Millionturf

guide des courses de chevaux

Bovag Garantie Vanaf Welk Bedrag?

Bovag Garantie Vanaf Welk Bedrag
Wanneer is BOVAG Garantie van toepassing? – Close

 • Auto’s: BOVAG Garantie is standaard van toepassing als u als particulier een gebruikte auto koopt met een aankoopbedrag van minstens € 4.500,- of als het aankoopbedrag 35 procent of meer van de oorspronkelijke nieuwprijs bedraagt.
 • Motorfietsen: BOVAG Garantie is standaard van toepassing als u een gebruikte motorfiets koopt met een aankoopbedrag van minstens € 3.000,- en het aankoopbedrag 35 procent of meer van de oorspronkelijke cataloguswaarde bedraagt.
 • Fietsen: BOVAG Garantie is standaard van toepassing op een gebruikte fiets met een aankoopbedrag van minstens € 250,-.
 • Scooters en bromfietsen: BOVAG Garantie is standaard van toepassing bij een gebruikte scooter of bromfiets waarvan het aankoopbedrag minstens de helft van de oorspronkelijke cataloguswaarde bedraagt.
 • Caravans: BOVAG Garantie is standaard van toepassing bij een gebruikte caravan met een aankoopbedrag van minstens € 3.500,-.
 • Vouwwagens: BOVAG Garantie is standaard van toepassing bij een gebruikte vouwwagen met een aankoopbedrag van minstens € 2.000,-.
 • Kampeerauto’s: BOVAG Garantie is standaard van toepassing als een particulier een gebruikte kampeerauto koopt met een aankoopbedrag van minstens € 12.500,-.

Heb je altijd recht op BOVAG garantie?

BOVAG Garantie – ANWB De bekendste universele garantie voor tweedehands auto’s is waarschijnlijk de BOVAG Garantie. Autobedrijven die bij BOVAG zijn aangesloten, kunnen deze garantie aanbieden op de occasions die ze verkopen. Ze zijn dit echter niet verplicht.

Is BOVAG garantie 6 of 12 maanden?

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG vanwege Europese regels de termijn van BOVAG Garantie naar 12 maanden. De kans op een garantieclaim na een verkoop verdubbelt hierdoor. Bereid u daarom goed voor. Bijvoorbeeld door uw financiële buffer te verhogen (uw boekhouder kan u hier meer over vertellen), uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep te nemen of door BOVAG Garantie-producten van Autotrust (speciaal voor u ontwikkeld) af te sluiten.

 • Belangrijk: u bent verplicht om vanaf 1 juni a.s.
 • De huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe en deze bij een verkoop ter verstrekken aan uw klant.
 • Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG de termijn van BOVAG Garantie naar 12 maanden.
 • Aanleiding is gewijzigde Europese wetgeving waardoor de zogenoemde ‘wettelijke garantie’ per 27 april 2022 van zes naar twaalf maanden is gegaan,

BOVAG Garantie, van auto tot caravan en van fiets tot motor, heeft als basis de wet en wordt daarom met dezelfde termijn verlengd.

Wat valt er niet onder BOVAG garantie?

Uitzonderingen op de garantie zijn ruiten, radio, banden en accessoires. Onder BOVAG garantie vallen gebreken die gedurende de garantieperiode als gevolg van normaal gebruik ontstaan en gebreken die ten tijde van de koop niet waarneembaar waren.

Is BOVAG garantie hetzelfde als wettelijke garantie?

Wettelijke garantie kan en mag u niet uitsluiten, want die is wettelijk vastgelegd en geldt dus altijd. BOVAG Garantie op gebruikte fietsen, caravans, motoren en scooters mag u boven een bepaald bedrag niet uitsluiten: Caravan: €3.500,-.

Is een autobedrijf verplicht om garantie te geven?

De meeste tweedehands auto’s worden verkocht zonder garantie. Wat veel autohandelaren vergeten is dat consumenten geen afstand kunnen doen van wettelijke garantie (non-conformiteit). Dus ook als een consument een auto zonder garantie heeft gekocht heeft de consument altijd recht op de wettelijke garantie. De wettelijke regeling van de non-conformiteit mag niet worden uitgesloten.

Is een dealer verplicht garantie te geven?

Waar heb je recht op? – De wet- en regelgeving over garanties en conformiteit bij de koop van tweedehands auto’s komt voort uit verschillende wetten. Dit maakt de situatie complex en zorgt vaak voor verwarring. In de basis moet je als consument met het volgende rekening houden:

 1. Je hebt altijd recht op de wettelijk garantie indien je de auto bij een dealer koopt, zelfs als je hebt getekend voor aankoop zonder garantie. In het algemeen mag je verwachten dat de wettelijke garantie minimaal zes maanden duurt en de belangrijkste onderdelen van de auto dekt die ervoor zorgt dat deze veilig kan rijden. Voorbeelden van deze onderdelen zijn de motor, versnellingsbak en de aandrijving.
 2. Voor de wettelijke garantie mogen niet apart kosten in rekening worden gebracht, ook niet in de vorm van een afleverpakket
 3. Indien je toch betaald voor een garantie moet deze meer bieden dan de wettelijke garantie. Dan moet de garantie in de vorm van een verzekering zijn. Informatie over zo’n verzekering vind je onder andere bij Autotrust,

Wat valt niet onder garantie?

Garantie bestaat uit fabrieksgarantie en wettelijke garantie. Onder fabrieksgarantie verstaan we een product dat binnen de aangegeven periode vanwege fabricage fouten kapot kan gaan. Fabrieksgarantie doet geen afbreuk aan wettelijke garantie. Onder wettelijke garantie valt veel meer.

Schade veroorzaakt door drukken, stoten, water, verkleuring, algemene slijtage, rolslijtage en dergelijke schade hoort te onstaan als je het product gebruikt. Het valt dan ook niet onder de garantie. Minder bekende, algemene zaken kunnen verschillen per product. Bijvoorbeeld op staal zit nooit roestgarantie, staal roest immers altijd, stenen bloempotten zijn nooit 100% waterdicht en eenjarige planten leven nooit langer dan een jaar. Dit valt dan dus ook niet onder garantie. Gebruik je het product niet naar behoren of krijg je schade door het product onjuist te gebruiken, valt hij niet onder de garantie. Pas je een product of breng je aanpassingen aan het product, dan vervallen alle garanties. Er zit geen garantie op de verpakking van een product. De verpakking is immers een verpakking, je hebt wel recht op een deugdelijk product. Schade die is onstaan waarvoor gewaarschuwd is, valt ook niet onder de garantie. Als in een omschrijving staat dat het product niet bestand is tegen vorst en hij alsnog kapot vervroren valt, valt hij niet onder de garantie. Je bent immers gewaarschuwd. Let op! Niet alle waarschuwingen staan in deze omschrijving. Er zijn veel grensgevallen die minder algemeen bekend zijn. Deze voorwaarden proberen we zo veel mogelijk in de omschrijving neer te zetten. Wij willen immers de consumenten zo eerlijk/transparant mogelijk vooraf informeren. Het product dient goed onderhouden te worden. Als dat niet gebeurd, valt dat niet onder de garantie. Planten zijn hier een goed voorbeeld: geef je een plant te veel/weinig water, plant je met foute aarde of staat hij op een verkeerde plek en daardoor doet hij het slechter, valt het niet onder de garantie. Het product dient wel goed gebruikt/toegepast/behandelt/onderhouden te worden. Er zit geen fabrieksgarantie op showmodellen, tweedehandse artikelen of als je al korting hebt gekregen op je product voor een bepaalde schade. Schade door weersomstandigheden valt ook niet onder de garantie. Indien wij het product niet vertrouwen, of we zijn van mening dat bij vervanging hetzelfde probleem opnieuw onstaat, kunnen we niet voldoen aan je verwachtingen. Je hoeft dit niet te accepteren, maar wij kunnen niet voeldoen aan je eisen. We mogen dan ook het artikel terug nemen en het geld terug storten. We sturen dan geen nieuw product na, aangezien dat nieuwe product opnieuw niet aan je verwachtingen kan doen. Garantie moet binnen de norm vallen. Als bijvoorbeeld bij de plant een takje breekt of op de onderkant van een tafelpoot komt een krasje, zijn vormen van schade dat binnen de ‘norm’ zou kunnen vallen. Dit is wat de consument kan vewachten, het is immers geen museum stuk.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Canarisch Eiland Is Het Warmst In Februari?

Lees ook meer over hoe lang de garantie van je product duurt.

Wie betaalt BOVAG garantie?

BOVAG Garantie wordt gegeven door het bedrijf waar u uw voertuig heeft gekocht. En in principe zal deze verkoper de garantiewerkzaamheden ook zelf moeten kunnen uitvoeren. In de regel kunt u alleen in overleg met de verkoper de reparatie bij een ander laten uitvoeren op kosten van de verkoper.

Hoe lang minimaal garantie?

Wettelijke garantie: recht op goed product – De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt, heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland,

Wat valt er onder 12 maanden BOVAG garantie?

BOVAG Garantie houdt in dat uw occasion tot 12 maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als er zich gebreken voordoen die op het moment van de koop niet zichtbaar waren.

Welke garantie is verplicht?

Garantie en bedenktijd | Consumer Law Ready – Your Europe Op deze pagina Laatste controle: 24/06/2022 Als u online of op afstand (bijv. per telefoon of postorder) of niet in een winkel (bijv. via huis-aan-huisverkoop) een product of dienst verkoopt, heeft de consument het recht de aankoop binnen 14 dagen te annuleren.

Dit wordt ook wel de bedenktijd of herroepingsperiode genoemd. De consument hoeft geen reden voor de annulering te geven. Op grond van de EU-wetgeving moet u de consument minstens 2 jaar garantie bieden. Dit is de wettelijke garantie die de consument kan inroepen als producten niet goed werken of niet overeenkomen met de beschrijving.

Maar in sommige landen geldt een langere garantieperiode vanwege nationale wetgeving.

Wat valt er onder wettelijke garantie auto?

De wettelijke garantie op een gebruikte auto die door een autobedrijf wordt verkocht is eind vorige maand omhoog gaan van 6 naar 12 maanden. Met die wettelijke garantie wordt eigenlijk bedoeld dat de auto langer aan de Europese conformiteitsregels moet voldoen, en dat betekent dat je van een gekocht product mag verwachten dat het binnen die periode (nu dus 12 maanden) doet wat je er redelijkerwijs van mag verwachten.

In die tot 12 maanden verlengde garantieperiode geldt de omgekeerde bewijslast. Dat betekent dat als de auto een defect heeft dat zich niet voordoet aan een slijtage-onderdeel (rem, koppeling, banden en dergelijke), het verkopende autobedrijf moet aantonen dat de oorzaak van het defect niet bij hem of de auto ligt.

Een goede garagist die zijn vak verstaat en het risico van 12 maanden ‘wettelijke garantie’ heeft ingecalculeerd, zal dit defect kosteloos verhelpen. Maar er zullen ongetwijfeld, net als nu, reparatiekwesties op een rechtszaak uitlopen. De wettelijke garantie – van 12 maanden – mag trouwens niet worden uitgesloten, ook al staat dit op de door beide partijen getekende aankoopfactuur.

Is 12 maanden garantie verplicht?

Wat houdt de wettelijke garantie in? – Sinds april van dit jaar (2022) is de wettelijke garantie verlengd van 6 naar 12 maanden. De wettelijke garantie is in het leven geroepen zodat jij, wanneer je een auto koopt, er vanuit mag gaan dat je normaal en veilig kan deelnemen aan het verkeer.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Pedaal Is Gas?

Wat is de wettelijke garantie op een occasion?

Radar besteedde van de week aandacht aan de wettelijke- en BOVAG-garantie op (tweedehands) auto’s. De indruk werd gewekt dat BOVAG-garantie, en daarmee eigenlijk elke extra garantie, overbodig zou zijn vanwege de wettelijke garantie. Maar is dat wel zo? Sinds April 2022 is de wettelijke garantie verlengd van 6 naar 12 maanden.

Wat is de BOVAG 40 punten check?

Wat is de BOVAG 40-Puntencheck voor auto’s & motoren? – De BOVAG-vakman controleert bijvoorbeeld de aanwezigheid van een extra contactsleutel, het kenteken deel 1 en 2 en het overschrijvingsbewijs, instructieboekjes, onderhoudshistorie en certificaten.

Ook controleert hij of het voertuig is voorzien van alle opties die vermeld staan in de advertentie. Verder inspecteert hij de binnenkant, buitenkant, motorruimte, onderkant, banden, wielen en vloeistoffen van het voertuig minutieus. Werken alle opties en accessoires? Zijn er foutcodes in het systeem of terugroepacties? Doet de verlichting het goed? Als het voertuig de volledige controle goed doorstaan heeft, dan wordt hij getest tijdens een proefrit.

En als het voertuig eenmaal helemaal goed is bevonden, dan kun je er zeker van zijn dat de occasion op de getoetste veertig punten (auto) of getoetste veertig punten (motor) in goede conditie verkeert.

Wat zijn verborgen gebreken bij een auto?

Heb je een tweedehands auto gekocht en kom je er nu achter dat er iets mankeert waarvan je niet op de hoogte was? Dan kan het zijn dat er sprake is van een verborgen gebrek. In dit artikel lees je wat je kunt doen als je te maken hebt met verborgen gebreken bij tweedehands auto’s.

Verborgen gebreken zijn problemen of defecten aan de auto die ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst niet bekend waren voor de koper en dus pas aan het licht komen nádat de aankoop heeft plaatsgevonden. Verborgen gebreken kunnen voor de koper tot (grote) kosten leiden en in sommige gevallen zelfs gevaarlijke situaties veroorzaken.

Het is daarom belangrijk om vóór de aankoop het nodige onderzoek te doen naar de eigenschappen en staat van de auto om een dergelijke situatie te voorkomen. Bij de aankoop van een tweedehands auto heb je als consument bepaalde rechten en plichten:

Heb je recht op garantie zonder bon?

Misverstand 2 – “Zonder bon geen reclamatie ” – Een consument is niet verplicht een kassabon te overleggen wanneer hij met een ondeugdelijk product terugkomt. Wel kun je verlangen dat hij aantoont dat het bij je is gekocht. Of je kent de klant en doet dan helemaal niet moeilijk.

Heb je garantie op een tweedehands auto particulier?

Gekocht van een particulier? – Dan geldt de wettelijke garantie op een tweedehands auto helaas niet. Je kunt proberen om hierover schriftelijke afspraken te maken met de verkoper. Maar de kans dat een particuliere verkoper dat wil is niet zo groot. Het enige dat je kunt doen is de auto zo goed mogelijk controleren voor je ‘m koopt.

Kan je onderhandelen bij een dealer?

Bij een particulier –

Besef dat je eigenlijk alleen over de prijs zelf kunt onderhandelen. Die kan dus maar beter zo laag mogelijk zijn. Je kunt immers niks inruilen, je kunt niet afdwingen dat er garantie op de auto komt, je kunt niet terug als er iets niet blijkt te functioneren aan de auto, etc. Je kunt op z’n hoogst een bijna verlopen APK in de strijd gooien om wat van de prijs af te praten. Een particulier wil doorgaans zo snel mogelijk van zijn auto af. Het kan helpen als je zegt dat je nog een soortgelijke auto hebt gezien voor dezelfde prijs, waar je ook nog even wilt gaan kijken. Cash betalen kan de deal sneller rond maken. ‘Ik stel voor dat ik de auto nu meteen van je koop en cash betaal, als jij nog een x-bedrag van de prijs afdoet.’ De verkoper ziet het geld al blinken en weet dat hij het – als ie ‘ja’ zegt – direct in zijn handen heeft. Een verkoper is verplicht verborgen gebreken te melden. Vraag er dus naar en gebruik die eventueel in de prijsonderhandeling. Laat de afspraken die je hebt gemaakt vastleggen op papier en/of e-mail. Al staat het op een bierviltje; zo’n document is altijd rechtsgeldig. Wel zo prettig als er achteraf onenigheid ontstaat. Heb je afgesproken dat de verkoper de auto levert met een verse APK, wacht dan met betalen en overschrijven tot dat daadwerkelijk is gebeurd.

Kan ik een gekochte auto terugbrengen?

Recht op teruggave? Als je een tweedehands auto heb gekocht bij een garage, zonder garantie, die direct na aankoop allerlei gebreken (o.a. dashboard functioneert niet goed, kleppendeksel lek, airconditioning functioneert niet en lamdasonde doet het niet goed), blijkt te hebben, hoe kan je dan zorgen dat je de auto teruggeeft en je geld terug krijgt? Het gaat om een Opel Corsa uit 2007 september. Bovag Garantie Vanaf Welk Bedrag De door u gekochte Opel Corsa, uit 2007, vertoont direct na aankoop allerlei gebreken. U vraagt zich af hoe u dan kunt zorgen dat de verkoper de auto terugneemt.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Bedrijf Hoort Bij Postbus?

Conformiteit en ‘wettelijke garantie Onderzoeksplicht en mededelingsplicht Bewijs Reparatie of vervanging Over de wijze hoe u te werk kunt gaan, vindt u op onze website,

Volgens de wet heb je recht op een deugdelijk product, dat geschikt is voor normaal gebruik. Dit noemt men de wettelijke garantie. Kunt u aantonen dat de auto niet de eigenschappen heeft die u op grond van de overeenkomst mocht verwachten, dan kunt u van de verkoper herstel of vervanging van de auto eisen.

 • Dit staat in de wet, art.7:17 van het Burgerlijk Wetboek ( het conformiteitsvereiste).
 • Wat u mag verwachten is afhankelijk van onder andere : de prijs, het bouwjaar, de kilometerstand, waar is de auto gekocht, informatie van de verkoper en wat staat er op de koopovereenkomst.
 • In het algemeen geldt : hoe ouder en goedkoper een auto, hoe minder je ervan mag verwachten.

Als u een gebruikte auto koopt, mag u er niet zomaar van uitgaan dat deze auto helemaal in orde is. Als koper heeft u de verplichting om onderzoek te doen, zoals het maken van een proefrit en vragen stellen aan de verkoper. Daarbij mag u wel afgaan op wat de verkoper u vertelt.

 1. De verkoper heeft een informatieplicht.
 2. Hij moet u informeren over bestaande gebreken, voor zover hij hiervan op de hoogte zou moeten zijn.
 3. U kunt terug naar de verkoper.
 4. De bewijslast ligt bij de verkoper als de auto binnen 6 maanden na aflevering een gebrek vertoont.
 5. De wet gaat er dan namelijk vanuit dat het gebrek al bij de koop aanwezig was.

Als de verkoper vindt dat de auto niet gebrekkig is dan moet hij dat bewijzen. Als de aankoop niet voldoet aan de verwachtingen, dan heeft koper de keuze tussen reparatie of vervanging van de auto. De verkoper mag de reparatie weigeren als reparatie gelet op de waarde van de auto niet redelijk is.

Kan je een auto bij een dealer gelijk meenemen?

Het kan wel. Je kunt dan kijken bij een occasion outlet van een grote dealer of leasemaatschappij. Ook zijn er bedrijven die zich specialiseren in auto’s die je direct kunt meenemen, maar dat zijn er niet veel. Je kunt natuurlijk ook bij je garage vragen of je de auto gelijk kunt laten overschrijven en meenemen.

Heb je altijd recht op garantie?

Wettelijke garantie: recht op goed product – De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt, heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland,

Heb je altijd garantie op een auto?

Wat houdt de wettelijke garantie in? – Sinds april van dit jaar (2022) is de wettelijke garantie verlengd van 6 naar 12 maanden. De wettelijke garantie is in het leven geroepen zodat jij, wanneer je een auto koopt, er vanuit mag gaan dat je normaal en veilig kan deelnemen aan het verkeer.

Wat valt er onder wettelijke garantie auto?

De wettelijke garantie op een gebruikte auto die door een autobedrijf wordt verkocht is eind vorige maand omhoog gaan van 6 naar 12 maanden. Met die wettelijke garantie wordt eigenlijk bedoeld dat de auto langer aan de Europese conformiteitsregels moet voldoen, en dat betekent dat je van een gekocht product mag verwachten dat het binnen die periode (nu dus 12 maanden) doet wat je er redelijkerwijs van mag verwachten.

In die tot 12 maanden verlengde garantieperiode geldt de omgekeerde bewijslast. Dat betekent dat als de auto een defect heeft dat zich niet voordoet aan een slijtage-onderdeel (rem, koppeling, banden en dergelijke), het verkopende autobedrijf moet aantonen dat de oorzaak van het defect niet bij hem of de auto ligt.

Een goede garagist die zijn vak verstaat en het risico van 12 maanden ‘wettelijke garantie’ heeft ingecalculeerd, zal dit defect kosteloos verhelpen. Maar er zullen ongetwijfeld, net als nu, reparatiekwesties op een rechtszaak uitlopen. De wettelijke garantie – van 12 maanden – mag trouwens niet worden uitgesloten, ook al staat dit op de door beide partijen getekende aankoopfactuur.

Wat valt onder BOVAG garantie auto?

In november 2019 heeft u een tweedehands auto gekocht met 6 maanden Bovag garantie. U heeft de auto voor een kleine beurt gebracht en deze constateert dat de achterbanden, de v-snaar (multiriem) moeten worden vervangen en dat de remmen vervuild zijn en schoongemaakt moeten worden.

 • Volgens de garage vallen deze zaken niet onder garantie.
 • Lopt dat volgens u? Dat kan kloppen.
 • Als een auto wordt afgeleverd dan moet u ervan uit kunnen gaan dat u binnen 10.000 km niet voor noodzakelijk onderhoud naar de garage hoeft.
 • U geeft aan dat u ongeveer 10.000 km met de auto heeft gereden en daarom lijkt het bij u dus een grensgeval.

Onder de garantie vallen gebreken die binnen de garantieperiode zijn ontstaan of gebreken die niet waarneembaar waren bij de aankoop. Het moet echt gaan om een gebrek. Met andere woorden: het onderdeel is kapot en het voldoet niet meer aan de norm die de fabrikant heeft voorgeschreven.