmetalen, waaronder goud, wordt daar op eenzelfde wijze genoteerd als de prijs van aandelen of olie.
 2. Op de beurs in New York wordt de actuele goudprijs uiteraard genoteerd in Amerikaanse dollars.
 3. Er zijn diverse factoren die de prijs van goud bepalen.
 4. De belangrijkste is natuurlijk het klassieke vraag en aanbod.

Wanneer de vraag stijgt, stijgt de waarde op de goudmarkt. De goudkoers wordt wel anticyclisch genoemd, dat wil zeggen wanneer het slecht gaat met de economie, gaat het goed met het goud en met de goudprijzen. Mensen zien goud namelijk nog altijd als een veilige belegging in woelige tijden.

 1. In principe is de goudprijs in elke stad gelijk, dus de hoogste goud prijs Den Haag is in principe hetzelfde als de hoogste prijs elders in het land.
 2. Maar voor de beste goudprijs loont het desondanks goed te vergelijken omdat goudinkopers onderling wel verschillende goudprijzen hanteren.
 3. Iedere koper is vrij om zijn eigen prijs vast te stellen die hij aan een verkoper van boud betaalt.

De Goudwaag streeft er naar u de beste prijs te bieden. Voor de beste prijs van goud per gram in Den Haag loont een ritje naar De Goudwaag daarom zeker. Een vorm die ook vaak wordt gebruikt om goud te verhandelen zijn goudbaren of gouden munten zoals de Engelse Britannia of Australische Kangaroo.

 • DIt soort munten hebben vaak het gewicht van een zogenaamde troy ounce (ruim 31 gram).
 • Wereldwijd worden deze baren en munten gebruikt om in goud te investeren.
 • Hetzelfde geldt voor de zilverkoers, hoewel de waarden van de twee edelmetalen goud zilver natuurlijk ver uiteenlopen.
 • De Goudwaag adviseert u graag over de goudmarkt, goudprijzen, dagkoersen etc.

Komt u gewoon langs in onze winkel en wij kunnen u alle ins en outs van de goudprijs uitleggen. We nemen daar graag de tijd voor.

Is goud belastingvrij?

Goud kopen en (vermogens)belasting – Ondanks dat er geen btw over beleggingsgoud wordt geheven, is goud niet vrijgesteld van belasting. Goud valt namelijk onder uw vermogen. U dient daarom ieder jaar uw goudbezittingen door te geven aan de Belastingdienst.

 • Deze bezittingen vallen onder uw vermogen in Box 3.
 • Over dit vermogen betaalt u — afhankelijk van uw totale vermogen — een rendementsheffing.
 • U betaalt geen belasting over uw daadwerkelijke rendement.
 • In plaats daarvan, gebruikt de Belastingdienst een fictief rendement.
 • Men veronderstelt dat uw rendement 4% per jaar bedraagt.
Vous pourriez être intéressé :  Spareribs Van Welk Dier?

De rendementsheffing bedraagt 30% van dat bedrag. Dit komt neer op een vermogensbelasting van 1,2% per jaar. In andere woorden, in Nederland bestaat er eigenlijk geen rendementsheffing, maar een vermogensbelasting. Ook al maakt u geen rendement, dan betaalt u alsnog belasting.

Waar kan ik anoniem goud kopen?

 • Algemeen
 • Goud
 • Zilver

In Nederland mag je onder de huidige wet- en regelgeving tot €10.000 anoniem goud kopen. Dat wil zeggen. Goud kopen zonder naam op de bon. Een anonieme aankoop kan bij Goudzaken tot een bedrag van €9.900 per maand. Op de factuur van jouw anonieme goud koop staat dan Balie verkoop.

Hoe goud verstoppen?

2. Tuinieren: uw zilver en goud begraven – Het begraven van een schatkist lijkt misschien uit een sprookje te komen, maar is misschien zo’n gek idee nog niet. Sterker nog, deze methode wordt veelvoudig toegepast door goud- en zilverkopers de wereld rond.

Vooral in Amerika is het begraven van goud en zilver populair. De munten of baren worden gewikkeld in lucht- en waterdichte verpakking en dan opgeborgen in een PVC-buis welke de grond in gaat. Kiest u voor deze methode, denk dan aan het graven van een diep gat (ruim 1 meter diep) en pas op voor ongewenste toeschouwers.

Vergeet vooral niet WAAR in uw tuin het goud verstopt zit. Heeft u geen tuin? Dan kunt u altijd nog overwegen om enkele baartjes of munten onderin uw plantpotten te bewaren.

Waar is goud het duurst?

Karaat goud: wat is het precies en wat is het verschil in karaat? U heeft gouden sieraden en wilt graag weten hoeveel karaat goud ze zijn en wat karaat goud precies inhoud? De waarde van uw gouden sieraden is sterk afhankelijk van de hoogte van het karaat goud.

8 karaat: 33,3% zuiver goud (aangeduid met 333) 14 karaat: 58,5% zuiver goud (aangeduid met 585) 18 karaat: 75,0% zuiver goud (aangeduid met 750) 20 karaat: 83,3% zuiver goud (aangeduid met 833) 21,6 karaat: 90,0% zuiver goud (aangeduid met 900) 22 karaat: 91,6% zuiver goud (aangeduid met 916) 24 karaat: 99,99% zuiver goud (aageduid met 999)

In Welk Land Is Goud Het Goedkoopst Onderstaand ziet u onze actuele inkoopprijzen per karaat goud per gram. Dit is wat wij momenteel betalen wanneer u uw goud aan ons verkoopt. Hiermee kunt u de waarde van uw gouden sieraden en/of voorwerpen berekenen. Per 08-06-2023 om 20:33

Karaat goud 1-25 gram 25+ gram
8 karaat € 16,04 per gram € 17,04 per gram
14 karaat € 30,31 per gram € 31,31 per gram
18 karaat € 39,14 per gram € 40,14 per gram
20 karaat € 43,58 per gram € 44,58 per gram
21,6 karaat € 47,17 per gram € 48,17 per gram
23,6 karaat € 51,61 per gram € 52,61 per gram

Heeft u minder dan 25 gram sloopgoud dan geldt de prijs in de linker kolom, heeft u meer dan 25 gram sloopgoud dan geldt de prijs in de rechter kolom. In Nederland is het overgrote deel van alle gouden sieraden gemaakt van 14 karaat goud, gevolgd door gouden sieraden die gemaakt zijn van 18 karaat.

Hoeveel goud mag je belastingvrij hebben?

De algemene vrijstelling in box 3 is inmiddels € 50.000 per persoon geworden (voor 2021). Voor fiscale partners dus: tweemaal € 50.000 is samen € 100.000.

Kan de overheid mijn goud opeisen?

Goud veilig opslaan in Zwitserland – De Nederlandse staat heeft de mogelijkheid om uw goud zowel te confisqueren als nationaliseren. Bij confisqueren neemt de overheid uw goud in beslag en staat hier geen vergoeding tegenover. Bij nationaliseren eist de overheid uw goud op, maar staat daar wel een vergoeding tegenover.

 1. De Nederlandse overheid heeft in 1978 vastgelegd in artikel 26, dat zij de bevoegdheid hebben om gouden munten, fijn goud, onbewerkt goud of halffabricaten te mogen vorderen.
 2. Dit mag dan op grond van de Coördinatiewet Uitzonderingstoestanden (3 april 1996) en de hierin genoemde afroep van de noodtoestand.

Voor het veilig bewaren van uw goud in Zwitserland, werken wij samen met Loomis International. Dit is de grootste partij in Europa voor de opslag van goud in beveiligde kluisruimtes. Het grote voordeel van Loomis Zurich is dat de opslagkosten hier relatief laag zijn door de schaalvoordelen en dat we hier beschikken over een internationaal netwerk van handelaren waardoor we tegen lage tarieven goud kunnen opslaan.

Welk goud is het meest waard?

Wat zegt karaat over het goud? – Het ‘karaat goud’ is een maatstaaf om de hoeveelheid fijngoud aan te duiden dat in een ring verwerkt is. Goud is kostbaar. Hoe meer goud er in een sieraad verwerkt zit, hoe duurder het sieraad is. Over het algemeen is een sieraad van 8 karaat goedkoper dan een sieraad van 14 karaat.

24 karaat goud: 99.99% puur goud (aangeduid met 999) 20 karaat goud: 83.3% puur goud (aangeduid met 833) 18 karaat goud: 75% puur goud (aangeduid met 750) 14 karaat goud: 58.5% puur goud (aangeduid met 585) 9 karaat: 37.5% puur goud (aangeduid met 375) 8 karaat: 33.3% puur goud (aangeduid met 333)

In Nederland is het overgrote deel van de gouden ringen gemaakt van 14 karaat goud. Karaat van 9 en 8 mogen vanwege het lage goud, geen goud genoemd worden in Nederland. In landen als Duitsland en Engeland daarentegen wordt 9 en 8 karaat wel als goud gezien.