Millionturf

guide des courses de chevaux

Bij Welk Land Hoort Paaseiland?

Bij Welk Land Hoort Paaseiland
Paaseiland – Zeeuwse Ankers De ontdekking van Paaseiland is een van de hoogtepunten van de ontdekkingsreis naar het Zuidland, die Jacob Roggeveen in 1721 aanving. De bemanning van de expeditie maakte er niet alleen kennis met de bewoners maar ook met de karakteristieke beelden op het eiland. Bij Tongariki op Paaseiland staan vijftien enorme moai beelden op een rij (foto oktober 2008). Paaseiland ligt erg afgelegen. Het vasteland van Zuid-Amerika ligt op ruim 3.700 kilometer afstand naar het oosten. Zo ver is het dus ook naar Chili, het land waartoe Paaseiland sinds 1888 behoort. Op ruim 2.000 kilometer van Paaseiland ligt pas het dichtstbijzijnde bewoonde eiland, Pitcairn. Kaartje met aanduiding ligging Paaseiland tussen Australië en Zuid-Amerika.

Waar ligt Paaseiland op de wereldkaart?

Paaseiland ligt in de Stille Oceaan, bijna 3700 kilometer ten westen van Chili en meer dan 2000 kilometer van het meest nabij gelegen bewoonde land. Hiermee is Paaseiland ook een van de meest geïsoleerde plaatsen op de planeet.

Wat is er zo bijzonder aan Paaseiland?

Mysterie van de raadselachtige stenen beelden op Paaseiland mogelijk ontrafeld De oude bewoners geloofden vermoedelijk dat de beelden de vruchtbaarheid van het land bevorderden. Op Paaseiland zijn torenhoge stenen beelden te vinden – bekend als Moai – die al eeuwenlang over het eiland waken.

Deze enorme koppen zijn uit vulkanisch gesteente gehouwen en zijn vermoedelijk vanaf de 11e eeuw door de oude bewoners van het eiland – de Rapanui – gemaakt. De beelden zijn gehuld in veel mysterie. Want waar staan ze voor? Welke functie hadden ze? En hoe konden de Rapanui de beelden – die vaak vele meters hoog zijn en duizenden kilo’s wegen – ? Een schept nu iets meer helderheid.

Want de onderzoekers hebben mogelijk achterhaald waar de beelden voor dienden. Vruchtbaarheid De onderzoekers suggereren dat de stenen beelden te maken hadden met de landbouwpraktijken van de Rapanui. De oude bewoners geloofden vermoedelijk dat de beelden de vruchtbaarheid van het land konden bevorderen waardoor gewassen beter groeiden.

Dat zou de reden zijn geweest dat de destijdse heersende elite opdracht gaf om de inmiddels wereldberoemde, immense beelden – waarvan er bijna 1000 op Paaseiland te vinden zijn – uit gesteente te houwen. Studie Het team ging voor deze conclusie niet over één nacht ijs. Ze baseren zich op zeker vijf jaar zorgvuldig onderzoek in de Rano Raraku-steengroeve aan de oostkant van het Polynesische eiland.

Hier bestudeerden ze twee monolieten die zich in de binnenste regio van de groeve bevinden. Ook werd de omgeving geanalyseerd. En dit toonde aan dat de steengroeve niet alleen grote beelden herbergt. Uitgebreide tests van grondmonsters wijzen namelijk uit dat in het gebied gewassen zoals banaan, taro en zoete aardappelen werden geteeld.

We kwamen elementen op het spoor waarvan ik nooit had gedacht dat die er zouden zijn, zoals calcium en fosfor,” vertelt onderzoeker Sarah Sherwood. “De grond blijkt veel elementen te bevatten die essentieel zijn voor plantengroei en een hogere gewasopbrengst.” De twee onderzochte Moai in de Rano Raraku-steengroeve.

Afbeelding: Easter Island Statue Project Agrarisch Het onderzoek wijst uit dat de steengroeve ooit een productief agrarisch gebied is geweest. Zo blijkt dat de grond in Rano Raraku waarschijnlijk de vruchtbaarste op het hele eiland is. In combinatie met een zoetwaterbron in de steengroeve lijkt het erop dat dit de voedselproductie in het gebied heeft gestimuleerd, zo stelt Sherwood.

De bodem in de groeve blijkt rijk te zijn aan klei, gecreëerd door de verwering van lapilli tuff (de plaatselijke rots). “Overal op het eiland is de grond geërodeerd en uitgehold,” legt Sherwood uit. “Maar de steengroeve kent een constante doorstroom van water, en toevoer van natuurlijke mest-, en voedingsstoffen.” Beelden Volgens de onderzoekers verandert de studie radicaal bestaande theorieën over de Moai.

Eerder werd namelijk gesuggereerd dat de Rapanui de beelden in de groeve opsloegen om deze later vanuit de groeve naar andere plekken te transporteren. Maar nu komen de onderzoekers met een nieuwe theorie. Eén van de onderzochte beelden staat namelijk op een voetstuk en de ander bevindt zich in een diep gat.

Dit geeft volgens de onderzoekers aan dat het de bedoeling was dat deze beelden hier permanent verbleven en mogelijk over de gewassen waakten. “Ze werden hier mogelijk bewaard om de heilige aard van de groeve zelf te waarborgen,” oppert onderzoeker Jo Anne Van Tilburg. En dat is op zich niet zo’n gekke gedachte.

De beelden zijn namelijk al eerder in verband gebracht met vruchtbaarheidsrituelen. “De Moai representeren de vruchtbaarheid. De Rapanui geloofden dat de aanwezigheid van de beelden de voedselproductie stimuleerde.” De bijzondere Moai symboliseren tot op de dag van vandaag de opmerkelijke menselijke vindingrijkheid.

 • En langzaam maar zeker krijgen we een beter begrip over de oude bewoners van Paaseiland die deze standbeelden creëerden.
 • Dit is dan ook de eerste studie die een sluitende verklaring geeft en de vruchtbaarheid van de bodem, landbouw, steengroeven en de heilige aard van Moai met elkaar verbindt.
 • Onze opgraving verbreedt ons perspectief over de Moai,” zegt Van Tilburg.

“Het laat zien dat niets, hoe vanzelfsprekend ook, ooit precies is wat het lijkt.”, Een community van : Mysterie van de raadselachtige stenen beelden op Paaseiland mogelijk ontrafeld

Wat is de hoofdstad van Paaseiland?

Hoofdstad van Paaseiland: Hanga Roa – Het enige dorp op Paaseiland is Hanga Roa. Het ligt in het westen van het eiland tussen de vulkanen. Er is een gezellige straat met winkels, restaurants en bars. Ook vindt u er een kleine, kleurrijke haven en het Antropologische Museum Sebastian Englert. Leuk om een middag doorheen te wandelen.

Wie vond Paaseiland?

Jacob Roggeveen en de ontdekking van Paaseiland – Zeeuws Archief De Middelburger Jacob Roggeveen ontdekte in 1722 Paaseiland. Dat gebeurde in de Stille Zuidzee tijdens een expeditie (1721-1723) naar het Zuidland voor de West-Indische Compagnie. Jacob Roggeveen werd geboren in januari 1659 als derde zoon van Arent Roggeveen en Maria Storm.

Welke taal spreken ze op het Paaseiland?

Paaseiland, Rapa Nui, Chili – Creating Stories Op zo’n 3.500 km van het vasteland van Chili, in de Grote Oceaan, ligt het mysterieuze Paaseiland. De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa. Het eiland staat wereldwijd vooral bekend om de geheimzinnige Moai-beelden en de unieke cultuur van Polynesische volken.

Ook is het één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld en staat het sinds 1995 op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen ontdekte het eiland in 1722 op een Paaszondag, vandaar de naam Paaseiland. Het eiland heeft de vorm van een driehoek door de 3 vulkanische bergen.

Paaseiland beschikt over een heuvelachtig landschap met maar weinig begroeiing en witte zandstranden langs de kustlijn. Rondom het gehele eiland zijn kolossale Moai beelden vindbaar. Het grotendeel van de bewoners zijn van Polynesische afkomst en 90% woont in de hoofdstad Hanga Roa. Bij Welk Land Hoort Paaseiland Er heerst een subtropisch klimaat op Paaseiland, daarbij liggen de zomertemperaturen (zomer is voor ons tijdens de winterperiode) tussen de 25 tot 30 graden en de wintertemperaturen nog steeds tussen de 15 tot 25 graden. De beste reisperiode voor een en Paaseiland is gedurende de zomermaanden december t/m maart.

Dit is voor Paaseiland de zomerperiode waarin logischerwijs de temperaturen het meest aangenaam zijn. Echter is het eiland buiten deze periode ook prima te bezoeken doordat het gedurende het hele jaar aangenaam is. Wanneer je buiten het zomerseizoen en de drukste periode het eiland bezoekt, heb je als voordeel dat het een stuk rustiger is.

Als overblijfselen uit een mysterieus verleden kwamen de enorme Moai-beelden. Ze schieten tot wel 4 meter hoog de lucht in. Het is nog altijd een mysterie wat de functie en betekenis van deze beelden was. Dit komt doordat er een gebrek is aan geschreven geschiedenis op Paaseiland. Bij Welk Land Hoort Paaseiland De officiële taal die gesproken wordt op Paaseiland is Spaans, maar ook wordt er Rapa Nui gesproken. Er zijn meer dan 2.500 Rapa Nui sprekers, waarvan 2.000 op het eiland zelf en de rest in continentale Chili en op andere plekken. Ieder jaar aan het begin van februari vindt het Tapati Rapa Nui festival plaats op Paaseiland.

Het is één van de meest interessante en kleurrijke festivals van het zuidelijk halfrond. De inwoners van Paaseiland vieren gedurende 2 weken lang feest waarbij de Rapa Nui-cultuur centraal staat. Tijdens het festival wordt de nieuwe koningin gekozen door de eilandbewoners voor het komende jaar. Gedurende de weken worden er wedstrijden gehouden tussen 2 potentiële koninginnen die met hun team bestaande uit honderden mensen zich moeten bewijzen tijdens een aantal proeven.

Het hele eiland verandert in een festivalterrein gedurende de Tapati. Toeristen zijn eveneens welkom om het mee te komen vieren.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Dekbed Voor Bed 180x200?

Wat is de echte naam van Paaseiland?

Rapa Nui – Paaseiland is de naam die het eiland draagt sinds de ontdekking in 1722. In 1770 deden de Spanjaarden een poging om de naam te veranderen in Isla San Carlos. Toch bleef Jacob Roggeveens naam, Paaseiland, ook later gehandhaafd, natuurlijk wel omgezet naar de diverse talen.

Hoe oud zijn de beelden op Paaseiland?

Hoofden op Paaseiland hebben ondergrondse lichamen Al jaren wordt er onderzoek verricht aan de beroemde stenen hoofden op Paaseiland, waarvan de meeste mensen denken dat dit alleen hoofden zijn. Vorige week zijn er echter foto’s van de opgravingen van een beeld vrijgegeven, waaruit blijkt dat de hoofden ook lichamen bevatten.

De beelden liggen tot hun schouders begraven onder het aardoppervlak. De standbeelden zijn vanaf 1.100 voor Christus tot 1.800 na Christus gemaakt, tot de komst van de Westerlingen de cultuur veranderde. Archeologen hebben inmiddels 887 beelden geïnventariseerd, maar naar verwachting staan er op het eiland in totaal meer dan 1.000 exemplaren.

De beelden zijn niet door mensen begraven, maar belandden deels onder de grond door eeuwen van blootstelling aan de omgeving.

Is Paaseiland duur?

Paaseiland is geen goedkope bestemming. Qua overnachten betaal je bijvoorbeeld rond de 30 dollar per nacht (en dat is goedkoop). Eten kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt natuurlijk. Door niet uiteten te gaan, maar zelf koken of langs de supermarkt te gaan, kun je bijvoorbeeld wel besparen op je reis.

Is Paaseiland veilig?

Ten opzichte van andere gebieden is Paaseiland een van de veiligste plekken waar je kunt gaan backpacken in Zuid-Amerika. Kijkend naar de criminaliteit cijfers is Paaseiland zelfs een van de veiligste bestemmingen ter wereld. Gewelddadige overvallen, moord of verkrachtingen komen er (zo goed als) niet voor.

Waarom heet het Paaseiland Paaseiland?

Waarom heet Paaseiland Paaseiland? – Oké, laten we beginnen bij de naam Paaseiland. Waarschijnlijk vraag je je namelijk net als ik af waarom het in vredesnaam Paaseiland heet. Die naam heeft het eiland te danken aan een Nederlander, Jacob Roggeveen, een ontdekkingsreiziger die op Paaszondag 5 april 1722 het eiland ontdekte.

 1. Maar naast deze benaming draagt het eiland ook de namen ‘Rapa Nui’ en ‘Mata Ki te rani’.
 2. Rapa Nui betekent in het Polynesisch letterlijk de Grote Rots.
 3. Het eiland werd sinds ongeveer 1863 zo genoemd door zeelieden uit Tahiti.
 4. De inwoners noemen hun eiland zo, maar gebruiken het ook om hun taal en hun eigen aan te duiden.

Een andere inheemse naam voor het eiland is ‘Mata ki te rani’ oftwel ‘Ogen die naar de hemel kijken’. Deze benaming slaat op de voorouderbeelden of Moai met de merkwaardige oogkassen die inderdaad schuin naar de hemel zijn gericht. Ik moet zeggen dat ik Paaseiland toch een leukere en makkelijkere benaming vind dus ik hou het daarbij.

Hoe oud zijn de moai?

Een student archeologie en geologie aan de universiteit van Oregon heeft een nieuwe theorie gepresenteerd betreffende de ‘hoeden’ van de enorme beelden op Paaseiland. Er bestaan verschillende theorieën over het vervoer van de beelden en hun hoeden. De student vermoedt dat de hoeden op de beelden zijn gerold.

De Paaseilandbeelden, ofwel ‘Moai’ zijn gebouwd tussen 1200 en 1600 na Christus. De beelden staan verspreid over het gehele eiland en verschillen in grootte; het grootste beeld is 12 meter lang. Sommige beelden dragen hoeden: op de hoofden van de beelden zijn enorme blokken vulkanisch gesteente geplaatst, in de vorm van Russische bonthoeden.

De beelden en hun hoeden vormen tot op heden een groot mysterie: hoe brachten de inwoners van Rapa Nui de beelden op hun plaats en hoe zijn de enorme hoeden op de beelden terechtgekomen?

Waarom staan er beelden op Paaseiland?

Waarom werden de beelden gemaakt? – Het grootste mysterie rondom de beroemde beelden op Paaseiland is de reden waarom ze gemaakt zijn. De meest onderzoekers denken dat de beelden een eerbetoon waren aan de voorouders van de bewoners van Paaseiland. Maar helemaal zeker is dit niet.

Hoe hoog zijn de beelden op Paaseiland?

Paaseiland: in de Stille Oceaan – Paaseiland – Easter Island – is een Polynesisch eiland dat in het zuidelijk deel van de Stille Oceaan ligt. Hoewel het een behoorlijk eind uit de kust ligt, hoort het staatskundig, Hagelwitte stranden en vulkanen maken Paaseiland tot een hele interessante vakantiebestemming, maar het gros van de reizigers komt toch voor de wereldberoemde beelden, de moai.

Om de moai te zien en om er hun eigen verhaal bij te bedenken. De naam Paaseiland werd aan het eiland gegeven door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen. Op paaszondag kwam hij hier als eerste Europeaan aan. Het eiland had zelf overigens al een andere naam: Rapa Nui. Paaseiland is helemaal niet zo groot, je kunt het qua oppervlakte vergelijken met Texel.

Vous pourriez être intéressé :  Welk Bedrijf Hoort Bij Postbus?

Hoewel het eiland ooit – vermoedelijk – een bevolking had van zo’n 20.000 mensen, wonen er op dit moment iets minder dan 6.000 mensen. Dat heeft natuurlijk alles met de grootte en de ligging te maken; er zijn weinig andere plekken op aarde met dezelfde geïsoleerde ligging.

 • De eerste bewoners waren waarschijnlijk Polynesisch, maar over het exacte jaar dat zij voet aan wal hebben gezet bestaat onduidelijkheid.
 • En daar begint een reeks van vele mysteries rondom Paaseiland.
 • Momenteel staan er zo’n 900 beelden – moai – langs de kust van Paaseiland.
 • Ze staan allemaal met hun rug naar de zee gekeerd.

De paaseilandbeelden zijn gigantisch groot en loodzwaar: de hoogste is maar liefst 21 meter hoog en weegt 155.000 kilo. Waarschijnlijk was dit beeld te groot en te zwaar om te vervoeren, want deze moai staat nog steeds in de steengroeve. Gemiddeld zijn de beelden ietsje kleiner: 10 meter hoog.

De verhoudingen van de beelden kloppen niet als je dat met een mens vergelijkt. De hoofden van de beelden zijn namelijk buitenproportioneel groot ten opzichte van het lijf. En ook het uiterlijk is vrij bijzonder: hoewel er menselijke kenmerken te zien zijn, zijn ze niet echt als een beeltenis van de mens gemaakt.

Ze ogen eerder mystiek: moeten ze goden voorstellen? Wanneer je heel dicht bij de beelden komt dan zie je pas echt goed hoe oud ze zijn. Van dichtbij zie je namelijk kuilen en putten in het gesteente, een teken dat weer en wind sporen nalaten. Waar de beelden van Paaseiland gemaakt werden is duidelijk: in de krater van de vulkaan Rano Raraku ligt de krater waar het gesteente werd uitgehakt.

Wat betekent Rapa Nui?

Benaming Rapa Nui – Rapa Nui betekent in het Polynesisch letterlijk de Grote Rots (rapa: rots, nui: groot). Het eiland werd sinds ongeveer 1863 zo genoemd door zeelieden uit Tahiti. De aanduiding wordt tegenwoordig door de inwoners gebruikt voor zowel het eiland zelf, hun taal, als om hun eigen volk (Rapa Nui) aan te duiden.

Hoe hoog zijn de beelden van Paaseiland?

Wandelende beelden op Paaseiland De Nederlander Jacob Roggeveen ontdekte in 1722 in de Grote Oceaan Paaseiland. Dit kleine eiland, dat Paasch-Eyland genoemd werd omdat het op paaszondag werd ontdekt, is vooral bekend vanwege de grote hoeveelheden stenen beelden die er te vinden zijn.

 1. Mensen plaatsten ze ooit langs de kust, met de rug naar de oceaan.
 2. Hoe de beelden op hen plek werden gezet is nog altijd niet helemaal duidelijk.
 3. Er zijn verschillende theorieën.
 4. De beelden, moai, zijn gemaakt van zacht vulkanisch gesteente.
 5. Het gaat waarschijnlijk om zogenaamd voorouderbeelden.
 6. Op het eiland zijn meer dan duizend van deze beelden te vinden.

Ze hebben een gemiddelde hoogte van ongeveer vijf meter maar de grootste zijn maar liefst twintig meter hoog. Veel van de beelden zijn echter nooit voltooid. Hoe wisten de voormalige bewoners van het eiland de duizenden kilo’s zware beelden te verplaatsen? Die vraag hield Jacob Roggeveen ook al bezig.

 • Toen Roggeveen arriveerde was er namelijk al geen boom meer op Paaseiland te vinden.
 • Nadat hij de enorme beelden had gezien schreef de reiziger verwonderd in zijn logboek: “hoe ‘t mogelijk was dat die menschen, die ontbloot zijn van swaer en dik hout om eenige mechine te maaken, mitgaders van kloek touwerck, echter soodanige beelden hadden konden oprigten.” In vroeger tijden waren er wel bomen op het eiland.

En meestal gaat men er van uit dat de beelden destijds met behulp van deze bomen naar hun plek werden gebracht. De stammen fungeerden als rollers. En toen de bomen verdwenen zou er een eind zijn gekomen aan de beeldcultuur.

Welk klimaat heeft Paaseiland?

Beste reistijd Paaseiland Wij maken gebruik van cookies en Google Analytics. Daarnaast worden tracking cookies geplaatst om er voor te zorgen dat u relevante informatie en advertenties te zien krijgt op andere websites. Door op accepteer cookies te klikken, gaat u hiermee akkoord. Beste reistijd Paaseiland Of u nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reisbestemming of juist een actieve vakantie in de planning heeft: als u reist, is goed weer een fijne metgezel! Ook voor een bezoek aan Paaseiland is het handig om vooraf het klimaat in ogenschouw te nemen en niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden. Paaseiland heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen liggen tijdens de zomermaanden rond de 15 tot 25 graden en tijdens de wintermaanden rond de 25 tot 30 graden. Paaseiland heeft geen typisch regenseizoen, zoals bij de meeste andere eilanden in de Stille Zuidzee.

 1. Er valt voldoende regen op het eiland, maar dit is behoorlijk evenredig verdeeld over alle maanden van het jaar.
 2. Alleen de maanden april en mei springen er uit: tijdens deze maanden valt de meeste regen.
 3. Puur gebaseerd op het klimaat, geven de oranje vlakjes in bovenstaande tabel de beste reistijd voor Paaseiland weer.

December t/m februari is de drukste periode op Paaseiland. Wilt u deze drukte vermijden dan zijn de maanden maart en september t/m november erg geschikt voor een vakantie op Paaseiland. : Beste reistijd Paaseiland

Wat eten ze op Paaseiland?

1. Restaurant Haka Honu: Uitzicht op zee – Bij Welk Land Hoort Paaseiland Haka Honu is een restaurant in hoofdstad Hanga Roa met uitzicht op zee. We hebben hier meerdere malen gegeten. Dankzij het uitzicht, het lekkere eten en de zeer vriendelijke bediening, was dit ons favoriete restaurant op Paaseiland, Het is een mooi restaurant om aan te doen als je net zonsondergang bij de beelden van Tahai hebt bekeken. Bij Welk Land Hoort Paaseiland

Hoe groot is de moai?

Ontdek de geheimen van Paaseiland De mysterieuze moai-standbeelden op zwijgen, maar ze spreken boekdelen over de prestaties van hun makers. Deze steenblokken, die in de vorm van een torso met een hoofd werden gehouwen, zijn gemiddeld vier meter hoog en veertien ton zwaar.

 1. De eilandbewoners moeten enorme moeite hebben gedaan om ze uit te hakken en over het eiland te verplaatsen – maar niemand weet precies waarom het Rapa Nui-volk die taak op zich nam.
 2. De meeste geleerden denken dat de moai werden opgericht om voorouders, opperhoofden of andere voorname personages te eren.

Maar omdat er op het eiland geen geschreven bronnen zijn bijgehouden en weinig orale overlevering bestaat, is het onmogelijk om het zeker te weten. Nadat geharde zeevaarders met een vloot van houten uitleggerkano’s op dit geïsoleerde eilandje waren geland, bloeide hier in het midden van de eindeloze Stille Oceaan een Polynesische beschaving op – 3700 kilometer ten westen van Zuid-Amerika en 1770 kilometer van het dichtstbijzijnde Pacifische eiland. Op de groene flanken van een uitgedoofde vulkaan op Paaseiland staan reusachtige moai’s. Christian Wilkinson, Your Shot Onduidelijk is wanneer Paaseiland door de eerste Polynesiërs werd gekoloniseerd; de schattingen lopen uiteen van 800 tot 1200. Ook is niet duidelijk hoe snel het ecosysteem op het eiland werd verwoest; het vellen van miljoenen reuzenpalmen op het eiland, ten behoeve van nieuwe landbouwgrond of brandhout, moet daarbij een belangrijke rol hebben gespeeld.

 1. Het is mogelijk dat Polynesische ratten die samen met de eerste Polynesiërs arriveerden, zoveel zaden hebben gegeten dat de boomgroei op het eiland ernstig werd geschaad.
 2. Hoe het ook zij, door het verlies van de bosbedekking werd de rijke vulkanische grond van het eiland blootgesteld aan ernstige erosie.
Vous pourriez être intéressé :  Welk Toestel Heb Ik?

Toen de eerste Europeanen hier in 1722 arriveerden, troffen ze het eiland bijna kaal aan en was het bevolkingsaantal sterk teruggelopen. Tegenwoordig komen er veel toeristen, die vooral de steengroeve van Rano Raraku bezoeken, waar de steenblokken voor bijna alle moai’s op het eiland werden gedolven. Bij Welk Land Hoort Paaseiland

Wat heeft Paaseiland met Pasen te maken?

Ligt het er vol met paaseieren, lopen er paashazen rond of is er toch een andere reden waarom het mysterieuze Paaseiland zo heet? lbo Zondag 5 april 2015 om 10:35 Het is eigenlijk heel simpel. Paaseiland, dat beschouwd wordt als een provincie van Chili en ligt tussen Australië en Zuid-Amerika, werd ontdekt op 5 april in 1722, Paaszondag van dat jaar.

Eigenlijk werd het eiland toevallig ontdekt. De Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen was op zoek naar ‘Zuidland’, een continent waarvan men vroeger dacht dat het op het zuidelijk halfrond te vinden was, maar dat uiteindelijk niet bleek te bestaan. In zijn zoektocht naar Zuidland, merkte Roggeveen plots land op in de Stille Zuidzee, het bleek een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld te zijn.

Het is Roggeveen zelf die er de naam ‘Paaseiland’, of toen nog ‘Paasch-Eyland’, aan gaf, omdat hij het net op Pasen ontdekte. Roggeveen was de eerste Europeaan die voet aan wal zette op het eiland. Het eiland is vooral bekend omwille van de ‘Moai’, de hoge beelden (die ook wel ‘paasbeelden’ worden genoemd), die rond de 13e eeuw vervaardigd werden uit vulkanisch gesteente.

Hoeveel vulkanen heeft Paaseiland?

Over Paaseiland – Bij Welk Land Hoort Paaseiland Paaseiland heeft een driehoekige vorm en is 24 km lang. Het hoort bij Chili en is het meest afgelegen eiland ter wereld. De Gambier eilanden zijn de eilanden die het dichtst bij Paaseiland liggen maar het is nog 2500 km er vandaan en de Chileense kust is 3000 km ver weg.

 • Het weer is er meestal subtropisch.
 • Dat komt omdat het dicht bij de steenbokskeerkring ligt.
 • De gemiddelde jaartemperatuur is 20o C.
 • Het verschil tussen hete en koude dagen is erg klein.
 • De temperatuur is bijna altijd tussen 17 en 23o C.
 • Er valt ongeveer twee keer zoveel regen per jaar als in Frankrijk.
 • Het kan er heel hard waaien.

Dit is paaseiland en word ook wel Rapa Nui genoemd. Het eiland is van vulkanische oorsprong. Op de drie hoeken van het eiland staan vulkanen: Poike, Rano Kao en Maunga Terevaka. Van bijzonder belang is de meest oostelijke vulkaan die onderdeel is van de Terevaka, de Rano Raraku omdat van het gesteente van deze vulkaan bijna alle beelden van Paaseiland gemaakt zijn. Bij Welk Land Hoort Paaseiland Dit is een luchtopname van Paaseiland. Het hoogste punt van het eiland ligt 511 meter boven de zeespiegel. Voor de kust liggen enkele kleine rotseilanden. Dit is de oorspronkelijke vlag van Paaseiland. Paaseiland ligt afgelegen maar het is niet moeilijk om er te komen. Vanuit Chili kan je er naar toe vliegen. Ook vanaf Tahiti. Sinds 1852 hoort het eiland bij Chili. Veel eigenaren van hotels komen naar het vliegveld als er een vliegtuig land.

Hoe duur is een reis naar Paaseiland?

Totaal budget Paaseiland – Bij Welk Land Hoort Paaseiland Kortom, wat heb je nodig voor het bezoeken van Paaseiland? Zoals je kunt lezen in het artikel met het ideale reisschema voor Paaseiland heb je 4 dagen nodig. Dan is je totale budget:

Vliegticket = 300 euro Slapen hotel inclusief ontbijt: 40 euro per nacht x 4 nachten = 160 euro Eten: 30 euro x 4 dagen = 120 euro Eiland verkennen: 90 euro (twee dagen autohuur) Overige kosten: 100 euro per persoon

Je bent op zijn goedkoopst dus waarschijnlijk 770 euro per persoon kwijt als je in een goedkoop hotel slaapt, “Goedkoop” naar Paaseiland is dus zeker mogelijk. Want laten we eerlijk zijn: Voor een weekje IJsland ben je ook snel 1000 euro kwijt. Dan is dit niet gek is mijn bescheiden mening. En als je wilt kamperen op Paaseiland kan het allemaal nog goedkoper! Bij Welk Land Hoort Paaseiland

Is Paaseiland duur?

Paaseiland is geen goedkope bestemming. Qua overnachten betaal je bijvoorbeeld rond de 30 dollar per nacht (en dat is goedkoop). Eten kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt natuurlijk. Door niet uiteten te gaan, maar zelf koken of langs de supermarkt te gaan, kun je bijvoorbeeld wel besparen op je reis.

Waarom staat het Paaseiland op de werelderfgoedlijst van Unesco?

Overslaan en naar de inhoud gaan Rapa Nui, de inheemse naam van Paaseiland, getuigt van een uniek cultureel fenomeen. Rond 300 na Christus vestigde zich hier een samenleving van Polynesische oorsprong die een krachtige, creatieve en originele traditie vestigde van beeldhouwkunst en architectuur, vrij van elke invloed van buitenaf.

Het hoge culturele niveau is zichtbaar in monumentale stenen figuren (moai) en ceremoniële heiligdommen (ahu) die ze van de 10e tot de 16e eeuw bouwden en oprichtten. Daarnaast kende het volk een opmerkelijke vorm van pictografisch schrijven (Rongo Rongo), dat tot nu toe niet ontcijferd is. Het landschap van Rapa Nui is ongeëvenaard en blijft mensen over de hele wereld fascineren.

Meer informatie op de internationale site van Unesco 715

Waarom heet het Paaseiland Paaseiland?

Waarom heet Paaseiland Paaseiland? – Oké, laten we beginnen bij de naam Paaseiland. Waarschijnlijk vraag je je namelijk net als ik af waarom het in vredesnaam Paaseiland heet. Die naam heeft het eiland te danken aan een Nederlander, Jacob Roggeveen, een ontdekkingsreiziger die op Paaszondag 5 april 1722 het eiland ontdekte.

 • Maar naast deze benaming draagt het eiland ook de namen ‘Rapa Nui’ en ‘Mata Ki te rani’.
 • Rapa Nui betekent in het Polynesisch letterlijk de Grote Rots.
 • Het eiland werd sinds ongeveer 1863 zo genoemd door zeelieden uit Tahiti.
 • De inwoners noemen hun eiland zo, maar gebruiken het ook om hun taal en hun eigen aan te duiden.

Een andere inheemse naam voor het eiland is ‘Mata ki te rani’ oftwel ‘Ogen die naar de hemel kijken’. Deze benaming slaat op de voorouderbeelden of Moai met de merkwaardige oogkassen die inderdaad schuin naar de hemel zijn gericht. Ik moet zeggen dat ik Paaseiland toch een leukere en makkelijkere benaming vind dus ik hou het daarbij.